Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-11-2006, 19:43   #201
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005
Lokacja: Płock

Imię: Volrin
Świat: Deathwing
Shiray ma numer GG 7709820
Domyślny

@up
Wątpie, czy to do nich dotrze.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cycu rycu 2 Pokaż post
Cip'shoft całkowicie oszalał na punkcie forsy :/
Eh, szkoda gadać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Handy2 Pokaż post
1. kup pacc
2 nie chcesz to nie graj
Tego nie powiedziałem. Właśnie pokazałeś swoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.
A tu kolejny tego przykład:
Cytuj:
Przeczytaj swoj post zobacz cytaty ktorych użyłeś i zastanów się czy to nie to samo.
NIE - to NIE jest to samo.
Cytuj:
A dodatkowo chcieliście zasłonić swoją niewiedzę obelgami pod adresem Radka.
Czegoś tu nie rozumiem. Niewiedzę? Na temat czego?
Cytuj:
Nie umiecie walczyć macie duzo argumentow ale nie wiecie o tym. Dużo obelg zero słuszności.
Gdzie widziałeś w moim poście obelgi?
Następny, który chce się wyżyć "walcząc" na forum. Jara cię to? Porozmawiaj z kolegami, rodziną - z nimi powalcz.
Cytuj:
Mogłbym znizyć się do waszego poziomu i napisać.
Eh, żal. Nie podoba się to co mówimy, więc mamy poziom zerowy ;-(((

@Radek 666
Spoko, rozumiem o co Ci chodzi. Jednak pisząc tu niczego nie uzyskasz. Napisz list do CIPów, albo coś w tym stylu, bo sam widzisz do czego rozpoczynanie takich rozmów na tym forum prowadzi
Shiray jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-11-2006, 19:47   #202
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez świruss Pokaż post
jak by pacc byl x razy taniej to pacc'ów bendzie x razy tyle cipsoft by miał tye samo kaski
tylko odpowiedniu "ustawic cene pacca" wyjdzie na to ze bendzie się wszystkim zyło lepiej
A dla kogo w Europie 20 Euro na 3 miechy jest zastraszająco wielką kwotą?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 20-11-2006, 20:00   #203
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Dla Polaków...

Ale faktycznie, trochę dziwne, że już ludzie chcą, żeby dla Facc było wszystko. Ja też jestem za tym, żeby FACC dostał więcej niż zazwyczaj, może jakieś questy, może jakiś stary teren dla PACC... Ale nie wszystko.
stary 20-11-2006, 20:42   #204
Handy2
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 11 2006

Domyślny

@Shiray

A teraz ty pokazałeś swoją umiejętność czytania ze zrozumieniem.

1. Ja nie napisalem ze to twoje argumenty tylko ludzi ktorzy są za twoją opinią.

2. No widać nie umiesz czytać wszystkich postów i wyciągać wniosków. Napisał że pacc powinien dostawać wiecej ale to nie znaczy że facc powinien dostawać aż tak mało. Teraz rozumiesz? Jeżeli nie to wielka szkoda ale w takim razie ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Niewiedzę na temat wyrzszości pacca nad faccem a tak wielu ludzi tutaj zarzeka się że są obeznani a potem bluzgają bo brak im argumentów. Szacunek dla ciebie że stawiasz na swoim ale robisz to w konkretny sposób.

I to co napisałeś do Radka działa w obie strony. Pisząc tutaj nikt niczego nie zyska. To tylko forum, poglądy wielu ludzi ine znacza duzo inne malo. W moich oczach zyskujesz bo wiesz co mowisz a reszta po prostu staje za twoimi plecami. Pozdrawiam

@Arionel

Żałosne? Ten cały temat to off topic więc dostosowuję się. Jeżeli wy walczycie o poglądy wyrzszości pacca nad faccem to ja mogę wspomóc kolegę w jego przekonaniach. A ty mi napewno nie zabronisz. Żal czytać? Jak tak to puść to mimo uszu. Po to jest forum.

Nie chcemy zeby wszystko bylo dla facc, chcemy zeby facc bylo brane pod uwage przynajmniej co 2 update.
Handy2 jest offline  
stary 20-11-2006, 21:04   #205
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

@up
Rozumiem o co wam chodzi.
Jeżeli Ty napisałbyś jakąś grę MMORPG i chciał zarobić + dodatkowo utrzymać servy, zakładająć w tej grze, np. coś w stylu PACCa - to chyba jasne - większy nacisk kładłbyś na dodawanie możliwości kontom płatnym, tak aby coraz więcej i więcej ludzi je kupowało. Nie wyklucza to jednak tego, że i FACCe coś dostaną. Dlatego możecie: napisać list, lub swoją propozycję dodania czegoś FACCom na forum. Według mnie jednak minusem jest, że konta darmowe nie posiadają uprawnien do głosowania w sondach zakładanych na tibia.com. Ale starając się (w przypadku Cip Softu niestety bardzo) zawsze można coś osiągnąć, a więc życzę szczęścia.
Pozdro.
Shiray jest offline  
stary 20-11-2006, 21:07   #206
Saviour
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: W biednym kraju

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Menera
Poziom: 65
Skille: 76/74
Poziom mag.: 6
Domyślny

Modki, skasujcie tego gigantycznego offtopa bo się już nawet normalni użytkownicy w niego angażują...
stary 20-11-2006, 22:14   #207
Arionel
Użytkownik Forum

Arionel's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Rzeszów City

Imię: Arionel
Świat: Antica
Poziom: 83
Skille: 83/80
Poziom mag.: 7
Arionel ma numer GG 4652998
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Handy2 Pokaż post
@Arionel

Żałosne? Ten cały temat to off topic więc dostosowuję się. Jeżeli wy walczycie o poglądy wyrzszości pacca nad faccem to ja mogę wspomóc kolegę w jego przekonaniach. A ty mi napewno nie zabronisz. Żal czytać? Jak tak to puść to mimo uszu. Po to jest forum.

Nie chcemy zeby wszystko bylo dla facc, chcemy zeby facc bylo brane pod uwage przynajmniej co 2 update.
Człowieku przestań traktować ludzi z PACC jako odmienną grupe społeczną bo dla mnie to jest żałosne... Wali mnie to czy ktoś gra za darmo czy płaci. Dla mnie jest taki sam.

A tak btw.
Jedyne o co "walczę" to o to, żeby temat "Nowe tajemnice do rozwikłania" przestał być tematem "Wojna : FACC vs. PACC".

Ario

PS. Za 3 dni kończy mi się PACC, ale jakoś nie panikuję...

Ostatnio edytowany przez Arionel - 20-11-2006 o 23:41.
Arionel jest offline  
stary 21-11-2006, 00:09   #208
Vodinesi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 10 2003
Lokacja: Piła

Profesja: Paladin
Vodinesi ma numer GG 1381429
Domyślny

Haha, czytając kilka ostatnich postów nieźle się naśmiałem. No ale przeczytałem tylko kilka, nie wiem kto i co pisał wcześniej...

Mówicie, że PACC dla Polaków to droga sprawa. No tak jest, ja sam również nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. Może inaczej... gdybym chciał pewnie bym kupił tak jak wielu młodych Polaków, ale niestety uważam, ze to 18 (?) Euro na 3 miesiące to o wiele za dużo. Najlepszym rozwiązaniem jest kupno PACC za kasę w Tibii. Jest to możliwe, ceny wysokie nie są... To znaczy wystarczy poświęcić kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt godzin na runy/zbieranie loota i każdy miałby dostęp do expowisk, addonów itd. No pomyślcie trochę...

Myślę, że Cipsoft i tak dużo robi dla FACCów, może tego aż tak nie widać, bo FACC to FACC i zawsze będzie z tyłu za PACCem, ale źle nie jest. Po za tym już ktoś mówił... Oni wszystkiego dla siebie nie biorą, zatrudniają zespół kilkunastu ludzi, stawiają serewery i w ogóle.

Pytania do Was:

1. Jak myślicie, kiedy świąteczny update? ;>

2. Czy powstaną nowe serwery?

3. Co jeszcze nowego wymyślą Cipki?
Vodinesi jest offline  
stary 21-11-2006, 00:14   #209
świruss
Użytkownik Forum

świruss's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2006
Lokacja: Sieradz

Imię: Clas Elen
Profesja: Druid
Gildia: Sklepikarz !
Świat: Aurea
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
A dla kogo w Europie 20 Euro na 3 miechy jest zastraszająco wielką kwotą?
hmm napewno 20 euro dla rozpuszczonych dzieciaków(polaczkó) to jest mało
a co jak przyjdzie zarabiac nawet nie praca
1 zł dzienie prawda mało
taki kurwa mac jestes cwaniak zafunduj all pacce

hmm oczywiscie zarobic k i sprzedac na allegro ale tibia ma byc for fun a nie no by zarobic na pacc trzzeba siedziec ~od 45-24h :>
balckd proxy ROX

Ostatnio edytowany przez świruss - 21-11-2006 o 00:20.
świruss jest offline  
stary 21-11-2006, 00:22   #210
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Domyślny

@up
Lol.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vodinesi Pokaż post
1. Jak myślicie, kiedy świąteczny update? ;>

3. Co jeszcze nowego wymyślą Cipki?
1. Hmmm, w święta ;>?
2. Może tak, a może nie. Pamiętam jak na Kyre czekałem... długo...
3. To się okaże w samym update. Częściowo w teaserach ;]
Shiray jest offline  
stary 21-11-2006, 07:56   #211
Vicious
Użytkownik Forum

Vicious's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2006
Lokacja: Ursus

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 85
Skille: xx/24
Poziom mag.: 64
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vodinesi Pokaż post

Zamiast stawiać nowe niech lepiej poprawią stare.
Vicious jest offline  
stary 21-11-2006, 15:28   #212
Handy2
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 11 2006

Domyślny

@Arionel

Leze na ziemi i sie tarzam ze smiechu. Wez przeczytaj wszystkie posty i zoabcz o co chodzi.

1. Problem nie polega na tym że pacc dostaje za duzo, nic bardziej mylnego. Tu chodzi o to ze facc dostaje bardzo malo z kazdym update lub nawet nic.

Jak cie to wali to po co zaczynasz pisac jak jest ci to obojetne. Zazwywczaj dyskusja toczy się po stronie ZA i PRZECIW. Swoją neutralnością nic nie wnosisz oprocz słowa "żałosne".

Walczysz o to aby to nie byl off? Na razie widzialem posty typu to jest żałosne bla bla bla a żeby dąrzyć do pierwotnego tematu nie napisałeś nic.

Życzę szczęścia to nie wojna pacc vs facc tylko wojna na temat dlaczego facc ma tak malo.
Handy2 jest offline  
stary 21-11-2006, 15:54   #213
Migfulcrum
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 04 2006

Świat: Galana
Poziom: 10
Skille: 31/34
Poziom mag.: 4
Domyślny

facc ma tak malo zeby kupil pacca proste
jak dadza jakies nowe tereny tej armi nioobow to wiekszosc nie kupi przez jakis czas pacca i cipsoft na tym straci
tu chodzi tylko o pieniadze a o to zeby wam bylo lepiej
Migfulcrum jest offline  
stary 21-11-2006, 15:54   #214
Arionel
Użytkownik Forum

Arionel's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Rzeszów City

Imię: Arionel
Świat: Antica
Poziom: 83
Skille: 83/80
Poziom mag.: 7
Arionel ma numer GG 4652998
Domyślny

Ostatni mój post w tym temacie.

Więc... Miłego narzekania - aż do piątku, kiedy to CipSoft ujawni kolejne szczegóły update i powstanie kolejny 22. stronicowy temat o tym jak ciężkie jest życie FACCa...

Ario
stary 21-11-2006, 16:27   #215
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arionel Pokaż post
Ostatni mój post w tym temacie.

Więc... Miłego narzekania - aż do piątku, kiedy to CipSoft ujawni kolejne szczegóły update i powstanie kolejny 22. stronicowy temat o tym jak ciężkie jest życie FACCa...

Ario
W którym nic nie będę pisał specjalnie dla takich ludzi jak Kumulus :*. Z większością jeszcze dało się normalnie podyskutować, ale z nim nieee...

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 21-11-2006, 16:37   #216
Malyszek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: Cieszyn

Stan: Niegrający
Gildia: aktualnie
Świat: sie
Poziom: uce
Skille: fszkole
Poziom mag.: pa
Malyszek ma numer GG 7580090
Domyślny

Morda tam.
Jak powstana nowe servery to bedziecie beczec ze nie mozecie wejsc kiedy dla facc. po co tyle pisania na nic

Completed 2nd dream - met Cascada in Berlin

-Techno 4 evah !
Malyszek jest offline  
stary 21-11-2006, 16:41   #217
Elite Knight Luki
Użytkownik forum

Elite Knight Luki's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Thais

Profesja: Sorcerer
Gildia: Red Dragon
Świat: Guardia
Poziom: 37
Skille: 19/23
Poziom mag.: 49
Domyślny pacc pacc pacc pacc

komercha cipsoftu.... kupujcie pacc @_@! Wnerwiają mnie już cip'y =/ nastepny news bedzie cos takiego ,,bla bla bla ale musicie miec pacca" eh.... szkoda gadac.
pozdro DM Luki
Elite Knight Luki jest offline  
stary 21-11-2006, 17:10   #218
Kumulus
Zbanowany

Data dołączenia: 24 11 2004

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
Kumulus ma numer GG 3105321
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elite Knight Luki Pokaż post
komercha cipsoftu.... kupujcie pacc @_@! Wnerwiają mnie już cip'y =/ nastepny news bedzie cos takiego ,,bla bla bla ale musicie miec pacca" eh.... szkoda gadac.
pozdro DM Luki
następny noob który nie rozumie tego, że utrzymanie serwerów jest drogie i że pacce za to płacą, więc updaty są robione głównie dla nich -.-
Kumulus jest offline  
stary 21-11-2006, 19:40   #219
Devil666
Użytkownik forum

Devil666's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: W domu

Devil666 ma numer GG 8706902
Domyślny

-.-
Jaki "Za przeproszeniem" ZŁOM
Wszystko dla pacc...
Są 3 grupy ludzi...
1 Stać na pacc
2 Nie Stać
a 3 Nie umią go kupić...
Ostatnie co CipSoft zrobil dla Graczy facc to outfity
Ale to samo zrobil wtedy dla pacc...
Devil666 jest offline  
stary 22-11-2006, 09:00   #220
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666 Pokaż post
Aha, i pisz moję imię z DUŻEJ litery, z szacunku dla inteligentniejszego...
'Inteligentniejszego'? Co za wspaniały przykład braku wiedzy o stopniowaniu przymiotników.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666 Pokaż post
Argument powiadasz? Z chęcią . Gra jest darmowa - każde nowe konto zaczyna ze statusem Free Account. Kto nowy odrazu płaci za grę? Najpierw gra się na FACCu, później niektórzy kupują PACC. Więc każdy FACC jest potencjalnym płatnikiem (nie wiedziałem jak to ująć :d) na serwer, na pensje i wogle. No i dlatego, że gra jest darmowa! Jeśli chcą zrobić ją płatną to powinni wydać darmowe demo Tibii, jeśli chcesz grać dalej - płacisz. A jeśli gra jest DARMOWA, to każdy powinien COŚ dostawać, oczywiście PACC więcej... (i jeszcze raz mi ktoś napisze, że chcę wszystko dla FACC a nic dla PACC to się wnerwie -.-)

Człowieku! Chyba cię Bóg darem czytania nie obdarzył. GDZIE JA NAPISAŁEM, ŻE CHCĘ TIBII ZA DARMO?! NO GDZIE?! Właśnie - NIGDZIE. Nie ma nic za darmo? Ściągam sobie takie Silkroad, za darmo. Są jakieś płatne konta, które mają 10x więcej? NIEEE! Ściągam sobie KalOnline - TO SAMO. Ściągam sobie R.O.S.E Online - TO SAMOOO...
Po przeczytaniu kilku postów chciałem ZAAPELOWAĆ do graczy z PACC, żeby wszystkiego nie chcieli ("FACC mają za dużo, zabrać im i dać nam!!!!11", a było sporo takich głosów).
Gra jest darmowa, a może nie jest? Mainland jest wielką wyspą z jeszcze większymi podziemiami, rozmaitymi krajobrazami i miastami. I to jest wyżej wspomniane przez ciebie "demo gry", bardzo rozszerzone "demo gry". A jaką motywacją dla tych potencjalnych płatników będzie to, że i tak w kolejnej aktualizacji dostaną nowe tereny?

A i tak gracze z bezpłatnym kontem(czyli ja) dostają dużo, bo a to nowe przedmioty, a to nowe outfity, a to Katedra, a to odnowienie całego mainlandu, a to przerobione miasto, a to jakieś gadżety...

A co do terenów dla graczy z pacc, to według mnie jest ich za mało, gdyż o ile wspominam grę moim druidem, to miałem kłopoty z odszukaniem miłego miejsca do zabijania smoków, powtarzam, miłego. A i miłych domków też nie za dużo, większość kwadratowe i takie same.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania