Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-06-2006, 19:03   #21
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Dumny To nawet zyskowne

Mnie zwerbowały już 3 ekipy bo na wstępie oświadczam, że już wykonałem deserta a pójdę tylko wtedy, gdy fundują xbowa i płacą (jeżeli zaoferują mniej niż 500 gp-nie idę).
Harry Xin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-06-2006, 01:09   #22
Okrutny
Użytkownik Forum

Okrutny's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Okrutny ma numer GG 2232732 Okrutny ma login Tlenu orbes@o2.pl
Domyślny

Boże, to ze raz sie zdarzyło nie znaczy, że będą nromalnie płacili pallom za robienie deserta, bo wteyd bym siedzial na 20lv i tylko deserty robił, ludzie...
@Vanderer (mam nadzieje, ze dorbze nick napisałem )
Cóż, 2 z matmy nie grzeszy, acz tutaj to logika coś zawiodła, bo rzeczywiście, sam sie nei składam
@Ktoś tam up
Ale przy skilu 70 ze spearami cyce na tyle szybko ubijesz że kamienie będą lepsze.
11:03 Ghart: no to najlepiej przebywac jak najdalej od lagow
11:04 Okrutny: wiesz z co to jest lag?
11:04 Ghart: no potwor pisali w poradniku ale jaki to nie wiem
Gram dla przyjemności - play 4fun. Tibia to tylko gra.
Okrutny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2006, 01:24   #23
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

@Okrutny
Bywa i tak Ja się poprostu lubie czepiać szczegułów....

@Topic
Racja, nie da się tak zarabiać na desercie bo to są raczej sporadyczne przypadki. Ale większość osób zapomina tutaj, że to nie jest wcale jakieś nowe rozwiązanie. Często szukając ekipy na deserta zgłaszają się gracze różnych profesji oferując pomoc za platynki bądź ROH'a..... Nie tylko paladyyni....

@Down
Chciałem tylko nadmienić, iż forma "płacenia za deserta" była znana już daawno temu, przed up'em "pogorszającym" palków. A że akurat teraz jest deficyt tejże profesji, to inna bajka. Tak więc nie jest to spowodowane jedynie ostatnimi zmianami...
Panimaju?

Ostatnio edytowany przez Venderer - 29-06-2006 o 09:50.
Venderer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2006, 09:08   #24
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

@Up
Na servie na którym gram tylko Palowie którzy zrobili już deserta chodzą za pieniądze bo z resztą profesji nie ma raczej problemów znaleść kogoś kto jeszcze nie był a przecież nikt nie zapłaci temu co nie był jeszcze dodatkowej gotówki bo za co jak na jego miejsce za 10min znajdzie się ktoś inny. Napewno nie jest to jakiś mega zarobek ale co jakiś czas wpadnie te 1,5k czy 3k co na low lvl napewno się przyda
stary 01-07-2006, 12:58   #25
Bubar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Suwałki

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Aurea
Poziom: 25
Poziom mag.: 3?
Domyślny U mnie...

U Mnie na servie jest tak samo Palkow nie ma kazdy poszukuje palka druid i sorek to chwilka a knight jest zawsze
stary 01-07-2006, 18:03   #26
Kitu
Użytkownik Forum

Kitu's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Snajpica
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

Na moim Servie(Refugia) Ciagle tylko palkow szukaja.Jak ja szedlem na Dezerta to z palkiem byl duzy problem, ale sie udalo
Kitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 18:05   #27
Harry Xin
Użytkownik Forum

Oczko Knightowie i sorcowie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bubar
U Mnie na servie jest tak samo Palkow nie ma kazdy poszukuje palka druid i sorek to chwilka a knight jest zawsze
Na Honerze jest deficyt tylko palków i drutów.
stary 03-07-2006, 21:22   #28
Listonosz
Użytkownik forum

Listonosz's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: las

Stan: Aktywny gracz
Imię: Listek
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 29
Skille: 62/46
Poziom mag.: 11
Listonosz ma numer GG 3036397
Cool

hihihi...
ja już od 20lvl-u chodze za kase 1 zrobilem sobie, a kazdy nastepny min. za 700gp mi wyszło, a najlepiej, to jak jakis n00b nie dotrzymal słowa, ale miał honorowego kumpla na wyzszym lvl-u i mi dal guardian shield, co mi wyszlo mocno na +, ale sie neizle o to nameczylem. bylem za kase juz ok.13razy i srednio min. 1k za dezerta
palków jest faktycznie malo, a neiktorzy, jak sie dowiadują, ze ide za kase, to smieja sie i wyzywaja, a po 1h pisza i przepraszają i prosza o to bym poszedl za 1k
Listonosz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2006, 18:12   #29
Michnik of Celesta
Użytkownik Forum

Michnik of Celesta's Avatar

Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
Król

Ja nie mialwem problemu ze znalezieniem pala na deserta - bo sam nim jestem a na powaznie : bardzo czesto ludzie mnie porsza o pojscie na deserta ale kiedy wspominam o kasie to rezygnuja
stary 06-07-2006, 13:41   #30
Harry Xin
Użytkownik Forum

Oczko A widzisz...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michnik of Celesta
Ja nie mialwem problemu ze znalezieniem pala na deserta - bo sam nim jestem a na powaznie : bardzo czesto ludzie mnie porsza o pojscie na deserta ale kiedy wspominam o kasie to rezygnuja
Trzeba mieć przygotowaną odpowiednią gadkę i tyle.
stary 23-07-2006, 08:48   #31
Gana Chan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 07 2006

Szczęśliwy

Na balerze jest calkiem podobnie knightów najwiecej, sorcow duzo,drutow malo, a palkow nie ma prawie wogule. Ale ja naszczescie go juz mam za sobom.
Gana Chan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2006, 09:48   #32
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Okrutny
Ten update tylko pomógł palkom, mogą teraz skillować kamieniami...
Chyba palkiem nie grałeś. Jakby te kamienie nie były droższe od spearów, to fajnie by było, a że ktoś uzbiera 100 kamieni, to zaraz woła 1000gp. A kamienie rozpadają się szybciej niż speary, więc dużo to nie pomogło.
Jakby wprowadziłi kamienie do sklepu np. 4 gp za sztukę, to byłoby fantastycznie. Jeśli samemu pozbierasz, to zaoszczędzisz 1k, a poskillujesz gorzej niż biegałbyś do sklepu po speary.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Okrutny
Kamienie mają mniejszy dmg, a zuzywają się po update. Kiedyś znikały po KAŻDYM rzucie. Teraz można nimi skillowac.
To jeśli kamieniami się skilluje, to po co zmniejszali atak spearów? Było 30, a teraz żeby lepiej się skillowało dali 25 i do tego kamieniami mam skillowac. Jacy mili oni są.
To tak jakby knight miał GS z 41 ataku, żeby mu lepiej skille na expie wchodziły.

Teraz trochę głupot, żeby offtopa nie było.
Pamiętam, jak grałem ostatnio, to na Lunarze najczęściej szukali Palów i rzadziej druidów. Oczywiście wyzywali mnie od noobów, jak chciałem by mi płacili. Więc na deserze byłem tylko raz. (miałem byc drugi raz, bo jakiś Polak plxował, ale jak po parunastu minutach zmieniłem zdanie na tak, to on zdygał i odechciało mu się iśc, bo bym go zabił D: )
A dawno temu jak grałem na Jamerze druidem, to druidów nie było. Oczywiście miałem hunta za nie dawanie free-uhów, a z moim pvp, to traciłem na tym dodatkowo exp i mlvl.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 23-07-2006 o 10:01.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2006, 10:20   #33
franek pogromca cipsoftu
Użytkownik forum

franek pogromca cipsoftu's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2006

Domyślny

Druidow jest malo bo graja nimi tylko prawdziwi gracze, tzn moze nie wszyscy ale 90%. (bo wszystkie newbie i nooby wybieraja sorca myslac ze jest lepszy)
A palow prawie nie ma bo teraz nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie od nowa tworzyl pala i trenowal. (obojetnie czy to noob czy doswiadczony gracz).
franek pogromca cipsoftu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2006, 20:49   #34
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

wlasnie to 90% ludzi ktorzy graja drutami to noob/newbie ktorzy gdzies przeczytali albo uslyszeli ze "wooooo uhy bedziesz robci to kasy jak lodu i wgole wowowo jeje" a potem jak juz dojda do jakiegos lvl zauwazaja ze to shit(tak, o sobie mowie ), wedlug cipsoftu sorc mial byc od zadawania ciezkich obrazen ( i jest ) a drut mial byc do leczenia, no niby jest teraz do leczenia tylko ze pacc obowiazkowo, tak wiec jezeli ktos wie ze napewno nie bedzie mial pacca( lub bedzie kupowal bradzo sporadycznie) to moze odpuscic sobie druta

tak z innej beczki, to dlaczego nikt nie bedzie robil pala "od nowa"? (to co?allegro? o.0)

co do noobow ty widac kto tu nim jest naprawde chyba dumny z siebie jestes, w jeden dzien zarobic bana...normalnie gz xD

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 25-07-2006 o 20:50.
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2006, 14:09   #35
Nieugiety
Użytkownik Forum

Nieugiety's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
Domyślny

Z 4 lata temu znalezenie druida do deserta graniczylo z cudem. Obecnie nie ma problemow wg mnie.
Nieugiety jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2006, 22:16   #36
Michnik of Celesta
Użytkownik Forum

Michnik of Celesta's Avatar

Lokacja: Gdańsk

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
Król

Ostatnio deficyt paladynów na Celescie jeszcze się powiększył - teraz codziennie pod depo ktoś woła : szukam pala na deserta itd. Cóż i muszę przyznać , że to mi się nawet podoba ludzie coraz bardziej są zdesperowani i dają więcej za pójście z nimi - już 3 razy byłem za 1-szym razem zarobiłem 300 gp i 100 boltów następnym 500 boltów a już za 3-cim razem - 1k 258 boltów i protextion amulet. Ciekawe jak będzie dalej
stary 12-08-2006, 13:30   #37
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Domyślny Znam powód.

Powód, że jest tak mało Pallów jest chyba każdemu znany. Speary łamiące sie i kamyki, które znikają, nie można kupić w sklepie starów i inych broni dystansowych. Dlatego Pallów jest tak mało jest to teraz najtrudniejsza profesja, więc mało ludzi się jej łapie. U mnie na Danubii pallów jest dość dużo, ale nA Calmerze i Furorze mało. Co do tego ze nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił Palla od nowa, to ja jestem chyba jakiś nienormalny bo własnie robie i jakos nie narzekam. Mam juz 22 lvl, skille 58/51 i dalej skilluje do 70/55. Więc nie wiem w czym problem. Kij z tym, że speary się łamią, przecież można kupić w sklepie. Nazbierasz 1k i masz na 100 spearów.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 12-08-2006 o 13:36.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2006, 14:21   #38
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
Nazbierasz 1k i masz na 100 spearów.
No... nazbierasz... tylko że żeby mieć kase musisz expić a jak najpierw nabijasz skille? chyba żę bierzesz łuk i ze skillem 12 idziesz na trolle
shoq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2006, 15:27   #39
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Domyślny Lol?

No jeśli wychodzisz z Rook'a i masz 500 gp to sie nie zdziwie, że nie bediesz miał, ale jak wynosisz z rook'a 1,5k albo 2k to masz git. Kupujesz P Set, Steel Helmet, Dwarvena, War Hammera i jedziesz z tym koksem WH. Ja tak expie na 22 lvl'u Pallu, szkoda czasu na glupie bicie z łuku. A na początku jak masz 10 Dista, bierzesz WH i idziesz na trolle to ci wylecą. I trenisz.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2006, 11:41   #40
Hoper Larionek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 08 2006

Domyślny

Ja jestem paladynem i fajnie jest.lubie pladyna mojego i mi sie nie znudzil. a ludzie nie biera paladynów bo mysla ze to tylko z luku wali.
Hoper Larionek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania