![]() |
#501 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Wybranie broni zależy od gustu i umiejętności. Ja walcze axami i jestem bardzo zadowolony. Biję F Axem (Atk39-9k na Titanii) albo Dragon Lancą (Atk47-11k),a jak trzeba blokować to z Knight Axem (Def.21-2k). KOSZT:22k
W przypadku Swordów sytuacja wyglądałaby tak: Bright Sword (Atk36,Def31-15k) albo GS (Atk46-18k) KOSZT:33k Efekt ten sam (obrona i atak sie uzupełnia),ale Axe 11k tańsze nawet jak noszę 3 bronie ![]() Waga: Axe: F Axe-40 oz D Lanca-67 oz K Axe-59 oz SUMA:166 oz Sword: Bright Sword-29 oz. Giant Sword-180 oz. Cytuj:
![]() Kolejny + dla Axe. Wynik Axe-Sword 2:0 Polecam Axe ![]() Ostatnio edytowany przez Emok - 27-08-2006 o 18:09. Powód: Rozszerzenie tematu |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#502 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Skoro uwzgędniacie tutaj takie itemy jak sca czy sov, to uwzględnijcie tez djinn blade, lepszy od f-axa, pharao sword również (dużo) lepszy od f axa oraz ravager's axe lepszy od gs-a
Ostatnio edytowany przez Xeradus - 27-08-2006 o 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() jezuuuu
Ludzie, zacznijcie myslec samodzielnie zamiast lykac forumowa papke, co wam z tego ze jakas klasa broni jest o iles procent lepsza od drugiej ? Poczatkujacemu to i tak nie pomoze, bo jeden bedzie latal z axami na trollach a drugi z clubami na rotach i przewage w ataku, chocby niewiadomo jaka, bedzie mozna o kant dupy potluc. Zamiast wkrecac sie w zbedne dyskusje zacznijcie poswiecac czas na expienie a nie debatowanie czy 1 ataku da nam dodatkowe 579 expa na godzine na elfach. PzDr.
![]() |
#504 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
DEFENSIVE to jest to od czego zalezy CZY wogole zablokuje sie uderzenie (gdy tak jest chmurka-gdy nie sa promienie lub dostajemy). ARMOR to jest to od czego zalezy czy dostaniemy obrazenie (jesli dostaniemy to wiadomo co sie dzieje-tylko jesli nasz def nie zblokuje, jesli nie to mamy promienie) Gdy juz udzerzenie przebije nam def, armor to jedyne co obnizy jego wartosc to wlasnie ilosc armoru.
![]() |
![]() |
#505 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Ale wy glupoty piszecie, mozna sie pociac. Nie bede cytowal bo musialbym wtedy kazde zdanie z osobna wytykowac. Nie sprawdzacie, nie gracie, patrzycie na cyferki i myslicie ze jestescie tacy madrzy i nic do was nie dociera. Olewacie totalnie doswiadczenie innych graczy o wysokiej reputacji, nawet mody sie wypowiadaly, ale wy nadal swoje bo wasze ego nie pozwala wam zrozumiec ze nie macie racji.
Jak chcecie to mnie zbluzgajcie, zraportujcie, olejcie i co wam sie jeszcze podoba ale ja wytkne po raz ostatni glupoty jakie wypisujecie, moze komus bardziej pokornemu od was sie to przyda. Po pierwsze, ktos kiedys w jakims starym poradniku sprzed 2 lat (kiedy byly calkiem inne realia) napisal ze axy sa tansze od swordow i teraz wszyscy jak jeden maz ta glupote powtarzaja. Wiec ja sie pytam gdzie? Gdzie sa tansze, no gdzie? Gralem na kilkunastu swiatach o roznym wieku i na wiekszosci z nich wlasnie axy byly o ~10k drozsze od swordow. (liczac zestaw bs+gs kontra zestaw f-axe+d-lance). A sca to nawet na kazdym swiecie jest drozszy od sova. Po drugie, 1 pkt ataku robi naprawde wyrazna roznice, w pojedynczym hicie jest to zaledwie 1-2 hp na dobrych skilach 80+, jednak pomnozcie sobie te 1-2 hp przez powiedzmy tysiac dragow to zobaczycie jest duzo lepszy atak na dl od gsa. Zaryzykowalbym nawet stwierdzenie ze bardziej widac roznice pomiedzy dl a gsem niz pomiedzy fa a bsem bo przy trzycyfrowych hitach z broni dwurecznej mozna to latwiej zaobserwowac. Po trzecie, jesli chodzi o bronie jednoreczne, to nie ma bata zeby bs bronil lepiej od f-axa. Ma wiecej defa teoretycznie (w cyferkach), ale w praktyce majac dragon shield (podstawa kazdego knighta) lub lepszy (a przeciez kto bedzie chodzil z fa/bs z czyms gorszym od dragon shielda?) te cyferki nie daja zupelnie nic. Probowalem wielu kombinacji uparty jak osiol w dazeniu do tego zeby zauwazyc roznice i nie dalo sie. Czy sorc czy knight, czy 80 lvl czy 8 lvl, czy skile 10 czy skile 80, czy ful atk czy ful def, czy sralo czy pierdzialo, w kazdej dowolnej konfiguracji w ramach gry tibia nie ma roznicy pomiedzy defem bsa a f-axa. Jesli ktos pisze ze tak jest to znaczy ze karmi ludzi teoriami wyssanymi z palca. I nie gadajcie ze to ja sie moge mylic, bo to nie tylko moja opinia, wrecz przeciwienie, inni ludzie przede mna o tym wiedzieli, ja sprawdzilem i wyszlo mi to samo. Kazdy gracz doswiadczony ktory sprawdzal odpowie tak jak ja, nawet mody cos podobnego pisali w tym temacie, wiec upor maniaki z udowadnianiem teorii na podstawie napisu 30 jest poronionym pomyslem. Po czwarte, bronie dwureczne maja szczaktowy def, jesli jest roznica pomiedzy defem gs a dl (choc ja znowu nie zauwazylem na dlugich testach) to i tak na pewno mniejsza niz atak wiec znowu axe gora. Mam nadzieje ze ktos to przeczytal, ale pewnie znowu tylko Vil i Stożek a reszta swoje. Obym sie mylil. Probowalem sie podniecic bright swordem ale nie dotarlem na postoj. Fak ;<
Ostatnio edytowany przez móc - 27-08-2006 o 22:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Świat: Aldora
![]() |
![]() Eh. Liczby nie są wzięte z kosmosu, tylko z doświadczenia i obliczeń. Pozatym te kilka ataku w FA pomiędzy BSem nie robi zanadto wielkiej różnicy, a def a jakże. Wystarczy pokombinować, i sam widzisz, co lepsze...
Co do tego arma, to właśnie chciałem podreślić, że posiadając jednego "Arma" więcej, schodziło mi więcej UH, tzn. że jednak def coś robi. Zanim coś mi znowu zarzucisz, Móc, to przypominam, że nie jednego draga sklupałem do testów...
![]() |
#507 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2006
Imię: Phoeniks Arcus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 31
Skille: xx/21
Poziom mag.: 33
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
11:12 Devis of knight [1]: czy tu sie wylegajom noobki??? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Cytuj:
Ty patrzysz na cyferki i oceniasz (od roznicy w defie odejmujesz roznice w ataku i wychodzi ci ze sword jest lepszy), ja natomiast popieram swoje teorie doswiadczeniami i wiem ze to nie jest dokladnie tak jak pisza cyferki. Cytuj:
Zreszta, posluze sie tutaj cytatem z tibia wiki zeby uciac spekulacje (to co tam pisze jest na pewno bardziej wiarygodne od twoich wywodow) Cytuj:
"Podstawowa korzyscia walki toporem jest to ze topory maja silna wartosc ataku. Najwieksza wada walki toporem jest to ze topory maja niska wartosc obrony. To jednak jest wlasciwie nieistotne, poniewaz wartosc obrony broni jest anulowana kiedy uzywamy tarczy. Dwureczne topory, bedac silne w ofensywie, wlasciwie pozostawiaja przecietnego rycerza bardzo podatnego na zranienie." Czyli z tego wynika ze f-axem bronimy tak samo jak bsem. (majac tarcze), natomiast d-lance ma slabsza obrone od gsa. Jednak uzywalem zarowno d-lance jak i gs i moge powiedziec z cala pewnoscia ze 1 pkt ataku da sie zauwazyc bardziej niz 6 pkt defa. Wniosek: axy gora.
Ostatnio edytowany przez móc - 28-08-2006 o 08:22. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Świat: Aldora
![]() |
![]() Cytuj:
Śmiem wątpić. Jeżeli chodzi o jednoręczne - mogę się zgodzić, ale GS - D-Lance - nigdy w życiu ![]()
![]() |
![]() |
#511 |
Guest
|
![]() stanowczo proponuje SWORDY!.
|
![]() |
![]() |
#512 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm ja wybralem swordy bo mi sie tak rycerz kojarzy. Mozliwe, ze def w przypadku broni jednorecznej ma znaczenie tylko wtedy gdy przewyzsza def tarczy. Z tego wynika ze Fire Axe jest lepszy niz Bright Sword. Mam juz skile 84 84 i nie mam zamairu zmieniac broni na axy. W przypadku Gsa i d lance nie uzywamy tarczy wiec liczy sie tylko def broni, ktory przemawia na korzysc swordow. Pozniej gdy juz mamy naprawde wysoki level i skile 2 punkty ataku miedzy SOV a SCA nie robi juz wiekszej roznicy. Axe ringi sa latwiej dostepne bo wypadaja z dwarf guardow i dwarf soldierow, natomiast sword ringi mozemy wylotowac zorc lidera. Oba te ringi mozmy kupic za 500 gp u jakiegos npc na edron badz od innych graczy. Wybor nalezy do Ciebie co wolisz
![]() ![]()
![]() |
#513 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 02 2006
|
![]() d lance + ice rapier = dream team
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |