Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-04-2007, 18:32   #201
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -=DanieL=- Pokaż post
Poprostu gówno wiemy o życiu i tyle.
Jesli uwazasz, ze gowno wiesz o zyciu, to juz Twoj problem. Ja uwazam, ze wiem juz sporo. =)

Cytuj:
@down
Ukształtowanie poglądów można mieć już wieku 10 lat, ale słuszne ukształtowanie ma się dopiero po nabraniu doświadczenia.
Jakie to jest 'sluszne'? Nie ma przeciez jednej, obiektywnej racji i jednej, obiektywnej slusznosci...
Cytuj:
Jak można rozmawiać o jeździe na rowerze nigdy go nie dosiadając?
Argument na poziomie "jak mozna rozmawiac o ksiazkach, nigdy zadnej nie napisawszy"?
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-04-2007, 18:32   #202
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Ten temat jest beznadziejny. Jak grupa 12-17latków (są wyjątki powyzej 17) może rozmawiać o patriotyźmie? Nie możecie być żadnymi patriotami. Szkoda gadać. Śmieszą mnie te mądrości "A ja uważam tak... i tak...". G**no uważacie bo większość z was nawet pracy nie ma i jest na utrzymaniu rodziców. Dziwie się, że jeszcze jakiś moderator nie zamknął tego tematu ten temat to jedno wielkie narzekanie na nasz kraj.

1. Ja nie twierdze, ze jestem patriota
2. Czym sie rozni 17-latek od 18-latka ?
3. Jestem na utrzymaniu rodzicow ale na ile to bedzie mozliwe chce zmienic to jak najszybciej
4. Temat chyba nie lamie zasad forum

Ludzie szanujmy sie troche...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 18:38   #203
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Nie pisz, że patriotyzm jest istotny, jeżeli sama tak nie uważasz. To jeden z podstawowych błędów, jakie uczniowie popełniają pisząc wypracowania - pisanie takiej pracy, jaką według nich chciałby dostać od nich nauczyciel, zamiast kierować się własnymi przemyśleniami i osądami (czyli inaczej "Słowacki wielkim poetą był").
aaa zależy od nauczyciela-jedni bardzo chwalą sobie zdanie kogoś , indywidualistów a inni nie. Napisałem wypracowanie nie ważne na jaki temat-ale było to moje zdanie. Na poprawę poszedłem mądrzejszy-napisałem dokładnie to czego chciał nauczyciel . Jeszcze lepsze jest to że do wypracowania są klucze to już w ogóle odlot xD
Jeśli ktoś ma takie podejście do patriotyzmu jak autorka tematu-niech po prostu wyjedzie. Kraj to nie tylko rządzący ale ogół a także historia itp itd. Jestem dumny z tego ,że jestem Polakiem- ale wstąpić do Lpr nie zamierzam
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 18:58   #204
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
aaa zależy od nauczyciela-jedni bardzo chwalą sobie zdanie kogoś , indywidualistów a inni nie. Napisałem wypracowanie nie ważne na jaki temat-ale było to moje zdanie. Na poprawę poszedłem mądrzejszy-napisałem dokładnie to czego chciał nauczyciel .
W takim razie gówniany z niego nauczyciel.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 19:20   #205
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
Jeśli ktoś ma takie podejście do patriotyzmu jak autorka tematu-niech po prostu wyjedzie. Kraj to nie tylko rządzący ale ogół a także historia itp itd. Jestem dumny z tego ,że jestem Polakiem- ale wstąpić do Lpr nie zamierzam
No właśnie. Kraj to nie tylko dwa kaczory i myszka miki a ludzie którzy w nim żyją i jego historia. Szacunek dla kraju to również szacunek dla ludzi których w nim żyją i naszych przodków, tradycji itp. A to, że władza jest taka jaka jest, to jest akurat również nasza wina(może i w niewielkim stopniu-ale jest).
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 19:23   #206
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post
U nas w szkole jednego ucznia za zawołanie za radiowozem 'psy' zabrali na komisariat. Od tamtej pory jakoś cicho jest.
Trza było się uczyć i iść do gimnazjum bez "elo ziomali hwdp666"

@Hitler geniusz:

Raczej fanatyk, który sobie nie zawdzięczał władzy. Dojście jego do władzy i dalsze sprawowanie rządów na czele III Rzeszy poznacie w 3 gimnazjum, dlatego większość lepiej żeby nie wypowiadała się na ten temat, bo można się zbłaźnić. Jeśli będziecie naciskali bluzgami w moją stronę, możliwe, że streszczę Wam tę 3 gimnazjum.

@down,
To trzeba było się uczyć i iść do lepszej podstawówki. Są takie, głównie sportowe, gdzie nie ma "elo masta"

Ostatnio edytowany przez Korektor - 10-04-2007 o 19:59.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 19:34   #207
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Dopiero idę do gimnazjum :>

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 20:19   #208
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Korektor
A ja chodzę do jednego z lepszych liceów w Warszawie i stosunek do policji mam jaki mam. To chyba nie zależy od szkoły, prawda?

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 20:24   #209
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Tylko, że nie krzyczysz na radiowóz "psy" i zapewne nie brali Cię na komisariat. Różnicą jest mieć negatywne stosunki i ewidentnie przemieniać je w czyny, nawet słowne.

@down,
Nic, tylko pogratulować szkolnictwa.

Ostatnio edytowany przez Korektor - 10-04-2007 o 21:30.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:20   #210
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Eee, tylko że w jednym z najlepszych liceów w Warszawie normalką jest wysadzenie śmietnika przed pokojem nauczycielskim. Więc śmiem wątpić w twą teorię.
stary 10-04-2007, 21:27   #211
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
W takim razie gówniany z niego nauczyciel.
tyle to ja też wiem
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:37   #212
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
@down,
To trzeba było się uczyć i iść do lepszej podstawówki. Są takie, głównie sportowe, gdzie nie ma "elo masta"
Podstawowki i gimnazja sa rejonowe.
Chyba, ze masz na mysli szkoly prywatne dla dzieci chodowanych w szklarniach przez bogatych rodzicow z ktorych potem wyrastaja male Korektory.
stary 10-04-2007, 21:49   #213
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Podstawowki i gimnazja sa rejonowe.
Ale idę jednak do gimnazjum poza obwodowego. Mam świstki, muszą mnie przyjąć.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:55   #214
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post
Ale idę jednak do gimnazjum poza obwodowego. Mam świstki, muszą mnie przyjąć.
Tez nie uczylem sie w gimnazju w swoim rejonie tylko na drugim koncu miasta Ale tak czy siak w panstwowych gimnazjach bierze sie wszystkich z rejonu jak leci, wiec trudno wymagac starannie dobranego towarzystwa. Potemw liceum juz nie jest tak rozowo, bo jesli masz pecha i trafisz na jakas klase nudziazy pseudo-intelektualistow to kaplica :|
stary 11-04-2007, 00:35   #215
Max121
Zbanowany

Max121's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....

Profesja: Rookstayer
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
Max121 ma numer GG 1064581 Max121 ma login Tlenu max11-93@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Tez nie uczylem sie w gimnazju w swoim rejonie tylko na drugim koncu miasta Ale tak czy siak w panstwowych gimnazjach bierze sie wszystkich z rejonu jak leci, wiec trudno wymagac starannie dobranego towarzystwa. Potemw liceum juz nie jest tak rozowo, bo jesli masz pecha i trafisz na jakas klase nudziazy pseudo-intelektualistow to kaplica :|
Są ludzie i są klamki... Mama mnie tego od dziecka uczyła ;>
Max121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 00:42   #216
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Zdawało mi się, że prawda nie podlega subiekcji, a raczej relatywności.
Wymyślony przykład!
"Pitagoras mówi: Ziemia nie jest płaska - odpowiadają mu: nie mówisz prawdy"

Jeżeli istnieje coś takiego, jak Prawda Absolutna, to pewnie nie jest zależna od punktu widzenia, ale to, co wiemy jako ludzie tutaj, jest tylko prawdą według naszego (wyuczonego) punktu widzenia.

Cytuj:
Było ich bardzo wiele, z czasem jednak większość z nich zasymilowała się do kraju w którym przyszło jej istnieć. Pamięć o nich zanika szybko, po tym jak przestają walczyć...
Właśnie o to mi chodziło. A ciekawe czy żałują? Zapomnieli! Nie trują świata +1 językiem itp. , a sami ludzie żyją. Happy End!

Cytuj:
@Hitler geniusz:

Raczej fanatyk, który sobie nie zawdzięczał władzy. Dojście jego do władzy i dalsze sprawowanie rządów na czele III Rzeszy poznacie w 3 gimnazjum, dlatego większość lepiej żeby nie wypowiadała się na ten temat, bo można się zbłaźnić. Jeśli będziecie naciskali bluzgami w moją stronę, możliwe, że streszczę Wam tę 3 gimnazjum.
Może coś przegapiłem na historii. Ja mam książkę "Szkolny słownik historyczny" J. Pilikowskiego, w której mam napisane:
Cytuj:
Przeszedł do historii jako demon zła. Na pewno jednak nie był ani głupcem, ani szaleńcem.
Na Discovery też sporo programów o II WW oglądałem i, jeśli dobrze pamiętam, były wzmianki o jego geniuszu.
Ps. Bluzgu,bluzgu.
Opowiedz mi jak było, bo naprawdę jestem ciekawy.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 01:07   #217
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
1. Ja nie twierdze, ze jestem patriota
2. Czym sie rozni 17-latek od 18-latka ?
3. Jestem na utrzymaniu rodzicow ale na ile to bedzie mozliwe chce zmienic to jak najszybciej
4. Temat chyba nie lamie zasad forum

Ludzie szanujmy sie troche...
18 latek wkracza w dorosłe życie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
Jesli uwazasz, ze gowno wiesz o zyciu, to juz Twoj problem. Ja uwazam, ze wiem juz sporo. =)
Uważać to sobie możesz. Pewnie codziennie tyrasz do pracy i klniesz na nasz rząd który pozbawia Cię środków do życia. Masz na utrzymaniu żone i dzieciarnie, no i na dodatek postanawiasz podjąć kolejne studia aby jeszcze bardziej się dokształcić, ale nie masz pieniędzy! Och! Twój los dorosłego i doświadczonego młodzieńca.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?

Ostatnio edytowany przez -=DanieL=- - 11-04-2007 o 01:11.
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 01:37   #218
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Wymyślony przykład!
"Pitagoras mówi: Ziemia nie jest płaska - odpowiadają mu: nie mówisz prawdy"

Jeżeli istnieje coś takiego, jak Prawda Absolutna, to pewnie nie jest zależna od punktu widzenia, ale to, co wiemy jako ludzie tutaj, jest tylko prawdą według naszego (wyuczonego) punktu widzenia.
Dobre Mimo to uważam, że jakakolwiek "prawda" będąca jedynie subiektywnym przekonaniem a zarazem niezgodna z prawdą ogólną nie może być nazwana prawdą. Jak powiem "ziemia jest płaska" to mogę to nazwać moim subiektywnym zdaniem, ale nie nazwałbym tego "subiektywną prawdą". Inaczej sprawa ma się gdy istnieje kilka teoretycznie sprzecznych prawd, aczkolwiek każda jest prawdziwa dla jakiejś perspektywy. Subiektywny "pryzmat" przez który obserwujemy otoczenie nie daje nam prawa nazywać tego co widzimy prawdą, natomiast spojrzenie przez taki sam pryzmat a z innej perspektywy już tak.
Ale mniejsza bo offtop się rodzi.

Cytuj:
Właśnie o to mi chodziło. A ciekawe czy żałują? Zapomnieli! Nie trują świata +1 językiem itp. , a sami ludzie żyją. Happy End!
Puki nie wiedzą nie mają czego żałować, więc możnaby to nazwać happy endem.

Cytuj:
Posiadanie dowodu osobistego nie jest równoznaczne ze zmianą sposobu bycia, czy też postrzegania świata. Niektórzy są jak dzieci całe życie, inni rodzą się starcami.

Cytuj:
Uważać to sobie możesz. Pewnie codziennie tyrasz do pracy i klniesz na nasz rząd który pozbawia Cię środków do życia. Masz na utrzymaniu żone i dzieciarnie, no i na dodatek postanawiasz podjąć kolejne studia aby jeszcze bardziej się dokształcić, ale nie masz pieniędzy! Och! Twój los dorosłego i doświadczonego młodzieńca.
Nigdy nie możesz być pewny kto siedzi po drugiej stronie kabla, więc ostrożnie z takimi zdaniami.
stary 11-04-2007, 07:38   #219
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Bo dostal dowod, nie?
Cytuj:
Piekny 'cheap shot'. Wiec inaczej: WIEM, ze jestem juz solidnie doswiadczony zyciowo. Wiem, ze sporo juz wiem o zyciu. Nie, nie mam ani zony, ani dzieci (choc to akurat nie kwestia braku funduszy), nie tyram do pracy i nie klne na rzad z jakiegokolwiek powodu, a juz na pewno nie srodkow do zycia - kasy mam wystarczajaco duzo, zeby nie musiec juz pracowac.
Cos jeszcze Cie, wkraczajacy w dorosle zycie, interesuje?
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 08:13   #220
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
Bo dostal dowod, nie?
Bo podejmuje sam za siebie decyzje i nikt na to nie może wpłynąć co najwyżej może próbować. To najważniejsza rzecz jaką może mieć dorosły człowiek.

Btw. ciekawe jak jesteś doświadczony życiowo, babcia zmarła czy miałeś zagrożenie z jakiegoś przedmiotu na koniec roku? żal

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania