![]() |
#181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2005
Lokacja: Z Zadupia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: War lordix
Profesja: Sorcerer
Gildia: Celestian Empire
Świat: Celesta
Poziom: 34
Skille: 19/23
Poziom mag.: 32
|
![]() Radze ci wybrac sworda bo jak wbijesz 100 lvl knightem (za pare lat kto wie)
a nie ma dobrej broni jednorecznej cluba (skull staff jest slaby ;p) SworD RoX |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 11 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Imię: Nie powiem
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 13
Skille: 34/24
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Zamierzam kiedyś mieć duży lvl mam 13 lvl
jak dobrze expić i szybko zarabiać kase?? ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Guest
|
![]() Ja gracz co prawda zaawansowany nie jestem, zawsze grałem Sorcem (moi koledzy i brat grali innymi
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Z tego co w topicu OBOWIĄZKOWO Sword. Cluby są głównie dla postaci magicznych, mają mało ATK i DEF, a najsilniejszy jednoręczny club dostępny dla normalnego Tibiaka (Skull Staff) nie może się równać z takim Bright Swordem, lub chociaż Fire Swordem.
A ze wszystkich trzech polecam Axe, bo: - szybciej się nim expi (minimalnie, ale jednak) - Axe ringi są dużo tańsze niż sword ringi (na Trimerze 2k za backpack) - Fire Axe jest tańszy od Bright Sworda Jedyną wadą jest to, że większość silniejszych broni jest dwuręczna i mają mało DEF, ale atakiem spokojnie nadrabiają. Ostatnio edytowany przez Descartes - 28-11-2005 o 20:39. |
![]() |
![]() |
#185 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() I znowu sie zaczyna....
Kuraj, The Unbreak4ble One, powiedzcie, ile da komukolwiek tez kilka pkt defa ? Wogole cos zmieni ? -szybciej sie nimi expi ? ostatnio przesiadajac sie z axow na cluby wcale nie zauwazylem roznicy... Moze to i prawda, ale dla przecietnego zjdacza chleba, ponizej 60 lev i 80/80 nie bedzie widocznej roznicy. -co do ringow zgadzam sie w 100% -FA jest tansze od brighta dopiero na swiatach, gdzie masowo urzadza sie demon hunty, ceny spadaja wtedy bardzo szybko, bo axy zalegaja setkami.. Na mlodszych swiatach relacja wyglada tak, ze kosztem slabej broni na poczatku ( spike/serpent vs barb axe ), kolo 40-45 lev sword user przesiada sie juz na bsa, a axe user musi poczekac z k-axe przynajmniej do czasu questa 60+. Ceny FA osiagaja wtedy astronomiczne poziomy, bs utrzymuje sie zawsze w granicach 20-40k. nadal nikt nie podal sensownego argumentu po co blokerowi def broni...
#186 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 12 2005
|
![]() Następny bezsensowny temat
![]() Sword czy club?? Wez axe ![]() A zresztą co ja ci bede mowil biez co chcesz ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem wez cluba jak masz malo kasy war hammera mozna latwiej zdobyc |
![]() |
![]() |
#187 |
Zbanowany
|
![]() @UP: Tutaj sie wypowiadamy o clubach i swordach.. cluby nas tutaj nie interesują
![]() Sword czy club ? To niema różnicy te kilka pkt. def i atk. Chyba że masz skille 80/80, masz ponad 200lvl, twój nick to Eternal Oblivion i codziennie ubijasz min. 2 demony - wtedy poczujesz różnice. Polecam cluby na nowych światach. Taniocha i łatwodostępne... własnie sam sie przerzucam na cluby na Luminerze, dosyć nowy świat gdzie GS kosztuje 120k. A porównywalny warhammer 2.1k.... A miałem 60/60 skille z czego te 60 w swordzie ![]() Ale jak patrze na te ceny.. te 25k za fs'a i 40-50k za bs'a to mi sie nie dobrze robi... więc - nabyłem warhammera, dragon hammera i już jest 20/60 ![]() Cluby na nowych światach/dla graczy którzy nie grają dużo. Swordy na starych lub średnio starych światach/dla PG. @down: fajnie tylko że 20k to mało.. i jeszcze za GS'a 0o Ostatnio edytowany przez Sir Gallar - 03-12-2005 o 09:41. |
![]() |
![]() |
#188 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2005
Lokacja: pokój>biórko>forum.tibia.pl
Stan: Aktywny gracz
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Nie sword Nie club.Tylko AXE!!!!!!!!!!!! xD
|
![]() |
![]() |
#190 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem swordy sa najlepsze.Maja dobry def np bs 36atk i 30 def
|
![]() |
#191 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2005
|
![]() Cytuj:
Imię: Gimli Ent Profesja: Elite Knight Gildia: Silent Force Świat: Azura Poziom: 81 |
|
![]() |
![]() |
#192 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
@down: No i własnie sie wczoraj na cluby przerzuciłem.. nowy server, clubów juz mam komplet (skull staff, dragon hammer i warhammer) i jakos nie narzekam. Zanim bym miał gs'a, bs'a i powiedzmy fs'a na tym servie to by jeszcze z miesiąc minął Ostatnio edytowany przez Sir Gallar - 04-12-2005 o 09:37. |
|
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Co sie mnie pytasz?:P
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Axe najlepsze
![]() Skull Staff 36atk 12def 17 oz. 1 ręczna War Hammer 45atk 10def 85 oz. 2 ręczna Czy to twoim zdaniem są dobre bronie?? Jeżeli tak to walcz clubami <lol> Ja jakiś miesiąc temu zrobiłem sobie knighta i ten mój char walczy axe i wszystko jest fajnie Topory : Fire Axe 38atk 16def 40 oz. 1 ręczna Dragon Lance 47atk 16def 67 oz. 2 ręczna Swordy : Bright Sword 36atk 30def 29 oz. 1 ręczna Giant Sword 46atk 22def 180 oz. 2 ręczna Te wszystkie bronie są łatwo dostępne a jak widac cluby niedają rady reszcie ale z 2 strony po update pewnie dojdą nowe bronie... |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Saotome Rei
Profesja: Paladin
Świat: Azura
Poziom: 8
Skille: 28/22
Poziom mag.: 1
|
![]() Ja tam stoje za clubami... latwo dostepne a szybciej zdobedziesz War Hammera niz takiego Giant Sworda (WH - 1-2k, GS - 12 - 80k) Poza tym... szybciej bedziesz mial Skull Staffa w rece niz takiego Bright Sworda... Wiec jednoslownie - CLUB
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: Kłodawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kuan Ju the Sorcerer
Profesja: Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 20
Poziom mag.: 28
![]() |
![]() Cytuj:
Ja wybieram swordy, bo w sredniowieczu byla to najpopularniejsza bron. Widzial ktos kiedys rycerza w lsniacej zbroi, uzbrojonego w patyk z zatknieta na koncu czaszka? No i niezle statsy ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Guest
|
![]() Dla mnie wszystko dla knighta jest dobre ale cluby są stosunkowo tanie i mocne
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: hiberna
Poziom: 102
Poziom mag.: 64
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#199 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Warszawa-> Mokotów
Imię: Szu Warlord
Profesja: Elite Knight
Gildia: Legendary Phoenixs
Świat: Harmonia
Poziom: 107
Skille: 97/97
Poziom mag.: 7
|
![]() wszystko żależne jest kim masz zamiar zostać wysokim lvl czy średnim ( może niskim ;p )
Jeśli mało grasz w tibie to cluby są dobre bo tanie a jeśli i tak mało grasz to pieniądze się liczą. Jeśli na odwrót to swordy. Jeszcze można podzielić Na e-pvp - cluby ( bo tanie i dobre ) |
![]() |
![]() |
#200 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja od początku używałem na knighcie (Haradrimie) Cluba
potem Warhammera(moze mam cienkie skille, ale jakos bersia skopie 33 cluba ![]() |
![]() |