Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-01-2007, 23:51   #2181
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: Dodi Brae
Profesja: Knight
Gildia: Rambo Style
Świat: Obsidia
Domyślny

Bajcik
dzieki za programik, sprawdzilem go przy pomocy antywira i anty spy- jest czysty ( raczej)

nic nie wykrylo
Dodi Brae jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-01-2007, 23:53   #2182
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Panowie i panie

Dzisiaj Mentor tez mial haka podobnie jak wczoraj Wiki, znaczy to ze cos nie tak zostalo przez nich zrobione.

Pomijam wchodzenie na free items lub free skills - stronki bo w to nieuwierze.
pytanie pozostaje co spowodowalo ich haka ?

Moze mimowolne klikanie na np

Juroqu !118 rp padl od Minishabaal na combo hahaha http://w11.easy-share.com/804950.html

takie wlasnie linki wstawiane przez podejrzanych osobnikow

- czy mozliwe jest zeby poprzez takie cos uaktywnialo sie jakies ciasteczko sledzace zapamietujace naciskane klawisze ?
- czy mozliwe jest zainstalowanie lub uruchonmienie sie poprzez klikniecie w taki link jakiegos programiku (keylogera ) ?

Jezeli ktos potrafi odpowiedziec to prosze to zrobic.

I jeszcze jedno, uzywajac ad aware i spyware blastera nic nie wykrylem ale zainstalowalem i uruchomilem dodatkowo moze malo znany w polsce PestPatrol ktory wykryl z 5 keylogerow w programikach sciagnietych poprzez bitcomet, nigdy ich nie uruchamialem, mam bo jestem jak chomik ale przeciez stanowia potencjalne zagrozenie. Moze nie dla moich charow ale jednak.

Wniosek - programy antywirusowe tego nie wykrywaja (uzywam NOD 32 a Wiki AVG) firewale tego nie zatrzymuja i nie wykrywaja ( Outpost i Sygate) i programy anty spyware tez sobie z tym nie radza - ZGROZA.

Musze zaglebic sie nieco w temat !

Piotrek
Piotrek miałem miałem u siebie pewnego Anti keyloggera ( Elite bodajże). Nie warto im całkowicie szykać. Mnie wykrył z 5 keyloggerów w tym kilka zupełnie nieszkodliwych plików jak np. Shell32 w System32 ( plik ten jest niezbędny do uruchomienia Windowsa ). Odinstalowałem i się nie przejmuje...
stary 21-01-2007, 00:01   #2183
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

@ Fin'er
No wiesz ja wczoraj stracilem z 500k w tym prezenty od przyjaciol i moja ukochana Charmer Tiara wiec nieco sie zaczalem tym przejmowac, poza tym tylko dzieki przypadkowi ze sie lognalem i bluewikki ( a raczej ktos wewnatrz niej - ghost in the shel ?) przemowila do mnie a wiedzialem ze przemowic niemoze udalo mi sie jej chara uratowac.

A poza tym wszystko rozumiem ale temu sk*rwielowi co mnie okradl a Ole probowal zrorkowac - zeby mu w trojnasob wszelkie zlo wrocilo z ta roznica ze w realu. Wiecej temu hakerowi nie dam satysfakcji ze okradl nubka!

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 21-01-2007 o 00:33.
Dodi Brae jest offline  
stary 21-01-2007, 00:01   #2184
Capy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2007
Lokacja: Gostyń

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Capy ma numer GG 6145289
Domyślny

@ Dodi
Pewnie ze programik jest czysty nie widzisz kto go dał Jeszcze jak siedizalem na forum tibia.org.pl to ten Gosciu pomagal w rozne sposoby koles jest spoko i wogle ma bardzo duzo postow ;] nawet sie nie obawialem ze to moze byc key loger Pozdrowka

Ostatnio edytowany przez Capy - 21-01-2007 o 00:04. Powód: Błąd
Capy jest offline  
stary 21-01-2007, 00:07   #2185
Immortality
Użytkownik forum

Immortality's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: Gizycko

Domyślny

oczywiscie ze ctrl +v jest jak najbardziej bezpieczne , poniewaz keylogger polega na tym ze wlasciciel k loggera widzi wszystko co ofiara wystukala na klawiaturze , w tym przypadku jako passy bedzie mial ctrl + v -.-
jest jeszcze mozliwosc zrzutu screena z monitora ale tam bedzie pokazane "****" ;p nie ma co sie bac shakowania przez takie debilne linki bo malo kto w to wchodzi , gorzej jak ktos juz sie zna i np doczepia k loggera do .rec , a co do wykrywalnosci jak kiedys 'badalem' sprawe z key loggerami to np. gdy jakis tam polak wymyslil jakiegos tam k loggera to byl on niewykrywalny przez jakies 1wszy tydzien , dlatego tak czesto baza danych w wirusach jest uaktualniana;p
Immortality jest offline  
stary 21-01-2007, 00:14   #2186
Bajcik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 01 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Immortality Pokaż post
oczywiscie ze ctrl +v jest jak najbardziej bezpieczne , poniewaz keylogger polega na tym ze wlasciciel k loggera widzi wszystko co ofiara wystukala na klawiaturze , w tym przypadku jako passy bedzie mial ctrl + v -.-
jest jeszcze mozliwosc zrzutu screena z monitora ale tam bedzie pokazane "****" ;p nie ma co sie bac shakowania przez takie debilne linki bo malo kto w to wchodzi , gorzej jak ktos juz sie zna i np doczepia k loggera do .rec , a co do wykrywalnosci jak kiedys 'badalem' sprawe z key loggerami to np. gdy jakis tam polak wymyslil jakiegos tam k loggera to byl on niewykrywalny przez jakies 1wszy tydzien , dlatego tak czesto baza danych w wirusach jest uaktualniana;p
uwierz mi, są już takie keylogery, które wychwytują Twoje pasy nawet z wykorzystaną funkcją CTRL+V
więc wklejanie pasów czy tradycyjne wklepywanie jest bez różnicy
Bajcik jest offline  
stary 21-01-2007, 00:20   #2187
Immortality
Użytkownik forum

Immortality's Avatar

Domyślny

przeczytaj se na wikipedii czy gdzies co to jest keylogger , program ktory zapamietuje i zapisuje wszystko co jest wystukane na klwiaturze (oczywiscie na wikipedii jest to zgrabniej ujete) wiec nadal twierdze ze ctrl + v jest bezpieczne ~~
Immortality jest offline  
stary 21-01-2007, 00:21   #2188
Capy
Użytkownik Forum

Capy ma numer GG 6145289
Domyślny

Cos napewno to daje a zreszta juz sie tak nauczylem ze wklejam wiec Co tam P ;]
Capy jest offline  
stary 21-01-2007, 00:23   #2189
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Rowniez czytalem juz z rok temu ze ctr +v nie jest skuteczne.
Moze, moze przy pewnych keylogerach pomaga, ale przy innych ponoc nie skutkuje.
Dodi Brae jest offline  
stary 21-01-2007, 00:30   #2190
Capy
Użytkownik Forum

Capy ma numer GG 6145289
Domyślny

Hmmm, zawsze na wszystko znajda sposob ale i tak bede Wklejal nadal passy takie zboczenie hehe nie no nauczylem sie juz tak od dawna robie.
Capy jest offline  
stary 21-01-2007, 00:48   #2191
Immortality
Użytkownik forum

Immortality's Avatar

Domyślny

czesto pada takie stwierdzenie tez 'jak ktos sie zna to zrobi' nic bardziej mylnego , najczesciej jest tak ze jak ktos sie naprawde zna to nie zajmuje sie takim czyms jak tibia : P najczesciej ofiary shakowania wynikaja ze zbyt duzego zaufania do drugiej osoby ~~
Immortality jest offline  
stary 21-01-2007, 00:57   #2192
Capy
Użytkownik Forum

Capy ma numer GG 6145289
Domyślny

Calkowicie sie z toba zgadzam jesli chodzi o to zaufanie do drugiej osoby :/ Ja własnie jestem tego Ofiarą ale co tam czlowiek uczy sie na wlasnych bledach
Capy jest offline  
stary 21-01-2007, 02:35   #2193
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2007

Profesja: Elder Druid
Poziom: 50+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Immortality Pokaż post
przeczytaj se na wikipedii czy gdzies co to jest keylogger , program ktory zapamietuje i zapisuje wszystko co jest wystukane na klwiaturze (oczywiscie na wikipedii jest to zgrabniej ujete) wiec nadal twierdze ze ctrl + v jest bezpieczne ~~
Są kejloggi które przy kombinacji 'ctrl+c/ctrl+v' poprostu walą skrina.
I wtedy taki 'haker' widzi co kopiowałeś, vel dokąd.;d
Smutne ale prawdziwe...
mOreg jest offline  
stary 21-01-2007, 02:42   #2194
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Albo po prostu odczytują zawartość schowka..
stary 21-01-2007, 05:33   #2195
Michael Jackson
Użytkownik Forum

Michael Jackson's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2005

Profesja: Elder Druid
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mOreg Pokaż post
Są kejloggi które przy kombinacji 'ctrl+c/ctrl+v' poprostu walą skrina.
I wtedy taki 'haker' widzi co kopiowałeś, vel dokąd.;d
Smutne ale prawdziwe...
No jak klikasz ctrl + v, ctrl + c , a jak zaznaczysz pass i klikniesz prawym kopjuj to robi ss ??
stary 21-01-2007, 08:59   #2196
Urgothiri
Użytkownik Forum

Urgothiri's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2004
Lokacja: Ankrahmun

Imię: ...
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Audi
Świat: Valoria/Nebula
Poziom: 225
Poziom mag.: 81
Domyślny

nie zapominacie sie troche? :> to temat o Obsidi a nie o tym jak sie bronic przed hackiem...
stary 21-01-2007, 11:16   #2197
Cykornikus
Użytkownik Forum

Cykornikus's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: Płock

Profesja: Royal Paladin
Świat: Lunara
Poziom: 52
Skille: 75/50
Poziom mag.: 15
Cykornikus ma numer GG 5441486 Send a message via Skype™ to Cykornikus
Domyślny

Wczoraj exspie sobie na zamku i zaczal Hunter del'sal pk'owac (czy jakos tam) zaczelem kierowac sie w strone wyjsacca wychodze a idzie napoczatku Mentor de'vrie a za nim Casspari odrazu sie wrocilem ale byl magic wall;/ (casspari uwalil huntera)
Pozniej poszlem do venore sprzedac dragon shielda to z tego co widzialem mentor padl ale nie pamietam kto go zabil.(widizlaem cialo)
Cykornikus jest offline  
stary 21-01-2007, 11:19   #2198
Tjor masaker pro skater
Użytkownik Forum

Tjor masaker pro skater's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2006
Lokacja: w kurwa wy*******aj

Profesja: Elite Knight
Świat: shitsidia
Poziom: hój
Skille: huj/hój
Domyślny

urgo temat o zabezpieczaniu sie przeciwko hackom jest zawsze na czasie, wiec mozna troche podyskutowac i uswiadamiac ludzi ;X

Tjor masaker pro skater jest offline  
stary 21-01-2007, 11:27   #2199
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

@ Chucky Dev
Gram na Obsidi i stracilem tu sporo kasy, Bluewikki tez, Mentor tez i sporo polakow bylo haknietych zreszta Ciebie tez to raczej dotyczy bo jak narazie niewiemy co spowodowalo ta kradziez.

Wiec nadal uwazasz ze temat nie jest o obsidi lub ze jest niweazny i Ciebie nie dotyczy ?

Jezeli jest to nieciekawe twoim zdaniem to napisz cos ciekawszego (jak polowales na trole na 8 lev i zrob moze z tego poradnik, albo jak robic runki i z nich korzystac, albo jak dojsc na Obsidii z Carlin do Veno poprzez Thais), wcale nie jestes zmuszony do czytania tego co ludzie pisza jezeli pisza Twoim zdaniam same glupoty.

Smiesza mnie takie komentarze bo moim zdaniem sprawa hakow jest o wiele bardziej wazna niz wojny - a dlaczego.
Bo wojny sie skoncza, ludzie dzisiaj walczacy ze soba jutro albo za miesiac beda w 1 gildii, zawra pokoj, sojusz i nikogo niebedzie obchodzila sytuacja z 21.01.2007.
A hak a w szczegolnosci zrorkowanie chara konczy gre i to na smierc!
I wazne jest jak sie tego ustrzec a nie zeby nie dednac na wojnie.

A poza tym jak ma walczyc ktos kto mial haka ? wyzywajac ? bo chyba nie strzelajac z sd- chlopie on WSZYSTKO STRACIL. tak samo jak Bluewikki.

Wiec nie mow MI co jest wazne na Obsidi a co nie jest wazne.

Piotrek.

Przezylem wiele wojen, wiele wygralem kilka przegralem ale haka moj char moglby nieprzezyc, a ja zakonczyl bym przygode z Tibia i Obsidia bo nie mialbym ochoty na robienie postaci od 0.
Dodi Brae jest offline  
stary 21-01-2007, 11:58   #2200
Nedomanus
Guest

Domyślny

co do mentora.... po raz kolejny sie kompromituje i psuje ogólne wrażenie o ET

hackneli go? no trudno ale niech się nie wyżywa na innych... wczoraj oznajmil mojemu znajomemu ze albo placi bohy albo ma hunta za FREE ... wiekszosc ET nie miala o tym pojęcia... o calej tej akcji, ale np. casspari tez sie zwalal mi do kumpla... ludzie bądźcie poważni

pozdro

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania