![]() |
#181 |
Użytkownik Forum
|
![]() Spotkałem się z hipotezą, że Fawkes jest horkruksem Dumbledora. Co o tym myślicie? Na moje to brednia, bo wychodziło by na to, że Dumbledore jest czarnoksiężnikiem, i musiał kogoś zabić. Jednak nic nie jest powiedziane, bo Dumbledore jest nieco tajemniczą postacią, i możemy wiedzieć o nim niewiele.
P.S jeżeli ten wątek był poruszany, to sorki, mialem p[rzerwe w śledzeniu dyskusji i moge być do tyłu ;d
|
![]() |
#182 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#183 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @down dzięki. Ale wtopa ;d
Ostatnio edytowany przez ]v[ichal - 06-02-2006 o 13:00. |
|
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2005
Lokacja: Nowhere
Stan: Na emeryturze
|
![]() Nie, żebym się czepiał, ale to nie Voldemort zaczarował posąg, a Dumbledore... I można to nazwać golemem.
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() O Boże ale ze mnie cienias
![]() ![]() ![]() P.S Co to jest ta Dolina Godrika, o której jest mowa pod koniec książki? Mniemam, że jest to miejsce związane z Godrikiem Gryffindorem.
#186 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Dolina Godryka to, o ile wiem, miejsce, gdzie mieszkali rodzice Pottera.
#187 |
Master Alucard
|
![]() Kończe czytac polskie wydanie "HP i KP" i sie tak zastanawiam. Ci co mówią, ze dumbledore przezyl MOGA miec racje. Drako mówi Dumblowi na wiezy astronomicznej, ze "jedna osoba z zakonu juz nie zyje". Moze wlasnie o niej chodzilo Rowling? Moze dumb rzeczywiscie JAKOS przezyl? Moze to byla Tonks?
Ostatni tom wszystko wyjaśni. EDIT Mój bład. TO Dumb padł. Szkoda. ![]()
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 07-02-2006 o 21:48. |
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Weź Shin przeczytaj do końca. Pomyłki nie było.
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() ja nigdy niebrałem sie za czytanie książek . Ale jak klasa pojechała do kina na film Harry Potter i więzień azkabanu żeby nie isc do innej klasy na lekcje też pojechałem po wruceniu z filmu przeczytałem najpierw 1 cześć Harry'ego i tak doszło teraz do książe półkrwi
co do tematu najnowsza książke dziś kupiłem w tesco za 23. zł ! ! ! i mam zamier przeczytać ja jak najszybciej =)
#190 |
Nikt ważny
|
![]() hyh a ja od jutra zaczynam lekture ale tym razem nietypowo:
ołówek do ręki (dobrze że moja psorka od polaka tego nie przeczyta) i będę podkreślał błędy druku a potem wszystko spiszę, i wyśle do wydawnictwa wraz z opisami. 5 czesc byla wydana w zarabistym pospiechu i az roi sie od bledow. nie chcialo mi sie ich wytykac bo juz je pewnie poprawili w nowym wydaniu o ile jest ale teraz jest mniej wiecej neidawno po premierze wiec ma to jako taki sens. a co do spoila... ja pamietam jak sie wkurzylem, keidy niechcacy natknalem sie na te iformacje w necie :/ internet to narzedzie szatana!
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
#191 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() Shinjix > No bo myśleli, że Billa Fenrir zabił. A go tylko poranił.
Hegemmon > 666! IMO Rowling chce podnieść adrenalinę wśród fanów, rozpowiadając, że Harry zginie w next częsci. Nie będzie mogła się powstrzymać i nie zrobi tego;p Słyszałem, że koniec ang. częsci sie różni od amerykańskiej. Amerykańska daje do zrozumienia, ze Dumb zginął, a angielska małą nadzieję, ze zyje.. Oczywiście nam się trafiła amerykanska(Hail Bush!) ![]()
#192 |
Master Alucard
|
![]() @up
Ja tam lubie taka niepewność. @Hege Tu tez znajdziesz duzo. Sam jak sie wczuje to nie zwracam uwagi na błędy, ale niektóre [w HPiKP] sa tak rażące, ze az irytują... Osobiście mam nadzieję, ze ta książka miała przygotowac czytelnika na 7 tom. Moze Rowling przezyje nawrót talentu i pomysłowości, przez co 7 tom bedzie naprawde ciekawy. By the way - są juz jakies plotki (na pewno sa) i jakie juz slyszeliscie? Bo ja np. slyszalem, ze Dumb zrobil sobie hurkruksa (co jest oczywiscie niemozliwe, bo twierdzi [Dumbledore], ze "cała" dusza ma przewage nad "podzieloną duszą"). Ktos inny mi powiedział, że Harry znajdzie artefakt wskrzeszajacy i bedzie mogl kogos wskrzesic (kolejna bzdura). Z tego co słyszałem to Rowling trzyma gdzies tam w sejfie kilka ostatnich rozdziałów 7-go tomu. Pisała to w okresie, gdy jej ksiazki byly ciekawe, wiec kolejna czesc moze sie okazac lepsza niz HPiZF i HPiKP.
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 10-02-2006 o 13:47. |
![]() |
![]() |
#193 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
#194 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#195 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#196 |
Guest
|
![]() A moze taki? Lord Volde~ celujac rozdzka w Harrego przyznaje mu sie ze jest jego ojcem ahaha xD
@down nah =/ Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 10-02-2006 o 23:43. |
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Za dużo wiemy o Voldemorcie i rodzicach Harry'ego, żeby tak się stało. Pozatym "Voldemor przekazał Harry'emu cząstkę swej mocy" w inny sposób.
#198 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2006
|
![]() A moze dlatego James zmiał sie w jelenia - zona doprawiła mu rogi. Pewnie od pocztaku kreciła na boku z Voldemortem
![]() @down Śmierciozercy to nazwa prywatnego szpitala który specjalizuje sie w zabiegach odmładzających i wśród nich sa najlepsi uzdrowiciele plastyczni i to oni załatwili Harremu wygląd ojca, zeby pozbyc sie podejrzen. Ostatnio edytowany przez Towlie - 11-02-2006 o 11:40. |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jezli tak, to dlaczego Harry jest tak łudząco podobny do swego ojca? Przypadek?
![]()
![]() |
#200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() A mnie zastanawia ta wiadomosc w Horkusie,(tym calym medalionie) Te inicjaly na koncu R.A.B(o ile sie nie myle) I rowniez co z przyszloscia Pottera, czy nadal bedzie chcial zostac Aurorem, czy odpusci sobie i za wszelka cene bedzie chcial zabic Vłodka. Rowniez co bedzie ze szkola, czy Mcgonnagal(no jakos tak ;d) otowrzy szkole, czy zamkna juz Hogwart na dobre. I tak pozatym to co bedzie z tymi wszystkimi uczniami, w koncu trzeba skonczyc te wszystkie owutemy zeby do czegos sie dostac(praca itp.) Kolejna sprawa to horkrusy, gdzies czytalem teorie kogos ze moze Dumbek sobie Horkrusa zrobil, i moze zyc. Ale to troszke niemozliwe, no w koncu mial pogrzeb. I ostatnia sprawa to ta poczerniala reka Dumbka, mowil do Pottera ze mu wyjasni pozniej, i pozniej I w koncu nic mu nie powiedzial tylko zmarł ;/
No ale coz trzeba czekac na 7 czesc i przczytac wymysly Rowling o Potterze :>