Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 31-03-2004, 19:49   #81
Nohinute
Użytkownik Forum

Nohinute's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Gliwice

Nohinute ma numer GG #2961657
Domyślny wg mnie

Powiedziałbym to tak:

-Paladin - sam nim gram i przyznam ze jest niezle, ide z jakims knightem do kazo ktory przyblokuje mi pierwszy resp guarda, a potem juz se moge expac jak chce,30minut-10k + loot. Oczywiscie z wszystkim trzeba sie wracac gdy skoncza sie bolty lub Cap.
mam slabe lacze wiec jest ciezko bo nie nosze tarczy jakos se radze i jest looz :>.
-Knigth - skille ida wolniej niz u palla, jedynie shielding.
Blokuje, zarabia duzo kasy. jesli mialbym juz nim grac to po to zeby zbierac bolty z mino arch. do palla . Nudna postac.
-Druid - 3h i 20min = 2-2,5k. Tak wyglada to z Uhami. Mniej czarow niz sorc no ale dosc szybko tymi UHami kase zarabia. Tez sie moze znudzic. Trudno nim wyexpic.
-Sorc - No siła jego czarow wyzsza niz u druida, z poczatku trudno expic, no ale potem.. 1 sorc high lvl w miescie moze zrobic Armageddon
Podsumowujac:
1.Pall
2.Druid/Sorec
3.Knight
enjoy !!! ozdro:
Nohinute jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-07-2004, 12:50   #82
Kibel Kiler
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 06 2004

Kibel Kiler ma numer GG 5003251
Domyślny

Powiem jedno
Sorcie są naj naj naj naj najlepsi bo mają duzio czarów a potem to taaaaaaak miotają że gościu.......
-> 46 mlv
Kibel Kiler jest offline  
stary 07-07-2004, 13:35   #83
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Tak miotają że gosciu co? Ze gosciu przezywa jego Ue dopada go i kopie mu dupsko(knight).I tak knight jest najlepszy.
Villen jest offline  
stary 07-07-2004, 16:17   #84
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Wedlug mnie jest tak:
1.Druid-bogaty i fajnie sie nim gra
2.Knight-hihg lvl to wymiata
3.Sorc-silne czary sd,ue
4.pallek-jak dla mnie nudnawe
stary 14-07-2004, 21:44   #85
Borysskiewicz777
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2004

Domyślny

Dla mnie najlepszą profesią jest Sorcerer 8)

1) Sorcerer
2) Palladyn
3) Rycerz/Druid
Borysskiewicz777 jest offline  
stary 14-07-2004, 23:15   #86
MObik
Użytkownik Forum

MObik's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Norwegia

Imię: Chaos
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 88-84
Poziom mag.: 7
Domyślny

Knight-70lv 10bp uh i niewidzicie chłopa w rodzimym mieście przez tydzień.Na wysokich Lv jest jak Taran niema dlaniego przeszkody nie do zdarcia.Jeżeli jestes mało lub średnio doświadczonym graczem wybierz jego.

Pallek-O nim to można już poematy pisać na szerokich terenach jet kozak na pk jest kozak gdyby jeszcze miał tyle samo capa co knight to by rządził a tak jest tylko bardzo dobry.Dla graczy początkujących i średniozawansowanych jak znalazł.

Sorc-no ten koles jest debeciak na lv powyżej 60.Sdeki może robic stosukowo wcześnie(w końcu 25mlv to niejest aż tak dóżo).Zabawy jest nim w miare upłuwu czasu co niemiara a właściwie do sorc jest w porządku to jest taki bardzo mocno zaupgradeowany drut bez możliwosci uh ale za to z sd.sredniozawansowani gracze jak i mocno zawansowani bendą mieli z nim sporo uciechy.

Drucik-moim zdaniem to jest małe nieporozumienie.Oprucz uh nieposiad nic co go wyrużniaz tłumu.
Cipy powinny cos z nim zrobic bo jego jedyna rolą jest byciem uh meakerem dla knighta.Co wiecej druid to taka chodząca pierdoła a pozatym czy kots widizał druida ktru chce byc zły do szpiku kości.Przecierz druid jest stwożony do zbierania kwiatków i ziułek na łące.
Dla mało zawanswowanego gracza jest nikim , dla średniozawansowanego gracza moze byc czym w rodzaju odszkokczni, dla specjalisty od tibi jest ylko uh meakerem i nikim pozatym.

No to by było na tyle jeśli chodzi o moje wypociny mam nadzieje że choć trosze zaspokoiłem waszą ciekawośc
stary 15-07-2004, 08:13   #87
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: Up
Prawda ze 70 lvl knighta nie mialem, ale na 65 lvl 10BP Uh na dzien to malo jesli chce sie solidnie expic.
Knight jest taka sobie srednio dobra postacia poza lvl zanim moze uzywac UH kiedy jest po prostu cieniarzem.

Paladyn to PK moze byc na kolesiach 20 lvl nizszych od siebie, na porownywalnych lvl (mowimy o graczach 40+ lvl) nie ma specjalnych szans zabic nikogo kto jest przygotowany.

Sorc:
- Na 60 lvl po wywaleniu UE ma mniej zycia (mana shield) niz knight na 60 lvl, wiec walka UE tutaj odpada.
- SD moze tez druid strzelac.

Druid:
- Druid moze tez czyscic quest roomy tak samo jak sorc uzywajac mana shield i SD, w tym ze tutaj druid na 60 lvl ma juz ponad 2k zycia (zycie + mana) w chwili gdy sorc ma ledwo powyzej 1k (zycie + mana - 800 many na UE), czyli w praktyce robote ktora moze wykonac druid na 55-60 lvl z SD (lub knight na 70 z exori) potrzeba sorca na 80 z UE.
- Druid ma taki bajerancki czarek heal friend, oczywiscie trzeba miec do tego PAC (tak samo jak do UE)

Cytuj:
Dla malo zawanswowanego gracza jest nikim , dla sredniozawansowanego gracza moze byc czym w rodzaju odszkokczni, dla specjalisty od tibi jest ylko uh meakerem i nikim pozatym.
Popatrz tutaj , tutaj i tutaj nie ma to jak UH maker ktory moze zrobic 1.5 BP UH z pelnej many
stary 16-07-2004, 09:18   #88
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Cytuj:
Cipy powinny cos z nim zrobic bo jego jedyna rolą jest byciem uh meakerem dla knighta.
Ta zrobiles druidem 15 i "ach ale jestem zajebisty" nawet nie grałes druidem na powaznie lub nie potrafiles nim grac.

Cytuj:
Przecierz druid jest stwożony do zbierania kwiatków i ziułek na łące.
Mascie extra skojarzenia z druidem.Zagraj w BG 2 lub jakiegos innego RPG to zobaczysz ze kwiatkow nie zbiera a ziolka zbieraja magowie.Jak gralem w UO na Servie o nazwie DM(Dream Masters) to jak bylem w lesie to druid mi tak skopal dupe ze nis nei zdazylem zrobic,po co tam byl? Krecil sie kolo oltarza.

Cytuj:
Dla mało zawanswowanego gracza jest nikim , dla średniozawansowanego gracza moze byc czym w rodzaju odszkokczni, dla specjalisty od tibi jest ylko uh meakerem i nikim pozatym.
Wiekszosc malo zaawansowanych graczy zaczyna Druidem.A dla zaawansowanych UH-makerem? Zaawansowany gracz nie potrzeboje UH-makera lub SD-makerow wiec mi tu nie pi****l.
Villen jest offline  
stary 17-07-2004, 15:16   #89
Immortal herbatnik
Użytkownik Forum

Immortal herbatnik's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2004

Wyślij wiadomość przez ICQ do Immortal herbatnik Immortal herbatnik ma numer GG 2745011
Domyślny

1.Palladyn
2.Knight -sorc-druid
Immortal herbatnik jest offline  
stary 19-07-2004, 23:29   #90
Xifuzal
Użytkownik Forum

Xifuzal's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2004

Xifuzal ma numer GG 5019921
Domyślny

gra role tez ile czasu bedziesz gral
jesli dlugo to wez sorca (duzo czsu spedzisz na nabijaniu mlv) jesli natomiast nie lubisz zmudnego i powolnego expienia, tylko gwaltownie dazyc do celu wybierz Pala

NIC NIE RULLEZ
Xifuzal jest offline  
stary 19-07-2004, 23:44   #91
MObik
Użytkownik Forum

MObik's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Norwegia

Imię: Chaos
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 88-84
Poziom mag.: 7
Domyślny

Spoko spokom ja wiem że są druidy co wymiatają jak cholera ale no panowie przecierz wiekszośc z knightow ma uh meakera na niższym lv bo runki drogog wychodzą(chociarz ostatio loota z kopalni mialem 27k a worek wazył 16000.oz ale to inna sprawa) rozwazałem to pod kątem przydatnosci kazdej postaci dla mało doświadoczonego gracza i jakoś tak to wyszło no i nie czepiać mi sie bo inaczej pogadamy ) ale musiscie przyznac że jak na noob(bo nie uważam siebie za experta) może byc taki mini tyci tyci poradniczek

Grałem Druidem i miałem 45lv ale zrezygnowałęm bo mnie zmuliło
do tego grałem w większośc rpg i jrpg i prawie zawsze druid zbiera ziółka zobacz sobie Astrerixa i Obleiksa Dzieciaku o newypowidaj sie jak nie kumasz bazy
stary 17-08-2004, 12:21   #92
Strepsils
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 08 2004

Strepsils ma numer GG 7961735
Brak ikony

jezeli chce sie grac dlugo to warto wybrac druida albo sorca poniewaz trzeba poswiecic czas na nabijanie mlvl
wydaje mi sie ze najszybsza postacia do zrobienia jest palek ale to nie jest udowodnione
Strepsils jest offline  
stary 17-08-2004, 14:17   #93
dyzio-1993
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny gracz
Imię: Herubiin
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 21
Poziom mag.: 28
dyzio-1993 ma numer GG 2379699
Domyślny

według mnie najlepszy jest pal bo najszybciej można chodzić na dobre potwory co się zwiąże z szybkim lvl ja na 11lvl już chdziłem na cyce

Ostatnio edytowany przez dyzio-1993 - 17-08-2004 o 15:05.
dyzio-1993 jest offline  
stary 17-08-2004, 14:53   #94
Vicious Phoenix
Guest

Domyślny

Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, która z profesji jest najlepsza. Gdyby taka odpowiedz istniała każdy gracz miałby tą samą profesję, a tibia była by nieciekawa i monotonna, każda profesja jest inna i ma swoje plusy jak i minusy, każdy specjalizuje się w czym innym, dlatego świat tibii nie jest nudny.

stary 17-08-2004, 17:36   #95
Euromax
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 08 2004

Domyślny

Ja w każdej grze gralem knightem i dla mnie jest super ;]
Euromax jest offline  
stary 17-08-2004, 19:49   #96
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

Heh, powiem ci tyle mam ten sam problem co ty ;P
metiu jest offline  
stary 18-08-2004, 17:43   #97
Dogers
Użytkownik Forum

Dogers's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Szczecin

Dogers ma numer GG 8667428
Dumny ciężkie pytanie

Grałem druidem no i na 20 lvl stwierdzilem ze nic prucz uh on nie umie pożytecznego, dzieki namowom doktora x przeżuciłem sie na palka i nnie żałuje to postać pasująca do mnnie szybka mocna i magiczna
uważam że do każdego człowieka i jego sposobu grania pasuje inna postać
wiem jestem NEWBIE ale co mi tam lubie pomagać ludziom a oto porada:
Grajcie tom postaciom kturom gra nie jest dla was nie przyjemna.

mondre co :tongue:
ale ze mnie noobek hehe
życze powodzenia
stary 19-08-2004, 15:43   #98
Adash
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Furora
Adash ma numer GG 3532616
Domyślny

a ja zycze powodzeni twojej nauczycielce od polaka zby nie dostala zawalu jak widzi jakie ty byki strzelasz.
Adash jest offline  
stary 19-08-2004, 17:10   #99
Zbyniek22
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Stalowa Wola

Domyślny

Ja grałem wszystkimi profesjami nie ma najleprzej profesji wszystkie sa fajne.
Zbyniek22 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania