Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-08-2006, 16:17   #1041
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Domyślny

Cytuj:
Niszcza rycerzy dlatego ze rycerze beda mogli teraz non-stop ganiac na follow za potworami i ludzmi? Przeciez wczesniej tego nie mogli.
noobie zawsze mogli widac ze nigdy w tibie nie grales tylko na ots
poisoner ty kondonie

Cytuj:
A knight ma uhbota (100% celnosc) i dzieki temu zaden sorc go nie zabije nawet bijac z ue.
nie musi byc tylko jeden sorc moze byc 10 kazdy SD i knight pada
debiolu

Cytuj:
odpowiedni lvl sorka = 147
moze byc kazdy level ale musisz ty grac tym knightem bo tylko noob by padl xD

I JESZCZE JEDNO CIPSOFT DAJCIE NOWY PVP BO NIE MA CO ROBIC xD

Ostatnio edytowany przez zdzichxxx - 06-08-2006 o 16:19.
zdzichxxx jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-08-2006, 16:44   #1042
juggernaut
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 08 2006

Domyślny

:d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d
juggernaut jest offline  
stary 06-08-2006, 17:49   #1043
Vikos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2006

Domyślny

poisoner - nie masz chyba zbyt dużego doświadczenia w grze knightem,co?

mógłbym skomentować wszystkie zdania, ale ustosunkuję się jedynie do najlepszych "kwiatków":

co do tego "uhbota"-po pierwsze nauka uhania się to pierwsza rzecz jaką robisz w Tibii, po drugie nietrafienie UHem jakkolwiek mało prawdopodobne, nie powoduje utraty runy, w przeciwieństwie do SD-każde pudło=(-1 runa), po trzecie nie znam gracza, który powyż. ok 30 lvl nie umiałby się UHać. Reasumując to całe ułatwienie jest psu na budę potrzebne.

co do 147 lvl sorca, kory zabija bez problemu 97lvl rycka - nie wiem jak to policzyłeś, ale niestety przed updatem takie obliczenia były niewiele warte. Dobrze manewrujący rycek z kilkunastoma plecakami UH, mógł się bawić z sorkiem i doprowadzić go do furii gdy schodziły mu kosztowne bp SD z czego trafiał raz na 3-4x.

UE - przeceniasz. Spróbuj odpalić podczas wojny a następną rzeczą jaką zobaczysz, będą wyzwiska kumpli, których niechcący wysłałeś do piachu. Najbardziej śmiercionośną bronią są właśnie SD i dlatego zwiększenie ich celności do 100% jest tak istotne. Ponadto, zżera 1100 many i nawet 100 lvl sorc może sobie pozwolić na 2 max 3 UE w miarę krótkim czasie. Rycka który się w tym czasie UHnie nie zabije a sam wypstryka się z całej many. Czego sorce nigdy nie robią bo jest to u nich sporym zagrożeniem. Wystarczy nieoczekiwane pojawienie się palla albo innego sorca czy druta, który przybiegł z pomocą ryckowi a sorc bez many leży trupem.

Samodzielne trudne questy i potwory u rycka - rycek sam na trudne questy i potwory nie chodzi. Raz - za duże ryzyko, dwa - za duże koszty, trzy - czas trwania takiej eskapady, prędzej sam się zarąbie, niż solo zarąbie takiego beha czy demona.

exura na scarabach-no to expij hlvl ryckiem na scarabach, ciekawe ile lvl zdobędziesz zanim się stamina nie wyczerpie.

Ostatnio edytowany przez Vikos - 06-08-2006 o 17:56.
Vikos jest offline  
stary 06-08-2006, 21:39   #1044
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theor
A o tym nie wiedziaem. Dzięki za uświadomienie. Jednak nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie, że mlvl rośnie szybciej niż poprzednio.

Sprostuję, grałem w tibię 2 lata temu, przed tym wielkim updatem mieszających pali z błotem. Miałem 33 lvl knighta, ale wtedy gra była o wiele bardziej przyjemna. Potem przestałem grać, teraz znowu zacząłem i chyba się zastosuję do Twojej rady, bo Tibia się stacza. Niedługo stanie się grą w pełni płatną. To będzie porażka.
Ten ostatni update wcale nie mieszał paladynów z "błotem" ograniczono też druida i sorca (zrobiono soul pointsy), ja gram od 3 lat i tibia dla mnie jest teraz przyjemniejsza, bo paladyn nie robi kasmicznych skilli, a druid mlvl (sam gram druidem) dla mnie jest coraz lepiej
Bebop jest offline  
stary 07-08-2006, 11:55   #1045
Nudny_Paladyn
Guest

Domyślny Dziwne to Upadate

Po upadate jak dlamnie bardzo dużo sięzmieniło.Niestety na gorsze .
Gram na świecie o nazwie Guardia (jakbymnapisal gram na Guardi niektórzy niezrobumieli) miałem tam 2 kolegów,obydwaj mieli pacc.Ale odkad jest upade strasznie się zmienili ;/ z nikim niegadają wogule się wyłonczyli z tibi caly czas są na piratach i piratach. Ja niestety przesto stracilem 2 przyjaciół z którymi chodziłem na Qlesty i ktozy blokowali mi zwierzęta(stworki).A że mam niski lvl bo 14 to teraz niezbyt moge chodzic na telepsze stworki bo bende dedal . Jakby ktoś gral na Guardi niekt domnienapisze bo stracilem kolegow i czule ze ich nieodzyskam ;/.Nazywam Nudny Paladyn i chętnie z kimśsię zaprzyjażnie i pogadam.

P.S.Przepraszam za błędy jestem dyzlektyk

stary 07-08-2006, 12:43   #1046
harifiarz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 08 2005

Domyślny co z najtami ??

cos mi sie wydaje ze teraz high lavelowi knighci bedą mieli problem. bo np. huntując demony z sorcami czy z kims tam to nigdy nie bedą zabierać lota bo nie mają szans zadac tyle orazen co sorcek jednym sd czy dwoma.... moze sie mylę? ciągnąc dalej jesli wczesniej nie dogadamy sie z shooteami to mamy po locie tak czy siak .... a samotne huntowanie poteznyhc stworów sie skonczy .... hmm a moze sie myle?
harifiarz jest offline  
stary 07-08-2006, 13:17   #1047
Raczek
Użytkownik Forum

Raczek's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005
Lokacja: Piła

Imię: Raczek
Profesja: Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 125
Domyślny

Myslisz ... na party mozna otwierac nawet jak sie zdobylo zero expa...

i teraz moje pytanie na temat questa bagger outfit... ktos zauwazyl czy przypadkiem nie jest zbuggowany?
Raczek jest offline  
stary 07-08-2006, 13:29   #1048
Pirate Cutthroats
Użytkownik Forum

Pirate Cutthroats's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Świat: Real life
Domyślny

przed updatem jakos tak chcialo mi sie grac w tibie i jak musialem wylaczac to nie bylo co robic, a teraz jakos tak po godzinie juz mi sie nudzi i duzo pekow chce na*******c ;/
Pirate Cutthroats jest offline  
stary 07-08-2006, 14:03   #1049
Nudny_Paladyn
Guest

Domyślny Jestem Plakiem

Jestem Palkiem i choć mam 14 lvl chodzie se na Dwarfy Guary. Ale niestety jeste 1 minus-Gram na świecie no-pvp i jak uciekam przed Guardia zeby miec do niej dystans zeby mnnie nie udezyla to inni ludzie mnie blokuja ;/ i dedam.Jest na to jakiś sposub.??

stary 07-08-2006, 15:06   #1050
Akhel Cimirus
Użytkownik Forum

Akhel Cimirus's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
Akhel Cimirus ma numer GG 6183141
Pytanie Potwór z zagadki

Mam pytanie. Czy potwór z zagadki juz się pojawił po updacie?
Akhel Cimirus jest offline  
stary 08-08-2006, 15:55   #1051
Evilson
Użytkownik forum

Evilson's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2006
Lokacja: Polska :)

Profesja: Rookstayer
Evilson ma numer GG 3636651
Domyślny

Dla mnie ten update byl wogule niepotrzebny. Na starych zasadach gralo sie fajowsko Teraz duzo sie zmienilo, wielu mowi ze na lepsze ale dla mnie na gorsze Stara tibia byla the best.
Evilson jest offline  
stary 10-08-2006, 09:52   #1052
South Park Man
Użytkownik forum

South Park Man's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: Chojnów

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 26
South Park Man ma numer GG 6722153
Domyślny

Może tak Wiecie ten nowy update mi nie działa
Ta Nowa Tibia 7.8 nie działa błąd pomóżcie mi ......Ja chce grać
Prosze.....
South Park Man jest offline  
stary 10-08-2006, 12:23   #1053
MaverickSheep
Guest

Pergamin hoo!

Hoo! A mi się ten update podoba nawet:
Jeszcze nawet nie pobrałem tibii ale juz mi sie podoba (nie mkoge sie ddoczekac az wróće do domciu z wakacji)

+ Outfity dla facc
+ NOwe expowiska
+ Stamina ;] bo ja nie ekspie po 56 godzin
WIecej dobrych uczynkó cipsoftu nie pamietam ;]

- Battle
- i inne

slyszalem tez cos o firebugach ale jeszce nie za bardzo wiem co to ;]
ooo nie moge sie doczekac

pozdrawiam

stary 10-08-2006, 17:59   #1054
Aynahanir
Użytkownik Forum

Aynahanir's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2006

Imię: Aynahanir
Profesja: Sorcerer
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
Domyślny

mi najbardziej się podoba system przypisania przedmiotów na hotkey. W 1 dzień, zaraz po kupieniu wędki, wbiłem sobie 25 fishingu! wszystko dzięki hotkeyom. A outfity poupdate'owe, nie najlepsze, ale się przyzwyczaiłem.
N M KRASNOLUDEK
wtf? po fante ide...
Aynahanir jest offline  
stary 16-08-2006, 08:37   #1055
_SirShadow_
Użytkownik forum

_SirShadow_'s Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Lokacja: Rumia

Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Julera
Poziom: 11
Skille: 39/18
Poziom mag.: 2
_SirShadow_ ma numer GG 3765317
Domyślny

hmm.. bardzo pieknie po updacie, czesto zabierano mi loot wart nawet 1k (dla mnie to duzo), nowe outfity maja +
Ale male pytanko do redakcji strony ( bardzo prosze o odpowiedz) : czy nie udalo Wam sie jeszcze spotkac kilkunastu potworow np water elemental czy Massive water elemental? i kiedy beda zmiany w dziale potwory (chodzi mi glownie o wyglad i loot) ?
_SirShadow_ jest offline  
stary 18-08-2006, 12:05   #1056
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Żarówka

Nowe servery pvp kiedy beda ??
NEW SERVER PVP ROXXXXXXxxxxxxxxxxxxxx
stary 19-08-2006, 09:58   #1057
Akhel Cimirus
Użytkownik Forum

Akhel Cimirus's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
Akhel Cimirus ma numer GG 6183141
Evul updt

update całkiem fajny, lepsze stroje dla facc i mozna zarobic na dodatkach do outfitow dla pacc
Akhel Cimirus jest offline  
stary 19-08-2006, 10:17   #1058
Pirate Cutthroats
Użytkownik Forum

Pirate Cutthroats's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aynahanir Pokaż post
mi najbardziej się podoba system przypisania przedmiotów na hotkey. W 1 dzień, zaraz po kupieniu wędki, wbiłem sobie 25 fishingu! wszystko dzięki hotkeyom. A outfity poupdate'owe, nie najlepsze, ale się przyzwyczaiłem.
to dobry jestes;]
ja po 4-5 godzinach mialem 39
Pirate Cutthroats jest offline  
stary 23-08-2006, 19:01   #1059
Rafaedi
Guest

Domyślny

Mi osobiscie nie podoba sie to ze od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora z jednego powodu:

Powod jest nastepujacy, jesli jestem Knightem blokujacym potworki i umawiam sie z kumplami (z Tibii) do ktorych zaufanie powinno byc zawsze ograniczone, to jaka mam pewnosc skoro nie moge otworzyc potworka i zobaczyc lootu co w nim naprawde bylo....A przewaznie jest tak ze Knight bierze loot a inna profesja expi :/

A tak poza tym to wszystko fajnie, chociaz "dodatkowe" outfity moglyby byc tez dla Facc a nie tylko Pacc 9

stary 23-08-2006, 22:45   #1060
Kaczmen
Użytkownik Forum

Kaczmen's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Słupsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rokitek
Świat: Danubia
Kaczmen ma numer GG 5421326 Send a message via Skype™ to Kaczmen
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafaedi Pokaż post
Mi osobiscie nie podoba sie to ze od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora z jednego powodu:

Powod jest nastepujacy, jesli jestem Knightem blokujacym potworki i umawiam sie z kumplami (z Tibii) do ktorych zaufanie powinno byc zawsze ograniczone, to jaka mam pewnosc skoro nie moge otworzyc potworka i zobaczyc lootu co w nim naprawde bylo....A przewaznie jest tak ze Knight bierze loot a inna profesja expi :/
Jakbyś trochę poczytał to byś wiedział, że każda osoba, która jest w party razem z tym, kto zbiera najwięcej expa może również zbierać loota.
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania