Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Crucified Skinhead - profanacja czy alegoria?
Profanacja. 7 9.72%
Alegoria. 30 41.67%
Nie mam zdania. 35 48.61%
Głosujących: 72. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-07-2008, 00:53   #181
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Stan: Niegrający
Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

1. O ile się nie mylę grafika powstała po roku 82 jako reklama sklepu Last Resort.
2. Jest symbolem męczeństwa skinheadów spod znaoku Spirit of '69.
3. Nie ma chuja żeby był profanacją, bo by się kupy nie trzymało.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-07-2008, 08:03   #182
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Nie było mnie kawał czasu więc teraz odpiszę.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Milan ognia Pokaż post
A szkoda, że nie jesteś - sprawiasz wrażenie wszechwiedzącego. Wiesz, naprawdę mało ważne jest czy to wirusy, czy też bakterie. Ale użalanie się na raka nie jest tym samym co użalanie się nad ugryzieniem przez psa. Ciekawe czy dalej był byś tak mocny w pysku jakby AIDS/żółtaczka/białaczka/HIV/rak dotknął Ciebie albo najbliższą Tobie osobę.
I nie zrozumiałeś przesłania, odwracasz kota ogonem. Chodzi mi o to, że jeżeli Bóg nas kocha to czemu zsyła na nas właśnie takie rzeczy? Czemu rodzą się martwe dzieci? Albo z wadami genetycznymi? Może mi powiesz, że już zdążyły nagrzeszyć i to jest kara Boża?
Jeśli chodzi o choroby przenośne to też muszą mieć jakiś początek w zakażeniu czy czymś innym. Chyba, że chodzi o skrzywienie, odtęp, brutalnie: wybryk natury. Z tym jest sprawa taka, że rodzą się po prostu inni niż my. Ja mam akurat brązowe/piwne oczy Ty możesz mieć niebieskie a on może mieć, za przeproszeniem, downa. Poprostu taki się narodził. Jest inny niż przeciętny człowiek. Przepraszam za pewną brutalność w tej wypowiedzi.
Wierz mi- dosyć dużo osób jest chora na w/w choroby. Pytanie: co ja mam z tym zrobić? Biegać wokół i krzyczeć zarówno na katolików jak i na ateistów. Znowu przepraszam jeśli przyjąłeś to jako aluzję wobec Ciebie. Tak nie jest.
Ja zrozumiałem dokładnie przesłanie. Bóg nie zsyła martwych dzieci. To często wina kobiety. A jeśli nie to jest to wina innych organizmów. Lub różnica między innymi ludźmi. Dlaczego są bakterię? Aby panowało jakieś tam kółko spożywcze. I nie wszystkie, przykładowo, bakterię są szkodnikami. One nie myślą sobie "temu dam AIDS a temu białaczkę". To co one WYWOŁUJĄ jest skutkiem czegoś. One walczą o byt. Nieświadomnie. W przeciwieństwie do nas. Ludzi. Szczerze mówiąc to w głębi siebie wierze, że osoba nie robiąca nic specjalnie złego nie będzie nigdy cierpiała przez "Naturę".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Mi się zawsze wydawało, że to Bóg wybiera nas, nie my jego ; O
Zależy to od punktu widzenia. Jakbym właśnie komuś powiedział "Bóg Cię wybrał, pisz teraz tu kazania" to aż nie ciekawbym był reakcji. Po prostu Bóg wybiera, oraz człowiek. Akceptacja to też wybór.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 10:36   #183
Arashel
Użytkownik Forum

Arashel's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38

Profesja: Elite Knight
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
Arashel ma numer GG 2865512 Send a message via Skype™ to Arashel
Domyślny

Omg...
W przeszłości tyle krucjat i innych prześladowań niewiernych ze strony
katolików...
A teraz to udają wielce pokrzywdzonych...

Kościół powinien mieć gówno do gadania!
Księża na mszy powinni walnąć po raz setny te same kazanie (5-10min) i
wypuścić biedne znudzone dzieci do domu, a nie przez 30min nawijać jaka to
władza grzeszna, że łamią przykazania bo pozwalają na eutanazję, aborcje i pies
wie jeszcze co...

@Topic
Od kiedy to krzyżyk taki należy tylko do kościoła???
Arashel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 11:41   #184
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Stan: Niegrający
Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Ostatnio co raz bardziej zastanawiam się skąd się tyle wielkich i zbuntowanych ateistów rodzi w tak młodym wieku... środki masowego otępiania? Niektórzy nawet chrześcijańskie symbole biorą za antychrześcijańskie.

Buntujecie się przeciwko wierze, o której mało co wiecie. Buntujecie się, bo tego po prostu nie rozumiecie albo to jest trendy.
stary 10-07-2008, 12:11   #185
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
Ostatnio co raz bardziej zastanawiam się skąd się tyle wielkich i zbuntowanych ateistów rodzi w tak młodym wieku... środki masowego otępiania? Niektórzy nawet chrześcijańskie symbole biorą za antychrześcijańskie.

Buntujecie się przeciwko wierze, o której mało co wiecie. Buntujecie się, bo tego po prostu nie rozumiecie albo to jest trendy.
To akurat dzięki powszechnej laicyzacji społeczeństwa, które karmi się najróżniejszą, łatwą do przyswojenia papką, głównie przez media i polityków (patrz: lewica).

@Arashel
Po przeczytaniu twojej wypowiedzi mam wrażenie, że twoje wyrabianie poglądów skończyło się gdzieś na oglądaniu TVN-u 24.

Cytuj:
Cóż, właściwie XX wiek i dalej to jeden z najtrudniejszych okresów dla Kościoła...

Cytuj:
Zmuuuuś iiiich.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 13:26   #186
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
To akurat dzięki powszechnej laicyzacji społeczeństwa, które karmi się najróżniejszą, łatwą do przyswojenia papką, głównie przez media i polityków (patrz: lewica).

@Arashel
Po przeczytaniu twojej wypowiedzi mam wrażenie, że twoje wyrabianie poglądów skończyło się gdzieś na oglądaniu TVN-u 24.

Cóż, właściwie XX wiek i dalej to jeden z najtrudniejszych okresów dla Kościoła...

Zmuuuuś iiiich.
XX w. to jest kluczowy wiek dla Kościoła. I nie jest wcale najtrudniejszy- wręcz przeciwnie.
@Arashel ja wątpie, żeby Twoje wyrabianie poglądów zaczęło się nawet na TVN 24. Szczerze to powtarzasz zasłyszane gdzieś myśli.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post

Z tym panem się zgodzę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arashel Pokaż post
Omg...
W przeszłości tyle krucjat i innych prześladowań niewiernych ze strony
katolików...

Kościół powinien mieć gówno do gadania!
wie jeszcze co...

@Topic
Od kiedy to krzyżyk taki należy tylko do kościoła???
Jedynie gówno do powiedzenia powinieneś mieć Ty. Rozumiem czyjeś poglądy, akceptuje czyjeś orientację, ale żeby NIE upominać za eutanazję i aborcję? Nie chodzi o to, że nie akceptuje kogoś, kto jest za tym, ale zezwolenie na w/w to jest tak jakby ktoś pozwolił mordować w biały dzień. Możliwość pozbycia się starszej pani z góry? Czy nie planowane dziecko? Sam fakt- dziecko może miałoby lepiej gdyby go nie było, niż gdyby rodzic-debil planował aborcję. Ja bym takiemu dziecku nie spojrzał w oczy. Eutanazja to nie jest odcięcie się od życia- to jest dodatkowa możliwość zabójstwa. Może ktoś się sam na nią zgodzić. Nic do tego nie mam- jeśli jest idiotą jego sprawa. Ale KTOŚ INNY żeby decydował o życiu osoby nieprzytomnej? Ktoś, kto może tej osoby nie lubić? Ktoś, kto może mieć zysk z śmierci danej osoby? Tylko proszę mi tu nie pieprzyć, że takie przypadki to jeden na milion. Tyle, że tym jednym może być każdy. A większość/część ludzi straciła już honor dawno, i ten dyshonor jest chyba ewentualnie przekazywany rodowo. Ja bym na miejscu debila, który zezwala na eutanazję zastanowił się ile warte jest życie ludzkie. I napisałbym po tym stosowną notkę do polisy ubezpieczeniowej.

PS. nazywanie kogoś idiotą czy debilem nie jest obrażaniem. Bynajmniej ja kogoś w ten sposób nie obrażam. Idiotyzm i debilizm to jest choroba. Osoba, która jest na nią chora jest idiotą, lub debilem. Ja jedynie mogę podejrzewać takie upośledzenie i czysto profilaktycznie, ewentualnie, nieznacznie mogę kogoś nazwać w ten sposób.

@Nah- podejrzewać mogę. Mogę zaakceptować czyjeś poglądy- jeśli nie mają chociażby najmniejszego realnego zagrożenia dla społeczeństwa. Wiem, że to jakoś głupio brzmi, ale o to mw. chodzi.

Ostatnio edytowany przez Nari - 10-07-2008 o 19:13.
Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 14:04   #187
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
PS. nazywanie kogoś idiotą czy debilem nie jest obrażaniem. Bynajmniej ja kogoś w ten sposób nie obrażam. Idiotyzm i debilizm to jest choroba. Osoba, która jest na nią chora jest idiotą, lub debilem. Ja jedynie mogę podejrzewać takie upośledzenie i czysto profilaktycznie, ewentualnie, nieznacznie mogę kogoś nazwać w ten sposób.
"Obrazić kogoś" to nie jest pojęcie obiektywne, dlatego nie możesz tutaj nikogo nazywać idiotą/debilem. Nie jesteś u siebie. Powinieneś szanować innych i wziąć pod uwagę, że używając takich słów w stosunku do kogoś tylko dlatego, że ma inne poglądy prowokujesz do flame'u. Zrozumiano? No mam taką nadzieję.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania