|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() Witam, mam wielki problem. Chodzi o to że mój kumpel ma lagi które pojawiły sie po update w grudniu (nie pamiętam czy w grudniu ale coś koło tego). Właśnie wtedy wprowadzono nowy silnik graficzny i inne techniczne nowinki
![]() Jednak teraz następuje mały paradox. Gdy owy kumpel coś sciąga lub gada ze mną na skype/ts lagi ustępują odrazu. Tak, to prawda. Pewnie niektórzy sobie pomyślą że zbieg okoliczności lecz jestem pewien że nie. Już nie wiemy co z tym zrobić (ma pacc, nie chcemy żeby się marnował), juz nie mamy pomysłów. Wiem że wiele osób po tym updacie zaczeło mieć lagi, może ktoś zna jakiś sposób (tylko prosze nie pisać żeby zmienić directa na 5 z 9 albo na opengl bo i tak nie pomaga). Z góry dzięki (nadzieja matką głupich) ps. Wydaje mi się ze ten temat pasuje do tego działu. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Niech się pobawi sterownikami do płyty , może najnowsze to guzik warte syfy. Ale może on wogule nie aktualizuje sterownikó co?
A może zainstalował nieoficialną wersję DirectX 9.0c? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Otóż NAH
![]() Zainstalował stare stery, te co ja mam i te najnowsze - GUZIK DirectaX ma z tego samego źródła co ja, łącze ma lepsze ode mnie a ja nie mam nawet łzy laga :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Niech przełączy na DirX 5... jest to podstawowy dir wykożystywany do update... powinno pomuc
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak jak wspomniałem w temacie - ustawiał i kombinował - NIE POMOGŁO
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2006
Profesja: Rookstayer
Poziom: 30+
|
![]() 1. Podaj nazwe jego karty graf.
2. Nazwe sterów. 3. Jeżeli to nvidia -> wyłączcie synchronizacje pionową 4. Jeżeli jesteś w sieci niech idzie do adma aby ustawił port 7171 na wys. priorytet 5. Niech spinguje jakis serwer / tibia.com i rzuci to logi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() #Poof
1. Radeon 9200 (128 bit). 2. Z tego co pamiętam to ATI Catalyst 05.09. 3. patrz pkt. 1. 4. Wyśle mu sms'a i edit. 5. Teraz go nie ma (wraca w niedziele). @ Szkut. 1. Kabelek. 2. Nie. 3. No w sumie masz racje, ale z innymi grami nie ma problemu. 4. Właśnie wysłałem e-maila do pomocy technicznej jego neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2006
Profesja: Rookstayer
Poziom: 30+
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czemu ja jak ja nie mam problemów z lagami??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Autor tego posta otrzymał pochwałę " Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... " ![]() Ostatnio edytowany przez ..::QRAS::.. - 19-08-2006 o 20:33. |
|
![]() |
![]() |