![]() |
#181 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Bzdury z tym końcem świata.
Czemu wy w boga nie wierzycie on wam dal planeta roślinnosc zwierzęta i co najwarzniejsze ZYCIE a wy nawet do kościoła niechodzicie. W piekle tak fajnie nie będzie nie bedzie komputera ![]()
Ostatnio edytowany przez Paciuch - 07-04-2008 o 18:03. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ha, a ja chodzę na religię dla wygody. Mógłbym chodzić na etykę, ale usytuowanie godziny etyki w tygodniowym grafiku zajęć mi nieszczególnie odpowiada, podobnie jak dwa dodatkowe okienka (byłoby w sumie 5 godzin/tydzień przesiedzianych na korytarzu bo nie ma lekcji).
![]() |
![]() |
#183 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Sry, ale straszenie piekłem było trendi w średniowieczu [; |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12
Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
|
![]() Jest kika znaków, które mają się objawić podczas konca swiata (wg. chrzescijan) Koniec swiata i sad ostateczny:
1. Poziom morza podniesie się 2. Morze zapłonie 3. Ziemia się zrówna(brak pagórkow, dolin itp.) 4. Zmarli wyjda z grobów 5. Będzie panowała cisza (0 dialogów) 6. Gwiazdy spadną na ziemię i zabiją wszystkich. I po sądzie: 7. Ziemia zapłonie. Jeszcze first bedą trąbić oczywiście ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Roslinnosc oraz zwierzeta, wziely sie dzieki meteorytowi, ktory uderzajac w ziemie przyniosl ze soba pewne bialko. Tak rozpoczela sie ewolucja. A Zycie to dali mi rodzice (a pierwszy czlowiek powstal w wyniku ewolucji). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
W tym semestrze nie bylem jeszcze ani razu, pojde pewnie w maju 2 razy i tyle ![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 07-04-2008 o 16:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ripper - 07-04-2008 o 16:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ludzkość jest genialna. Poprzez kremację zabezpieczamy się przed Apokalipsą.
@Spider: u mnie z etyką, zdaje się, jest tak, że chodzić trzeba. Gdybym wybrał etykę, miałbym 2 godziny wolne w tygodniu (ale w środku lekcji, więc po co mi to?) i do tego w najgorszy dzień tygodnia (2 polskie, geografia, fizyka) miałbym dodatkową, dziewiątą lekcję.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 07-04-2008 o 17:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Gimli - podczepić się, to przyjąć jakąś wiarę, jak chrześcijaństwo. Zagalopować się we "własnej religii" - sam sobie alfą i omegą, bo Bóg, w którego wierzymy, się nie odezwie. Więc sami wybieramy, czy coś jest dobre, czy złe itd. i po prostu można się pomylić. Natomiast katolik ma z kim o tym porozmawiać. Wiele osób tego nie zrobi, ale jeśli komuś rzeczywiście zależy - no cóż.
![]() |
#191 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Bambuko: Katolik owszem, ma z kim o tym porozmawiać, ale co z tego, skoro ten ktoś może się tak samo mylić jak on (katolik) sam.
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rozmowa jest czynnikiem do zastanowienia się. A jeśli będzie miał wątpliwości może szukać dalej. Jeśli będę spryciarzem i powiem, że sam najlepiej wiem, to każda pomyłka może prowadzić do złego.
. Ostatnio edytowany przez Bambuko - 07-04-2008 o 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne
Świat: Aldora
Poziom: 100
|
![]() Affff...co do końca świata ... troche sie przestraszylam tego przebiegunowania ...
![]() a co do religii : każdy wierzy w co wierzy i ty niemozesz tak pisać na forum ... tutaj nietylko chrześcijanie zagladaja. WIec sie pocham ujcie troszke ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik
|
![]() Ciekawe skąd masz tą 100% pewność... załosne :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
@up Cytuj:
Ten koniec świata jakoś mnie nie rusza. 'Nie znacie dnia ani godziny' itp. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 07-04-2008 o 20:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Jego nick to kod Leonarda Da Vinci. @topic A ja uważam, że ten cały koniec świata to zwykły blef, bo przecież już miał być kilka razy.Nie rozumiem tych, którzy kłócą się o religię, przecież nikt tego nie wie, NIKT nie wie czy istnieje Bóg, albo czy to zwykły blef, więc rozmowa mija się z celem.
![]() |
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
|
![]() Seriuos Sam podobne myślenie można odnieść do wszystkiego np. nie każdy lubi budyń, to po co o nim w ogóle rozmawiać.
![]() |
#198 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Jak to nie?!?!
![]() ------------------------------------------------------------------------------------------- Co do konca swiata (zniszczenia ziemi) to kiedys nastapi. Albo jakis wielki meteoryt w nas walnie, albo slonce sie wypali (wtedy sie duuuuzo powiekszy - czerwony olbrzym). Chyba, ze w ciagu tych 4 miliardow lat (w przypadku slonca) czy ile to ich bylo, ludzie wymysla, jak sie przed tym ochronic ![]() Co do lekcji religii: mam 2 x w tygodniu. W srody miedzy innymi lekcjami, wiec nie oplaca mi sie nie chodzic. W czwartki na ostatniej - najczesciej na nia nie chodze. Co do slubu: nie wierze w Boga, ale jak juz ktos napisal wyzej, jest to polska tradycja. Nie wyobrazam sobie slubu, bez kosciola (przynajmniej nie w moim przypadku). Nie obchodzi mnie to, czy to zle wyglada, czy jestem w tym wypadku hipokryta czy kims tam innym. Wezme koscielny i juz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Użytkownik Forum
|
![]() I na tym można by było temat zakończyć.
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
@Thero Nie zrozumielismy sie, chodzilo mi o wyjasnienie dlaczego "podczepienie sie" jest lepsze od wlasnej wiary, a nie dlaczego podczepienie sie jest lepsze od konkretnej wiary, ktorej zasady ustalane byly na przestrzeni setek czy tez tysiecy lat przez obcych nam ludzi. Ostatnio edytowany przez Gimlos - 07-04-2008 o 22:50. |
|
![]() |
![]() |