|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#801 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() postanowilem pogadac z npc na liberty bay, oto co mi opowiedzieli o excalibugu:
1.)15:20 Captain Waverider: Rumour has it that old Captain Blackbeard found it in a dead sea serpent once and hid it on Treasure Island. Oh my,why can't I keep my mouth shut about Treasure Island. mmm wyspa skarbow ? ![]() 2.)5:22 Herbert: Why should you seek mere metal when the pen is mightier than the blade, and so is love? Fool! Be a lover, be a poet if youmust, but never raise a blade unless your cause is just. 3.)15:25 Frederik: Yeah, if I should ever find it, I'll keep it for you. 4.)15:31 Lyonel: I met someone whose cousin befriended a mermaid who told him that friends of her once met an outcast quara who claimed thathis people hide some powerful weapon in one of their undersea lairs. Maybe that weapon is excalibug. 5.)15:31 Bradford: The legends about this weapon are by far older than our settlement. So I doubt that anyone will find a clue about itswhereabouts here. odpowiadali to na slowow:excalibug c ya moze komus to pomoze kto pacca nie ma
|
![]() |
#802 |
Guest
|
![]() Urb'thasha kenle morg,
Alis'thasha dah ar'atun! Kath'ara Uman(bóg ludzi) far'tha morguthis(Jedna z 8 mumi). Aranah Zathroth(zły bóg) ala'shena! Zathroth(zły bóg) par'ashis, Zathroth(zły bóg) thasha'morg, Zathroth(zły bóg) nah'ved, Zathroth(zły bóg) ar'atun! Tha lil'lil(dwarfy) baka'etheis excalibug(miecz którego szukamy), vis'nah... morg'nah... ekoth'sin... thosharsis tha'Basilisk(nps pod więzieniem w kazo)... Zathroth(zły bóg) kath'ras Zatragil(magiczny metal potrzebny to wykucia excalibuga), Uman(bóg ludzi) ar'thasha Uth'Amon(magiczny metal potrzebny do wykucia warlord sworda)... Fardos(bóg druidów i życia) ethes... Uman(bóg ludzi) ar'atus... Zathroth(zły bóg) alth'ashara nah baka'sha res'sehra Beholders(beholdery)... Excalibug(miecz którego szukamy) kenle'sha Kruzak(NPC w kazo, przy skarbcu) sarvithos, Tha'shat ras alth'ara Mintwallin(miasto minosów pod thais)... Marvik(NPC w thais sprzedający czary dla druidow) esha'ina excalibug! Urb'thasha, Urb'thasha! Kenel'far, Kenel'far! Uman(bóg ludzi) ar'atorn, klathis ina excalibug(miecz którego szukamy), Zathroth(zły bóg) vis'theshin Basilisk(nps pod więzieniem w kazo)! Basilisk(nps pod więzieniem w kazo) fa'uth excalibug(miecz którego szukamy) evarthus ar'vis Mel'thinas... Mel'thinas ekoth'res Noodles(pies króla)! Fardos ar'kathsi Zathroth, mas'thoshi Basilisk stoth'ria! Kruzak(NPC w kazo) tha sarvithos tho'ris excalibug(miecz którego szukamy)... Sarvithos'arah vismo lil'inas! Kath'arakh Muriel(NPC w thais selujący czary dla magów), Urb'ina Kruzak... Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth(zły bóg) nex'ilis... Zathroth(zły bóg) artha'vid! Fardos(bóg druidów i życia) neh'morg ina gal'atha fashis... gal'desha fashis, fashis... chce zauwazyc ze z morguthis wypada rekojesc bardzo podobna do rekojesci warlord sworda a Uth'Amon to metal potrzebny do wykucia go wiec jak ktos ma ten metal to mozna to sprubowac zaniesc do spoconego cyca. a teraz dam tu cos co moze sie przydac to przetlumaczona rozmowa z edowirem o metalach Janraslerz: Hi Janraslerz: Magic Metal Edowir: Jest dużo rodzaji magicznych metali w świecie, najlepsze o jakich wiem to Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc,Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil. Janraslerz: Mesh Kaha Rogh Edowir: Więc nazywa go śpiewającą stalą, stale nuci chociaż jest wykuty/sfałszowany.Mówi, że to jest znak przyciągający magiczne siły w tym procesie jest prawdopodobnie łatwy do czarowania/oczarowania (tego.) Jednak tajemnica gdzie to jest lub jak to zrobić jest straceniem w czasie. Janraslerz: Za'Kalortith Edowir: Jest to metal zła. Piekło wykuło żelazno niezwykło, płomienie mogą wytopić (to). Puszczono plotkę, że uwięzione, cholerne istoty stqorzyly je ze zbiorów zelaznych kamieni. Janraslerz: Uth'Byth Edowir: Ta stal wchłania magię, jest gorszej jakości w porównaniu do zwykłej stali, ale jej zajmujące cechy szczególne są istotne. Janraslerz: Uth'Morc Edowir: Tą czarna stal jest szczególnie lekka i szczególnie dobra od niedosytu powszechnej stali która 'hałasuje'. Co więcej nazywają go stalą złodzieji dla tego iż jest ciche/bezszelestne. Janraslerz: Uth'Amon, Edowir: Świecąca, jasna stal jest używana głównie do tworzenia prac sztuki. W starożytnych czasach rzeczy o wspaniałej magicznej sile były stworzone z jasnej stali. Owy sekret był zgubiony wraz z rasą, która panowała nad jego sekretem. Janraslerz: Uth'Maer Edowir: DWarfy nazywają je sercem stali i żadają części serca z najstarszego i największego. Zatem jest zalęknione i jest używanie z limitem, regularnie. Janraslerz: Uth'Doon Edowir: Wysokiej jakości stal jest względnie wspólna ale droga i stale trudny do przyjścia blisko. Grupa dwarfów wykonujących bronie i pancerze robią je z Uth'Doon. Janraslerz: Zatragil Edowir: Jest to legendarny metal i nazywany srebrnym marzeniem. Co więcej wszystko co wiemy o nim to to, że jest tylko pogłoską. Edowir: Wróc gdy tylko będziesz chętny wiedzy. a to rozmowa ze spoconym cycem: Ikail Perfina: Mesh Kaha Rogh A Sweaty Cyclops: Ta stal śpiewa gdyż jest sfałszowana/wykuta. Nikt nie wie do dziś gdzie można ją znaleść. Ikail Perfina: Za'Kalortith A Sweaty Cyclops: Jest złem. Jest to demoniczne żelazo. Nie dobrzy cyklopi poszli tam gdzie Ty możesz znaleść to i potrzebujesz złego płomienia do wytopienia tego. Ikail Perfina: Uth'Byth A Sweaty Cyclops: Robi to się ze złego tworzywa. Jest to zła stal. Ale pochłania magię więc jest pożyteczna. Ikail Perfina: Uth'Morc A Sweaty Cyclops: Dwarfy czasem nazywają to stalą złodzieji. Jest czarne i nie robi wiele hałasu. Ikail Perfina: Uth'Amon A Sweaty Cyclops: Jest świecącą stalą. Dużo sztuki stworzono tym. Magowie są zbyt leniwi i boją się czarować tym często. Ikail Perfina: Uth'Maer A Sweaty Cyclops: Serce żelaza z serca dużej, starej góry, znaleziona bardzo głęboko. Gwałtowna/okrutna broń dwarfów. Nie chcą używać tej materii, ale to święta materia. Ikail Perfina: Uth'Doon A Sweaty Cyclops: Jest nazywana wysoką stalą. Tylko dwarfy wiedzą jak to zrobić. |
![]() |
![]() |
#803 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: W oborze
|
![]() Z morguthis wypada rekojeść pharaon sworda a warlord sword jest z zatragila -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 04 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czy nikt nie zobaczył Muriel? Pójde popytać u NPC
|
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Guest
|
![]() Wiecie co ja juz troche żyje w ab i pytałem npctow....
Gdy napisałem do Maealila(elf ktory siedzi w światyni w ab) ten tekst to mi odpisał "What...what... the old book of war!Give me,give me!"Wtedy odeszłem. Może on o tym ćoś wie. ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Zamość
Stan: Aktywny gracz
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#808 |
Guest
|
![]() hm... byłam dziś odwiedzić naszego znajomego, bazyliszka... i doszłam do wniosku, że bazyliszek to npc ponieważ kiedy chciałam go zaatakować (przez ściane), to pojawił się komunikat, że nie moge zaatakować tej osoby... taki komunikat pojawia sie wyłacznie w przypadku npc.. w przypadku potworów pojawia się there is no way...
przepraszam, jeśli ktoś już o tym wspomniał... ale nie miałam cierpliwości czytac tych wszystkich postów... oprócz tego znalazłam też ciekawą książke w kazo, możliwe, że była już przytaczana: "Miner's Entry What it was I cannot say! But its horrible! Horrible! We heard rumors of such things before but we just ignored them ...Im the only survivor ..that...THING...they couldn't move...they were helpless...oh why ...what....what is that..something is coming...my feet....stone..." |
![]() |
![]() |
#809 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
|
![]() Cytuj:
*** Nie jestem wstanie powiedzieć co to było! Ale to było straszne! Usłyszeliśmy rumor rzeczy, które wcześniej zignorowaliśmy ... Jestem jedynym, który przeżył ... to ... COŚ... oni nie mogli sie poruszyć ... byli bezradni ... oh dlaczego? ... co ... co to jest? ... coś idzie... moja stopa! ... kamień!..." *** Jestem ciekawey, skąd masz tę książkę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich, z którymi pracowałem nad rozwiązaniem tej zagadki. Zmieniłem świat na Harmonię, jeżeli ktoś ma jakieś pytania, proszę o PM. Mój nick: Keenow Pozdrawiam Non'ajbi vel. Nosek vel. Keenow ![]()
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Użytkownik forum
|
![]() Witam. Trevor here. Zapomnialem passów. ;/ Drodzy koledzy. Proponuje zrobic forum o dziwnych rzeczach w tibi <tajemnicach itd> . NP Look that.
http://forum.tibia.pl/showthread.php...99#post1063699 [CHAR]Vienio The Victim[/CHAR] |
![]() |
![]() |
![]() |
#811 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
|
![]() Topic jes tbardzo ciekawy, jednak nie chce mi sie czytac 50 stron dlatego przeczytalem tylko 3,
hmmm kiedys bylem u kolegi i przechadzalisym sie po HG, ksiazka byla znaleziona niedaleko AB tya? mi sie wydaje ze w HG jest jakis npc, jakis beho czy monk bibliotekarz i pelno ksiazek? ktso tam sprawdzal? jesli tak i bylo o tym przez te 50 stron to przepraszam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up, tak bylo..
tak, bazyl to NPC, o tym juz mowilismy... excalibug jest na wyspie i sa tam demony, - stary screen gdy mozna bylo jeszcze latac na miotlach.. a o bazylu ktos cos mowil ze : minotaury z mintwallin wpuscily go do kopalni dwarfow i zasypaly tunel z 2 strony, tak ze szedl na dwarfy, ktore uciekaly no i to z ta kamienna noga jest pewnie z kopalni ![]() kazdemu kto chce sie wypowiadac radze przeczytac temat od deski do deski a nie walnac posta dot, czegokolwiek nie sprawdzajac czy bylo i z gory przepraszac.... Tyle ode mnie ![]()
![]() |
#813 |
Użytkownik Forum
|
![]() OMG !!
Panie i panowie !! Nie wiem, czy ktoś o tym wie, ale raczej jest to mało prawdopodobne ... a wiem, że ciężko bęzie Wam w to uwierzyć ... Wbiłem się starym charem na Hiberne i sie dowiaduje, że Magik (Seromontis) wbił 250+ -.-' Zatkało mnie, wiec zaczynam z nim spokojną rozmowę o starych dziejach ![]() Lecimy na Hydry, na hydrach jest taki mostem w << na Necro ... zaraz za mostkiem trzeba znalesc droge, ktora prowadzi spowrotem na poziom 0, a następnie udać się pod ten 'most' powinien się gdzieś tam znajdować kamień .... niby nic dziwnego, prawda? Otóż ... kazał mi, żebym zrobil na kamien USE swordem o ataku wiekszym niz 40 (np. GS), co zrobiłem bez wachania. Kamień zniknął, a dziura się otworzyła ... mnie wcięło ... ale to jesczze nic ... najlepsze dopiero przed nami: Schodzimy na doł i widze beho. Ser~ mówi, żebym zabił to badziewie, co uczyniłem niezwłocznie. Z beho wypadł klucz ... nie jestem wstanie powiedzieć Wam jaki dokładnie, bo to 3 w nocy była xD^ Ale nvm ... ja już zaskoczony, nie wiem co sie dzieje ... ser tylko powiedział, żebym poczekał, bo potrzebny dobry Healer. Wpadł więc w odwiedziny do nas jakis 170 druid, który miał za zadani mnie leczyć ... zdziwiłem się troszkę ... kazali otworzyć drzwi kluczem (drzwi były po drugiej stronie komnaty). Otwieram i wchodze do komnaty w kształcie KARO. A w moją stronę zapieprza jakiś potworek o wyglądzie PSA(!), tylko się inaczej nazywa. Ustawiam się na skos i leje myśląc, że padnie po 1 ciosie ... ale po kilku hitach za 130 stwierdziłem, że będzie ciężko ... no i było ... piesek stanął pyskiem do mnie i w tym momencie myślałem, że mi się to śni ... ZAMIENIŁEM SIĘ W POSĄG !! Taki sam jak te, blokujące 'wejście' bo Bazyla !! HP spadało w takim tempie, że druid ledwo co nadążał mnie UHać ... ja mogłem tylko stać i się patrzeć, jak wpada kolejny sorc i leje w psa z SD! On miał chyba więcej HP niż Orsh! ;/ Najbardziej mnie rozwalilo to, że jak psa zabili, to już mogłem się ruszać itp ... a z psa wypadło: -.-' 20 CRYSTAL COINS! Dalej były jakieś drzwi, ale Ser powiedział, że nie ma zamiaru iść dalej bez odpowiedniej obstawy sorców itp ... ech ... Myślicie, że ten piesek ma jakieś powiązania z Bazylem? Co ja wtedy przeżyłem ... Muszę popytać serka, kiedy idzie z ekipą tam ... a przydałaby się większa ... a gdyby to tam było coś ukryte? Hmmm Pozdrawiam Nosek ;]
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: gdańsk
Imię: knight from mordoor
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 666/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
1. sero już nie gra 2. seromontis to nie magic tylko knight 3. Chyba ci się to śniło i jak się obudzileś to siedziałeś przy kompie i myślełeś, że to się zdarzyło naprawde -,- 3, Następnym razem jak będziesz chciał coś wymyślić to wymyśl coś ciekawszego i bardziej relistycznego -,- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
http://www.tibia.com/community/?subt...ame=Seromontis 2. Wiem, że to knight. Magik to jego ksywka z RL'a. 3. Nie śniło mi się ... jak mi nie wierzysz a masz kase i czas zeby expa odbić na zbyciu, to leć tam i sam sie przekonaj. 4. Nastepnym razem, zanim mnie lub kogokolwiek innego obrazisz idź i sam sprawdź. Ale widzę, że Ty pr0 player i wogóle się znasz ... Drogę opisałem. Poproszę Serka, to skoczy ss'y porobić, ale juz na 'pieska' nie zejdzie. Może nawet filmik sie da załatwić ... Pozdrawiam Nosek ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
|
![]() @up
Czekamy na ssy, albo chociaż krok po kroku by tam dojść. Tak w ogóle to mogło Ci sie to śnić itp. bo jakos nie chce mi sie w to wierzyć, że pies zamienił Cie w posąg lol.
![]() |
#817 |
Guest
|
![]() teraz na mnie kolej: (uprzedzam moge pisac glupoty poniewaz nie czytalem calego tematu) Exevo Gran Mas Vis - zniszczony potezna moca, zniszczenie potezna moca itd. i akademia pieska Noodles Academy of Modern Magic na edron
|
![]() |
![]() |
#818 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2006
|
![]() Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!!
Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid! Jak dla mnie to znaczy: " Ktos krzyknal "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth upadl... Zathroth Zniknal! ( znaczy sie zniknal z tego swiata- dednal) Tylko kto to jest Zathroth? |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2006
|
![]() @up
a moze on jest jak Sauron - on tez byl zlym prawie Bogiem i mial cielesna postac. Albo jak Jezus byl jednym z trojcy swietej, umarl ale ludzie wciaz go czcza i w nigo wierza. Ostatnio edytowany przez Tros_Telius - 15-11-2006 o 15:26. |
![]() |
![]() |