|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ziomek Knajcik
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 65+
Skille: 79+/77+
Poziom mag.: 6
|
![]() Ludziki !!!!!! Na EF to sie chodzi tylko i wyłączie z dwu ręczną bronią bo wszystkie arrowy idą na armor i po co u shield ???? tam ci sie nie oplaca expic jeżeli już . Lepiej idz na POH na cyce + ghule skele + slimy !!!!
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Na EF sie chodzi z taka bronia, jaka wam pasuje-koniec dyskusji.
Wybijanie "wszystkiego" nie oplaca sie- przedostatnie pietro wiezy oraz dragi spowalniaja exp oraz zwiekszaja waste(oczywiscie do pewnego lvlu). Zbieranie loota na elfach mija sie z celem-zwraca sie z samych wandow, e-ammy oraz zlota(leci go calkiem duzo po update). Ponadto zbierajac kwieaty(holy orchidz i heaven blossom) mozna niezle zarobic. Wczoraj dla przykladu sprzedalem 4 holy orchid za 20k! Heaven blossom zbieram dla siebie, bo to ostatnia rzecz potrzebna mi do outfitu.
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to ja również mam pewną prośbę, sam mam knigha (póki co skiluje) i mam zamiar w przyszłości expić na EF, więc zamiast zakładać nowy temat proszę kogoś kto expił tam kiedyś < nie tego co przeczytał na forum -.-- >, aby odpowiedział od jakiego lvla, z jakimi skilami i z jaką bronią, (taktyką?, co zbierać?) chodzić na Fortece Elfow.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#24 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() bylem na elfach 5 ( slownie: piec ) razy, zwykle po 5+ godzin.
Pierwszy - na 25 levelu z bohami - srednio 25k/h nie dotykajac arcanow/ dragow/ miejsc z 4+ scoutami. Latalem tylko po powierzchni, 1 pietrze i wiezach oraz takich miejscach gdzie mozna 2+ scouty zapedzic naraz do kata tak ze nie strzelaja. Drugi - przed 30 levelem nastepnego dnia, wygladalo to mniej wiecej tak samo. Dwa nastepne razy nie sa warte uwagi ( moze oprocz tego ze sprzedalem bohy i zrobilem skille z 69/71 na 73/76 ). Warto natomiast napisac cos o ostatnim - na poczatku czerwca. Postanowilem sobie olac koszty, nie zbierac loota ( co wczesniej robilem ), sprawdzic pare rzeczy i wreszcie wbic 42 level ( bo 41 wygladal brzydko ). Skille 74/78. Wyciagnalem srednio 34-35k/h ( tym razem z bohami ) expiac w taki sam sposob jak wczesniej tylko lecac przed siebie. Nastepnie wypadalo pobawic sie warhammerem - koszty podniosly sie z 3-5k expa/ uh ponad dwukrotnie, szybkosc - nieznacznie ( dokladnych liczb nie podam bo nie pamietam ;o ). Nastepnie - arcany. Kolejno z SS i WH, znowu - drozej i niewiele szybciej. podsumowujac - o czym warto pamietac: - shield daje, i to nieco wiecej niz _0_ - level minimalny - tak zeby z eq miec 35 ( np 15 z bohami -.- V ) - skille - 60/60 na start, 70/70 dla wydajnego expienia. Przy uzyciu FA kazdy scout nie powinien przetrzymac wiecej niz 3 ciosy, elfy zazwyczaj skladaja sie po hicie. - jesli nie cieszy was 35k/h na 60+ levelu to idzcie w pizdu skillowac do 80/80 na scaraby. wbrew oczekiwaniom niektorych bardziej przypominam orka niz elfa, ale fakt ze jakas dziewoje z dlugimi uszami bym wy******
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
|
![]() Ja mam takie pytanie do czego jest potrzebny holy orchid?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Potrzebny jest do addona dla sorcerera (albo to wizzard ?). W kazdym razie trzeba ich miec sporo... ja sprzedaje po 5k za sztuke(w tym tygodniu wylootowale 4, policzcie sobie).
Latanie po EF jest niezwykle proste, nawet prostrze od tego co napisal Vil: Bierzemy bron jednoreczna albo dwu-(nie bende sie klucil ktora, bo to wasza sprawa jak wolicie) i bijemy wszystko gdzie resp nie jest zabardzo oddalony od sciezki ktora obieramy. Biega sie tak, aby zawsze trefic na 80-100% respa. Archany-na dluzsza mete sa oplacalne, bo zawsze wyleci ten gem albo wand i zwroci koszty... a teraz te moje holy orchids. Dragi-oplacalne gdy zdobendzie sie TEN lvl kiedy staja sie oplacalne (jak go bendziecie miec to takie porady wam gowno dadza) Cytuj:
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 18-08-2006 o 19:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Sry za offtop, ale ty musisz mieć niezwykłe szczęście jak trafiłeś na frajera, który kupuje holy orchids po 5k (jak 500gp to już zawyżona cena).
Jak takich się ma 3x więcej, niż wandów.
. Ostatnio edytowany przez lajtn - 19-08-2006 o 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nah. Wyobraz sobie-masz 150lvl przez godzine zarobisz na huncie nawet 20k i wiencej. Zarabiasz ogromna ilosc expa. Chcesz addon? Przynies 50 holy Orchids. Jedna bendziesz lootowal godzine, moze mniej. Twoj wybor-zarobic sobie na mozliwosc kupienia jej albo tracic czas i miec te pieniadze w dp.