Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-09-2006, 13:12   #41
Doris>
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
nie wiesz to sie nie odzywaj, nie zrookowal sie tylko zjechal do 60-70 lvla

xD!

You're right bortha-
Jedna z zasad państwa praworządnego: Prawo nie dziala wstecz.
wiec jak checa kasowac to niech licza Invalid Paymenty od teraz >.<
I tu się całkowicie z Tobą zgadzam! Sama jestem ciekawa efektu końcowego. Jak narazie sprawa jest w toku. A jaki będzie jej koniec? Napewno niedługo się przekonamy.

Ostatnio edytowany przez Doris> - 04-09-2006 o 13:13. Powód: błąd
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-09-2006, 03:18   #42
Kommar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ghatdyn
Profesja: Druid
Świat: Nerana
Poziom: 120
Skille: 25/33
Poziom mag.: 68
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Doris> Pokaż post
Ty sie najpierw zastanów nad tym co masz zamiar napisać!!!
Może i pamiętasz Baxa, ale Taz to nie kumpel z rl oni się poznali na Lunarze jeśli nie wiesz!!! I dla Twojej wiadomości Bax na żadnym huncie nikogo nie wyrolował!!! I nie pisz bzdur bo jak to przeczytałam to myślałam, że krew mnie zaleje! NIENAWIDZĘ KŁAMCÓW!!!!
ja jednak jestem skłonny uwierzyć, że Bax go okradł.
podobnie jak oskarżył Luksus Ithil o kradzież SOV'a, którego sam zabrał.
i podobnie jak ukradł 400k w runach i itemach z domku swojego providera o nicku Ofermod, kiedy się dowiedział, że providerowi kończy się pacc i nie będzie już robił dużych ilości run.
co do pacc, pieniądze można cofnąć również, gdy się dostanie delete mając 180 dni niewykorzystanego pacc, o którym pisałaś. jeśli się kupiło za tibijską kasę, to ta kasa jednak nie wróci haha. jak cipsoft kara za takie cofanie pieniędzy, to ich sprawa. być może nie uświadamiasz sobie, że Tibia to ich gra. co do tego, że nie ma zasady mówiącej o delete za invalid payment, oto cytat z Tibia Rules:
In severe cases removal or modification of character skills, attributes and belongings, as well as the permanent removal of accounts without any compensation may be considered
Kommar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-09-2006, 10:47   #43
Tonek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: P-na

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
I tu się całkowicie z Tobą zgadzam! Sama jestem ciekawa efektu końcowego. Jak narazie sprawa jest w toku. A jaki będzie jej koniec? Napewno niedługo się przekonamy.

Sprawa? Jaka sprawa? Przeciez oni nie cofna swojej decyzji... Wiec nie wiem o jaka sprawe Ci chodzi. Poza tym to jest ich gra i moga robic co im sie tylko podoba

Zreszta tak jak dobrze Kommar zauwazyl ten malutki punkcik w tibia rules

Ostatnio edytowany przez Tonek - 05-09-2006 o 10:48.
Tonek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-09-2006, 20:20   #44
Kafes
Użytkownik Forum

Kafes's Avatar

Data dołączenia: 13 01 2005

Domyślny

Elo Koledzy
stary 05-09-2006, 23:57   #45
Pyro Aris
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
Pyro Aris ma numer GG 5842093
Domyślny

kafes zawsze glupio sie wita !
Pyro Aris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2006, 21:30   #46
Oriss
Guest

Domyślny Haha

Hahuahauhah to dobrze ze Bax dostal deleta heh lan to tam mi obojetnie ale jest gitess chociaz i tak juz nie gram
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 11:38   #47
Doris>
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tonek Pokaż post
Sprawa? Jaka sprawa? Przeciez oni nie cofna swojej decyzji... Wiec nie wiem o jaka sprawe Ci chodzi. Poza tym to jest ich gra i moga robic co im sie tylko podoba

Zreszta tak jak dobrze Kommar zauwazyl ten malutki punkcik w tibia rules
Powiem Ci tak:
Około rok temu masz np. 3-4 razy wycofany pacc i teraz nagle za to dostajesz delete to jest poprostu śmieszne!
Nie wiesz o jaką sprawę chodzi. Oki jak się zakończy o o niej napewno napiszę!
Masz rację, że to jest ich gra - ale - to i tak nie zmienia faktu, iż zakupioną usługę lub towar sprzedawca musi dostarczyć!
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś? Więc podam Ci na przykładzie:
Kupuję powiedzmy DVD i płacę za niego, więc jest mój tak?
I teraz np. po 6 tygodniach przychodzi sprzedawca do mnie i zabiera mi to DVD!
Inny przykład:
Zamawiam kafelkarza, żeby położył mi płytki płacę za usługę, a po np. 5 dniach usługa nie została wykonana! I co z tym robię?
Zapłaciłam usługa nie została wykonana-dostarczona!!!

Sprawa w toku!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 12:04   #48
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Prawo nie działa wstecz? Gdzie wyczytaliście coś takiego, jest masa przypadków w których nowo ustalone prawo sięgać może wstecz. Pokaż mi ustawę w Konstytucji, która wzmiankuje o tym.
Nazywa się to Retroakcja i została zastosowana w ostatnim czasie przez Ministra Edukacji - Romana Giertycha, który ustanowił prawo o przyznaniu świadectwa dojrzałości osobom, które nie zdały jednego przedmiotu. Ustawa została wprowadzona po fakcie ale objęła tegorocznych maturzystów + chciał aby objęła jeszcze zeszłorocznych.

Cipsoft ma prawo robić w takich przypadkach to co uważa za słusznę, gra jest ich własnością, naruszając regulamin stary czy nowo ustalony mają prawo zrobić co chcą.

Trzeba się liczyć z konsekwencjami jakie idą wraz z kupowaniem Premium Account za walutę Tibijską / przez kogoś Kartą Kredytową / czy też samemu na własną ręke.

Z Cipsoft nie wygracie oni mają dokumentację na to, że opłaty za Premium Account które zamówiliście nie doszły, to że kupiłeś i zapłaciłeś za następne Premium Account nie ma tu nic do rzeczy.

Edit: Kupiłeś Pacc 4-5 razy z czego 3-4 nie zapłaciłeś = kupiłeś Telewizor na 6 rat, a zapłaciłeś 3.
CipSoft może ci usunąć konto = komornik zabrać Telewizor.

Life is brutal, full of zasadzkas.

Ostatnio edytowany przez DDoS - 07-09-2006 o 12:36.
DDoS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 13:14   #49
Doris>
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czuk85 Pokaż post
Prawo nie działa wstecz? Gdzie wyczytaliście coś takiego, jest masa przypadków w których nowo ustalone prawo sięgać może wstecz. Pokaż mi ustawę w Konstytucji, która wzmiankuje o tym.
Nazywa się to Retroakcja i została zastosowana w ostatnim czasie przez Ministra Edukacji - Romana Giertycha, który ustanowił prawo o przyznaniu świadectwa dojrzałości osobom, które nie zdały jednego przedmiotu. Ustawa została wprowadzona po fakcie ale objęła tegorocznych maturzystów + chciał aby objęła jeszcze zeszłorocznych.

Cipsoft ma prawo robić w takich przypadkach to co uważa za słusznę, gra jest ich własnością, naruszając regulamin stary czy nowo ustalony mają prawo zrobić co chcą.

Trzeba się liczyć z konsekwencjami jakie idą wraz z kupowaniem Premium Account za walutę Tibijską / przez kogoś Kartą Kredytową / czy też samemu na własną ręke.

Z Cipsoft nie wygracie oni mają dokumentację na to, że opłaty za Premium Account które zamówiliście nie doszły, to że kupiłeś i zapłaciłeś za następne Premium Account nie ma tu nic do rzeczy.

Edit: Kupiłeś Pacc 4-5 razy z czego 3-4 nie zapłaciłeś = kupiłeś Telewizor na 6 rat, a zapłaciłeś 3.
CipSoft może ci usunąć konto = komornik zabrać Telewizor.

Life is brutal, full of zasadzkas.
OMG Ty chyba naprawdę nic nie kumasz!
Z tego co Ty napisałeś o kupnie z przykładem rat to się zgadzam z Tobą!
Ale teraz ja Ci podam na Twoim przykładzie!
Kupiłeś coś na 6 rat i tak:
zapłaciłeś 5 rat wycofałeś 3 raty i zapłaciłeś znów 4 raty!
Czyli komornik już Ci nic nie zabierze!!!
I po tym czasie upłynął ponad rok i cały czs kupowałeś pacc i już nie miałeś wycofanego ani 1 raz!!!
Co teraz o tym powiesz?
I co jest jeszcze ciekawsze to to, że:
Dzień w którym dostajesz delete masz jeszcze 12dni pacc (statego), a 14 dni przed tym zdarzeniem zakupiłeś pacc na następne 3 miechy! I w dniu delete miałeś pacc na 102 dni!!! BEZ ŻADNEGO WYCOFANIA!

OKI
Więc w takiej sytuacji skoro dają Ci delete konta to powinni zwrócić Ci kasę sami za pacca z którego jeszcze nie zdążyłeś zacząć korzystać!

A tak wogóle to nie chodzi o to czy wycofałeś, czy problemy z kartą!!!
Oj nie! Nie o to chodzi!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 13:22   #50
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Wycofałeś, a żeby grać dalej musiałeś wpłacić nową kasę na pacc, tak jak ktoś pisał już - ban do czasu wpłaty za nowe Premium Account.
Oni posiadają taką historię miałeś wycofanego Pacc kilka razy więc dostałeś deleted słusznie. Nie ma przepisu określającego ile wstecz nowe prawo może sięgać - luki prawne. A to czy kupiłeś chwile przed delete nowego Pacc nie ma żadnego znaczenia.

a) Konta nie odzyskasz
b) Jakbyś ich pozwał byś przegrał.

CipSoft GmbH reserves the right to partially or completely modify this agreement at any time.
CipSoft may change this privacy policy at any time.
The Tibia Rules may be changed by CipSoft GmbH at any time.

Payments may be revoked within 14 days after receipt unless the corresponding Premium Account has already been used.

Czyli jeżeli się nie zalogowałeś i nie zostało doliczone do obecnego Premium Account.

Ostatnio edytowany przez DDoS - 07-09-2006 o 13:31.
stary 07-09-2006, 20:27   #51
Doris>
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czuk85 Pokaż post
Wycofałeś, a żeby grać dalej musiałeś wpłacić nową kasę na pacc, tak jak ktoś pisał już - ban do czasu wpłaty za nowe Premium Account.
Oni posiadają taką historię miałeś wycofanego Pacc kilka razy więc dostałeś deleted słusznie. Nie ma przepisu określającego ile wstecz nowe prawo może sięgać - luki prawne. A to czy kupiłeś chwile przed delete nowego Pacc nie ma żadnego znaczenia.

a) Konta nie odzyskasz
b) Jakbyś ich pozwał byś przegrał.

CipSoft GmbH reserves the right to partially or completely modify this agreement at any time.
CipSoft may change this privacy policy at any time.
The Tibia Rules may be changed by CipSoft GmbH at any time.

Payments may be revoked within 14 days after receipt unless the corresponding Premium Account has already been used.

Czyli jeżeli się nie zalogowałeś i nie zostało doliczone do obecnego Premium Account.
Widzę, że masz zaledwie 20 lat więc na prawie to napewno się nie znasz!!!
A tak przy okazji zwracasz się do mnie jak do FACETA. Najpierw przeczytaj uważnie co napisałam to może wkońcu skumasz, że jestem kobietą!!!
I nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać czy odzyskają co niektórzy konta czy nie!!!
Pozdrawiam.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 21:43   #52
Pan Goner
Zbanowany

Pan Goner's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Szczecin

Imię: Lakamen
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 20
Skille: 65~/65~
Poziom mag.: 4
Pan Goner ma numer GG 5157895
Problem ekhm...

wiecie ze Vienia Jak i reszte postaci na tym koncie zrookowano? znacie go pewnei z tibi.pl albo zkas inas lub z kas(jest na wielu zdjeciach z potworami) no coz...zal wszystkich skasowanych hight levli ~!R.I.P!~
Pan Goner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 23:47   #53
Pyro Aris
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
Pyro Aris ma numer GG 5842093
Domyślny

@up

no lipka ale to chyba nie ten temat
Pyro Aris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2006, 07:22   #54
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Cytuj:
Widzę, że masz zaledwie 20 lat więc na prawie to napewno się nie znasz!!!
A tak przy okazji zwracasz się do mnie jak do FACETA. Najpierw przeczytaj uważnie co napisałam to może wkońcu skumasz, że jestem kobietą!!!
I nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać czy odzyskają co niektórzy konta czy nie!!!
Pozdrawiam.
Wiek nie ma znaczenia wiesz, liczy się doświadczenie, a jakie mam mało wiesz.
Pani już dziękujemy. Dowidzenia.

stary 08-09-2006, 12:24   #55
Tonek
Użytkownik forum

Domyślny

@Doris

Wczesniej probowalas mi cos wytlumaczyc? To chyba raczej Ci nie wyszlo bo twoje przyklady hum troche nie pasuja. Poza tym co ma wiek do czyjejs wiedzy? I tak ogolnie twoje argumenty jak i proby nie wiem jak to nazwac ? Usprawiedliwiania? Sa do bani...

Jestem podobnego zdania jak Czuk85: "Pani juz podziekujemy"
stary 08-09-2006, 16:45   #56
Eneris
Użytkownik Forum

Eneris's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2006
Lokacja: Lublin

Imię: Hakiv
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

@Doris

Jest możliwość pisania jakiś "listów" do Cipsoftu? bo gdyby dobrze przedstawić sprawe może jest szansa na odzyskanie konta.
Eneris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2006, 19:33   #57
Doris>
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tonek Pokaż post
@Doris

Wczesniej probowalas mi cos wytlumaczyc? To chyba raczej Ci nie wyszlo bo twoje przyklady hum troche nie pasuja. Poza tym co ma wiek do czyjejs wiedzy? I tak ogolnie twoje argumenty jak i proby nie wiem jak to nazwac ? Usprawiedliwiania? Sa do bani...

Jestem podobnego zdania jak Czuk85: "Pani juz podziekujemy"
Właśnie wiek ma duże znaczenie!
Nie sądzę, że w tym wieku mógł znać się na prawie i mieć praktykę w tym kierunku!!!
A już napewno nie jest radcą prawnym ani adwokatem lub.....
Więc zrozum, że on napewno mało wie!!!
Bye.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eneris Pokaż post
@Doris

Jest możliwość pisania jakiś "listów" do Cipsoftu? bo gdyby dobrze przedstawić sprawe może jest szansa na odzyskanie konta.
Jest taka możliwość!
I również jest szansa na odzyskanie konta!
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Raynold - 12-09-2006 o 00:33. Powód: Edytuj posty!
  Odpowiedz z Cytatem Received Infraction
stary 09-09-2006, 20:39   #58
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Cytuj:
Więc zrozum, że on napewno mało wie!!!
Bye.
Nigdy nic nie wiadomo więc nie pisz, że napewno nic nie wiem. Nie muszę być pawnikiem czy adwokatem, żeby mieć jakieś pojęcie, doświadczenie czy wiedzieć coś o prawie. Nie będę tu pisał o swoich doświedczeniach, bo to i tak nie ma najmniejszego sensu, zresztą było by to nie na temat.

Możesz pisać listy do CipSoft, ale odzyskanie konta to te 0,1% szansy .

stary 10-09-2006, 21:02   #59
Tonek
Użytkownik forum

Domyślny

@Doris

Z tego co widac to jedyna osoba ktora malo wie jestes TY.

Odnosnie odzyskania kont... Wedlug mnie Cipsoft nie cofnie swojej decyzji to sie juz stalo...

Poza tym Doris moze zaczela bys w koncu edytowac swoje posty? A nie pisac post pod postem... Powinnas juz za to dostac pare ostrzezen...
stary 10-09-2006, 23:37   #60
jzgol
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 09 2006

Domyślny

No wlasnie -WEDLUG CIEBIE
jzgol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania