Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-07-2006, 17:41   #21
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

@up Zle mnie zrozumiales: chodzi o to, ze brak UE to nie problem, ale wiekszy to brak vis( bez PACC) oraz e beam gdy jestesmy druidem. Poprostu zl to ujelem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-07-2006, 09:57   #22
tomektrz
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Widze ze juz kompletny offtop, odpowiedzi nadal nie uzyskałem.

PROSZĘ MODERATORA O ZAMKNIĘCIE TEMATU!!!!!!!! NIE SPAMUJCIE JUŻ!!!!
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

Ostatnio edytowany przez tomektrz - 01-08-2006 o 08:33.
tomektrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2006, 12:06   #23
$eCuR
Użytkownik Forum

$eCuR's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: Tam gdzie trzeba.

Imię: Mage Secur
Świat: Secura
Poziom: ~70
Skille: 20~/26~
Poziom mag.: 57
$eCuR ma numer GG PM.
Domyślny Coś do tematu

A moim zdaniem druid bez pacca to nie jest nudna gra masz niezle rody i mozesz expic
Trzeba moim zdaniem sorcem na paccu korzystac tez z czarow exori vis, exori mort i inne
Co do druida - sam gram tą profesją i dobrze mi i nie tylko wszystko jest to ze wyjdziesz przed depo walniesz UE i koniec a potem pare sd'kow i dead bo malo many ci zostanie (a sorc ma malo hp) bo zuzyjesz na UE ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jwitos Pokaż post
Elo, joł, wychylylybymy, ziom, kozak, joł! Ziom elo, ale najs kille giezet elo widać joł jaki pro jesteś joł przecież ty elo położył byś joł 100 lvl na luzie elo no bo to joł kozacy, joł? nawet joł tajfun by padł od ciebie joł bo ty elo odeprzesz jego sdki joł!
Member of [GUILD]Suicide Squad[/GUILD].

Ostatnio edytowany przez $eCuR - 31-07-2006 o 12:09.
$eCuR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 00:40   #24
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

lol na jakie hunty na faccu bedziesz chodzic z sdkami???
stary 10-08-2006, 09:06   #25
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Domyślny

Druid bez pacca ma prawie wszystko to co ma sorc bez pacca i na dodatek szybciej zarabia kase bo uhy sa najbardziej oplacanymi runami do robienia. Oto czego nie ma druid:
Fire Wave - smieszny czar, zabiera 80 many a zadaje duzo mniejszy dmg niz tempest rod lub wand of inferno za 13 many.
Energy Beam - jak wyzej, bardziej sie juz wandem oplaca bic
Great Energy Beam - jak wyzej
Energy Wave - czar przydatny tylko do pk
móc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 09:53   #26
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

Drut się na faccu opyla tylko wtedy, gdy chodzimy z ds-em i rodem 33lvl+ na dragach. Tak to sorc jest lepszy, bo ma sd'ki, ue, beam'y i energy wave (exevo mort hur), który jest dość przydatne na huntach na dle. A co do expienia to 8-15lvl roty, dwarfy, mino i podobne; 15-27lvl dc, soldki, cyce, mintwallin, brama OF i okoliczne tereny etc.; 27-~45lvl guardy; ~45lvl dalej guardy, Poh, Dragon Lair; ~70lvl j. wcześniej oraz expienie podczas shootowania warlocków i demków.
@edit
Zapomniałem dodać, że od 25lvl+ można być shooterem na gs-ach, dragach, dl-ach, bk itd.

Ostatnio edytowany przez Flisik - 10-08-2006 o 13:00.
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 10:01   #27
Skawa the Druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Hard Loyal
Świat: Harmonia
Skille: Low
Skawa the Druid ma numer GG Raz Dwa Trzy
Domyślny

Ja mam druida, dobrze mi sie nim gra bez paccka choc czasem sa przepelnione expowiska. A na hunty chodze czesta, wystarczy miec kumpli lub gildie
19:59 You advanced from Level 99 to Level 100.
15.09.2008
18:22 You advanced from level 149 to level 150.
Skawa the Druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 10:44   #28
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Imię: Forestman
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flisik
Zapomniałem dodać, że od 25lvl+ można być shooterem na gs-ach, dragach, dl-ach, bk itd.
Kto dzisiaj huntuje na dragach albo GSach z blokerem? Dl'e to waste jak sie nie bije hitow po 150+albo nie ma exori vis. Pozatym na BK jest bramk "50 level only".
stary 10-08-2006, 10:53   #29
Krzysiek_666
Użytkownik Forum

Krzysiek_666's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Czerwionka

Stan: Aktywny gracz
Świat: Furora
Krzysiek_666 ma numer GG 8053359
Domyślny

Nie mow bo knight jest przydatny. Chocby do bloczenia dlow albo na paccu warlockow i demonow, chyba ze sorkiem lub druidem czy bodz pallem zbloczysz demca ktory wali po 300 400 albo i wiencej. Zreszta knightem tez sporo potworow zabijesz. Wez takiego Eternala przecie on solo 2 3 demce ubije. O orshu nie mowie bo bez knighta to ded on morze ponad 1 k walnoc wienc wondpie ze pall go bloknie albo sork czy druid

Knight sa potrzebni
Krzysiek_666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 11:53   #30
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

Cytuj:
sorc jest lepszy, bo ma sd'ki
Druid tez ma.
Cytuj:
wave'y
Do expienia nieprzydatne, na hunty nieprzydatne, na questach bardzo rzadko, przy pk czasami pomocne.
Cytuj:
energy beam (exevo mort hur)
Cos ci sie pomylilo.
Cytuj:
energy beam (exevo mort hur), który jest dość przydatne na huntach na dle.
Jak umiesz sobie odpowiednio lurowac smoki to nie musisz uzywac e-wave. Ten czar sie przydaje tylko w ekstremalnych sytuacjach.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysiek_666
Nie mow bo knight jest przydatny. Chocby do bloczenia dlow albo na paccu warlockow i demonow, chyba ze sorkiem lub druidem czy bodz pallem zbloczysz demca ktory wali po 300 400 albo i wiencej.
Knight jest przydatny dla kogos kto nie lubi adrenaliny i woli byc bezpieczny kosztem wiekszej nudy, a poza tym demon wali niewiele mniej knighta niz magicznego. (tylko z lapy za wiecej magik obrywa).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysiek_666
O orshu nie mowie bo bez knighta to ded on morze ponad 1 k walnoc wienc wondpie ze pall go bloknie albo sork czy druid
Taifun Devilry, Mateusz Dragon Wielki albo Gugo nie powinni miec zadnych problemow ze zbloczeniem orshabaala. Oni sa nawet lepsi od knightow bo potrafia sami sie leczyc do pelnego zycia (Taifun i Mateusz) lub prawie pelnego (Gugo).

Ostatnio edytowany przez móc - 10-08-2006 o 11:55.
stary 10-08-2006, 13:30   #31
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek
Kto dzisiaj huntuje na dragach albo GSach z blokerem? Dl'e to waste jak sie nie bije hitow po 150+albo nie ma exori vis. Pozatym na BK jest bramk "50 level only".
Wiem tylko po prostu źle sformułowałem zdanie, a tak swoją drogą to na czym chcesz na faccu huntować?! Na wampie?

@móc
A więc po kolei:
Sd'ki to podobny argument jak ue i wcale nie twierdzę, że możliwośc tworzenia ich to będzie przełom w marnej tibijskiej karierze.

Do expienie rzeczywiście są nieprzydatne.Na hunty przydatne gdyz zużycie tych 250 many na dobicie jest bardziej warte niż hit od dl-a za 300 i unlure. Na questach bywają często potwory huntowane. Do pk się zgodzę. Czasami w tej extreme sytuacji czar może ci ocalić życie i kasę.

Rzeczywiście mi się przekręciło.

A co do drutów blokerów to rzuciłbyś przykładami z prawdziwego zdarzenia, a nie jakimiś bezpodstawnymi przypuszczeniami.
stary 10-08-2006, 13:58   #32
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wiem tylko po prostu źle sformułowałem zdanie, a tak swoją drogą to na czym chcesz na faccu huntować?! Na wampie?
Oj zdziwilbys sie, ile fajnych expowisk jest w tibii dla darmowego konta. Trzeba tylko umiec szukac a nie ujadac na forum ze wszystko daja dla paccow. (tak jak to robi 99% populacji tego forum)
Cytuj:
A co do drutów blokerów to rzuciłbyś przykładami z prawdziwego zdarzenia, a nie jakimiś bezpodstawnymi przypuszczeniami.
Po co? Druid NIE jest blokerem ale majac odpowiednia ilosc zycia potrafi blokowac nawet lepiej niz knight. (exura vita duzo tansza niz uhy i daje duzo wiecej hp magikom a wiekszosc mocnych potworow bije z magii wiec shielding wiele tutaj nie daje)

Ostatnio edytowany przez móc - 10-08-2006 o 14:01.
stary 10-08-2006, 14:13   #33
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

nie no rotfl

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez móc
Taifun Devilry, Mateusz Dragon Wielki albo Gugo nie powinni miec zadnych problemow ze zbloczeniem orshabaala. Oni sa nawet lepsi od knightow bo potrafia sami sie leczyc do pelnego zycia (Taifun i Mateusz) lub prawie pelnego (Gugo).
Ciebie sie juz nie oplaca cytowac, bo sens twoich wypowiedzi przypomina rownie pochyla. Pograzasz sie coraz bardziej.

Po cholere im vita za cale hp skoro przy _mocnym_ kombosie magicznym orsha zwijaja sie z miejsca ? SSA sciaga hity z lapy ale gfb i co tam jeszcze ma nie sciagnie. Rownie dobrze mozna na orsha wystawic knighta na 75 levelu, dac mu pare bp SSa i 2 druidow do leczenia. Mana shield ? spada po kilku rundach a przeciez nie bedzie chlopak pil manasow podczas blokowania orsha ? Nie mowiac juz o tym ze nie moglby zmieniac SSA.
stary 10-08-2006, 15:56   #34
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oj zdziwilbys sie, ile fajnych expowisk jest w tibii dla darmowego konta. Trzeba tylko umiec szukac a nie ujadac na forum ze wszystko daja dla paccow. (tak jak to robi 99% populacji tego forum)

Po co? Druid NIE jest blokerem ale majac odpowiednia ilosc zycia potrafi blokowac nawet lepiej niz knight. (exura vita duzo tansza niz uhy i daje duzo wiecej hp magikom a wiekszosc mocnych potworow bije z magii wiec shielding wiele tutaj nie daje)
Oj, olśnij nas tymi fajnymi expowiskami, to przestanę ujadać jak 99% tego forum, (a w nim ty, ) bo ten 1% to modkowie chyba.

200lvl drut ma ~1100 życia czyli tyle ile ok. 85lvl knight. Właściwie da się to zrobić, ale wymaga to większego udziału tłumów w postaci healerów i sporego szczęścia. O ile wiem Ne'roox był po 2 stronie rzeki i udało mu się przeżyć.

Ostatnio edytowany przez Flisik - 12-08-2006 o 14:46.
stary 10-08-2006, 17:16   #35
Aris
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 05 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Druid
Poziom: 21
Skille: xD
Domyślny

1.widze, że zrobiliście z tego tematu kolejną kłotnie na temat tego, która profesja lepsza ( z kąd do cholery w temacie o druidzie znalazł sie rycerz :O)
2. przeczytajcie pierwszy post i odpowieccie czy opłaca sie nim grać... a nie kłóccie się czy 200 level druid/mag z PACCIEM zbloczy orshabaala... za
3. jak już chcecie mu odpowiedzieć to to porównujcie maga i druida bez PACCA... i napiscie (jezeli ktoś jeszcze będzie mu chciał odpowiedzieć) co każdy traci z czarów itd.
Aris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 17:40   #36
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

OMFG.
Chodzilo mi tylko o to ze druid lepiej blokuje od knighta jesli ma tyle samo hp co knight. (czyli odpowiednio wyzszy lvl)
stary 12-08-2006, 11:52   #37
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
OMFG.
Chodzilo mi tylko o to ze druid lepiej blokuje od knighta jesli ma tyle samo hp co knight. (czyli odpowiednio wyzszy lvl)
Jeszcze większy LOL! Nie chce mi się włączać kalkulatorów, ale 120lvl knight ma ok. 1800hp (a i temu trudno będzie mu zblokować orsha), a druid zeby miec tyle zycia musi zrobic ok. 320lvl, a jak wiadomo nikomu się jeszcze tej granicy nie udało zrobić, a tym bardziej druidowi.
stary 12-08-2006, 12:50   #38
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ehh...
I znowu ten sam temat wałkują, choć ciągle inni userzy.

@Aris
klik
Wystarczy?

A co do sorc/drut blokujący Orsha, to IMO tylko manashield + kotkey z manasami... bo życie może nie wystarczyć. Choć i tak pewno by padł.
stary 12-08-2006, 14:45   #39
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Ehh...
I znowu ten sam temat wałkują, choć ciągle inni userzy.

@Aris
klik
Wystarczy?

A co do sorc/drut blokujący Orsha, to IMO tylko manashield + kotkey z manasami... bo życie może nie wystarczyć. Choć i tak pewno by padł.
Uptade był niedawno, więc raczej nie było mowy o hotkeyach z manasami i uhami.
stary 12-08-2006, 15:44   #40
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Lol!?

Jak przeczytałem odp. Pana , który napisał, że Najt traci na braku PACC to myślałem, że przyrąbie o glebe. Exori, to bezsensowna strata many, nikt go nie używa. Tylko czasami dla rozrywki lub gdy chce zrobić ciekawy SS, po co komu Exori? Nie dość, że zjada cała mane to jeszcze obrażenia na 50 lvl'u są duuuużo słabsze niż Brońmi. Co do broni to koleś palnąłeś taką gafe, że żygac się chce. Nie dziwie się, że jak masz 50 lvl i skille 50/ 50 to ci nie siadają hity. Ja mam kijowe skille, a GS'u, DL'e, Dragi, Necro, Orc Warlord, Banshee, Hydra solowałem ze strata co najwyżej 20 UH (DL i GS).
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania