Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-03-2005, 13:17   #201
Alcor Sake
Zbanowany

Alcor Sake's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka

Stan: Na emeryturze
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
Alcor Sake ma numer GG 6871006
Domyślny

ziom dednol przed deera bo ziom go sobie z sumoonowal i i go za***ał deerem ale nie pamietam nazwy była jakas dlugo
Alcor Sake jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-02-2006, 11:52   #202
elezde
Użytkownik forum

elezde's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: 50.16°N 19.00°E

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

wczoraj przytrafiła mi się bardzo głupia śmierć, która jednak nauczyła mnie sporo. Przyszedłem przed 2 do domu, myśle zarwe troche nocki i poskilluje i nabije mlvl, poszedłem na roty pod fenor hills, stanąłem i leje dwa daggerem, gdy podchodził trzeci to wrzucałem serpent sworda i go likwidowałem bo stałem na względnie otwartej przestrzeni i mogły mnie otoczyć, oparłem sie wygodnie na krześle i oglądam postęp [powolny aczkolwiek postęp]. Nagle budze się w łóżku i zastanawiam się o co chodzi. Przecież skillowałem a nie przypominam sobie żebym się kładł, komp wyłączony hmmm. Po pół godziny rozmyślań włączam klienta i pobudka w świątyni. Wnioski jakie wyciągłem:

1. Brać ze sobą parcele żeby sie inmi obstawić i nie pozwolić się otoczyć.
2. Nie grać w Tibie po alkoholu !!!!!!!!!!!
elezde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 12:13   #203
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Najgłupsza śmierć? Przygodę z beholderem opisałem w innym temacie, tu opiszę co stało się dnia następnego:
Poszedłem w to samo miejsce co wtedy. Łaziłem sobie po okolicy zabijając slimy. Raz poszedłem kawałek do góry i zauważyłem jakąś dziwną roślinę. Był to Blood Herb - czytając tą nazwę przypomniałem sobie wpisy na forum o huntowaniu gs'ów w tych okolicach, więc zawróciłem . Poszedłem trochę na lewo, jak zobaczyłem 2 szkielety stąjące sobie podejżanie grzecznie koło krzaka, przypomniało mi się że beholdery przywołują szkielety więc znowu zawróciłem . Poszedłem na taką górkę, i zobaczyłem 2 slimy. Niestety każdy zrobił sobie 2 kumpli, i 6 slimów mnie otoczyło. Gdy miałem już red hp jednego zabiłem i pojawiły się 3 poison fieldy, ale niestety ten drugi z kumplami mnie dobił

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...

Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 12-02-2006 o 14:00.
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 12:48   #204
geni_666
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Solec Kujawski

Stan: Niegrający
Gildia: ...
Świat: RL
Poziom: .
Skille: -.-
Poziom mag.: ?
Domyślny

To ja moim pierwszym charem na mainie z 16 lvlem knight(o skillach nie mowie bo niechce byscie oskarzali mnie o obrzygany monitor xD) zmiatam sobie szczesliwy z amazon camp questa i super loocikiem z questa oczywiscie z max 60 hp ide i ide nagle pah... wpapralem sie w ognisko(zresztą do dzisiaj mam dendencje do wpadania w ogien x).no i nawet nie zdarzylem sprzedac perelek i stracilem spike sworda ktory kosztowal z 1,5k... mialem taka depreche, ze zrobilem se maga i szybciutko zarobilem na fs.
druga smieszna smierc jest taka, ze gdy sobie spokojnie trenilem na trollach zaczol biegac kolo mnie cave boot user(nic nowego), mowie mo stop plx, don't kill my train trolls, a on nic no to ja tradycyjnie ctrl +r.. i po 2 minutach koles dostal banna za macro. Ja szczęsliwy, ze moge spokojnie trenic a tu po 20 minutach rl brat zbanowanego macro usera przybiegl do mnie i zaczol cos sapać... naturalnie white skull i zaczol mnie lac. wtedy mialem 10 lvl on 18 ... skille mial chyba po 30/30 bo trafial mnie 10 razy 1 blood hit. no to zaczelem go lac tez go nie trafialem bo mial lepszy shield. no to mysle "exit". wzielem... patrze na tibia.com po 10 minutach ciagle jestem online. no to wchodze 30 hp i daje noge. Przebieglem kolo swamp trolla i poison. po poisonie 15 hp ale co tam biegne dalej .... 3 roty nie mam nic do stracenia jakos sie przecisnelem zostalo mi 5 hp i rat mowie "lol". no i zgon bo dostalem za 5 od rata....
stary 12-02-2006, 16:20   #205
teletoobis
Użytkownik Forum

teletoobis's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok

Profesja: Elite Knight
teletoobis ma numer GG 2751608
Domyślny

Moja najgłupsza śmierć? Zdecydowanie drag. Chodziłem sobie z kumplem zwiedzaqjąc tibijski świat. Ja: 26 knight 68/68 i On: 17 druid 34mlvl. Oczywiście mieliśmy ze sobą sporo uhów i hmm'ów a także pare sd. Byliśmy akurat w thais więc poszliśmy na roty...Szliśmy dalej i doszliśmy do draga. Wchodze, blokuje, uham się, kumpel wali z hmm'ow. Jakoś wolno nam to szło. Został mi ostatni uh. Drag miał krytycznego reda ja reda. Już miałem się uhnąć...a tu ZONK nie trafiłem trafiłem za to w draga . Draguś dobił mnie kumpla zjechał do reda i wracając kumpel wpadł na fd. Musze sobie celownik kupić

*2 rady od teletoobis'ia:
1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie
2.TULIMY!

Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/
Cytuj:
Bana nie ma a jednak jest a mimo to pisze :/ wtf?
teletoobis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 16:28   #206
geni_666
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Wiele takich wpadek jak Ty miales . Codziennie ginie kilka(set) ludzi przez zle wycelowanie uha xD. Zresztą mi też takie wpady na mintwalin(zle napisane chyba) moim magiem sie trafialy. Raz bylem z kumplem i musialem sie lognąć na 2 minuty. On pomyslal, ze lognelem sie na dluzszy czas i uciekl on mial 33 lvl sorc ja 25 sorc . on zginoł na bramie i stracil crown shielda(25k oraz fs(20k) co za niefart=/ ja tez zginelem na bramie i stracilem 4 bp hmm i 2 bp uh)
Pozdro
stary 12-02-2006, 16:33   #207
Leera
Użytkownik Forum

Leera's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2006
Lokacja: 3miasto

Imię: Leera
Profesja: Elder Druid
Gildia: FT
Świat: Celesta
Poziom: 60+
Skille: xD/xD
Poziom mag.: 55
Domyślny Dead

Hmmm... ide do Mino Pyramid, stoję grzecznie pod schodami (żeby w razie czego sie ewakuować bo minosków dużo), idą dwa guardy, jednego zabijam i nagle... Ruszyłem się w prawo Skutek natychmiastowy: otoczony i zabity. Ostatnie słowa przed śmiercią to "o k***a nie mam many".
Leera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 16:34   #208
Bart Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 29
Skille: 64/64
Poziom mag.: 4
Domyślny

A ja w ancient temple moja pierwsza postacia(knight) ze skillami 20/20 na 8 lvlu
Poszedlem za high levelami do dziurki...patrze a tu Drag !!!
stracilem zycie do czerwonego hp a pozniej ucieklem.Jakis kolo mnie uhnal i spox.i wtedy wpadlem na glupi pomysl.Powiedzialem high levelelom ze wejde do dziury i bede uciekal przed dragiem a oni beda go nawalac.dragon zjechal mnie do red hp znowu i chcialem uicec ale ktos przyblokowal schody i You Are Dead
Bart Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 16:53   #209
geni_666
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leera
Ostatnie słowa przed śmiercią to "o k***a nie mam many".
Ale powiedzialas to do siebie czy na defelaut ?
stary 12-02-2006, 16:58   #210
MATI9630
Użytkownik Forum

MATI9630's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1

Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
Wyślij wiadomość przez ICQ do MATI9630 MATI9630 ma numer GG 6706595 MATI9630 ma login Tlenu mati9630@tlen.pl Adres Jabbera do MATI9630
Domyślny

Tia..mój kumpel(Lopi) chciałze swoim kumplem(Gothem)iść na DSy. Zapytał się mnie, czy idę z nimi. Ja powiedziałem, że z DSów jest słaby loot i nie ma czego ich nawalać(ja - volcan. rod;on - wand of plag).. ew. z HMMów, ale nie bedzie się opłacać. Więc zaproponowalem pójście na draga.. no i poszlismy.. 1 drag zabity.. drugi też.. trzeci jakiś agresywny.. nawalamy, nawalamy.. cóż.. musimy sie wracać na dól i się leczyć.. problem w tym, że skubaniec robil to samo.. ja na magic shieldzie(80 many tylko;s i 100 HP) wchodzę na górę, a ten ** smok wali mi super comb-.-. You are dead. W temple sie okazało, że Lopi też dedł.
13:39 Mithsir: kurna
13:39 Mithsir: knight armor
13:39 Mithsir: w dupe
13:39 Mati the Guard: mi "TYLKO" bp
13:39 Mithsir: aj pierdziele
13:40 Mithsir: kurde
Noo.. ale Goth przeżył, więc odzyskaliśmy rzeczy;p... ale lvl siadł.. i magic też;s
[ ]mieć super sexy wazon
[ ]2 posty

MATI9630 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 17:44   #211
Lord Tyrrael
Użytkownik forum

Lord Tyrrael's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006
Lokacja: rook

Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Chimera
Poziom: 16
Skille: 18/22
Król

Ja dodam cos od siebie. Jak wam sie nudzi to NIGDY NIE ZWIEDZAJCIE, I NIE WCHODZCIE W DZIURY, TELEPORTY ITP. BEZ WIEDZY LUB QMPLA NA NIEZLYM LVLU. Oto bardzo przykry przyklad . Kiedys nudzilo mi sie, wiec postanowilem pozwiedzac Ab ( niby nic takiego ale...). Ide sobie na dol jak na trolle ale jeszcze nizej schodkami. Widze, ze tu jeszcze nie bylem. Zobaczylem duza salke, potem poszedlem na dol mapki, takim korytazem i patrze otwarte drzwi i teleport. Mam jedzenie w bp, line itp. mysle sobie wejde i sprawdze -.-' . I sprawdzilem Hellgate. Oto co mnie spotkalo:
Jan 31 2006, 19:25:30 CET Killed at Level 13 by a demon skeleton
Lord Tyrrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 17:56   #212
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

najtem na 26 lvl z bp uh pobieglem na minosy na trawce pod kopalniami i rzeczka
zabijam zabijam wyskakuje mino archer sobie mysle 1 to zabije biegne za nim on juz yellow tu nagle 4 mino archery ja nie zdazylem sei nawet uhnac z wrazenia hhaha !
Slyth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 18:02   #213
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

nie wiem czy to smieszne, czy tragiczne ale kur*a wkur*iające!!
pierwsze dni pacc...mysle-idizmey z kumplami na jakis quest.jestesmy na darashi wiec steath ring quest
ok-schodzimy w schody-pare minosow wszelkiej masci
stracilem 1 uh i na nastepnych schodach mial blokowac drogi bloker
on zlazi a ja za nim, oatrze- o kur... w chu* minosow!!!sam se nie da rady
ide blokowac na przody a tu bummm...on sie cofnol, zszedl jeden pallek i sie cofnol bo w 1 sekundzie red hp...druid,knight i drogi pallek wogole nie schodzili
uiham sie jak najszybciej mozna, guardy mnie trapuja(byo z 6guardow,z 5 magow i z 5 acherow) to ja exori..biegne do schodow, uham sie jak najszybciej coraz mnie hp(nienadazalem z uhaniem sie)juz wyjscie biegne biegne a tu bummm... you are dead ^^
Rekin Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 18:36   #214
Leera
Użytkownik Forum

Leera's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2006
Lokacja: 3miasto

Imię: Leera
Profesja: Elder Druid
Gildia: FT
Świat: Celesta
Poziom: 60+
Skille: xD/xD
Poziom mag.: 55
Domyślny Dead

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez geni_666
Ale powiedzialas to do siebie czy na defelaut ?
Powiedziałem to do siebie w myślach
Leera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 19:12   #215
pijopiwnik
Użytkownik Forum

pijopiwnik's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

jaki noob odświeżył temat prawie z przed roku? huh?
pijopiwnik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 21:10   #216
Master of Bymber
Użytkownik forum

Master of Bymber's Avatar

Lokacja: Bydgoszcz

Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Domyślny Najbardziej dobijająca i zniechęcająca śmierć...

Pewnej soboty siostra se gdzieś poszła i miałem całego kompa dla siebie. Poszedłem na tomby. Było super, bez luda i nawet lr z ghoula mi wypadł. Potem zaczęli przyłazić ludzie i se na larvy poszedłem. Wszystko szło świetnie, ale... miałem kick i się loguje w templu (nie zdążyłem nawet słynnego białego napisu zobaczyć ) Itemki odzyskałem, ale jest kolejne ale...otóż w chwili deda miałem 1% do 30 lvla...
Master of Bymber jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 22:35   #217
Orshabaall
Zbanowany

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wampirek
Tia...nie wiem czy pomyslu juz kiedys niebylo ale zalozmy ze nie bylo. A wiec sprawa prosta: Najglupsza smierc jaka przydarzyla sie waszym postaciom lub widzieliscie takie osoby. Ja mam kilka...
16:16 You see a dead human (Vol:10).It weighs 800.0 oz.You recognize Pelep. He was killed by a swamp troll.

16:12 You see a dead human (Vol:10).You recognize Shiroga. He was killed by a swamp troll.

04.01.2004 20:19:15 CET Killed at Level 14 by a dragon
(To ja )

05.01.2004 20:56:22 CET Killed at Level 11 by a demon skeleton (Capanga master)

16.12.2003 21:17:22 CET Killed at Level 9 by a goblin 27.12.2003 18:50:01 CET Killed at Level 10 by an orc berserker (Cobrita)

05.01.2004 17:04:11 CET Killed at Level 2 by a cave rat
05.01.2004 16:32:16 CET Killed at Level 2 by a rat
(Galaghter)

26.11.2003 17:51:28 CET Killed at Level 12 by a rotworm (Hades Reborn)

Moze niektorym takie smierxci nie wydadza sie dziwne lub smieszne... Ale jak mozna trafic na smoka majac 14 lvl?...oboz amazonek
omfg ja bym z latwoscia od razu po wyjsciu z rooka trafil na smoka pod thais na 8 lvlu -.-
Orshabaall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2006, 23:57   #218
elezde
Użytkownik forum

elezde's Avatar

Lokacja: 50.16°N 19.00°E

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pijopiwnik
jaki noob odświeżył temat prawie z przed roku? huh?
po to go odświeżył bo miał coś do napisania i nie chce żeby przyszedł taki noob jak Ty i założył go na nowo
elezde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2006, 16:22   #219
Spongyfhy
Użytkownik Forum

Spongyfhy's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Brzęczki City =)

Stan: Usunięty
Imię: Spongyfhy
Świat: Astera
Poziom: 102
Skille: 87/85
Poziom mag.: 7
Domyślny

Moja pierwsza w historii Tibii śmierć była bardzo idiotyczna, no ale cóż poradzić - noobem wtedy byłem Chodziłem sobie po podziemiach Rookgaardu (miałem wtedy z drugi, najwyżej trzeci level), wszedłem do większej groty, a że było tam pare stolików, krzesełek, skrzynek i tym podobnych rzeczy, postanowiłem pozwiedzać. Otworzyłem jedną ze skrzynek i zobaczyłem dzbanek. Nie zwlekając, włożyłem go do plecaka, a że miałem już z połowę życia, a słyszałem od kumpli, że istnieją pewne mikstury, które przywracają życie, opróżniłem zawartość dzbana Jak nie trudno się domyślić w środku była trucizna i zanim zdołałem jakoś zaradzić jej destrukcujnemu działaniu, padłem martwy Także moją pierwszą śmierć w Tibii możnaby śmiało nazwać samobójstwem
stary 13-02-2006, 16:24   #220
Master of Bymber
Użytkownik forum

Master of Bymber's Avatar

Lokacja: Bydgoszcz

Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Domyślny

Chciałem wam poikazać co się dzieje jak się powie do np. szeryfa słowa "f**k you"

p. s. Zjechała mnie do 85hp

Ostatnio edytowany przez Master of Bymber - 13-02-2006 o 16:25.
Master of Bymber jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania