|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
![]() |
![]() @offtop
Szczerze mówiąc, to żadnego pacca, oprócz pierwszego jakiego miałem (Tibia.pl Rox :* ![]() @topic Hmm... Qpuj lub nie, to od Ciebie zależy.
|
![]() |
#22 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() @Topic Kup se pacca przed Bozym Narodzeniem. Bedzie tak: wolne dni w Wigilje, Sylwek,ferje. A i jeszcze jedno. Jesli bedzie taka zima jak w tamtym roku, moga nawet tydzien wczesniej szkole zamknac ![]() W zime, mnie rodzice czasem nie puszczali do szkoly jak bylo -20. ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Vandoz - 29-08-2006 o 18:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() @do tych co beda sie mnie czepiac, ze pewnie jestem menel i nieuk: wrecz przeciwnie nie mam żadnych problemów ze szkoła, nie bede pisal sredniej bo znowu sie dowala, ze nie mam co robic tylko sie chwalic. poprostu szkola jest SUXXXX i tyle ;] pzdr
![]() Ostatnio edytowany przez Goku_Sayian - 29-08-2006 o 18:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A pod koniec roku martwię się czterema pałami na świadectwie...
![]() |
#25 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() @2x UP
Święta to lepiej spedzic z rodziną a nie głupią Tibia -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() To masz iść spać albo książki czytać! O!
![]()
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Tu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Łódz
Imię: Adam de'Cloud
Profesja: Sorcerer
Gildia: Hail de'Cloud Familly !!!
Świat: Guardia
Poziom: 145
Skille: 27
Poziom mag.: 71
|
![]() ja ci powiem tak jak 3 cie zadowalo to mzoez kupic pacc aj mialm juz 3 pacce 2 w roku szkolnym a jestem w technikum i jest trudno nawet grajac tylko w weekendy trudno bylo zdac
ale ty jestes w gimnazjum ja 3 lata w gim przespalem ani razu pracy domowej nie odrobilem i zdawałem na luzie jesli masz take samo gimnazjum kup pacca ale nie zapomnij od czasu do czasu zajrzec do ksiarzek |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
Takie jest MOJE zdanie na temat wszystkich wypowiedzi typu "nie kupuj paka strata czasu, pobijesz mame i nie zdasz do zerówki". Cytuj:
@ Topic Jeżeli potrafisz się opamiętać z graniem to ze spokojem kupuj pacc. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2006
Lokacja: Zielona Góra
Świat: Xerena
Poziom mag.: -
![]() |
![]() Witam wszystkich, też mam taki sam dylemat, kiedy kupić PACC-a. Według mnie każda pora do zakupu ma jakieś wasy i zalety, ponieważ:
Sezon jesienny(wrzesień - listopad): Plusy: - początek szkoły(wakacje się jeszcze niby nie skończyły, więc olewająco podchodzisz do budy, tak samo mogą podejść twoi starzy, którzy obudzą sie dopiero w czasie zimowym, ze masz słabe oceny, ale wszystko zależy od charakteru twoich starszych), Minusy: - początek szkoły(początek szkoły może też być minusem, jeśli twoi starzy bedą ci kazać ci się ciągle uczyć) Sezon zimowy(grudzień - luty): Plusy: - szkoła - tak naprawdę od początków grudnia w szkole nie ma większego nakładu na naukę(mikołajki, wycieczki, klasowa wigilia, lekcje przystosowane tematowi świąt), chociaż nie wykluczam innego toku sprawy, czyli niezmienny nakład tematu nauczania(zależy od szkoły, najlepiej przypomnij sobie jak było rok temu. - wolne dni - święta, sylwek i ferie = dużo wolnego czasu. Minusy: - wolne dni - pamiętaj o dłuższej przerwie między sylwkiem a feriami, w tym czasie szkoła może dać popalić, jeśli wtedy narobisz sobie braków, bedziesz zmuszony je odrabiać i o Tibii zapomnij. - wyjazdy - święta i ferie to czas wyjazdów, więc nastaw się na to, że ten czas możesz również spędzić poza domem(komputerem) - święta - jeśli na święta zjeżdża sie do twojego domu rodzina, możesz zostać narażony na chęć poużywania komputera przez twoich krewnych(szczególnie w twoim wieku). Sezon wiosenny(marzec - maj): Plusy: - looz - w tym czasie w szkołach(zależy od szkoły) często są organizowane imprezy typu: dni szkoły etc. Więc w niektórych dniach mogą zostać odwołane lekcje lub skrócone) - majówka - wszyscy wiedzą o czym mówię. Tak, długi weekend może się okazać czasem do używania PACC-a. Minusy: - wiosna - wiosna to czas kiedy wszystko się zmienia, uwalaniamy się od śniegu, mrozu, lodu etc. Pamiętaj, że te zmiany są w stanie wyciągnać Cię sprzed kompa na np. boisko, żeby pograć w piłke. - braki w nauce - wcześniej wspomniałem, czym mogą grozić poważniejsze zaniedbanie się w nauce w czasie zimowym lub jesiennym. Jeśli dostaniesz ocenę dostateczną na półrocze, bedziesz skazany łazić do nauczyciela danego przedmiotu i zaliczać większość tematów. Sezon letni(czerwiec - sierpień): Plusy: - Według mnie, najlepszy czas do zakupu PACC-a, ponieważ wkrótce zbliża się koniec szkoły, mniejszy nakład programu nauczania i później przez wielu oczekiwane wakacje, podczas których możesz zarywać nocki expiąc na PACC ZONE ![]() Minusy: - wyjazdy - wakacje to czas, w którym możemy się oderwać od szkoły, więc zwróc uwagę na wycieczki, wypady na jezioro/ z kolegami, sport(różne gry), kolonie/obozy. Zależy od hierarchi wartości. w/w rzeczy vs. Tibia. Moim zdaniem płatne konto najelpeij zakupić w sezonie letnim, a teraz proponuję się wziąć ostro za naukę ![]() ![]() Myślę, że troszkę Ci pomogłem i w szczególności sobie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() @Wieszok Jak wstane to juz nie zasne. A ksiazek czytam wystarczajaca ilosc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Lepiej się postarać i zrobić rodzicom przyjemność, a samemu się dokształcić niż potem w samochodówie opowiadać, że gdybyś nie tracił czasu na durną grę to miałbyś świetlaną przyszłość. Przemyśl to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
|
![]() Moim skromnym zdaniem najlepiej jest kupić pacc na początku/w połowie czerwca (pacc na 3 miesiące). Łatwo obliczyć masz wtedy pacc'a do któregoś tam września.
Moje argumenty: 1. Nawet jeżeli nie będziesz dużo grać w tibie to pacc i tak będzie ci zajmował głowę, przez to będziesz mieć problemy z koncentracją i będziesz mniej uważać na lekcjach. 2. Podczas roku szkolnego powinieneś poświęcić trochę czasu na naukę, a przede wszystkim uważać na lekcjach - tak naprawdę to wtedy nauczysz się najwięcej. 3. W wakacje i tak masz najwięcej wolnego czasu. Nawet jeżeli wyjedziesz na 2-3 tygodnie, a podczas gdy będziesz w domu i tak większość czasu spędzisz na dworzu to i tak najlepiej pacc'a wykorzystasz w wakacje. Wtedy nie musisz wstać na określoną godzinę - możesz grać do późnego wieczora (nie mówie tu o zarywaniu nocek). Cały dzień możesz sobie zaplanować na rozrywkę - nie masz wielu obowiązków, oprócz tych w domu które zajmą ci 30 minut do półtorej godziny dziennie. Ja sam mam obecnie 48 MS'a (świeży char - zacząłem nim grać dopiero w połowie maja). Pacc'a kupuje tylko na wakacje, chociaż stać mnie, żeby mieć go przez cały rok. Nie kupuje go w roku szkolnym ponieważ nie chcę zawalić szkoły. Nigdy nie miałem problemów ze szkołą (kiedyś grałem pallem i miałem pacc w roku szkolnym - nie pogorszyło sie z nauką, ale napewno pogorszyła sie koncentracja i uwaga na lekcjach). p.s. mam 14 lat. Moim zdaniem kup pacc tylko na wakacje ! niezależnie od tego czy wyjedziesz to i tak pacc'a najlepiej wykorzystasz w wakacje. Comment plx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit/Down: Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Xeradus - 30-08-2006 o 15:26. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Po 1. nie szpanuje tylko chciałem chłopakowi pomóc. po 2. napisałem, że nawet jeżeli wyjedzie/będzie spędzał czas na dworzu to i tak wakacje są najlepszym czasem na kupno pacc a po 3. to lepiej później ma zasuwać łopatą i nie mieć kasy na takie rozrywki ? ani nawet na to, żeby iść na piwo z kumplami ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
btw. jakies kompleksy ?
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie ma co mu tłumaczyć... koleś nie uważał na lekcjach i nie nauczył sie czytania ze zrozumieniem.. tak mi sie wydaje
![]() @offtopic żeby mieć pacc na cały rok nie trzeba być jakimś strasznym bogaczem... zobacz ceny i dopiero komentuj. Ostatnio edytowany przez Funosek - 30-08-2006 o 15:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Tak idź sie lepiej pouczyc bo niedługo do szkoły. @2x Up Oczywiście, że jeśli obrałeś sobie taką droge życia to chemia ci się przydała, ale to był tylko przykład, bo naprzykład ja w liceum ide na profil informatyczny, na którym chemią bende mógł najwyżej się podetrzeć. |
![]() |
![]() |