Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-09-2006, 15:11   #81
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastek Pokaż post
Drom az razi mnie w jaki sposob sie reklamujesz..

A wszyscy ci co liza ci dupe sa na poziomie twoich reklam.

Moze jeszcze zrobisz jakies "bilbordy"?
Wiadomo ze trzeba sie zareklamować, ale że aż tak?
Swoja drogą, skoro robią to nielegalnie a ty tak bardzo nie lubisz konkurencjii i lubisz miec monopol ( ktory i tak masz,i gratz za to ale to nic trudnego pod patronatem org i pl~ ) to dlaczego tego nie zglosisz na policje badz tam gdzie sie to powinno zglaszac? bo co? w ten sposob wykosisz konkurencje.
a mowiac ze malo na tym zarabiasz tez mnie lekko smieszysz, no ale coz, skromnym trzeba byc.
Zalosny jestes chlopie. Jakby billboardy(bo tak to sie nazywa, a nie jakies "bilbordy" cokolwiek to znaczy) byly dla mnie oplacalna forma reklamy i byloby mnie na nie stac to badz pewien ze dalbym najwiekszy z nich wprost naprzeciwko twoich okien domowych
Sprawy z allegro sa odpowiednio zglaszane przezemnie, ino nasze instytucje tak szybko nie dzialaja, ale nie wiem czy zauwazyliscie jak zaskakujaco co jakis czas znika ktorys z tych sprzedajacych i nie wraca juz
I jak tam posladki? Czerwone juz od sciskania ich z żalu ze potrafisz tylko obrzucac kogos idiotycznymi teoriami na forach?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pepit Pokaż post
OMG
Dr ty dalej nierozumiesz..alegro placi podatek od siebie czyli tak jak mowisz ale im wiekszy dochod allegro tym wiekszy podatek a ci co sprzedaja na allegro sa czescia tej jednej ogromnej firmy dzieki ktorej to oni zarabiaja i ona na nich zarabia ,regulije podatki i zalatwia wszystkie formalnosci........
Czlowieku... Czy ty jestes naprawde taki glupi? Trzeci raz ci chyba mowie, ze kazda osoba, ktora przekroczy odpowiedni prog podatkowy ma obowiazek odprowadzac podatek od swojego zysku w tym kraju. A to ze czesc napedza allegro to wiesz. Tak samo jakbym ja nie placil podatkow i mowil ze przeciez za ta kase ktorej nie oddaje panstwu kupuje sobie browary no i jednak ta kasa trafia da panstawa. Zalosne.

Cytuj:
tylko wkurza mnie to jak pisales ze ci co sprzedaja na allegro sa ludzmi okradajacymi panstwo bo sa niezarejestrowani i nieplaca podatku co jest bzdura totalna bo jak juz napisalem allegro czy tam inna tego typu firma obslugiujaca aukcje internetowe zalatwia w pewnym sensie to za nich
Juz ci to tlumaczylem wystarczajaco duzo razy, ale ty chyba za glupi jestes na zrozumienie tego.

Cytuj:
Zreszta juz koniec ...niebede sie z toba klucic bo to wsumie twoje forum ty tu mozesz reklamowac swoja firme wiec koncze temat..
No tak, jak sie nie ma argumentow i gada sie w kolko te same glupoty to lepiej sie wycofac niz przyznac do bledu?

Jako ciekawostke dodam, ze wczoraj namierzylem dwoch sprzedawcow na allegro perfidnie wykorzystujacych moja oferte. Skopiowali kropka w kropke to co ja pisalem na forum w ofercie pacc. Do tego jeden z nich ukradl moje zdjecia, lacznie z opisem.
Dodam ze byli to ludzie ktorzy mieli prawie 100 pozytywow. I co? Zlodziejstwo na kazdym kroku. Okradaja panstwo i innych, dlaczego nie mieliby okrasc Ciebie uzytkowniku?
Odpowiednie akcje podjalem oczywiscie.

Z drugiej strony to komplement, ze moja oferta jest tak dobrze napisana, ze az konkurencja ja kradnie...
Dr. Omader jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-09-2006, 18:22   #82
Tosan
Guest

Domyślny

O Święta ludzka naiwności. Czytam prawie wszystkie posty i nadziwić się nie mogę. Czy naprawdę tak mało wiecie o przekrętach w Allegro, że tak bronicie sprzedających? Załóżmy, że kupicie na Allegro pacca od kogoś kto ma 500, 1000 a może i więcej komentarzy. Aukcja doszła do skutku pacc już jest jesteśmy szczęśliwi i co robimy? ano wystawiamy komentarz do aukcji oczywiście pozytywny bo przecież pacc dotarł. Po jakimś czasie okazuje się, że mamy bana lub delete konta i zdziwieni czytamy, że wycofano wpłatę za naszego pacca. Proszę o rozsądną odpowiedź co zrobić w danej sytuacji. Po aukcji w Allegro nie ma juz śladu (po 3 miesiącach automatycznie są usuwane z bazy danych) a jedynym śladem po "udanej" transakcji jest nasz pozytywny komentarz, którego po wystawieniu nie można zmienić. Pozdrawiam wszystkich korzystających z serwisu Allegro. Nie mam zamiaru reklamować żadnej firmy sprzedającej pacc-e ale zawsze lepiej jest kupić i zaufać komuś kogo się w przybliżeniu zna niż polegać na komentarzach kto wie czy nie w ten sposób zarobionych.

stary 01-09-2006, 20:01   #83
Bastek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Niegrający
Imię: nvm ;)
Gildia: nvm
Świat: Titania
Poziom: 55+
Poziom mag.: 55
Domyślny

Panie dromader pragnalbym zauwazyc ze napisalem to w cudzyslowiu aby podkreslic wymowe, bo ostatnia afera z panem Tuskiem bardzo czesto nasuwa mi to slowo na mysl, no ale jak zwykle pan nie zrozumial jakze trudnego przekazu mojej wypowiedzi. Swoja droga, nie zauwazylem zeby ktorys z sprzedawcow na allegro zniknal, i mam prosbe! Zrob sobie jeszcze tak jak na tibia.de jest, ze jest 20 sekundowa reklama pacca, wtedy co madrzejszy obejdzie ja naciskajac jeszcze raz enter..

Ostatnio edytowany przez Bastek - 01-09-2006 o 20:02. Powód: Literowka w jakze trudnym slowie cudzyslow
Bastek jest offline  
stary 01-09-2006, 20:17   #84
adams_killer
Użytkownik Forum

adams_killer's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Saurax
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 53
Skille: 74/72
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader Pokaż post
Jako ciekawostke dodam, ze wczoraj namierzylem dwoch sprzedawcow na allegro perfidnie wykorzystujacych moja oferte. Skopiowali kropka w kropke to co ja pisalem na forum w ofercie pacc. Do tego jeden z nich ukradl moje zdjecia, lacznie z opisem.
Dodam ze byli to ludzie ktorzy mieli prawie 100 pozytywow. I co? Zlodziejstwo na kazdym kroku. Okradaja panstwo i innych, dlaczego nie mieliby okrasc Ciebie uzytkowniku?
Odpowiednie akcje podjalem oczywiscie.

Z drugiej strony to komplement, ze moja oferta jest tak dobrze napisana, ze az konkurencja ja kradnie...
Owszem jest to dobrze napisane, i przekonująco. Wprawdzie nie korzystałem nigdy z waszej firmy przy kupowaniu pacc, ale kto wie, może pewnego piękneg dnia...

Skoro macie zarejstrowaną działalność to dlaczego nie poszerzyć by offertę o allegro?
Zawsze była by reklama serwisu, i wasza oferta dotarła by do większego grona zainteresowanych.

Co do ludzi sprzedających pacc za kasw w tibii, i wystawiających to na allegro, to też jest na to ptk. w regulaminie (odnośnie kupię\zamienię), i zawsze gdy ktoś z allegro to widzi to usówa aukcję.
stary 02-09-2006, 01:00   #85
Toryfan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Krakow

Imię: Toryfan
Świat: Solera
Poziom: 66
Poziom mag.: 60
Domyślny Czy to jest news czy reklama firmy?

Czemu piszecie takie bzdury "Gdy ktoś zamawia premium account kartą kredytową ma on możliwość wycofania wpłaty, nawet do roku czasu od jej dokonania.", nie jest to mozliwe! Oglupiacie ludzi i tyle, zamiat napisac ze chodzi poprostu o zlodzieji kupujacych PACCe kradzionymi kartami!

Do tego "na allegro są tańsze oferty pacców, dlatego że sprzedający tam prowadzą swoją działalność nielegalnie i nikt tak naprawde ich nie kontroluje." Jak ktos zarobia na tym kilkadziesiac zlotych nikogo nie oszukuje i jest to w 100% legalne!
Toryfan jest offline  
stary 02-09-2006, 05:29   #86
Czarnyy_Sorcerer
Użytkownik forum

Czarnyy_Sorcerer's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xasenti
Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 75
Poziom mag.: 59
Domyślny

Ehh ja miałem invalida :/ dobrze że pacca kupiłem bo stracilbym ACC ;/
Czarnyy_Sorcerer jest offline  
stary 02-09-2006, 12:43   #87
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader Pokaż post
Powiem tyle...
Kupujcie pacce na allegro.

Tutaj widac piekny efekt tego... Ktos sprzedawal, sprzedawal, potem wycofywal... Nawet ci pewniacy tak moga robic. W koncu nie sa jakos legalnie zarejestrowani. Jedynie ja prowadze w pelni legalna, a przez to - sprawdzana firme zajmujaca sie tym

To samo z paccami za kase w tibii. Łepki kradna rodzicom karty, a potem Ty sie dziwisz ze dostales bana bo rodzic cofnal oplaty na karcie
a wy modki tak piszecie bo chcecie zeby wszyscy kupowali tylko od dromu
blee...

Ostatnio edytowany przez Zenuś - 02-09-2006 o 12:44.
Zenuś jest offline  
stary 02-09-2006, 17:00   #88
broclin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2006

Imię: Broclin
Świat: Inferna
Król Uhlala!

Ale sie przestraszyłem! ;]
Pomyliłem passy do mojego konta kilka razy i potem patrze na tibia.pl jest artykuł że skasowano jakieś konta! Moje roztargnienie wzieło górą i nie przeczytałem całego artykułu! Ale czad!

_____

@@@ - małpa małpe małpuje ! )
broclin jest offline  
stary 03-09-2006, 09:09   #89
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

jezeli mam 2 bany na swoim koncie i dostane bana za wycofanie hajsu dostane delete ta?
ale jak wplace spowrotem hajs to mi oddelejtua?
0lik jest offline  
stary 03-09-2006, 11:38   #90
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zenuś Pokaż post
a wy modki tak piszecie bo chcecie zeby wszyscy kupowali tylko od dromu
blee...
Oczywiście jak TY byś miał jakąś firmę to w ogóle byś jej nie reklamował. Nawet na własnym forum.
Thero jest offline  
stary 03-09-2006, 15:07   #91
krzint
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2005

Imię: kkk
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 45
Skille: 75/74
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CloudI Pokaż post
I tak najlepiej kupic sobie samemu Pacca. Przez internet nie mogą potwierdzić tego, że nie masz 18 lat jeżeli korzystasz z karty rodziców za ich zgodą.
Inaczej, lepiej kupic samemu niż przez "Firmę Drom" apropos.. macie wogóle licencje na prowadzenie interesu i możecie nazywać się Firmą? czy sami jesteście jak ci z allegro?
OMFG drom jest zarejstrowany jako firma z.o.o. i placi podatki od dochodu jesli nie wiezesz to lepiej spytaj ojca czy on nie jest w szarej strefie
krzint jest offline  
stary 03-09-2006, 15:39   #92
Ethorahses
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2006

Stan: Rookstayer
Imię: Hephoros
Świat: Refugia
Poziom: 36
Skille: xx/xx
Domyślny

Ostatnio kolega powiedział mi, że jak nie spersonifikuje konta to, że zostanie ono usunięte. Czy to prawda?
I jeśli spersonifikuje konto to moge zdawać test na tutora.
Ethorahses jest offline  
stary 04-09-2006, 11:56   #93
Lyberth
Zbanowany

Data dołączenia: 21 01 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Lyberth
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
Poziom: 55
Skille: 82/61
Poziom mag.: 16
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajn Pokaż post
O ile mnie pamiec nie myli pacc mozna odwolac do 24 h
Ja dostalem bana po 78 dniach
Lyberth jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania