Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 31-08-2006, 12:50   #61
Pepit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 90+
Domyślny

LOL
Napisalem w nocy posta ze DR. niemowi prawdy mowiac ze jesli ktos sprzedaje pacca na allegro to oszukuje panstwo bo tak naprawde z kazdej transakcji allegro pobiera prowizje a potem rozlicza sie z tego z fiskusem.......

Post zostal usuniety ciekawe dlaczego

Niemozna mowic ze moderator niema racji co to wogule za forum jest...

Ten post pewnie zostanie usuniety ale przeczyta go kilka osob
Pepit jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-08-2006, 12:56   #62
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Akroma Aow Pokaż post
zakupując pacca u osoby z 1000 komentarzy ryzykujesz tyle samo co tutaj na tibia.pl. Tyle w tym temacie bo nie ma sensu kłócić się z dzieciakami takimi jak ty
Brawo, brawo! Długo myślałeś na taką bzdurą?
Thero jest offline  
stary 31-08-2006, 13:41   #63
Naxus
Guest

Domyślny

Chcecie zobaczyc kto zostal z "delejtowany?" www.tibia.com -> Forum -> GameMasters -> I tam bedzie temat w stylu "Cipsoft delete chars! ";]

stary 31-08-2006, 13:54   #64
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pepit Pokaż post
LOL
Napisalem w nocy posta ze DR. niemowi prawdy mowiac ze jesli ktos sprzedaje pacca na allegro to oszukuje panstwo bo tak naprawde z kazdej transakcji allegro pobiera prowizje a potem rozlicza sie z tego z fiskusem.......

Post zostal usuniety ciekawe dlaczego

Niemozna mowic ze moderator niema racji co to wogule za forum jest...

Ten post pewnie zostanie usuniety ale przeczyta go kilka osob
Ty naprawde jestes taki glupi czy tylko udajesz?
Allegro odprowadza podatek od swojego zysku. Dostaje prowizje z ktorej odprowadza podatek w wysokosci zapewne 19%. Ale to jest podatek ALLEGRO, a nie podatek od tych ludzi ktorzy sprzedali przedmioty. Ludzie ktorzy nie placa podatku od zysku sa w tym kraju nazywani przez prawo przestepcami i zlodziejami. I czy to tak ciezko zrozumiec?
Wiec przestan gadac chlopie glupoty, a idz sie lepiej poducz troche.
Dr. Omader jest offline  
stary 31-08-2006, 14:08   #65
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Cytuj:
Boże, czy ty masz lat 14? "Człowieku" chyba nie bardzo wiesz na jakich zasadach działa alegro. Po drugie moim celem nie było, ani zrobienie reklamy alegro, ani tym bardziej antyreklamy sklepu Droma. Jedynie udokumentowanie faktu , iż zakupując pacca u osoby z 1000 komentarzy ryzykujesz tyle samo co tutaj na tibia.pl. Tyle w tym temacie bo nie ma sensu kłócić się z dzieciakami takimi jak ty

Pozdrawiam
Nie, nie mam czternastu lat. Zaskoczony? Czy Ty naprawde jestes takim skonczony kretynem i nie potrafisz przyjąć do swojej mózgownicy faktów? Co z tego, że ktoś ma 1000 komentarzy. Wplate za pacca moze wycofac nawet 364 dni po zakonczeniu aukcji, a w lata przystepna ma nawet na to jeden dzień dłużej. Gdy sprzedał x ilość paccow, za aukcje dostał już pozytywy i wycofał pieniądze z karty, nikt mu nic nie zrobi. Ty pozytywa nie mozesz wycofac. On nie ma zarejestrowanej działalnosci gospodarczej, więc oszukana osoba jest totalnie BEZRADNA. W przypadku firmy Drom, jak i każdej innej LEGALNEJ firmy możesz wyciągnąć PRAWNE KONSEKWENCJE. Do kogoś z allegro możesz najwyżej zadzwonić z wyzwiskami, a i tak nic to nie da.

IMO Jak Matek powiedział, żal wam wszystkim dupe ściska, że ktoś wpadł na pomsył sprzedaży pacców przed wami, że komuś chciało sie przekopywać przez sterte papierów by zarejestrować firme i jeszcze się rozliczać z zysków oddajać sporą ich część na poczet kaczorów, zamiast iść na łatwizne i robić to przez allegro.

Ostatnio edytowany przez Oxygane - 31-08-2006 o 14:18.
Oxygane jest offline  
stary 31-08-2006, 15:39   #66
Pepit
Użytkownik forum

Domyślny

sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda

jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca

Ostatnio edytowany przez Pepit - 31-08-2006 o 15:40.
Pepit jest offline  
stary 31-08-2006, 16:02   #67
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pepit Pokaż post
sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda

jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca
Dziecko drogie. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Allegro placi podatek od siebie, nie od sprzedajacego. Czy to tak ciezko pojac? Powiedz mi - niby jak allegro ma placic podatek za kogos, skoro allegro nie jest w stanie ustalic od jakiej sumy ma odprowadzic podatek. Jesli ktos sprzeda auto za 100 000 zl, auto go kosztowalo 80 000, to nie odprowadza podatku od 100 000 tylko od 20 000zl swojego zysku. A niby jak allegro ma ustalic ile ktos ma zysku.
Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Napisalem wczesniej ze nie wszyscy na allegro to zlodzieje(sam tam czesto kupuje rozne rzeczy od zaufanych firm), ale jest takich osob duzo. Duzo firm tez oglasza sie na allegro i normalnie placi podatki, ale nie powiesz mi ze 16 letni Franek, ktory jest w mysl prawa niepelnoletni, a sprzedaje pacce na allegro bo ma juz karte, tudziez jego rodzice maja i nie placi ani grosza panstwu, do tego nie wiadomo kim on jest, bedzie dla ciebie uczciwym kontrachentem.

Wiec po raz kolejny mowie: wroc do podstawowki, przerob lekcje o czytaniu ze zrozumieniem, albo wogole czytaniu bo mam wrazenie, ze wogole nie czytasz tego co pisze i dopiero wtedy wroc na forum.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 31-08-2006 o 16:06.
Dr. Omader jest offline  
stary 31-08-2006, 16:35   #68
Kajn
Zbanowany

Kajn's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Kajn ma numer GG 1337
Domyślny

O ile mnie pamiec nie myli pacc mozna odwolac do 24 h
Kajn jest offline  
stary 31-08-2006, 17:55   #69
Akroma Aow
Użytkownik forum

Akroma Aow's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oxygane Pokaż post
Nie, nie mam czternastu lat. Zaskoczony? Czy Ty naprawde jestes takim skonczony kretynem i nie potrafisz przyjąć do swojej mózgownicy faktów? Co z tego, że ktoś ma 1000 komentarzy. Wplate za pacca moze wycofac nawet 364 dni po zakonczeniu aukcji, a w lata przystepna ma nawet na to jeden dzień dłużej. Gdy sprzedał x ilość paccow, za aukcje dostał już pozytywy i wycofał pieniądze z karty, nikt mu nic nie zrobi. Ty pozytywa nie mozesz wycofac. On nie ma zarejestrowanej działalnosci gospodarczej, więc oszukana osoba jest totalnie BEZRADNA. W przypadku firmy Drom, jak i każdej innej LEGALNEJ firmy możesz wyciągnąć PRAWNE KONSEKWENCJE. Do kogoś z allegro możesz najwyżej zadzwonić z wyzwiskami, a i tak nic to nie da.

IMO Jak Matek powiedział, żal wam wszystkim dupe ściska, że ktoś wpadł na pomsył sprzedaży pacców przed wami, że komuś chciało sie przekopywać przez sterte papierów by zarejestrować firme i jeszcze się rozliczać z zysków oddajać sporą ich część na poczet kaczorów, zamiast iść na łatwizne i robić to przez allegro.
haha Skończony kretyn z ciebie dosłownie Moje przedsiębiorstwo rozwija się prężnie od kilku ładnych lat a i zyski przerastają te u Droma o kilka(dziesiąt?) tysięcy miesięcznie. (zawdzięczam to w głownej mierze ojcu ale co tam, sam na to pracuje w tym momencie) Poza tym brawo dla Droma za to, że ma zaledwie lat 20 a już dokłada do swojej emerytury i myśli o przyszłości. Druga sprawa: Skoro myslisz, że sprzedający na alegro są bezkarni w Polsce to weź sie nawet nie wypowiadaj na ten temat bo nie wiesz nic. Alegro współpracuje od jakiegoś dłuższego czasu z Policja, a fakt iż jest to serwis na najwyższym światowym poziomie nie ulega wątpliwości. I na koniec pomyliłem sie co twojego wieku... mianowicie skoro ty rozwiązujesz sprawy dzowniąc z wyzwiskami do ludzi to nie masz 14, a góra 10 lat.

Pozdrawiam

up: Drom - niepełnoletni nie mają prawa sprzedawać na alegro. Dziwie sie, że tego nie wiesz

Ostatnio edytowany przez Akroma Aow - 31-08-2006 o 18:05.
Akroma Aow jest offline  
stary 31-08-2006, 18:06   #70
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
up: Drom - niepełnoletni nie mają prawa sprzedawać na alegro. Dziwie sie, że tego nie wiesz
Nie maja tez prawa kupowac, co nie przeszkadza duzej ilosci ludzi kupowac/sprzedawac mimo ze maja ponizej 18 lat. Allegro dosc skutecznie to sciga, ale ciagle duzo osob ponizej 18 roku zycia sprzedaje/kupuje przedmioty.
Dr. Omader jest offline  
stary 31-08-2006, 18:23   #71
sherlock holmes
Guest

Pytanie mam pytanie

czy ktos tez ma takie cos ze mu przy logowaniu wyskakuje test server login itp.
nie moge sie wlogowac
profesja:knight
skille:56\57
level:27
najlepsza recz w depo:crown shield ukradlem hheehhee
best solo demon skeleton
best team dragon

Ostatnio edytowany przez sherlock holmes - 31-08-2006 o 18:27. Powód: musze sie podjarac postacia

stary 31-08-2006, 18:28   #72
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

options -> network -> wyłącz test serwer login
Celoz jest offline  
stary 31-08-2006, 20:39   #73
mati_ol
Użytkownik Forum

mati_ol's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2004

Imię: Koqucik
Profesja: Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sherlock holmes Pokaż post
Ostatnio edytowany przez sherlock holmes - Dzisiaj o 16:27. Powód: musze sie podjarac postacia
lol to jest dobre

Hail Saphira & Hiberna
mati_ol jest offline  
stary 31-08-2006, 21:22   #74
Toryfan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Krakow

Imię: Toryfan
Świat: Solera
Poziom: 66
Poziom mag.: 60
Domyślny Jak wycofac wplate?

Sprawdzilem w banku jak łatwo wycofac wpłate za pacc. Wystarczy wypelnic specialny formularz w ktorym oswiadczamy ze "transakcja nie zostala wykonana przeze mnie i nikogo nie upowaznilem do jej wykonania. Nigdy tez nie dokonywalem zamowienia telefonicznego ani pocztowego, a takze nigdy nie otrzymalem zadnych towarowa ani uslug, ktore przedstawia powyzsza transakcja". Mozliwe ze taka reklamacja zostanie uznana i dostaniemy kase z powrotem. Jesli "ktos" nam wyda wiecej pieniedzy (ponad 150euro) to bank odda kase.

Takie to proste..... najwyzej za oswiadczanie nieprawdy lub korzystanie z cudzych kart platniczych pojdziemy do wiezienia.
Nawet TEN OSZUST Z ALLEGRO (co nie placi podatku i zus) SIE NIE SCHOWA -.-

btw prowizja od pacc na 90 dni na allegro wynosi okolo 3.15zl plus koszty aukcji (2-10zl)

pozdrawiam
Toryfan jest offline  
stary 31-08-2006, 23:13   #75
Bastek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Kielce

Imię: nvm ;)
Gildia: nvm
Świat: Titania
Poziom: 55+
Poziom mag.: 55
Domyślny

Drom az razi mnie w jaki sposob sie reklamujesz..

A wszyscy ci co liza ci dupe sa na poziomie twoich reklam.

Moze jeszcze zrobisz jakies "bilbordy"?
Wiadomo ze trzeba sie zareklamować, ale że aż tak?
Swoja drogą, skoro robią to nielegalnie a ty tak bardzo nie lubisz konkurencjii i lubisz miec monopol ( ktory i tak masz,i gratz za to ale to nic trudnego pod patronatem org i pl~ ) to dlaczego tego nie zglosisz na policje badz tam gdzie sie to powinno zglaszac? bo co? w ten sposob wykosisz konkurencje.
a mowiac ze malo na tym zarabiasz tez mnie lekko smieszysz, no ale coz, skromnym trzeba byc.
Bastek jest offline  
stary 01-09-2006, 00:01   #76
Pepit
Użytkownik forum

Domyślny

OMG
Dr ty dalej nierozumiesz..alegro placi podatek od siebie czyli tak jak mowisz ale im wiekszy dochod allegro tym wiekszy podatek a ci co sprzedaja na allegro sa czescia tej jednej ogromnej firmy dzieki ktorej to oni zarabiaja i ona na nich zarabia ,regulije podatki i zalatwia wszystkie formalnosci........

Moge powiedziec jedynie tyle ze kupowalem paca u ciebie i problemow niebylo potem zaczolem kupowac na allegro bo bylo taniej i tez problemow niebylo dlamnie to wszystko jedno ..tylko wkurza mnie to jak pisales ze ci co sprzedaja na allegro sa ludzmi okradajacymi panstwo bo sa niezarejestrowani i nieplaca podatku co jest bzdura totalna bo jak juz napisalem allegro czy tam inna tego typu firma obslugiujaca aukcje internetowe zalatwia w pewnym sensie to za nich

Pozatym nieczepiaj sie ludzi czytania ze zrozumieniem...wystarczy pisac jasniej tak zeby kazdy wiedzial ze chodzi ci o janka kowalskiego co ma 14lat a nie o goscia co milion rzeczy sprzedal i to co robi bierze na powaznie

Zreszta juz koniec ...niebede sie z toba klucic bo to wsumie twoje forum ty tu mozesz reklamowac swoja firme wiec koncze temat..
Pepit jest offline  
stary 01-09-2006, 03:41   #77
Pinki
Użytkownik Forum

Pinki's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: Gliwice

Imię: Kogaveg
Gildia: Siejnik
Świat: Elysia/Nebula
Poziom: 174
Poziom mag.: 76
Pinki ma numer GG 3414445 Send a message via Skype™ to Pinki
Domyślny

hmm czytam czytam i niebardzo mi sie to podoba ale wedlug mnie powino byc tak "moje pieniadze moja sprawa " oni powini sie cieszyc ze ludzie im placa za gre a nie jeszcze im usuwac konta bo cos niewypalilo a moze oni na chlem niemieli heheh i co dostali bana za to ze na chlem niemieli a mieli to na tibie wydac oj oj niebardzo mi sie to podoba Cipsoft powino miec wiecej wyrozumjalosci dla graczy.
stary 01-09-2006, 07:28   #78
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastek Pokaż post
A wszyscy ci co liza ci dupe sa na poziomie twoich reklam.
No nie wiem jak jest z innymi, ale ja za chwalenie firmy droma dostaje SPORO pieniedzy. Jak cie to boli to juz twoja sprawa: ale to nie ty zyjesz w luksusie.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 01-09-2006, 07:51   #79
krzint
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2005

Imię: kkk
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 45
Skille: 75/74
Poziom mag.: 6
Domyślny

Jak na allegro cos sprzedajesz to allegro.pl poda cie do fiskusa tylko wtedy gdy sprzedaz cos za kwote wieksza lub rowna 1000 zl. A tak to allegro placi podatek za swoj zysk. A pobieraja oplaty ze wystawinie aukcji danie fotki, pogrubienie itd
krzint jest offline  
stary 01-09-2006, 09:04   #80
Lord Terus
Zbanowany

Lord Terus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg

Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
Domyślny

I tak wole kupować za kase w tibi robie to już od 2 lat a jak nie to na allegro.
A ztym łamaniem prawa to akurat ktoś się przejmie pozatym z kupowaniem za kase to więcej problemów niż za kase w tibi. Bo jak zwykle pani w banku musi coś pochrzanić.

Ostatnio edytowany przez Lord Terus - 01-09-2006 o 09:10.
Lord Terus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania