Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-08-2006, 13:17   #241
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Helixaw Pokaż post
Do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem. Rozumiem naopiciebanie się z kumplami do nieprzytomności raz na te pół roku... W końcu czasami trzeba odreagować Wiadomo, fajnie by było ciągle pić i być na bani, albo wypalać dziennie kilo zielska, ale po co? Po co żyć złudzeniami?
Ty chyba nigdy nie byłem "zalany" do nieprzytomności, skoro chcesz to powtarzać.. I jakie to odreagowanie?

I wcale nie fajnie by było codziennie pić i palić, bo by to się szybko znudziło..

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-08-2006, 14:32   #242
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karrith Pokaż post
o w morde...nie oddzielajcie alkoholu od narkotykow. tak samo jak i papiery nawet 1 piwko dziennie (czy po 2-3 co pare dni) gorzej wplywa na organizm niz skret z marihuana co tydzien.
polecam wam odwiedzenie tej strony (potrzebna znajomosc angielskiego)
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/5230006.stm
tam macie troche o szokldiwosci narotykow w tym papierosow i alkoholu.
co do definicji narkotykow i do tego ze marihuana nim nie jest-osobom tak uwazajacym mozna tylko wspolczuc. narkotykiem jest kazda substancja psychotropowa (czyli taka ktora dziala na nasz mozg i uklad nerwowy) wiec i marihuana (w ktorej zwiazek THC oddzialuje) jak i np papierosy(a doklandiej nikotyna) sa narkotykami.
co do chemii w polskiej marihuanie-HAHAHA, niby co mieliby dodawac? nie znacie sie to sie nie wypowiadajcie, juz danwo temu zostalo obalone to ze dilerzy w jakis sposob doprawiaja marihuane zeby mocniej kopala itp(jedynie mozliwe jest dodawanie soli, potluczonego szkla w celu zwiekszenia masy oraz wygladu ale to nie wzmacnia w zaden sposob trawki ani nie czyni jej bardziej skzodliwym)
@Matek(co do Twojego wczesniejszego posta)
po pierwsze jak ktos pali codziennie marihuane to wiadomo ze mu moze wyjsc po paru tygodniach w testach, ale u osoby ktora np pierwszy raz sprobowala albo pali rzadko nie ma szans zeby w po miesiacu cos wykryc.

to jest najmadrzejsze zdanie wypowiedziane w tym temacie.
Nieeeeeeee....... wcale nie ma chemii w polskiej marihuanie...... nieeee wcale..... Wiesz jak sie hoduje marihuane? Niektore z tych skretow ktore palicie nigdy nie widzialy ziemii... Byly hodowane we szkle i zwiazkach chemicznych a gleba nie byla im potrzebna... To gowno jest cale nafaszerowane chemia... Oczywiscie zdazaja sie hodowle w miare naturalne ale to rzadkosc.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Co do narkotyków to fizycznie uzależniają tylko opiaty (heroina, morfina), mogą również uzależniać nieczyste chemicznie środki - wiecie ile % LSD jest w tabletce LSD kupionej na dyskotece? Większość tabletki to jest wapno, czasami zdaża się, że jakieś gówno co może naprawde zaszkodzić lub uzależnić. A narkotyki to są psychotropy zakazane przez prawo. Wiele mocniejszych Substancji niż Amfetamina można kupić w aptece za okazaniem recepty...
Według mnie to masz racje - palenie tytoniu jest o wiele gorsze, wystarczy spojżeć na statystyki. Ile osób "legalnie umiera" paląc tytoń - nie tylko na raka płuc i zawały.
Bo palenie papierosow jest legalne. Duzy dochod panstwa jest z papierosow.
Jakby marihuana byla legalna to liczba zgonow od niej by sie bardzo zwiekszyla.

Ostatnio edytowany przez Tompior - 16-08-2006 o 14:36.
Tompior jest offline  
stary 16-08-2006, 20:57   #243
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Szczerze mówiąc nie jestem za legalizacją marichuany, nie trudno jest kupić trawke, ale teraz palą w większości osoby które chcą palić, bo lubią, palą sobie spokojnie w domu gdyby ją zalegalizowali to na ulicach byłoby pełno zjaranych ludzi - a to nie jest zbyt estetyczny widok; palenie tytoniu w miejscach publicznych jest zabronione, ale pełno ludzi tak pali

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
Andrew jest offline  
stary 16-08-2006, 21:06   #244
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Szczerze mówiąc nie jestem za legalizacją marichuany, nie trudno jest kupić trawke, ale teraz palą w większości osoby które chcą palić, bo lubią, palą sobie spokojnie w domu gdyby ją zalegalizowali to na ulicach byłoby pełno zjaranych ludzi - a to nie jest zbyt estetyczny widok; palenie tytoniu w miejscach publicznych jest zabronione, ale pełno ludzi tak pali
rotfl piszesz że palą ci co chcą i nie jest trudno dostępna i teraz nie ma dużo zjaranych ludzi a jakby zalegalizowali to byłoby ich mnóstwo... jak ktoś chce palić to pali teraz pomimo zakazów więc jakby zalegalizowali wcale nie wzrosłaby tak drastycznie ich ilość.
stary 16-08-2006, 21:20   #245
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@Tompior
mnie nie chodzilo o uprawe jedynie o dosypywanie juz jak ma sie gotowy towar w woreczkach.
@morwi
nawet bardzo prawdopodobne ze zmalalaby, poniewaz wtedy palenie marihuany nie byloby takie szpanerkie i zle.

@down
a czy ja napisalem ze wszyscy??!! taka jest prawda ze jak cos jest legalne to nie pociaga tak bardzo jak cos nielegalnego.
np w szwjcarii zalegalizowane sa narkotyki, heroine lekarze wydaja na recepte-i tam wlasnie ilosc osob uzaleznionych znacznie zmalala wlasnie z tego powodu ktory opisalem.
@hodowla
naucz sie czytac, mnie nie chodzi o sam proces hodwania, tylko jak juz ma sie wysuszony towar to wtedy dilerzy nie dodaja zadnych syfow ktore moga palaczom szkodzic a ktore w zalozeniu mialyby sprawiac zby ziolo mocnij kopalo.

Ostatnio edytowany przez Karrith - 17-08-2006 o 08:59.
Karrith jest offline  
stary 16-08-2006, 21:30   #246
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Tompior
mnie nie chodzilo o uprawe jedynie o dosypywanie juz jak ma sie gotowy towar w woreczkach.
@morwi
nawet bardzo prawdopodobne ze zmalalaby, poniewaz wtedy palenie marihuany nie byloby takie szpanerkie i zle.
W jakim swiecie ty zyjesz... Gdyby pozwolili palic papierosy od 15roku zycia to myslisz ze ci wszyscy 15latkowie by przestali??

Co do hodowli: Jak sie wlasnie hoduje w tych chemikaliach to jakas czesc z nich w tej marihuanie z woreczkow zostaje.. Chemicy ktorzy sie tym zajmuja moga z marihuana zrobic wszystko
stary 17-08-2006, 12:10   #247
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Cytuj:
@hodowla
naucz sie czytac, mnie nie chodzi o sam proces hodwania, tylko jak juz ma sie wysuszony towar to wtedy dilerzy nie dodaja zadnych syfow ktore moga palaczom szkodzic a ktore w zalozeniu mialyby sprawiac zby ziolo mocnij kopalo.
Ale w ogóle one są, co kogo obchodzi, kiedy wlazły?
stary 17-08-2006, 12:23   #248
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN Pokaż post
Ale w ogóle one są, co kogo obchodzi, kiedy wlazły?
No wlasnie o to mi chodzi
Co za roznica czy dodadza w czasie hodowli czy w czasie sprzedarzy?? Efekt ten sam.
stary 17-08-2006, 12:24   #249
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
@down
a czy ja napisalem ze wszyscy??!! taka jest prawda ze jak cos jest legalne to nie pociaga tak bardzo jak cos nielegalnego.
Alez alkohol i fajki sa legalne.

Cytuj:
heroine lekarze wydaja na recepte-i tam wlasnie ilosc osob uzaleznionych znacznie zmalala wlasnie z tego powodu ktory opisalem.

Muahahaha... kto ci takich debilizmow naopowiadal? Zmalala bo hera jest na recepte?

* Matek lezy i kwiczy

@hodowla
naucz sie czytac, mnie nie chodzi o sam proces hodwania, tylko jak juz ma sie wysuszony towar to wtedy dilerzy nie dodaja zadnych syfow ktore moga palaczom szkodzic a ktore w zalozeniu mialyby sprawiac zby ziolo mocnij kopalo.[/quote]

JASNE... i zaloze sie, ze to ci diler powiedzial, no nie?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 17-08-2006, 13:14   #250
Karrith
Użytkownik Forum

Domyślny

o kurwa ale sie znawcy znalezli. troche sie tym interesuje wiec wiem co mowie.
@up
ale alkohol i fajki sa dla osob pelnoletnich legalne a dla dzieci nie sa dlatego tez pociagaja.
w szwjcarii heroina jest przepisywana osobom ciezko uzaleznionym i jest to bardzo dobre wyjscie poniewaz te osoby maja wtedy dostep do czystej substancji i wiedza jaka dokladnie ilosc biora (co jest niemozliwe do sprawdzenia w towarze od dilera). jak nie wiesz co piszesz to nie pisz tylko sie najpierw dowiedz wiec nie pierdol ze tak nie jest.
Cytuj:
JASNE... i zaloze sie, ze to ci diler powiedzial, no nie?
jak mi powiesz czego moga dosypywac juz w woreczkach co bedzie OPLACALNE dla dilera (a o to chodzi przeciez) to zwroce Ci honor.oczywsscie zdarza sie ze np dosypuja innych narkotykow ale taki diler szybko przestaje byc dilerem bo traci kupe forsy.
stary 17-08-2006, 13:31   #251
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

No to sam chyba pisałeś o jarzeniówkach. Jest to bardzo opłacalne.
stary 17-08-2006, 13:35   #252
Karrith
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN Pokaż post
No to sam chyba pisałeś o jarzeniówkach. Jest to bardzo opłacalne.
ale cos takiego co ma mocniej kopac/uzalezniac i byc szkodliwe. a szklo z zarowek takie nie jest.
stary 17-08-2006, 13:52   #253
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
o kurwa ale sie znawcy znalezli. troche sie tym interesuje wiec wiem co mowie.
Moglbys pokazac jakis certyfikat potwierdzajacy twoje zainteresowanie w temacie ZNAWCO?

Cytuj:
w szwjcarii heroina jest przepisywana osobom ciezko uzaleznionym i jest to bardzo dobre wyjscie poniewaz te osoby maja wtedy dostep do czystej substancji i wiedza jaka dokladnie ilosc biora (co jest niemozliwe do sprawdzenia w towarze od dilera). jak nie wiesz co piszesz to nie pisz tylko sie najpierw dowiedz wiec nie pierdol ze tak nie jest.
Widze, ze znawca nie ma zielonego pojecia jak dziala uzaleznienie. Owszem, szwajcaria ma jeden z najlepszych programow przeciwdzialania narkomani, OWSZEM, narkomano przepisywano tam heroine i inne srodki. Niestety, przestano po stwierdzeniu, ze liczba uzaleznionych nie maleje. Tak sie ZNAWCO, zanim napiszesz o czym dowiedz sie czy to aktualne, a nie pierdo.li.sz, ok?

A no, i jeszczen jedno: nie wiem w jaki sposob mozna wyleczyc czlowieka z uzaleznienia podajac mu jeden z najsilniejszych desperantow na swiecie (heroina) czyli srodkow dzialajacych negatywnie i depresyjnie na uklad nerwowy.

I po drugie: u nas tez w szpitalach stosuje sie narkotyki;] Na zlagodzenie bolu. Tegoz nasz ZNAWCA nie wiedzial?

Cytuj:
jak mi powiesz czego moga dosypywac juz w woreczkach co bedzie OPLACALNE dla dilera (a o to chodzi przeciez) to zwroce Ci honor.oczywsscie zdarza sie ze np dosypuja innych narkotykow ale taki diler szybko przestaje byc dilerem bo traci kupe forsy.
ołkej.

Juz pisze: dodaje sie inne narkotyki. Najczesciej te, ktore powoduja uzaleznienie fizyczne. Czy to jest nieoplacalne dla dilera? No jezeli dla ciebie nieoplacalne jest zdobywanie nowych klientow to zanim zaczniesz pie.przyc poczytaj o marketingu... ZNAWCO.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 17-08-2006 o 13:57.
Matek jest offline  
stary 17-08-2006, 14:25   #254
Karrith
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post
Moglbys pokazac jakis certyfikat potwierdzajacy twoje zainteresowanie w temacie ZNAWCO?
niestety nie wydaja takich certyfikatow, a przydaloby sie, bo wiekszosc osob wypowiada sie opierajac sie tylko na tym co uslyszeli od kolegow/w tv.

Cytuj:
OWSZEM, narkomano przepisywano tam heroine i inne srodki. Niestety, przestano po stwierdzeniu, ze liczba uzaleznionych nie maleje.
wcale. liczba ta zaczela rosnac pod koniec lat 80, w 90(albo 91) wprowadzono nowy system i od tamtego czasu ilosc osob zazywajacych heroine zmalala o 82%(dane sa z czerwca 2006 wiec w miare aktualne)
Cytuj:
Tak sie ZNAWCO, zanim napiszesz o czym dowiedz sie czy to aktualne, a nie pierdo.li.sz, ok?
tak mi sie zdaje ze jestem lepiej doinformowany niz ty.
Cytuj:
A no, i jeszczen jedno: nie wiem w jaki sposob mozna wyleczyc czlowieka z uzaleznienia podajac mu jeden z najsilniejszych desperantow na swiecie (heroina) czyli srodkow dzialajacych negatywnie i depresyjnie na uklad nerwowy.
po pierwsze depresantow (ale sadze ze to byla literowka wiec spoko).
a po drugie to sa 2 powody dla ktorych to pomaga(nie chodzi o wyjscie z uzaleznienia jedynie o mniejsza ilosc zgonow oraz nowych uzyykownikow):
pierwszy-tak jak juz wczensiej pisalem narkoman wie ile dokladnie srodka wprowadza i nie wystepuja przypadkowe smiertelne przedawkowania, wiadomo jeszcze ze towar igly i strzykawki sa czyste, a to zmniejsza mozliwosc zachorowan na rozne choroby.
drugi-rowniez to pisalem, teraz heroina nie jest juz takim zakazanym owocem po ktory siegalo wielu nastolatkow aby wyrazic przez to swoj bunt do swiata-teraz bardziej kojarzy sie ze szpitalem.
Cytuj:
I po drugie: u nas tez w szpitalach stosuje sie narkotyki;] Na zlagodzenie bolu. Tegoz nasz ZNAWCA nie wiedzial?
no i co z tego?? ale nie stosuje sie ich w celach narkotycznych.(tak wogole to nie tylko na zlagodzenie bolu ale rowniez na uspokojenie itp).lecz wiekszosc tych lekow jest silnie uzalezniajaca (np morfina) wiec stosuje sie je rzadok i tylko w skrajnych przypadkach (np wspomniana juz morfine przy bolach nowotworowych).

Cytuj:
Juz pisze: dodaje sie inne narkotyki. Najczesciej te, ktore powoduja uzaleznienie fizyczne. Czy to jest nieoplacalne dla dilera? No jezeli dla ciebie nieoplacalne jest zdobywanie nowych klientow to zanim zaczniesz pie.przyc poczytaj o marketingu... ZNAWCO.
nie ma takich narkotykow ktore by uzaleznialy po pierwszym sprobowaniu(nawet heroina uzaleznia fizycznie dopiero po 6-7 razach). i teraz mi powiedz, czy diler do grama marihuany ktory kosztuje 30zl doda heroiny ktorej jedna dzialka kosztuje kolo 120 zl a nastepnie sprzeda to w cenie normalnego ziola?? poza tym kazdy by sie mogl skapnac ze towar od takiego dilera to nie tylko marihuana i by bral od innego. a teraz popatrz na takiego zwyklego dilera, ktory nic nie dodaje, ani nie oszukuje-u niego wiadomo ze jest towar sprawdzony i to wlasnie u niego kupuje sie nastpenym razem.
stary 17-08-2006, 14:29   #255
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
wcale. liczba ta zaczela rosnac pod koniec lat 80, w 90(albo 91) wprowadzono nowy system i od tamtego czasu ilosc osob zazywajacych heroine zmalala o 82%(dane sa z czerwca 2006 wiec w miare aktualne)

Skad te dane, link plax. Jezeli skutecznosc jst takrewolucyjna napewno jest to gdzies w necie.

Cytuj:
nie ma takich narkotykow ktore by uzaleznialy po pierwszym sprobowaniu(nawet heroina uzaleznia fizycznie dopiero po 6-7 razach). i teraz mi powiedz, czy diler do grama marihuany ktory kosztuje 30zl doda heroiny ktorej jedna dzialka kosztuje kolo 120 zl a nastepnie sprzeda to w cenie normalnego ziola?? poza tym kazdy by sie mogl skapnac ze towar od takiego dilera to nie tylko marihuana i by bral od innego. a teraz popatrz na takiego zwyklego dilera, ktory nic nie dodaje, ani nie oszukuje-u niego wiadomo ze jest towar sprawdzony i to wlasnie u niego kupuje sie nastpenym razem.
A kto tu mowi od razu o heroinie i jednej dawce? Nie oszukujmy sie - ktos kto kupuje trawe od DILERA nie pali sporadycznie tylko regularnie, ew. prowadzi wlasny, maly "biznesik". CHciales przyklad - dalem ci przyklad. Tak sie dzieje.

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 17-08-2006, 14:40   #256
Karrith
Użytkownik Forum

Domyślny

https://hyperreal.info/a_bsurd/narkotyk_na_recepte

tu masz to opisane, na gorze masz skad byly czerpane tamte informacje.

Cytuj:
A kto tu mowi od razu o heroinie i jednej dawce? Nie oszukujmy sie - ktos kto kupuje trawe od DILERA nie pali sporadycznie tylko regularnie, ew. prowadzi wlasny, maly "biznesik". CHciales przyklad - dalem ci przyklad. Tak sie dzieje.
tylko w tym problem ze tak sie nie dzieje-mam paru znajomych ktorzy pala marihuane(sam nie pale) i oni jakos nigdy nie trafili na towar z heroina czy czyms podobnym. rowniez udzielam sie na paru forach o tematyce narkotykowej i tam rowniez nie zdarzaly sie takie przypadki. to sa po prostu bajki wymyslane przez rzad badz ludzi nie znajacych sie na rzeczy aby odstraszyc przed braniem.(jeszcze pare takich fajnych jest-np ze grupka ludzi po zazyciu LSD patrzyla sie w slonce i im oczy wypalilo, albo ze bylo sobie malzenstwo z niemowleciem i na kolacje mieli ochte zjesc pieczonego kurczaka, oboje cos tam cpali i jak zawsze sie nacpali przed kolacja, ktora im bardzo smakowala, rano patrza sie-dzieciaka nie ma a kurczak lezy zimny i nie upieczony-z czegos takiego nalezy sie tlyko i wylacznie smiac).

tak wogole to fajnie bo w koncu rozwinela sie jakas dyskusja na forum.

Cytuj:
No wlasnie o to mi chodzi
Co za roznica czy dodadza w czasie hodowli czy w czasie sprzedarzy?? Efekt ten sam.
otoz roznica jest wielka, poniewaz zwykly chodowca nie ma dostepu do srodkow ktore moglyby cokolwiek zmienic w roslinie.

Ostatnio edytowany przez Karrith - 17-08-2006 o 14:46.
Karrith jest offline  
stary 17-08-2006, 18:55   #257
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
[...]
@up
ale alkohol i fajki sa dla osob pelnoletnich legalne a dla dzieci nie sa dlatego tez pociagaja.

NMyślisz, że gdyby alkochol i fajnki były legalne od urodzenia to by coś się zmieniło?1 Może i tak, ale ile 1%? 2% Dzieciak zawsze ma to do ciebie, że nowe (nie koniecznie zakazane) rzeczy go będą pociągać więc kiedyż zawsze i każdy miał / będzie miał swój pierszy raz z fajkiem / alkocholem (zdarzają się wyjątki... żadko).

Jak Matek pisał - Była a Jest to wielka różnica, kiedyś znane markowe firmu robiły dżinsy z konopi indyjskiej... -.-''

Opłacalnie można dodacać tytoń by zwiekszyć objętość lub inne zielska 9choć by paprotkę )

Cytuj:
ale cos takiego co ma mocniej kopac/uzalezniac i byc szkodliwe. a szklo z zarowek takie nie jest.
Szkło mocniej kopie? Nah...
uzależnia? nah... (chyba )
Jest szkodliwe?... nah! wciąganie szkła to samo zdrowie! Czysta witamina!

Cytuj:
[...]po pierwsze depresantow (ale sadze ze to byla literowka wiec spoko).
a po drugie to sa 2 powody dla ktorych to pomaga(nie chodzi o wyjscie z uzaleznienia jedynie o mniejsza ilosc zgonow oraz nowych uzyykownikow):
pierwszy-tak jak juz wczensiej pisalem narkoman wie ile dokladnie srodka wprowadza i nie wystepuja przypadkowe smiertelne przedawkowania, wiadomo jeszcze ze towar igly i strzykawki sa czyste, a to zmniejsza mozliwosc zachorowan na rozne choroby.
drugi-rowniez to pisalem, teraz heroina nie jest juz takim zakazanym owocem po ktory siegalo wielu nastolatkow aby wyrazic przez to swoj bunt do swiata-teraz bardziej kojarzy sie ze szpitalem.

[...]

By wyjść z uzalerznienia jest coś takiego jak detox, a nie podawanie czystego towaru... Myślisz, że czysty mniej kopie od "brudnego" ?!
Nie ma? Ok, wpadasz do mnie na 5 dni, nawet jeśli miał bym sam kołować ci 5 działek czystej hery, ponoć uzależnia dopiero od 6-7 więc nic ci się nie powinno stać...)
Co diler zyska dodając kopa? on ma dodać coś, co uzalerzni, np: nikotyna z tytoniu... albo większy wagę i objętość = zyski (np: tytoń )

Cytuj:
[...]
tylko w tym problem ze tak sie nie dzieje-mam paru znajomych ktorzy pala marihuane(sam nie pale) i oni jakos nigdy nie trafili na towar z heroina czy czyms podobnym. rowniez udzielam sie na paru forach o tematyce narkotykowej i tam rowniez nie zdarzaly sie takie przypadki. to sa po prostu bajki wymyslane przez rzad badz ludzi nie znajacych sie na rzeczy aby odstraszyc przed braniem.[...]

otoz roznica jest wielka, poniewaz zwykly chodowca nie ma dostepu do srodkow ktore moglyby cokolwiek zmienic w roslinie.
Nie trafiają, bo sam napisałeś: tylko kretyn by dosypywał herę to ganji...
No fakt, zwykły hodowca nie skoczy na dworzyec by dokupić mocniejszy stuff oraz na pewno nie zna się na tym co robi...

Vanhelsen jest offline  
stary 18-08-2006, 01:02   #258
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

A wiecie co mi sie przynajmniej wydaje?
Tibia,drag,marycha to to samo tylko, ze w innym stopniu szkodzi zdrowiu (brawo knajtowi z krzeslemXD), ale wazne jest ze wogole szkodzi.
Piwo:Moj tata mowil mi kiedys, ze pomaga lecz nie w takim stopniu jak wudka. Wypala kamien znajdujacy sie przy watrobie umozliwiajac wyplynieciez watroby substancji rozdzielajacych tluszcze (nie wiem dokladnie). No coz, ale jak to w zwyklym zyciu bywa cos za cos wiec teoretycznie mowiac:
1-1/4=3/4 szkod (tak sadze)
Tak wiec moja odpowiedz jest prosta, narkotyki szkodza.

@od me
Ja mam gre o chodowaniu marychy XD sciagnac ja mozecie z www.pobieralnia.pl
janek@ jest offline  
stary 18-08-2006, 12:11   #259
Karrith
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
NMyślisz, że gdyby alkochol i fajnki były legalne od urodzenia to by coś się zmieniło?1 Może i tak, ale ile 1%? 2% Dzieciak zawsze ma to do ciebie, że nowe (nie koniecznie zakazane) rzeczy go będą pociągać więc kiedyż zawsze i każdy miał / będzie miał swój pierszy raz z fajkiem / alkocholem (zdarzają się wyjątki... żadko).
ale i tak rzeczy zakazane, tylko dla starszych osob sa bardziej pociagajace, poniewaz wtedy dzieci czuja sioe doroslejsze.

Cytuj:
Jak Matek pisał - Była a Jest to wielka różnica, kiedyś znane markowe firmu robiły dżinsy z konopi indyjskiej... -.-''
tylko ze te spodnie byly robione z konpii przemyslowej w ktorej zawartosc THC jest nie wystarczajaca do palenia jej w celach narkotycznych.
Cytuj:
Opłacalnie można dodacać tytoń by zwiekszyć objętość lub inne zielska 9choć by paprotkę )
haha i nikt wcale nie zauwazy ze to nie jest marihuana..wcale.(no chyba ze ktos nigdy tego na oczy nie widzial)

Cytuj:
Szkło mocniej kopie? Nah...
uzależnia? nah... (chyba )
Jest szkodliwe?... nah! wciąganie szkła to samo zdrowie! Czysta witamina!
tylko jest pewien problem bo tego sie nie wdycha(w sumie to zalezy od sposobu palenia, ale przewaznie nie ma jak)

Cytuj:
By wyjść z uzalerznienia jest coś takiego jak detox, a nie podawanie czystego towaru...
tylko ze detoks prawie nigdy nie pomaga, a jesli pomaga to na niedlugo i to jest wlasnie taka terapia dla osob ktorym nie pomaga zwykly detoks na ktorym ejst opdawany metadon(slabszy od heroiny ale dluzej dziala)
Cytuj:
Myślisz, że czysty mniej kopie od "brudnego" ?!
a gdzie ja tak napisalem? chociaz w sumie to prawda, bo np jak kupisz czysta heroine od dilera(co sie w polsce nie zdarza, ale zalozmy ze to inny kraj w ktorym czysta wystepuje) to i tak nie ebdziesz tam mial 100% heroiny. a w takiej "szpitalnej" jest na pewno 100%, wiec jesli wezmiesz tego i tego tyle samo to mocniej "kopnie" cie czysta.
Cytuj:
Nie ma? Ok, wpadasz do mnie na 5 dni, nawet jeśli miał bym sam kołować ci 5 działek czystej hery, ponoć uzależnia dopiero od 6-7 więc nic ci się nie powinno stać...)
nie ma. szybkosc uzaleznienia(fizycznego i psychicznego) zalezy od organizmu, ale przewaznie to wynosi 6-7 razow. poza tym wiekszosc osob po peirwszym razie z heroinom(czy innymi mocnymi opioidami) malo czulo, poniewaz nie mieli jeszcze odpowiednio "wyrobionych" receptorowi dlatego drugi raz prawie nigdy nie jest na drugi dzien tylko czesto po paru tygodniach badz miesiacach.
Cytuj:
Co diler zyska dodając kopa? on ma dodać coś, co uzalerzni, np: nikotyna z tytoniu... albo większy wagę i objętość = zyski (np: tytoń )
tylko ze z tytoniem to jest inna sprawa, poniewaz sa to wielkie firmy majace do dyspozycji setki naukowcow i miliony dolarow(badz innej waluty) na rozne srodki i preparaty.
Cytuj:
No fakt, zwykły hodowca nie skoczy na dworzyec by dokupić mocniejszy stuff oraz na pewno nie zna się na tym co robi...
w tym miejscu mi chodzilo o okres chodowania rosliny(co powinines sam wywnioskowac).
stary 18-08-2006, 12:20   #260
Squaess'me
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 02 2006

Domyślny

Cytuj:
tylko jest pewien problem bo tego sie nie wdycha(w sumie to zalezy od sposobu palenia, ale przewaznie nie ma jak)
jara sie lutownica ;dd

Ostatnio edytowany przez Squaess'me - 18-08-2006 o 12:25.
Squaess'me jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania