![]() |
#381 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: polska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tarnos van sorcerer
Profesja: Sorcerer
Świat: Carlin
Poziom: 15
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() bo w tym siwcie są slabe potwory na początek a takrze ssilne na 40 najlepsze jest carlin
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#382 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 09 2006
|
![]() Ogólnie już od dłuższego czasu nie grałem na Pandorii, ale wiele się nie zmieniła raczej - high lvl Szwedzi, którzy przyjaźnią się tylko z high lvl Polakami <choc są wyjątki! - miesiąc po stworzeniu pierwszej w życiu postaci miałem wesele, na które przyszli prawie wszyscy powyżej 100 lvl... wystarczy byc miłym i chciec pomagac
![]() Ale to jest serwer taki, jak wskazuje nazwa - same nieszczęścia, a nadziei nawet nie widac. Mimo to, bardzo miło wspominam ten serwer ![]() Teraz zaczynam grac na Saphirze i ciekaw jestem, czy ktoś tutaj już gra/grał i co może mi powiedziec na jej temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aynahanir
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
|
![]() Elysia - nie polecam świata. Jeśli lubisz lodowe wyspy i sporo obozów amazonek, to licz się z PKerami. są bezwzględni. to jeden ze światów, po których odechciewa się gry na pvp. zabijają nawet niewinnych 8lvlowców, którzy wyszli z depo po utevo luxa. mówię wam, NIE.
Guardia świat milutki w miarę, bo non-pvp, ale... narodowości: swe? - sporo gram juz na guardii i szweda nie widziałem. chyba oni lubią ostre pvp... br? - no brów nawet jest wielu. pl? - gdzieś stanowią 50%, równo z BRami. PK: dlatego właśnie lubię teń świat. przez Non-PvP. zapełnienie expowisk: ogólnie - wyobraź sobie, że czekasz na respawn. już, już się respnęły potworki, a tu wbiegają highnooby* i POOBy** i nic nie zostaje dla ciebie. zamek elvenbane (koło Ab) - sporo osób. jeden orc warrior i minotaur to już cud. dark catedral - nie jest za dużo osób, ale pusto też nie jest. określę na 57.5% Jakundaf desert - pusta. możesz spokojnie poryczeć z lwami. nie znaczy to, że wszyscy ją omijają, ale "zapełnienie" nie przekracza 2 % Obozy amazonek (carlin-friendly) - będź cierpliwy, a spotkasz walkirię. chociaż rzadko... Lodowe wyspy - powierzchnia senji jest pokryta tylko winterwolfami, miśki biora wszyscy. folda jest na zasadzie "wyczyść drogę i idź dalej". jak idą do podziemi, to zawsze zabiją miski i trolle. Femor Hills - często możesz spokojnie przyjść i wtłuc cycowi albo hunterowi. oblegane są w 58 % roty i gobliny. zapełnienie rooka: fri itans plx, i kil yu on majn. zapełnienie określę 4/5. sporo oszustów. ceny u graczy: jest nawet tanio. bronze amulet - 80 gp protection -||- - 100 gp plate armor - 400 gp dark helmet - 150 gp opisałem guardię w/g moich spostrzeżeń. nie znam wszystkich cen.
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Wawa
Stan: Niegrający
|
![]() ! Witam ! Nie chce zasmiecac forum , wiec odrazu tu sie zapytam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Na emeryturze
Imię: Czarnowaty Aris
Profesja: Druid
Poziom: 21
Skille: xD
|
![]() inferna ?
teraz ja czy oplaca sie teraz grac na infernia ( jak z expieniem itd. ) ?
![]() |
#387 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
|
![]() @up
Grałem na Infernie tylko troszkę. Ciężko tam zrobić jakiś lepszy lvl, jeżeli nie masz znajomych i nie poruszasz się w większej grupie. Czasami ludzie zabijali mnie tak po prostu (bo chyba 30 lvle nie spodziewały się, że z 8 im poleci np. g-arm). Brak AOLi i blessów też nie sprawia, że z tym serwem można wiązać świetlaną przyszłość. Ale jeżeli chcesz sobie popekować, pobawić się to lepszego serwa nie znajdziesz. Nigdy nie zapomnę tego uczucia jak się uwali 21 sorca 10 i 8 lvlem i każdy z nas dostał po ok 1500 expa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Użytkownik forum
|
![]() -jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
bardzo duzo swe i polakow, malo br -ile jest polakow, polakow jest bardzo duzo co niestety nie jest dobre ;/ duzo noobow i gadki typu ,,pls free items" - napisane z bledami ;/ to sa wlasnie poalcy z drugiej strony to wlasnie polacy sa jednymi z najlepszych high lev na tym serverze wiec chyba nie ze wsyztkimi jest tak zle z kolei nastepna strona medalu to taka ze wszedzie widac jak polacy morduja sie nawzajem i wszedzie widac ,,kurwa ,,n\matkojebco ,,zajebie cie na realu itd;/ -jakie sa orientacyjne ceny, ceny sie sa zbyt wysokie przykladowo: -bohy 35k -dragon shield 3-4k warrior helmet 6k medusa shield 8k vampire shield 17k -bp uhow 3.2k bp gfb 3k bp hmm 1.5k -czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije, atmosfera moze i jest mila ale zeby tak bylo to trzeba pokazac ze nie ejst sie noobem i zdobyc przyjaciol ktorzy w razie czego ci pomoga...za duzo noobow na lunarze i to jest jej problem;/ -jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej, najwiecej pk to ludzi ktorzy osiagneli wysoki lev i znudzeni tibia chca sie zrokowac ;/ tylko dlaczego kosztem innych graczy? neich ida na potwory a nie czekaja na dedy od graczy ktorych wczesniej zabili ;/ gorzej jak ktos nie ma ,,pleców" i nie zemsci sie za deda;/ najwiecej pk jest w Thais chyba jak wszedzie a w innych miastach po troszke w kazdym -czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi, w sumie nie jest bardzo przeludniony a z ludzmi da sie dogadac...rozwiazaniem sa listy zostawiane przy dziurach i tak tworzy sie kolejka kto po kim ma expic. Ja kupilam ostanio pacc wiec nie mam juz iwekszych problemow z expieniem -jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie, rook wyglada normalnie nie ma przeludnienia ale tez nei siweci pustkami -jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata swiat jest fajny ale latwo mozna dednac na levelu ponizej 20 ;/ szcegolnie na swamp trolach kolo venore i trolach kolo mostow dwarfow. Okres pomiedzy 15-22 levelem jest chyba najgorszy przynajmniej ja mialam w tym czasie nejawiecej dedow na 3 postaciach a to chyba o czyms swiadczy ;p wiec lepiej szybko dobic levele a potem bawic sie w skiloowanie. Najbardziej wkurzajaca mnei rzecza jets zabijanie summonow ktore ja sobei robei dla innych graczy;/ i przez to musze takich noobow zabijac bo mysla ze im nic nei zrobie jak dziesiec razy prosze zeby przestali bic mojego potworka ;/ Ogolnei swiat jest super ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez megusiia - 07-09-2006 o 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Imię: Pietrucha of Inferna
Świat: Inferna
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
|
![]() Inferna.Jedynia powiem ceny i to że wieczorem sptykam pk caly depo jest zapeelniony(zwyjotkiem gury)a ceny nawed,nawed ok.
Crown helmet1,5k-2k Knight armor-10k Crusader helmet 4k-6k Boots of haste najczęsciej są po 35k ale hight niekturzy nawed po 30k Dargon shield-4k PLate legsy 400-600gp Dark helmet-150gp-300gp Guardian shield-2k-3k PLate armor400-700gp Blue robe12k-15k |
![]() |
![]() |
![]() |
#391 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 07 2006
|
![]() Refugia - o tym świecie moge powiedzieć jedno- jest przepełniony. Nie ma gdzie expic. Nie da sie wbić po 18:00 bez czekania w kolejce. Spotkać puste kopalnie koło Kaz to cud. Ludzie są raczej uprzejmi, rzadko zdarza sie żeby ktos zabil potworki skillującego knighta. Oczywiscie nie brakuje noobow ktorzy mowia "pokaz mi jaki masz bp, rzuc na ziemie" niestety są to bardzo czesto Polacy. Jest to świat non-pvp wiec niektore rzeczy uchodzą bezkarnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: Venore
Imię: Hero Matex
Profesja: Knight
Poziom mag.: 4
|
![]() ... servera ktory jest no-pvp albo jest bardzo malo PK. Musi sie cos dziac. Bardzo duzo najazdow. Ceny nieskie! Sporo wolnych expowisk zwlaszcza dla srednio lvlowych graczy. Prosze napisac tu albo najlepiej na PW. Z gory DZIEKUJE!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Imię: Bartek the HeadHunter
Gildia: :P nie mam
Świat: Harmonia
Poziom: 11
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() @ up - polecam Harmonię. Grałem tam i są niskie ceny.
Jaki polecacie świat PvP, najlepiej gdzie jest server opanowany przez polaków, albo jest wojna xD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: Venore
Imię: Hero Matex
Poziom mag.: 4
|
![]() @up
Harmonii nie chce bo moi koledzy tam graja a ja nie chce byc z nimi na jednym swiecie. Jednym slowem zaczynam wszystko od nowa. Ale dzieki ze sie postarales. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 09 2006
|
![]() Nooooo, nikt nie gra na Saphirze..?
a, BTW - ktoś coś słyszał o jakichś nowych serwerach czy coś? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2006
|
![]() Witam!
Chciałabym wejść na jakiś świat który by odpowiadał moim wymagania, ale nie mogę na każdym serwerze sprawdzać jaki jest w nim klimat. Jest pare rzeczy które chciałabym żeby były w świecie który wybiorę, proszę żebyście mi odpowiedzieli na podstawie tego jaki świat jest najbardziej zbliżony do tych wymagań: -musi to być serwer pvp -mieszanka narodowości (wszystkich mniej więcej równo, no może jeszcze więcej by mogło być polaków i trochę Szwedów) -najlepiej żeby to był jakiś jedne z nowszych światów -jakiś angielki serwer -dużo ludzi (ale żeby dało się expic) -żeby było jak najmniej noobow -paru polaków z wysokimi lvl -ceny umiarkowane (nie za niskie, nie za wysokie) -żeby nie było zadużo PK ale tez żeby nie było ze ich nie ma -żeby z ludźmi można było się fajnie pośmiać (jakieś zawsze zianie pod dp) -czasami nie zaszkodzi jak będą jakieś wojny (żeby nie było nudno, ale żeby serwer nie był zniszczony przez same wojny, ze samemu nie da się wyjść z dp bo odrazu ktoś nas zabije) -żeby był jakiś GM ale taki który nie czepia się o każdy bzdet tylko naprawdę pomaga ludzią -żeby panowały tzn. "wewnętrzne zasady", czyli żeby była np. jakaś gilda która by zdecydowanie rządziła ale żeby nie byli PK którzy wszystkich leja bo są "lepsi", tylko którzy by rozwiązywali problemy graczy i im pomagali -no i żeby były jakieś szanse wybicia się no to by było na tyle proszę żeby ktoś mi odpisał gdzie mogę to wszystko znaleźć. Wiem ze jest tego sporo ale starałam się wymienić wszystkie ważne dla mnie rzeczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 | ||||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() I w tym miejscu następuje tzw. "contradiction" czyli sprzeczność.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
dalej... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wiem że to nie jest odpowiedź na którą czekasz, ale "nie można mieć wszystkiego", szukaj światów idąc na kompromis.
![]() |
![]() |
#398 |
Guest
|
![]() Ja osobiście zapraszam nowych graczy na Furore
![]() -jakie narodowosci najczesciej wystepuja,- Głównie z Europy -ile jest polakow,- Bardzo dużo, do kogo byś nie zagadał to Polak ![]() -jakie sa orientacyjne ceny,- można już po wyjściu z Rookgardu kupić plate legsy za 200 gp, plate armor za 400gp, a lepsze przedmioty: noble armor 3k, knight armor 5k, crown armor 9-1k, (w cenach legów nie jestem zbyt obczajony bo z kumplem zdobyliśmy knight legi i na razie nie zmieniam ![]() ![]() ![]() -czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,- jest miła, a jak ktoś sie wybije to mu bardziej gratulują niż gnębią -jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,- tu w miastach PK nie działają, w miastach to PK są ubijani, bywają PK w expowiskach dla średnich i niskich leveli np. Ghostland przy Carlin, Troll Mountains przy Thais, Elf Fortest (ale tam niezbyt często) przy Venore -czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,- z tym to czasami w wieczornych godzinach jest problem (18-22) ale da sie żyć nawet wtedy -jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,- rook jest 'świetny' na Furorze ![]() -jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata,- Hmm.... gram tutaj, na Furorze i nie jest źle, polecam ten świat dla nowych graczy. |
![]() |
![]() |
#399 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 11 2005
|
![]() -jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
duzo br .. polakow tak +- a innych prawie nie ma - Polacy sa przyjazni w sumie ;> i chetnie pomagaja nie jest ich za duzo .. wiekszac maja tylko po 25 lvle =/ .. szykam dobrych polakow co by chcieli zaczac na servie ![]() - najlepszy lvl to okolo 149 ;> wolno expia -jakie sa orientacyjne ceny fs - 5k do 7k C shield od 6k - 8k bohy 35k - 40k Demon shield 45k-55k G armor - 45k-50k Na servie nie ma raczej PA ale czasem wystepuje =/ Pkerow nie ma za duzo ale sie zdarzaja .... Server nie jest przeludniony i nie ma kolejki do logowania Na Rooku jest malo ludzi wiec szybko sie wychodzi .. tak samo na mainie malo ludzi na respach siedzi od rana Jezli byl by ktos zainteresowany moze zagadac do mnie ma tibi Tigrao Xeon ZAPRASZAM |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 09 2006
|
![]() Ja poecam Shivera
Jest troche Br, pl, swe Save server jest o 11.00 Ceny sie są wysokie: FireSword 4-6k GiantSword 18-20k Boh 35-40k KnightArmor-4,5-5k FireAxe 9-10k CrownArmor 12-15k KnightAxe 3k PlateLegs 500gp WarriorHelmet 4-6k MedusaShield 10-12k BrightSword 10-13k BlueRobe 20-25k BP UH-3k BP Hmm 1,5-2k BP GFB-3k BP Explosion 4k BP SD 5,5-6k Więc widac że ceny są niezbyt duże, na servie jest fajnie nie ma duż PK i wg mnie najlepsze miasto to Venore. Zachęcam wszystkich do gry na Shivera. ![]() |
![]() |
![]() |