Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-07-2007, 23:58   #221
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Co mi tam... Odświeże.

Ostatnio dręczą mnie szkolne koszmary. Ciągle jakieś sny, lekcje, nauczyciele, osoby z klasy. Raz to nawet 4 lekcje z P. Haliną Ż.- nauczcielką od fizyki przetrwałem. Czy to skutek przemęczenia szkolnego, czy nie umiem sie wyluzować na wakacjach? Szkoda, że się już Taube nie pojawia ; )
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-07-2007, 00:21   #222
aripck
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań

Stan: Na Emeryturze
aripck ma numer GG 1262704
Domyślny

gdy długo nie chodzę do szkoły(np.wakacje) to śni mi się szkoła . bardzo często mam sny o tym że umiem latać xD. Ogólnie mam chore sny. Niekiedy gdy coś dzieję się w realnym świecie mam wrażenie że mi się to śniło bądź kiedyś już było..

Ippe Shindemiru?
aripck jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 00:23   #223
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Ostatnio dręczą mnie szkolne koszmary.
Ja rok temu w wakacje miałem takie coś. Z maty zawsze miałem 6 na koniec roku (w LO też ). Nie chodzi o chwalenie się, ale o koszmary, które były związane z matematyką. Po prostu nie można do siebie dodać dwóch liczb, bo co chwila się zmieniają, a do tego nawet jak widzę 3+5, to plącze mi się język i nie potrafię odpowiedzieć, chociaż wiem, że będzie to 8 (ale szpan, umiem dodawać).
Siedziałem w kącie w klasie od matematyki w podstawówce z taką spiczastą czapą na głowie z napisem "Idiota" (jak w kreskówkach, tyle że tam jest "dork" lub "dumb"). Pamiętam, że paliłem się ze wstydu, a po obudzeniu czasem myślałem "fajnie, że to był tylko sen, ale pewnie zaraz muszę iść do szkoły" (w środku wakacji).

@ Troska
Rotfl. Gienialny sen
Ja osobiście najbardziej lubie koszmary (takie horrory "na żywo") i śmieszne sny. Świadome też są fajne, bo wtedy zajmuje się ciekawymi rzeczami, np. trenuje uczucie "jakbym został wessany przez odkurzacz z rurą o przekroju 2m z prędkością około 2-3m/s" lub testuje urządzenia, które "uszkodzą" mózg lub mnie zabiją

Wczoraj miałem sen, że obudziłem się w nocy, żeby pograć, ale coś mi się stało w bańkę i nie mogłem utrzymać się na nogach. Wszystko wirowało, nogami miotałem na wszystkie strony, ale ani razu nie byłem na glebie, tylko cholernie mnie mdliło. A później przyszła stara i powiedziała, że coś mi odwala, bo gram do 5 nad ranem.

Raz w LD wpadłem na super pomysł. Porozmawiam ze sobą, to się czegoś dowiem. Podszedłem do telefonu i wykręcam numer na swoją komórkę (której już dawno nie mam). I nie mogłem zadzwonić, bo np. wpisuje numer do połowy dobrze, a potem klikam coś na pałę. Po chwili znowu koncentruje się i po kilku dobrych cyfrach zaczynam pisać głupoty. Później doszedł nowy problem. Wpisałem swój numer dobrze, a na wyświetlaczu jakieś głupoty. Aż odezwało się ze słuchawki (CYTUJE Z DZIENNIKA SNÓW) "Kup lepszy telefon".

Apropo snów. Naprawdę ciekawe jest zabijanie się, rażenie prądem lub wtykanie jakichś dziwnych urządzeń w swoje ciało (bez zbędnych skojarzeń, co do miejsca wtykania), by np. oderwać duszę od ciała lub mieć LD w LD.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 00:45   #224
Stun
Użytkownik Forum

Stun's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Szkoda, nie miewam snów prawie wcale, jakies rady, aby byly ciekawe?. Wie ktos cos na temat swiadmomych snów, jak je "wywolac", albo nawet zwykle sie przydadzą, bo nie śnię wogóle, więc pytanie do doświadczonych, jak wywołać sny? tee...świadome ;-)...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thor of heaven
Co do antyvirów --> NOD32 czy avast powinny wykryć virusy.
Thor of heaven-
Moderator

Ostatnio edytowany przez Stun - 12-07-2007 o 00:53.
Stun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 01:00   #225
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stun Pokaż post
Szkoda, nie miewam snów prawie wcale, jakies rady, aby byly ciekawe?. Wie ktos cos na temat swiadmomych snów, jak je "wywolac", albo nawet zwykle sie przydadzą, bo nie śnię wogóle, więc pytanie do doświadczonych, jak wywołać sny? ;-)...
1. Każdy ma sny (chyba że palisz, pijesz i dajesz sobie w żyłę przed snem, no to nie masz snów ).
2. Zamów sobie Dream Herb w jakimś internetowym sklepie. Ja mam zamiar zamówić. Podobno świetny efekt. 25 gramów 25 zł ;p
3. Rozwój energetyczny metodą NEW. Podobno jak dobrze poskillujesz, to spontanicznie będziesz miał LD. Ja troszkę się tym bawię i mam 2x w tygodniu LD + tygodniowo zapamiętuje ~15 snów.
4. Po przebudzeniu się NATYCHMIAST (z czym u mnie jest kiepsko) zapisz jakieś kluczowe skojarzenia dotyczące ostatniego snu. Ja najczęściej myślę o śnie. Przypopinam sobie go, a później zamiast go zapisać... zasypiam i rano mam tylko jego szczątki :/
5. Dużo o tym myśl. Naprawdę pomaga. Spróbuj często marzyć, a nie będziesz miał LD a w śnie i tak będziesz latał, oddychał pod wodą, rookował MDW i spełniał podobne marzenia.
6. Afirmacja. Ja np. powtarzan "Ja wiem, że to jest świadomy sen". Nie mają sensu teksty "Następnym razem gdy będę śnił... bla bla bla, stanę się świadomy", bo to odnosi się do tego co będzie i zostanie zakodowane tak w podświadomości i nigdy może nie nastąpić. Afirmuj coś, co już się stało lub jakby się właśnie działo np. "To jest sen. Ja wiem, że to jest sen" itp.
Powtórzysz sobie to we śnie i teraz jest wielka chwila. Jeżeli będziesz wstanie sobie przypomieć sens tej wypowiedzi, masz LD, jeśli nie, będziesz to powtarzał i nawet nie zauważysz, że śnisz (często tak kiedyś miałem).
7. Dziennik snów. Wyrabia jakiś nawyk i polepsza zapamiętywanie (szczególnie fajne, że np. nie pamiętasz żadnego snu sprzed tygodnia, a w dzienniku przeczytasz zdanie i już pamiętasz cały sen.
8. Googluj. Tam jest naprawdę tego dużo.
9. Jakiś konkretny układ ciała (nogi lub głowa na północ - nie pamiętam ).
10. Podobno wizualizacja czerwonego światła pod brodą pomaga w zapamiętaniu snu.
11. Czasem pośpij w dzień. Można naprawdę gładko przejść z bety do alfy i mieć odrazu LD, słysząc nawet co się dzieje w RL.

Jeszcze jest trochę sposobów, ale wyleciały mi z głowy.
Jak widzisz, jest z czego wybierać.

edit:
Byłbym zapomniał o najpopularniejszej metodzie.
12. Testy rzeczywistości. Co jakiś czas spróbuj wykonać jakąś czynność, która pozwoli Ci określić, czy śnisz. Za każdym razem musisz się w to wczuć, bo jeśli zrobisz to mechanicznie, to tak samo zrobisz to we śnie i tego nie zauważysz (tak jak z afirmacją).
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 01:25   #226
Oerciak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń

Oerciak ma numer GG 4853370
Domyślny

@Up:
Też się w tym bawiłem,po paru tygodniach efekt był zadowalający(szczególnie jak zasypiałem na lekcji ),ale właśnie częste wstawanie na rano do szkoły mi nie dawało się wyspać(bo te LD straaasznie męczy) i poprostu zrezygnowałem,ale teraz wakacje,może do tego powrócę

@Topic:
żeby offtopu nie było powiem wam,że śniło mi się,że nie dostałem się do,żadnego LO(żeby nie było,teraz idę do 3gim.)i później skutki jakie z tego wynikały(czyli brak pracy,biedota itp ;/), w ogóle nieprzyjemny sen ;/

Ostatnio edytowany przez Oerciak - 12-07-2007 o 01:27.
Oerciak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 01:59   #227
Lux19R20teR
Użytkownik Forum

Lux19R20teR's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: ChoRzow

Profesja: Elite Knight
Domyślny

ostatnio mialalem niezle pokrecony sen : bylem w domu u mojej cioci na wsi, skoczylem z balkonu i znalazlem sie na torach kolejowych... szedlem caly czas w gore i doszedlem do zakretu i mostku, siedzialo tam pare osob wiedz usiadlem z nimi. gdy usiadlem to oni zaczeli isc na dol, bieglem za nimi i bieglem i bieglem i bach sie obudzilem -.-

moj ulubiony sen : skacze po budynkach i z jakiegos spadam, fajne sie leci ;s kiedys mialem rowniez taki, ze wiruje w niebie Oo, tez niezle bylo ^^

gdy mialam okolo 7 lat snilo mi sie, ze bylem z rodzicami i siostra kolo jakiegos wulkanu, w pewnym momencie on wybuchl i zaczelismy uciekac, lecz oni sie ode mnie oddalali i nie umialem ich dogonic, w koncu sie obudzilem(jedyny sen ktory pamietam i ma ponad miesiac P)

Ostatnio edytowany przez Lux19R20teR - 12-07-2007 o 02:02.
Lux19R20teR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 04:14   #228
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Hm, ja miałem ostatnio 2 fajne sny w jedną noc... nie będę tu wchodził w szczegóły, bo to jest od 16+.. yhh.. aż się wstawać nie chciało

@down
lol

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 12-07-2007 o 04:37.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 04:21   #229
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Gdyby nie to kto jest nade mną, to bym się przyznał że dziś mi się śniło że obrzucałem kolegę rybami, które potem odbiegały z krzykiem, ale na pewno usłyszałbym coś nieprzyjemnego, więc się nie przyznam ;<.

Ale powiem że wzeszłym tygodniu śniło mi się, że uciekałem przed ogromnym niebieskim czymś, co grało na gitarze. A to coś chyba chciało mnie zjeść.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 06:49   #230
rosolzkory
Guest

Domyślny

Przyznam się sniło mi się że spotkałem banshee i mnie zabiła (w RL)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 09:51   #231
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

No ja dzień po zakończeniu roku szkolnego przespałam trzy czwarte doby i nie miałam żadnego snu, po raz pierwszy od kiedy pamiętam.

Jak byłam mała i miałam arachnofobię, codziennie miewałam koszmary, dzięki którym cały dom spał tyle samo co ja, czyli około sześciu godzin z przerwami na wrzaski 'Mamooo, pająki wszędzieee! Na kołdeerceee, mamooo!'. To było okropne, później miałam problemy zdrowotne przez brak snu.

A teraz także śpię po 6-8 godzin, ale zawsze wstaję o czwartej, bo przyzwyczaiłam się o tej godzinie sprawdzać stan transferu. Na wakacjach nieźle mi idzie odzwyczajanie się od tego, ale sny te same. Jakiś wielki pies chodzi po ulicy, połyka mi kota, nagle lipa, na której sąsiadka z lornetką podgląda innych spada na ulicę i zmienia się w krwiożerczą bestię, która wywołała huragan i tak bez końca. Mam bardzo bezsensowne sny, chociaż zdarza się spadanie i nutka fantastyki. O dziwo, zawsze pamiętam sny.

Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 12-07-2007 o 09:54.
Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 10:22   #232
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

@up
napewno cos Ci sie snilo tylko tego nie pamietasz...

@top
a mi sie czesto kiedys snilo ze spadalam w dol O_o i mam wrazenie ze wiem jakie to uczucie jak sie spada z czegos wysokiego ; o

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 10:30   #233
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006

Domyślny

Mi ostatnio snił sie tak zjeb*ny sen ze szkoda opowiadac.Parę dni temu snił mi sie sen ze ide uliczka bez końca i jakis facet mnie sledzi,i tak już pare dni.
Vansider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 11:55   #234
Stun
Użytkownik Forum

Stun's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
1. Każdy ma sny (chyba że palisz, pijesz i dajesz sobie w żyłę przed snem, no to nie masz snów ).
...................
11. Czasem pośpij w dzień. Można naprawdę gładko przejść z bety do alfy i mieć odrazu LD, słysząc nawet co się dzieje w RL.

Jeszcze jest trochę sposobów, ale wyleciały mi z głowy.
Jak widzisz, jest z czego wybierać.

edit:
Byłbym zapomniał o najpopularniejszej metodzie.
12. Testy rzeczywistości. Co jakiś czas spróbuj wykonać jakąś czynność, która pozwoli Ci określić, czy śnisz. Za każdym razem musisz się w to wczuć, bo jeśli zrobisz to mechanicznie, to tak samo zrobisz to we śnie i tego nie zauważysz (tak jak z afirmacją).
Co do snów, budzę sie rano i nic nie pamiętam z nocy, moze nie pamiętam, moze brak snów;-). Poprostu pamiętam ciemność, to wszystko.

Wczoraj czytalem na ten temat, 5 min, dosłownie, bo chciałem juz isc spac, nie było "czasu" aby czytac dalej o LD, dzisaj byl sen, mozna go nazwac swiadomym, ale nie byl on dokonca realistyczny, (taki jaki bym chciał), po pierwszym przebudzeniu, tak mozna to nazwac, czyli usłyszenia jak ktos tam rozmawia w kuchni, cięzko bylo wrócic to tego swiadomegu snu, poprostu nie byl to sen. Dzięki za rady, gdy swiadomy sen będzie, napewno nie o Tibii, czy tam rookowaniu MDW ;-). Góógl oczywiście zaraz włącze.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Hm, ja miałem ostatnio 2 fajne sny w jedną noc... nie będę tu wchodził w szczegóły, bo to jest od 16+.. yhh.. aż się wstawać nie chciało
Kazdy normalny woli miec, te, niz jakies idiotyczne Tibijskie ;-)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thor of heaven
Co do antyvirów --> NOD32 czy avast powinny wykryć virusy.
Thor of heaven-
Moderator

Ostatnio edytowany przez Stun - 12-07-2007 o 11:57.
Stun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 12:20   #235
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Hem, ja kiedyś byłem Spider - Manem... Może tego nie skomentuję... Ehm...
Albo uciekałem maluchem przed mercedesami przez las, jeden wje*ał się do rzeki a drugi w ścianę mostu...

Szczerze polecam sny, w których stoisz z Minigunem w środku centra handlowego. "A teraz, ludzie! Fala!"...

Poza tym jestem dość normalny...
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 12:28   #236
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

Mi się śniło że z jakimś kolesiem gadaliśmy sobie i w pewnym momencie on padł łbem na kałużę i stracił przytomność, a po mniej więcej 4000 setnych sekundy przyszedł mój kolega. Podnieśliśmy go, a ja go tak jakby po głowie pogłaskałem i się przebudził. Później przeszliśmy na drugą stronę(gwoli wyjaśnienia: była okrągła droga a na środku był budynek) i zrozumieliśmy, że chodzimy po torach! I obudziłem się(O rly?).

Przypadek sprzed chwili:
Gdy to pisałem, usłyszałem prawdziwy dzwonek szkolny!
Poprostu Pitbul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 13:59   #237
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Stan: Niegrający
Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

A ja mam dziwny sposób snu...

Włączam muzykę i usypiam, wstaję dokładnie wtedy, gdy się wyłączy/wyładuje bateria w mp3. Podczas snu słyszę dokładnie słowa, dźwięki, a także rozmowy domowników co jest dziwnym uczuciem o_O
stary 12-07-2007, 14:18   #238
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

Czasami mam takie mini-sny. Leżę na łóżku , leżę i leżę i nagle czuję się jak bym się potykał o coś i się wtedy budzę. Nie lubię tego bo to mi się dość często zdarza.
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 14:34   #239
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Str4t0s, mi też się tak zdarza. Nie raz przez to spadłam z łóżka, co niestety dość dobitnie uświadamiało mi, że jestem już na jawie.

O kurna, dopiero dobiłam do 500 posta. :>

Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 13-07-2007 o 18:34.
Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 14:49   #240
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Też tak często mam, tak jak Mamba i Stratos Dzisiaj mi się śniło, że mnie wyrzucili z trackera, bo nie utrzymałem ratio
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania