Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-04-2007, 08:52   #221
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Cytuj:
Na Discovery też sporo programów o II WW oglądałem i, jeśli dobrze pamiętam, były wzmianki o jego geniuszu.

Discovery w ogóle nie jest wiarygodne. Mówią o Powstaniu Warszawskim i w tym samym czasie pokazują film archiwalny ze Stalingradu, gdzie Ruscy lecą z okrzykiem bojowym "urrrra!" Zamiast flagi Polski często pojawia się flaga Austryjacka. Gadają, że Afrika Korps było ogromne, potężne i szło ku zagładzie świata. Dlaczego? To angielsko-amerykańska stacja. Oczywiście wiesz, że siły owych krajów walczyły w Afryce z Niemcami i pokonali ich. Teraz wychwalają Romml'a, żeby dodać sobie animuszu. (feldmarszałek, podejrzany o współudział w zamachu na Hitlera, popełnił samobójstwo).
Gadają bzdury o Monte Cassino. W rzeczywiśtości byli tam Amerykanie, Polacy, Anglicy i gwardia międzynarodowa Kanadyjczyków. Wszyscy razem ostrzeliwali klasztor. Niemcy widząc, że wróg napiera na nich z coraz większą siłą, postanowili się cofnąć na pobliskie wzgórze. Polacy polecieli, zajęli górę i szybko przegrupowali się do walki na wspomniane wyżej wzgórze, dobijając Niemców.

Na Discovery nie mówili prawie w cale o Polakach, tylko o Amerykanach, którzy otoczyli klasztor i zabili Niemców. Bzdura totalna.

I jak już zapewne wiesz, Discovery się nie wierzy.
CDN (jak znajdę czas)
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-04-2007, 09:47   #222
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Bo podejmuje sam za siebie decyzje i nikt na to nie może wpłynąć co najwyżej może próbować. To najważniejsza rzecz jaką może mieć dorosły człowiek.
"Dream on, brother, while you can."
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 11:11   #223
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -=DanieL=- Pokaż post
Bo podejmuje sam za siebie decyzje i nikt na to nie może wpłynąć co najwyżej może próbować. To najważniejsza rzecz jaką może mieć dorosły człowiek.

Btw. ciekawe jak jesteś doświadczony życiowo, babcia zmarła czy miałeś zagrożenie z jakiegoś przedmiotu na koniec roku? żal

Mmmm... Moim zdaniem jest w tym troche prawdy, ale jednak uwazam, ze doroslym czlowiekiem staje sie ten kto jest na wlasnym utrzymaniu itd. chociaz i wtedy nie zawsze jest dorosly ; d (nic do Ciebie nie moge miec bo masz avatar z Lucy ;<)

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 15:43   #224
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
Niby mamy ta cala niepodleglosc, ale powiedz mi znasz kogos kto przezywa swieto niepodleglosci w wieku 12-19 lat ? bo ja niezabardzo...

jak nie znasz, to wlasnie poznalas ;] Czesc. Ada jestem i mam 13 lat ;]
Zazwyczaj jak mam chwile wolną to myśle o takich sprawach i do mnie to dociera, jak do niewielu w moim wieku.

Według mnie..hm. warto. I wszyscy tak mówią, ze zły rząd, ze gówno robią. A połowa z tych co marudzą, sama nie pójdzie na wybory. Bo po co. A jest po co. Chociażby dlatego ze kazdy glos moze zdecydowac o wygranej.

Kenixia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 15:53   #225
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Srasz w papier. 18 latek wie o życiu tyle samo co 17 latek. Myślisz, że każdy 18-latek jest bardziej odpowiedzialny i "życiowy" od 17-latka?
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 16:21   #226
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastash Pokaż post
Srasz w papier. 18 latek wie o życiu tyle samo co 17 latek. Myślisz, że każdy 18-latek jest bardziej odpowiedzialny i "życiowy" od 17-latka?
Tak właśnie myśle, a przynajmniej zazwyczaj tak jest. Nawet nie chce mi się tego już uzasadniać bo nawet jeśli to napisze to wleci kolejny idiota i zacznie wygłaszać swoje tró doświadczenia z wieku 15 latka o jego okropnych przeżyciach jak wybuchła 3 wojna światowa wokół jego podwórka. Jak to on uratował pół wsi i jaki on doświadczony.

@down
Jesteś zajebisty. Widać, że konwersuje z podrasą. Nie mówie, że jak odrazu dostaniesz dowód to awansujesz na range dorosłego chodzi mi, że od tego wieku doświadczasz już rzeczy i podejmujesz decyzje których nie zrobiłbyś/podjąłbyś w wieku 17 lat. Jesteś pusty i denny chłopie. Współczuje.

@bambuko
Cały czas o tym pisze. Teoretyk jest teoretykiem, niczym więcej.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?

Ostatnio edytowany przez -=DanieL=- - 11-04-2007 o 16:46.
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 16:23   #227
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Tak właśnie myśle, a przynajmniej zazwyczaj tak jest.
Ależ ja jestem dzisiaj dojrzały! A wczoraj taki dzieciak ze mnie był. Jutro pewnie jeszcze bardziej dojrzeję.

>up
Jak my wszyscy.

Ostatnio edytowany przez Bastash - 11-04-2007 o 17:37.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 16:35   #228
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

To pisz konkretnie. 18-latek może być dorosłym. I dalej - to właśnie dowód (ew. matura) decyduje wg Ciebie o tym. Znam ludzi, którzy gdyby mieli maturę i dowód, to w wieku 16-17 lat podejmowaliby się rzeczy, o których wielu by nie pomyślało jeszcze przez parę lat. Ale to jest po prostu niemożliwe, czyli dlatego wg Ciebie nie są dorośli - nie mogą zdobyć doświadczenia i tyle. Ludzie w mojej klasie różnią się od tych, których poznałem trzy lata temu, ale nie dlatego, że dorośli. Zmienili się, trochę dojrzali, ale to jeszcze nie jest koniec i tyle. Po prostu piszesz bzdury.
stary 11-04-2007, 17:13   #229
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
To pisz konkretnie. 18-latek może być dorosłym. I dalej - to właśnie dowód (ew. matura) decyduje wg Ciebie o tym. Znam ludzi, którzy gdyby mieli maturę i dowód, to w wieku 16-17 lat podejmowaliby się rzeczy, o których wielu by nie pomyślało jeszcze przez parę lat. Ale to jest po prostu niemożliwe, czyli dlatego wg Ciebie nie są dorośli - nie mogą zdobyć doświadczenia i tyle. Ludzie w mojej klasie różnią się od tych, których poznałem trzy lata temu, ale nie dlatego, że dorośli. Zmienili się, trochę dojrzali, ale to jeszcze nie jest koniec i tyle. Po prostu piszesz bzdury.
IMO mój wcześniejszy poetycki wywód...
Cytuj:
Niektórzy są jak dzieci całe życie, inni rodzą się starcami.
...opisuje dokładnie to co powiedziałeś.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyShadow
Korektor, rozważasz odejście z forum? Nareszcie. I kurwa nie rób tylu błędów.

OHOЛNИE TO ФAЙNИE БыЛO.
OHOЛNИE TO ФAЙHИE БыЛO.
I tak jest źle. Przede wszystkim w języku rosyjskim nie ma czegoś takiego jak "N", polskie 'n' w rosyjskim wygląda tak: "H"...
Co więcej 'OHOЛHИE' chodziło ci Korektor o 'analnie'? Bo zdaje mi się, że chciałeś powiedzieć "ogólnie"... Jeżeli tak, to rosyjskie g wygląda zupełnie inaczej, + powinien być akcent nad pierwszym 'o', bez akcentu o czyta się jako a. (za wyjątkiem wyrazów jednosylabowych)

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 11-04-2007 o 17:15.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 18:48   #230
Mehu
Guest

Domyślny

Polska był kiedyś silna rzondzona twardom reką (po bitwie Grunwaldzkiej aż do wojen z kozakami (1650)) puzniej zaczynał sie stopniowy upadek, na tronie Polski byli obcokrajowcy.A puzniej rozbiry dupienie nas przez jakis motherfuckerow niemcow ruskich austryjakow do tego doprowadzila polska szlahta judeny i inne zjeby. Powstania styczniwe i listopadowe nie udawały sie bo brala w niej ta sama szlachta ktura zjebala sprawe 100 i 200 lat wczesniej, nie chciano brac uwlaszczyc chlopow kturzy mogli cos zdzialac w tej sprawie,pozostali bierni,tak samo ja my teraz jestesmy bierni wobec spraw Polski mamy je w dupie.W latach 1918- 1939 Polska sie wmiare dobrze rozwijała. Po wojnie ,za czasow komuny nie bylo tak zle ale bylismy waflami ruskich to tez nie bylo zbyt dobre ale ludziom za komuny zylo sie wmiare dobrze wprawdzie nie bylo zbytnio luksusow i byly te kolejki ale nie bylo tego burdelu w polityce i w spoleczenstwie takiego co teraz sie dzieje( afery,klutnie jakies pierdoly, spor o wladze,narkotyki,bezrobocie itd.) każdy mial prace nie uczyl sie to szedl do PGR-u albo do fabryki trche ludzie kradli ale byl rozwuj przemyslu i rolnictwa. W moim miescie dzialajonce zaklady oraz PGR zatrudnialy 7 000 ludzi z 15 000 tys miasta. Teraz te 7 000 albo wyjehalo albo stalo sie menelami ludziom kturzy nie buntowali sie zylo sie dobrze.Przyklad ? Dziadek byl rybakiem wszyscy rybacy dostawali dodatkowy przydzial zywnosci mieli mozliwosc konczenia szkoly marynarskiej aby awansowac , prawie ze darmowe wycieczki ,czasem mieli rejs na borholm dziadek kupowal wtedy rozne rzeczy ktorych nie bylo w polsce( i sprzedawal tam dunczykom polskom wudke ) Byl dobrze rozwiniety system medyczny,sanatoria,osrodki wypoczynkowe prawie za darmo.Malo kto myslal o uciecze na zachod czy o jakis bunt przeciw wladzy. W Polsce rozwijaj sie przemysl otwierano nowe huty i kopalnie ,rozne zaklady przemyslowe i przetworcze ,dbano o rolnikow i rolnictwo,ludzie kombinowali troche ale w porownaniu z dzisiejszymi czasami i tak bylo lepiej, teraz wjebalo sie do rzondu od cholery choloty przemondrzalyh dupkow i innych motherfuckerow kturzy zamiast zajonc sie reformom rolnictwa i przemyslu oraz budowaniem miejsc pracy oraz mieszkan to oni zajmuja sie aferami oraz jakimis pierdolami takimi jak nazwac sejmowom restauracje oraz czy mozna pic piwo na plazy w czasie wakacji,albo mundurki w szkolach. Wiele ludzi wyjehalo na zachod za praca oraz z nerwow ze zyjom w tak chorym panstwie gdzie dzieje sie tyle patologi i tyle korupcji. Nie jestem komunistom ani nazistom ani czyms w tym rodzaju ale twierdze ze w naszej ukochanej ojczyznie da sie zrobic porzondek (w kturym wszystkim bedzie sie zylo dobrze i nie bedzie takich problemow jakie sa teraz)tylko siłą. Jedna dobrze zorganizowana i dowodzona organizacja z duzym poparciem ludnosci minimum 40 % moglaby przejonc wladze na drodze rewolucji i zrobic porzondek tak zeby wszystkim zylo sie dobrze i zeby Polska nie byla waflem ani Rosji ani USA ani Uni Europejskiej.Nie ważne wtedy jaki bylby ustrój Polski ale wazne jest tylko aby nam Polakom zylo sie dobrze i zeby nasz kraj nidgy nie wpadl w zadne zabory itd
  Odpowiedz z Cytatem Received Infraction
stary 11-04-2007, 20:00   #231
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,

1. Orty,
2. Za bycie niewykształconym było się lepiej traktowanym, ale bez przesady,
3. Wątpię żeby Twój dziadek miał wstęp na terytoria innych krajów niezwiązanych z ZSRR. Za paszport trzeba było dać coś w zamian, np. kilka raportów o sąsiadach itp.
4. To prawda, za komuny była praca. Nawet niezłe zarobki przy małym wysiłku. Tylko po co mieć pieniądze, skoro można je wydać jedynie na kilo Kiełbasy Zwyczajnej (gruby flak) i to jeszcze po kilku godzinach mordęgi w kolejce?
5. Historia wyglądała z deka inaczej. Nie pamiętam dużo z komuny, kiedy upadła miałem około 3 lata, aczkolwiek poza rządem w kraju dużo się nie zmieniło w latach 89-95, więc wiem jak wyglądał krajobraz komunistycznego państwa. Cały ten ustrój był niewydajny. Nie ma co pierniczyć o infrastrukturze, bo główną porażką, do której w ogóle nie powinniśmy się przyznawać było nieskorzystanie z Planu Marshal'a. Gdybyśmy wzięli w nim udział, to moglibyśmy mieć 3'cią gospodarkę na świecie, tak jak teraz mają Niemcy.
6. Widać, że o komunie wiesz tylko kilka rzeczy, które przekazał Ci Twój dziadek, o nietypowych poglądach.

PS. Moi rodzice jako prokuratorzy w latach 80'tych zarabiali tyle co robotnicy bez specjalizacji.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 20:25   #232
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Domyślny

Cytuj:
Polska był kiedyś silna rzondzona twardom reką

Cytuj:
(po bitwie Grunwaldzkiej aż do wojen z kozakami (1650)
1.A przed bitwa pod Grunwaldem byla demokracja? :> A rozbicie dzilnicowe to tez rzady twardej reki? :>
2.Z tego co sie orietuje Polscy mozni niezbyt wpierali wojska polskie walczace z Kozakami, juz dlugo przed tymi wydarzeniami, magnateria interesowala sie wlasnymi interesami a nie dobrem narodu.
Cytuj:
Powstania styczniwe i listopadowe nie udawały sie bo brala w niej ta sama szlachta
Chyba kpisz Zapominasz o mieszczanach, niklym procencie chlopow oraz mlodych polskich wojskowych.
Mozna powiedziec ze polskie powstania narodowe nie mialy szansy powodzenia, poniewaz wybuchaly calkiem nie przygotowane. Doskonalym przykladem jest powstanie styczniowe, w ktorym pierwsi dowodcy(Mieroslawski, Langiewicz) nie wierzyli w szanse powodzenia powstania i dopiero wielki wysilek Traugutta uratowal powstanie przed calkowita kompromitacja.
IMO Polacy przegrali glownie przez bledy i klotnie w dowodztwie.
Podobnie jak podczas powstania listopadowego, co fajnie podkresla pewien wierszyk:
Chłop nas zdradził,
skrzynka przyskrzyniła,
kruk oko wydziobał,
ryba zatopiła.
Józef Chłopicki, Jan Skrzynecki, Jan Krukowiecki, Henryk Dembiński i Maciej Rybiński to byli dowodcy - bohaterowie tego wierszyka.
Nie można też zapominać o przewadze militarnej Rosji, nie dającej żadnych nadziei na prowadzenie wojny w dłuższym okresie.
Cytuj:
nie chciano brac uwlaszczyc chlopow kturzy mogli cos zdzialac w tej sprawie,pozostali bierni,tak samo ja my teraz jestesmy bierni wobec spraw Polski mamy je w dupie.
Mylisz sie
Komitet Centralny Narodowy dekretami uwłaszczył chłopów i obiecał ziemię bezrolnym uczestniczącym w walce(1863)
Cytuj:
Po wojnie ,za czasow komuny nie bylo tak zle ale bylismy waflami ruskich to tez nie bylo zbyt dobre ale ludziom za komuny zylo sie wmiare dobrze wprawdzie nie bylo zbytnio luksusow i byly te kolejki ale nie bylo tego burdelu w polityce i w spoleczenstwie takiego co teraz sie dzieje( afery,klutnie jakies pierdoly, spor o wladze,narkotyki,bezrobocie itd.) każdy mial prace nie uczyl sie to szedl do PGR-u albo do fabryki trche ludzie kradli ale byl rozwuj przemyslu i rolnictwa. W moim miescie dzialajonce zaklady oraz PGR zatrudnialy 7 000 ludzi z 15 000 tys miasta. Teraz te 7 000 albo wyjehalo albo stalo sie menelami ludziom kturzy nie buntowali sie zylo sie dobrze.Przyklad ? Dziadek byl rybakiem wszyscy rybacy dostawali dodatkowy przydzial zywnosci mieli mozliwosc konczenia szkoly marynarskiej aby awansowac , prawie ze darmowe wycieczki ,czasem mieli rejs na borholm dziadek kupowal wtedy rozne rzeczy ktorych nie bylo w polsce( i sprzedawal tam dunczykom polskom wudke )
Poczytaj troche o PRL, popytaj starszych, bo w PRL IMo zylo sie troszke gorzej niz obecnie.
Chyba ze pasuje Ci haslo:" Czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy", kartki na wszytsko, pustki w skepach, cenzura i tym podone rzeczy.
Cytuj:
Byl dobrze rozwiniety system medyczny,sanatoria,osrodki wypoczynkowe prawie za darmo
IMO teraz szpitale w Polsce sa troszke lepiej wyposazone niz 40 lat temu
A prawie robi wielka roznice
Cytuj:
Malo kto myslal o uciecze na zachod czy o jakis bunt przeciw wladzy
No pewnie
Solidarnosc i inna opozycja to wybryk natury, a polowa mojej rodziny w niemczech to wypadek przy pracy
Cytuj:
W Polsce rozwijaj sie przemysl otwierano nowe huty i kopalnie ,rozne zaklady przemyslowe i przetworcze ,dbano o rolnikow i rolnictwo,ludzie kombinowali troche ale w porownaniu z dzisiejszymi czasami i tak bylo lepiej,
Ta i te super kopalnie nie mogly poradzic sobie w kapitalistycznych czasach, poniewaz byly nierentowne.
Cytuj:
troche ale w porownaniu z dzisiejszymi czasami i tak bylo lepiej, teraz wjebalo sie do rzondu od cholery choloty przemondrzalyh dupkow i innych motherfuckerow kturzy zamiast zajonc sie reformom rolnictwa i przemyslu oraz budowaniem miejsc pracy oraz mieszkan to oni zajmuja sie aferami oraz jakimis pierdolami takimi jak nazwac sejmowom restauracje oraz czy mozna pic piwo na plazy w czasie wakacji,albo mundurki w szkolach
Ja nie slyszalem ze sejmie dyskutowali o mundurkach, nazwie sejmowej restauracji! itp
Mundurki to pomysl MEN L)
Cytuj:
Wiele ludzi wyjehalo na zachod za praca oraz z nerwow ze zyjom w tak chorym panstwie gdzie dzieje sie tyle patologi i tyle korupcji.
Ludzie wyjechali zeby sie dorobic. Podobnie bylo w poprzednich latach.
Cytuj:
Jedna dobrze zorganizowana i dowodzona organizacja z duzym poparciem ludnosci minimum 40 % moglaby przejonc wladze na drodze rewolucji i zrobic porzondek tak zeby wszystkim zylo sie dobrze i zeby Polska nie byla waflem ani Rosji ani USA ani Uni Europejskiej.Nie ważne wtedy jaki bylby ustrój Polski ale wazne jest tylko aby nam Polakom zylo sie dobrze i zeby nasz kraj nidgy nie wpadl w zadne zabory itd
Rzady w rece ludu! Niech zyje rewolucja!! Nie dmay sie Ruska i Szwaba ktorzy czychaja na nasza ojczyzne!

Ps. popracuj nad ortografia

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 11-04-2007 o 20:40. Powód: Bledy w cytowaniu
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 21:00   #233
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mehu Pokaż post
nie bylo tego burdelu w polityce i w spoleczenstwie takiego co teraz sie dzieje( afery,klutnie jakies pierdoly, spor o wladze,narkotyki,bezrobocie itd.)
Nie przyszło ci nigdy do głowy, że wtedy po prostu władza prała wszystkie swoje brudy za kulisami, a przed kamerami "ciemnemu ludowi" jawiła się jako zgodna, troskliwa i dbająca tylko o interes Polski i Polaków?
Kłótnie w polityce to rzecz jak najbardziej normalna. Ja bym raczej się martwił, gdyby ich nie było, bo to by znaczyło po prostu, że ktoś coś przed nami ukrywa.
Cytuj:
każdy mial prace nie uczyl sie to szedl do PGR-u albo do fabryki trche ludzie kradli ale byl rozwuj przemyslu i rolnictwa. W moim miescie dzialajonce zaklady oraz PGR zatrudnialy 7 000 ludzi z 15 000 tys miasta. Teraz te 7 000 albo wyjehalo albo stalo sie menelami ludziom kturzy nie buntowali sie zylo sie dobrze.Przyklad ? Dziadek byl rybakiem wszyscy rybacy dostawali dodatkowy przydzial zywnosci mieli mozliwosc konczenia szkoly marynarskiej aby awansowac , prawie ze darmowe wycieczki
Między innymi takiemu "dobrodziejstwu" władzy komunistycznej zawdzięczamy ruinę gospodarki, którą odbudowywać będziemy jeszcze przez ładnych parę dziesięcioleci.
Cytuj:
Jedna dobrze zorganizowana i dowodzona organizacja z duzym poparciem ludnosci minimum 40 % moglaby przejonc wladze na drodze rewolucji i zrobic porzondek
Jakby miała takie poparcie, to po co jeszcze rewolucja? Wystarczyłoby wygrać wybory...
Btw, poczytaj sobie trochę o rewolucjach i o tym jak skończyło się większość (wszystkie?) z nich.

Tak ogólnie, to twój post jest albo prowokacją, albo przejawem, wybacz że to mówię, niesamowitej ignorancji i krótkowzroczności.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 21:48   #234
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

Mehu - gowno wiesz o komunie zarowno jak i ja,chcialem sie tu czegos dowiedziec ale przez takich pseudouserow13.pl nic na tym forum sie nie da dowiedziec >_< zyles w tamtych czasach czy jak ze sie o nich wypowiadasz?

topic* - w dziesiejszych czasach nie warto byc patriota.Po 1 nasz zal.rzad,po 2 skrajne mentalnosci spoleczenstwa od prawie zombie moherow,ktore narzekaja na niskie renty,a mimo to wyslaja do Rydzykowa (czyt. Torunia) wszelkie pieniadze ...,czy tezp partie domagajacego sie patriotycznego wychowania posiadajac neonaziztowska bojowke,gdzie lider jest Ministrem Edukacji Narodowej a ojeciec ow lidera bojkotuje teorie Darwina dotyczaca ewolucji... bym mogl tak pisac i pisac nie wspominajac o zalosnych zarobkach,podam przyklad mojego brata: ma 21 lat,byl przypadkiem chlopaka z bloku,ktorego towarzystwo "bralo" on tez zaczal i skonczylo sie w osrdku monaru na 1.5roku w wieku 19 lat,jak przyjechal wytrzymal pare miesiecy i znow wrocil do nalogu,nastaly wakacje poniewaz sie nie uczyl,chcial sprobowac swoich sil za granica gdzie pracuje takze ojciec, i tak z swoim podstawowym wyksztalceniem na budowie zarabia 13€/h (okolo 700€/tyg) uklada sobie zycie,jezyka sie nauczyl w 2 miechy czyli spojrzcie chociazby na to,w tydzien zarabia wiecej niz wiekszosc polakow przez miesiac tudziez tyle samo co w dwa miesiace,kto chce byc patriota niech zostaje,ja zostane jesli po zdobyciu wyksztalcenia uda mi sie zdobyc dobra prace,jesli do tego dojdzie powazny zwiazek z kobieta+srednia praca bede musial wyjechac na zachod aby zapewnic byt rodzinie , nasz kraj to zal,pomimo chwalebnej historii,krwi za ten kraj przelanej (...) niech mohery sobie glosuja na PiS a za 10 lat zobacza ze nie ma mlodych ktorzy beda im pracowac na renty to bedzie juz za pozno

sry za slaba interpunkcje(lub jak kto woli jej brakxD) i ze wszystko ciurkiem napisane ale denerwuje sie zawsze gdy mysle o tym jak mozna zeszmacic tak kraj jak to zrobiono z naszym patrzac od zakonczenia II wojny swiatowej , w samym 20-leciu miedzywojennym zbudowalismy najnowoczesniejszy port na baltyku,huty itp
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 21:52   #235
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Doom Terror Pokaż post
czy tezp partie domagajacego sie patriotycznego wychowania posiadajac neonaziztowska bojowke
Do Twojej wiadomosci, MW nie jest bojowka jakiejkolwiek partii.
FTSL
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 21:53   #236
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

@up

Kolejny, który uważa, że jak w kraju jest dobrze to jest patriotą i zostanie w nim! Ot co!

Materialiści...
stary 11-04-2007, 22:24   #237
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
Do Twojej wiadomosci, MW nie jest bojowka jakiejkolwiek partii.
FTSL
chodzilo mi o mlodziezowke , tak jak SLD ma "mlodych demokratow" czy cos w podobie a bojowke napisalem przez pomylke,bo mimo wszystko dzieki gestowi "piec piw prosze" kojarze ich z hitlerjugend btw. czepialski jestes xd

up* z mojej wypowiedzi nie idzie wywnioskowac ze to ze zostajesz kraju to znaczy ze jestes patriota, a jesli wyjedziesz to nie,wiec nie wiem o co te wywody, wiem ze bede kochal zone i dzieci i jak bede chcial im zapewnic godny byt to za granica , chyba ze cudem cos tu sie znajdzie co zaspokoi potrzeby rodziny w co watpie

Ostatnio edytowany przez Doom Terror - 11-04-2007 o 22:26.
stary 11-04-2007, 22:33   #238
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
niech mohery sobie glosuja na PiS a za 10 lat zobacza ze nie ma mlodych ktorzy beda im pracowac na renty to bedzie juz za pozno
Im to zwisa, za 10 lat ich już nie będzie.

Cytuj:
na budowie zarabia 13€/h (okolo 700€/tyg) uklada sobie zycie,jezyka sie nauczyl w 2 miechy czyli spojrzcie chociazby na to,w tydzien zarabia wiecej niz wiekszosc polakow przez miesiac
Łał, a spytaj go ile tam kosztuje podstawowe wyżywienie. Wygodnie by było gdyby płacili w standardach zagranicznych, a mieszkałoby się w Polsce, gdzie utrzymanie jest tańsze.

Cytuj:
Kłótnie w polityce to rzecz jak najbardziej normalna. Ja bym raczej się martwił, gdyby ich nie było, bo to by znaczyło po prostu, że ktoś coś przed nami ukrywa.
Jak wiesz, że i tak są kłótnie to po co ci ich słuchać 24h/dobę na TVN24? Poza czystą ciekawością, lub zainteresowaniem osób związanych z polityką te kłótnie są odległe (tj. i tak nie mamy na nie wpływu). Słuchanie kłótni politycznych pomimo, iż nie daje nam się prawa głosu jest IMO stratą czasu. (przykład: plany autostrady przez dolinę Rospudy... a referendum i tak nie będzie.)

Cytuj:
up* ceny w porownaniu do zarobkow nie sa az tak wysokie,no poza papierosami, co miesiac wagon mu wysylam,nie narzeka ze drogo itp. czyli jakos sobie daje rade a nigdy nie byl jakis zbytnio odpowiedzialny,oszczedny wiec jak on sobie tam daje rade to znaczy ze albo sie bardzo zmienil (w co nie wierze) albo naprawde jest tam duzo latwiej
Wyżyć, to można wszędzie. W większości krajów zagranicznych nawet na stanowisku robotnika wszelkiej maści można żyć lepiej niż na tym samym stanowisku w Polsce, ale nie we wszystkich krajach tak można. W niektórych bez lepszego stanowiska będziecie żyć jeszcze gorzej niż tutaj.
Tak czy inaczej dyskusję na temat o ile więcej się zarabia tam i tam, a o ile więcej kosztuje życie lepiej zostawmy. Trudno jest porównywać życie w różnych krajach pod tym względem, skoro wszędzie inne standardy życia są uznawane za przeciętne.

Pewne jest tylko jedno: na niskim stanowisku można żyć, może nawet lepiej niż w Polsce, ale dorobić się czegoś więcej i tak nie zdołasz bez dobrej pracy.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 11-04-2007 o 23:34.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 22:41   #239
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Domyślny

up* ceny w porownaniu do zarobkow nie sa az tak wysokie,no poza papierosami, co miesiac wagon mu wysylam,nie narzeka ze drogo itp. czyli jakos sobie daje rade a nigdy nie byl jakis zbytnio odpowiedzialny,oszczedny wiec jak on sobie tam daje rade to znaczy ze albo sie bardzo zmienil (w co nie wierze) albo naprawde jest tam duzo latwiej

Ostatnio edytowany przez Doom Terror - 11-04-2007 o 22:44.
stary 11-04-2007, 22:46   #240
Vilgefortz
Użytkownik Forum

Vilgefortz's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2005

Domyślny

opłacać, się nie opłaca ale być można. ja osobiście jestem takim sobie. mówiąc krótko: wstydzę się mojej władzy, gospodarki, infrastruktury itd.
ale nie tylko. z historii też nie jestem bardzo dumny. ile to lat w Polsce rządzili ruscy bo wystarczyło jednego ciemnego szlachcica przekupić. żeby nie zerwali sejmu trzeba było grozić niewypuszczeniem z sali obrad, żeby do czegoś doszło....
Brylanty na końcach twych rzęs...

Tam gdzie mieszkasz już biało od śniegu
Szklą się lodem jeziorka i błota
Tak być musi, już zmienić nie zdoła niczego
Zaczajona w twych oczach tęsknota...

Wróci wiosna, deszcz spłynie na drogi
Ciepłem słońca serca się ogrzeją
Tak być musi, bo ciągle tli się w nas ten ogień
Wieczny ogień, który jest nadzieją
Vilgefortz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania