![]() |
#181 |
Zbanowany
|
![]() Mama Cie nie kocha? To czemu ja zaczynam paladynem na servach i daje rade bez niczyjej pomocy? Abuuu...
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#183 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Lamiace sie speary to bardzo dobra rzecz, bo wkoncu kamienie sa wielokrotnego uzytku, co ulatwia trening na mobach. Ot druga strona tego dawnego updatu.
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
|
![]() A zbierales kiedys te kamienie? Zeby zebrac ich przynajmniej na 3 godziny treningu to trzeba siedziec 2 dni na goblinach ;f Praktycznie nikt ich nigdy nie sprzedaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek
Imię: Jedrek Reege
Profesja: Sorcerer
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Co do palka się zgodzę... Ale z tym bagiem to niestety głupota! Równie dobrze by mogli usunąć capa...
![]() |
#186 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Princes Keaya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Way It Was
Świat: Kyra
Poziom: 125
Skille: 96/93
Poziom mag.: 8
|
![]() Palladynem sie spoko expi na dworcach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: w carlin
Imię: Bolek
Profesja: Knight
Świat: Libera
Poziom: 8
Skille: 40/30
Poziom mag.: 1
|
![]() Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearów które z nich wypadaja
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Chateau - 14-01-2007 o 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#189 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Ps. A propo paladyna, bo znajomy nie ma konta, gdzie moze bezpiecznie z malymi lagami poexpic na 20lv 60atk dobrym eq? Ja juz nie pamietam zbytnio expowisk, nie gram duzo w Tibie ![]() Edit: Pozwole sobie dodac, ze mi 200 kamieni starczylo na wbicie z 53 na 60 (Fibula Rotworm rox). Kamienie im wyzbieral niskolevelowiec, dalem mu w zamian okolo 1k. A skilowalem, bo mialem straszne lagi wtedy ![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Okrutny - 09-01-2007 o 00:08. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
2. Po co trenować distance fighting na Rooku? Zostaw sobie strzały na Maina, tam przydadzą ci się do expienia do 13 lvla póki sam nie będziesz mógł ich robić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: w carlin
Imię: Bolek
Świat: Libera
Poziom: 8
Skille: 40/30
Poziom mag.: 1
|
![]() Sory za ortografię szybko pisałem posta ale już poprawiłem.
a treniłem bo mi nie nudzilo mialem 10 spearów to poco mi to. a strzał to mialem 15. Jak cos to sorry. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2007
Profesja: Paladin
Poziom: 33
Skille: 71
Poziom mag.: 12
|
![]() założyłem pala 10 stycznia i teraz mam juz 19 lvl i 55 dista !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Guest
|
![]() ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty i jest gites spokojnie chodze zdobywam szybko expa i jest lodzio miodzio ale gobliny na trening w duzych ilosciach sa za mocne a w malych zaslabe i niemam na czym trenic a zeby chodzic na cyce mam za slaby lvl prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!
@down ja sie niebede chwialil teraz moja postacia bo staty poszly w dół przz icki imoja "ułańską fantazjię" a propo jezeli umuesz czytac to u mnie pisze ze gram na swiecie Calmera a ten swiat jest no pvp i niema mi kto postawic monka a poztaym ja na soldach juz nie expie siedze na Ghoulach z jednego hunta nawet do 2k moge wysciagnac liczac sie kosztem boltow a ja tyle kasy trzy razy dziennie wylapuje ![]() PS. jakbys niezauwazyl to napisze o tym ze swiatem itp. Stan: Aktywny Gracz Imię: Tirel-Farolen Profesja: Paladin Świat: Calmera Poziom: 15 Skille: 51/43 Poziom mag.: 5 Ostatnio edytowany przez ZdicH - 20-01-2007 o 14:44. |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski
![]() |
![]() Ja nie narzekam, że ostatnio mało palladynów jest
![]() Co do botów... Czy pallek też nie może stać na bocie ? Hmm ? I co z tego, że speary się łamią? Kładiesz kilka setek na siebie i jedziesz ;] " ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty " Miałbyś o wiele więcej kasy na inne wydatki gdybyś expił arrowami a nie bolcami ![]() Co do trenienia to do 40 dista można spokojnie jechać na trollach. Później jeśli ma się jakiegoś kumpla, który postawi monka, polecam trenić na monku. Zanim wbijecie ten 40 dist na trollach uzbieracie trochę kasy na spirki, którymi będziecie lać monka. No chyba, że wasz kumpel jest hojny i da wam kase na spirki wcześniej ![]() ![]() Pzdr xD
Każdy jest kowalem własnego losu. Ale nie każdy umie kuć . Ostatnio edytowany przez Nietypowy - 19-01-2007 o 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć
Stan: Na Emeryturze
Imię: Po co... -.-
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() @ZdicH
Palem nie ma sensu kupować b-robe a tym bardziej nie ma sensu kupować drogich c-legsów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
|
![]() @goburu
MA sens = wiekszy cap na bolty i mf'y koszt blue robe jest niewielki, ladnie wyglada, lekkie, lepszy pancerz. Crown legi juz takie potrzebne nie sa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Guest
|
![]() no tak to co ja mialem z tym zrobic skoro skonczylem z sorcem bo sie wku... bo za duzo padlem wiec se przezucilem na palka i bylo super bo to bylo lekkie ale mialem pecha i niemam
![]() ![]() ![]() PS. sorki za bledy ![]() ![]() PS2. i jak widac na zdjeciu to byl ekwipunek sorca i widac tam jeszcze demon shield a chelm to byl rh tylko ze zginolem i stracilem helm i tarcze wiec sie wkuzylem i przezucilem na palka a sprzedawac mi sie niechcialo i tymbardziej ze to byl lekki ekwipunek i stosunkowy dobry uzywany przez wiele osob wiec ja mialem z niego zrezygnowac? przemysl zanim cos napiszesz glupiego o b robe o dobrym i lekkim ekwipunku i fak c legs jest drogi tylko mialem sie wymienic? za knight legs ktory jest ciezszy? Ostatnio edytowany przez ZdicH - 21-01-2007 o 21:20. |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Świat: Iridia
|
![]() hmmm
stwierdze tak filozoficznie: Paladynem trzeba miec od razu dobry skill (czyt. 60-70) Osobiscie gram paladynem 42lvl, nie chcialo mi sie skillowac i teraz mam 72 skilla --> żal.pl Zreszta teraz tez mi sie juz nie chce skillowac ![]() Na poczatku warto isc do ab, kupic se 10 spearow i walic w trolle, zbierac kaske i speary i pozniej robic arrowy. W ten sposob paladynem mozna zaczac grac, gdy sie ma tyle kasy co z rooka. Poza tym oplaca sie nosic b robke - to jest 100 bolcow more, a to jest kilka(nascie) % wiecej do lvl
![]() |
#200 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Cytuj:
Za cenę blue robe możesz kupić minimum 1,(6) bp boltów (na antice), a przeważnie 4,1(6) bp boltów (zakladając cenę blue robe równą 25k, a tak jest na większości średnio-starych światów) a to jest dokładnie 4,6296296 godzin czystego strzelania z boltów i zakładając expienie na rotach których ratio wynosi 0,6153846 i tracimy 2 bolty na zabicie (wartość raczej zaniżona nawet na skillach poniżej 50) wychodzi więc ratio 20 expa na strzał z bolta. 20 * 8333,(3) = 166666,(6) expa = 166,(6)k expa. 166,(6)k expa to jest 23 poziom począwszy od 8. (gadamy tutaj chyba o graczach początkujących?) @cap 120 oz. - 22 oz. = 98 oz. 98 : 0,8 = 122,5 bolta więcej 122,5 * 2 = 245 sekund = 4 minuty 5 sekund huncenia dłużej Różnica zaprawdę ogromna biorąc pod uwagę cenę obydwu przedmiotów... @lepszy pancerz A po co palowi? Ja jak umiem grac to mnie potwory nie hitają -.- Na lagu i tak padnę. @ZdicH 5 oz. to tylko 6,25 bolta więcej a crown legsy kosztują o 15k więcej niż knight legsy. Nie ma sensu ich kupować. @myanato Palem skille wpadają same podczas expienia, nie ma sensu ich dodatkowo trenować powyżej 40 dista, gdyż expiąc skilluje się niewiele wolniej a zarabia dużo więcej kasy. 72 dista na 42 lvlu to są normalne skille. Żal.pl to raczej osoby które je krytykują. (zapewne mają ~10 lat) Ostatnio edytowany przez goburu - 21-01-2007 o 22:25. |
|
![]() |
![]() |