![]() |
#461 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() up
ja tez mam axe i znam kolesia ktory sprzedawal fire axe na guardia po 8k. nie mogl go sprzedac przez 2 dni. wreszcie sie wkurzylem i go kupilem. jedna z najnizych ofert fire aaxe na guardi!!!11111
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#462 |
Guest
|
![]() Axe jest dobry dla low lvla...
bo jak ma ktos juz ten 100lvl+ i zrobionego ani, ma Sova to czesciej lata po ofie i zdobywa sword ringi, niz po guardach... po 2. jak czesto leci Sword ring a axe ring... bez porownania po 3. sword ma ice rapiery... exori + ice rapier i 40sorca niema... a axE? tych 2 ataku wiecej sie nie odczowa ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() @up
Kolejny troll. Axe nie jest dobry dla low levela bo dla low levela jest dobry club ktory jest najtanszy. Axe jest dobry dla high levela bo stonecutter axe to bron wyraznie lepsza od magic sworda. Jak ma juz ktos ten 100 lvl to ma kupe kasy i sobie axe ringi kupuje a nie zdobywa z potworow. (i nalezy pamietac ze sa tansze niz sword ringi). Axe ringi wypadaja z soldow i guardow znacznie czesciej niz sword ringi z leaderow. (i nalezy przy tym takze zauwazyc ze przy huntowaniu na of rzadko sa zabijane leadery i nie jest ich wiele) Srednie combo knighta z exori+ice rapiera wynosi o jakies 100 hp mniej niz ma 40 sorc, wiec sorc po takim ataku sie po prostu uhnie lub wyleczy exura vitą, a knight traci 1k na ice rapiera. Cytuj:
Gala Flange to twoj char? Wybacz, ze mam watpliwosci, ale po tych bzdurach jakie tutaj wygadujesz to nie ma sie co dziwic. Walczyles chociaz z raz axem? Nie? To sie nie wypowiadaj. STOP TROLLOM!!!ONEONEONERAZRAZRAZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xurda
Profesja: Elite Knight
Gildia: Legendary Heroes of Miklagard
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Witam!
Mam zamiar sobie zrobic new chara - najta ![]() DH DSM C-LEGS SB DEM SHIELD SCA/SOV Teraz pytanko - co wybrac z Anni - SCA czy SOVa...? Bo nudzie mnie gra sorcem i chce pograc knightem... I nie chodzi mi tu o ceny czy o start... Bo kase i eq mam ![]() Pozdro Xat |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: London
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
|
![]() amagad nie wiem po jakiego grzyba jest ten temat.
Wiadomo, ze kazdy gracz ma inna opinie na temat sword/axe, wiadomo ze gracz ktory uzywa axe bedzie mowil axe jest lepszy nie bierz sworda itd.. Ja natomiast uwazam, ze bardziej oplaca sie wziasc sworda, dlaczego??? Ano dlatego, ze bedziesz miec farta i z jakiegos czlonka r7 poleci MLS... Taki EO, Bubble, czy tez Sero~ chyba nie bez powodu wybrali swordy (to jest przynajmniej moje zdanie). I prosilbym o nie wyzywanie mnie od debili itp... bo mam wlasne zdanie, ktore przedstawilem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2006
Lokacja: Chorzów
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nova
Poziom: 35+
Poziom mag.: 39
|
![]() Ja miałem kiedyś knighta i zdecydowania polecam axe mają lepszy atak od swordów i są tańsze a że mają mniejszą obronę to nie wielki problem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2006
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny gracz
Imię: Beliar The Druid
Profesja: Elder Druid
Świat: Nebula
Skille: 16/21
|
![]() Wieksza jest roznica defa na korzysc swordow, niz roznica ataku na korzysc axe. Jak dla mnie swordy rox, to ze tansze to nie argument (no moze tylko na low lvlu) a jesli chodzi o capa to knight tego tak bardzo nie odczuwa. Niby sca ma lepsze staty niz sov, ale nie tak szybko i nie tak latwo sie ten 100lvl wbija ;F
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Wieksza jest roznica w cenie na korzysc clubow niz roznica w defie. Zaden argument.
![]() |
#469 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Axe jest lepszy jeżeli chodzi o exp,a sword jest lepszy jezeli bawisz sie w blokera... Chociaz wydaje mi sie ze przy duzym skillu shielda, def broni raczej nic nie wnosi, dlatego moje poparcei jest po stronie "toporków"
![]() |
#470 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez S'hAr'K - 19-08-2006 o 07:56. Powód: bo zupa byla za slona |
|
![]() |
![]() |
#471 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2006
Lokacja: Złotów
Świat: Luminera
|
![]() LoL ja wale z Cluba i tak jest fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
|
![]() ehh jak ja gralem knightem to tez wybralem axe i mysle ze dobze zrobilem wtedy.
axe sa stosunkowo tansze od swordow, i maja wiencej ataku. to prawda maja miej defa ale roznicy prawie sie nie czuje jesli masz dobra tarcze i eq. po 2 wielu ludzi uwaza ze axy sa takie same jak swordy, poniewaz wiekszosc axow ma swoje odpowiedniki w swordach, np ms-sc axe, faxe-bsword. owe odpowiedniki zazwyczaj maja bardzo zblizone parametry. a wlasnie glupstwem byloby przezucanie sie na swordy, lepiej tren axe do wyzszego skilla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Dretais Zajac
Świat: Harmonia
|
![]() Wybralem swordy poniewarz:
-na skillu 67 z bright sworda bijesz tak samo jak na 65 z fire axe -sword ringi to nie taki kłopot bo można kupić za 500gp od npc -suma atk i def swordów jest wieksza niz axów -swordy są ogólnie uznane za lepsze (katana na rooku, legenda rooka - spike sword, legendarny miecz - excalibug) -magic long sword jest stanowczo lepszy od great axe (kiedys pewnie bedie mozna zdobyc oba) -swordy lżejsze (nie licząc gs) -przynajmniej na moim serwerze bs kosztuje tyle samo co fa, a jest dużo częściej sprzedawany -na nowym serwerze swordy szybciej skombinujesz (qest na bs od 45 lvl, qest na fa od 60 lvl) |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Użytkownik Forum
|
![]() grałem wszystkimi typami broni. i wiecie co? club był najlepszy
bs ok. 15-10k skull staff ok 5k f axe 10k~ wh max 1k d lance 10k gs 20-15k rożnicy prawie nie zauwazylem (oprocz cenowej) jedyna wada cluba jest brak odpowiednika wyżlszej klasy (th trodno dostepny) |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 06 2006
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() Ja jestem Knightem i wale z Sworda i mam kumpla na rl i tez jest knightem i mam 118lvl i wali tez z Sworda ja radze walic ze sworda lepszy jest moim zdaniem xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Cytuj:
2.Axe ringi można kupić od ludzi po 200 gp (i to wcale nie problem, masa ludzi je sprzedaje). 3.Def broni nic nie daje (jeżeli się ma shield, który ma wiecej defa). 4.Swordy są uważane za lepsze przez ludzi, ktorzy dopiero zaczynają grę i myślą, że def broni daje bardzo dużo ,i sądzą, że kiedyś zdobędątakiego mlsa, nie wiedząc, że go narazie nikt nie ma nawet... 5.Narazie nikt ich nie ma... a nawet gdyby to pewnie aby je zdobyć trzeba będzie mieć ponad 200 lvl i zrobią jakiś bajer, że wypada bardzo rzadko z władcy demonów... 6.Tiaaa właśnie o to chodzi, że gs waży o 140 więcej (i jest sporo gorszy), niż d lance, a między bs a f axe różnica to marne 20 capa 7.Patrz punkt 4. Cytuj:
Omg, wystarczy odjąć def broni, zostawić sam atak, to będziecie wiedzieli, które bronie są lepsze...
. Ostatnio edytowany przez lajtn - 20-08-2006 o 11:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Blad. Sa ludzie ktorzy je maja, tyle ze jeszcze z czasow gdy Tibia wygladala zupelnie inaczej.
![]() |
#478 |
Guest
|
![]() xD Axe sa ciezsze od swordow
Ostatnio edytowany przez qman - 24-08-2006 o 12:53. |
![]() |
![]() |
#479 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Głupi temat, po co sie kłucić? Ja wale ze sworda a mój kumpel z axa i co z tego?
Każdy bije z czego chce. Nie ma broni lepszych i gorszych, każda ma swe wady i zalety, nawet obuchy których nikt nawet nie bierze pod uwage |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Kalisz
Imię: Setzer Gambler
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() Tutaj wszyscy chwala axe albo sword,ja zawsze bilem swordem,lecz teraz chce sie przezucic i tu nasuwa sie moje pytani....co kupic najlepiej: club?-bo taNI
axe-bo leki!? sword-bo drogi etc.... i co mi mozecie powiedziec o clubach? |
![]() |
![]() |