Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Czy zakazać takich tematów?
Tak 497 62.99%
Nie 292 37.01%
Głosujących: 789. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-02-2008, 16:13   #241
sebastiano
Użytkownik Forum

sebastiano's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deamistor
Profesja: Druid
Świat: Honera
sebastiano ma numer GG 9046211 Adres Jabbera do sebastiano
Domyślny Do PACC'ów

Taa... Ci co są na PACC'u gadają ,że FACC to demo ;p Spójrzmy z tej strony ,jeżeli by się zdarzyło tak ,że 80 % to by było PACC a pozostałe 20% to facc to na PACC'u nie można było by zabardzo gdzie expić ) Więc facc ma zalety ;d
Ja nie chce wydawać 90 złoty na taką grę jak Tibia wole dołożyć sobie 20 złotych i kupić coś porządnego ;P
To moje zdanie - Co nie znaczy że nie chcą w nią grać ;p

Ostatnio edytowany przez sebastiano - 15-02-2008 o 16:14.
sebastiano jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-02-2008, 16:46   #242
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sebastiano Pokaż post
Spójrzmy z tej strony ,jeżeli by się zdarzyło tak ,że 80 % to by było PACC a pozostałe 20% to facc to na PACC'u nie można było by zabardzo gdzie expić )
Tak dla przypomnienia: PAcc może wejść i expić na FAcc area : )

A mówisz że nie chcesz kasy wydawać - przysiądziesz troche z lootbagami i PAcc za gp się kłania.
Voon jest offline  
stary 15-02-2008, 18:14   #243
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Vil dokładnie wytłumaczył wam (zwłaszcza ci Rafał), jak to wygląda. Może i innych przekonałeś, ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni.
Erhion jest offline  
stary 15-02-2008, 19:21   #244
Gawroon7
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 01 2008

Domyślny

Wiesz, jestes dziecko. Nie daltego że masz inne poglądy, ale zachowujesz się jak dziecko. Naprawdę. Każdy ci to powie kto z tobą dyskutował. I w sumie nie wierre ze masz 16..zachowujsz sie na 11
stary 15-02-2008, 21:03   #245
juliX_de'pampers
Guest

Problem

koles po co w ogole zalozyles taki temat?? co ci przeszkadza ze nooby ktore maja bide i nie wydaja kasy na PACCa zachowuja sie jak dzieci neo?? przeciez na stronach jest napisane co przyszlo z uptade'm dla pacca a co dla wszystkich itd -.-

a to ze nooby spamuja forum to ja nie wiem bo nie czytam tibia.com, ja tylko torga ale znowu mam tam bana ;/ wystarczy przeciez tamtym noobkom sie nie przejmowac i nie odpisywac w tematy, zamknac odrazu albo dac warna czy cos (na tibia.com chyba mozna jedynie zablokowac pisanie na jakis czs)

lol nie mam pytan

close topic plax

stary 15-02-2008, 21:09   #246
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech Pokaż post
zamiast plakac po prostu kup pacc. to nie jest caritas, ze oni beda oplacac pracownikow, serwery, programistow, grafikow bo ty jestes smutny ze masz gowno. poza tym, oni chca miec z tego zysk, nie beda wkladac zbyt duzo pracy w cos co zysku nie przyniesie (tereny dla facc). jak ty jestes taki dobrotliwy to idz na ulice i zacznij rozdawac ludziom pieniadze, bo oni maja np. tylko 920 brutto miesiecznie na osmioosobowa rodzine i im tez jest smutno. gra w tibie to jest usluga za ktora sie placi. nikt nie zmusza cie zeby grac, to proste.

facc jest dobry w takiej postaci w jakiej jest teraz, doskonaly jest zeby gracze zapoznali sie z gra i zdecydowali czy warto grac. jesli sie zdecyduja, kupia pacc i beda klepac w spokoju potwory na pacclandzie, jesli nie to poszukaja sobie innej gry. musisz sie zastanowic co jest dla ciebie cenniejsze, 90zl czy gra w tibie. ja lubie grac w tibie ale pieniadze wole spozytkowac w inny sposob ; jest to moja swiadoma decyzja dlatego nie tne sobie zyl w kaciku pokoju narzekajac jaki to swiat jest zly bo facc nie ma dostepu do tego co pacc.

peace, pozdro ;p
Zauważ, że chciał tylko pokazać czym jest facc, a nie żalił się nad sobą. -.-"
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline  
stary 15-02-2008, 21:16   #247
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Co to wogole za dyskusja facc ma i tak zaduzo i juz nie ma o co sie klocic.
Salarigoth jest offline  
stary 15-02-2008, 21:19   #248
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
facc ma i tak zaduzo i juz nie ma o co sie klocic.

I powinni sie cieszyć z tego co mają
Kojotes jest offline  
stary 15-02-2008, 22:00   #249
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post
I powinni sie cieszyć z tego co mają
Daj palec, a będą chcieli całą rękę. Proste.
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline  
stary 15-02-2008, 22:03   #250
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Wszystko ma plusy i minusy jakby facc nie bylo daje dyche ze tibia potrzymalaby 1-3 update pozniej byelando.
Salarigoth jest offline  
stary 16-02-2008, 09:53   #251
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
a to ze nooby spamuja forum to ja nie wiem bo nie czytam tibia.com, ja tylko torga ale znowu mam tam bana ;/ wystarczy przeciez tamtym noobkom sie nie przejmowac i nie odpisywac w tematy, zamknac odrazu albo dac warna czy cos (na tibia.com chyba mozna jedynie zablokowac pisanie na jakis czs)
No właśnie o to chodzi. O tej cały spam na forum po każdym upie.

Cytuj:
Wiesz, jestes dziecko. Nie daltego że masz inne poglądy, ale zachowujesz się jak dziecko. Naprawdę. Każdy ci to powie kto z tobą dyskutował. I w sumie nie wierre ze masz 16..zachowujsz sie na 11
Czemu wróciłeś? Nie potrafisz widzę przestać. Ja mam 11 lat? Uuu to ty byś musiał mieć z 8, bo nie rozumiesz prostych zasad życia i rynku. Ale nie chcę mi się gadać z kimś kto nie wie co mówi.
Erhion jest offline  
stary 16-02-2008, 10:52   #252
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Milan ognia Pokaż post
Zauważ, że chciał tylko pokazać czym jest facc, a nie żalił się nad sobą. -.-"
to oczywiste ze facc to jest demo dla kazdego. texty typu "tibia to gra darmowa, kupujac pacca masz dostep do dodatkowych opcji" to texty reklamowe, prawda jest taka ze facc to najwyklejsze w swiecie DEMO. nie da praktycznie nic osiagnac bez pacca (chociaz np. wbicie 100, 150, 200 lvl bez pacca to swojego rodzaju ciekawe wyzwanie ;> podejmie sie ktos?:d).
stary 16-02-2008, 11:19   #253
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Up: Już ktoś wbił 100 poziom na facc.
Erhion jest offline  
stary 16-02-2008, 18:06   #254
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Strzałka

"Forum" jak sama nazwa wskazuje jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie i o nim podyskutować. To że są ludzie którzy pewne sprawy rozumieją lub nie to inna sprawa, ale każdy powinien mieć własne zdanie i prawo by je swobodnie wypowiedzieć.

A gdzie miał by podyskutować o Update Tibii jak nie na forum oficjalnej polskiej strony o tej grze?...

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline  
stary 16-02-2008, 18:23   #255
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Gowno prawda.
Nie wziąłeś pod uwagę licznych podziemi, które znajdują się na mainland, a jest ich naprawdę dużo, np: podziemia z umarłymi pod mount sternum, hallgate, maze of the lost souls, ghostland(największe podziemia w grze)... facc ma dalej dostęp do 100% przedmiotów, które jak w większości grach nie zostały podzielone dla tych z darmowym kontem i płatnym kontem. Większość questów nadal jest dostępnych dla facc ;] Jak sam powiedziałeś wersja demo nie dopuszcza zmiany, a jak się okazało to i FACC dostali nowe potwory na DC (Dark Apperiance i Magician) i Mount Sternum (Cyclop Drone i Smith, Crytp Shlambler). Jeżeli tu nie ma żadnej zmiany, tak jak dodawanie nowych przedmiotów po upie to radzę kupić okulary, może wtedy zobaczysz, bo jak na razie sam swoje słowa zaprzeczasz. Skoro nie liczą sie dla ciebie takie dodatki, to idź na inne gry MMORPG, gdzie również jest taki "FACC" i "PACC", założę się, że nie dają wspaniałych i bogatych updateów dla graczy z darmowym kontem, bo to była by czysta głupota, w innych grach też tak jest, że gracze z "PACC" dostają dużo, a ci z "FACC" mało lub w ogóle.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
Rafały z Piekła: A czy uważasz że jak napisze że: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz naprawde grać to zakup premium'' to do mojej gry zlecą się ludzie? Pomyśl -.-
A tak na marginesie to 65 - 70% tibii jest dla PAcc'a więc masz jeszcze jakieś pytania?
Hmmm... mówisz do mnie pomyśl, a sam raczej się zastanów co ty piszesz: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <----- paradox!! albo masz grę darmową, albo musisz za nią płacić... I ty mi każesz myśleć? Boże...

Cytuj:
Tak dla przypomnienia: PAcc może wejść i expić na FAcc area : )

A mówisz że nie chcesz kasy wydawać - przysiądziesz troche z lootbagami i PAcc za gp się kłania.
1. Tereny dla Facc i tak są zapchane... dlatego mało pacców się tam ładuje.
2. Takie kupno jest nielegalne, a na dodatek ryzyko, że cię skroją. ;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Vil dokładnie wytłumaczył wam (zwłaszcza ci Rafał), jak to wygląda. Może i innych przekonałeś, ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni.
Do mnie jego argumenty nie docierają, i nie muszę lizać mu dupy tylko dla tego, że jest modem.
I wreszcie powiedziałeś coś z sensem: "ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni", bo wcześniej upierałeś się, że FACC to Demo w sensie ogółu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech Pokaż post
to oczywiste ze facc to jest demo dla kazdego. texty typu "tibia to gra darmowa, kupujac pacca masz dostep do dodatkowych opcji" to texty reklamowe, prawda jest taka ze facc to najwyklejsze w swiecie DEMO. nie da praktycznie nic osiagnac bez pacca (chociaz np. wbicie 100, 150, 200 lvl bez pacca to swojego rodzaju ciekawe wyzwanie ;> podejmie sie ktos?:d).
Uwierz mi, że bez PACC spokojnie można spokojnie nawet 200 walnać, czego przykładem jest expienie Seromontisa na D-Lair koło Veno, Eternala na Demonie ;] Jak widać miejsca są, a u nas na serwie już wiele osób zrobiła 90-100 lvl na FACC.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family Pokaż post
"Forum" jak sama nazwa wskazuje jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie i o nim podyskutować. To że są ludzie którzy pewne sprawy rozumieją lub nie to inna sprawa, ale każdy powinien mieć własne zdanie i prawo by je swobodnie wypowiedzieć.

A gdzie miał by podyskutować o Update Tibii jak nie na forum oficjalnej polskiej strony o tej grze?...
Na forum jest również opcja szukaj...

O ile się nie mylę to Tibia.pl jest nieoficjalna stroną.. <lol>

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee

Ostatnio edytowany przez Rafals from hell - 16-02-2008 o 18:30.
Rafals from hell jest offline  
stary 16-02-2008, 19:02   #256
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafals from hell Pokaż post
Hmmm... mówisz do mnie pomyśl, a sam raczej się zastanów co ty piszesz: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <----- paradox!! albo masz grę darmową, albo musisz za nią płacić... I ty mi każesz myśleć? Boże...
Wpadłeś! Mówiłeś że tibia to gra darmowa a jednak premium jest. Widzisz, nie warto kierować się nerwami...

Cytuj:
2. Takie kupno jest nielegalne, a na dodatek ryzyko, że cię skroją. ;]
Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules. Mówisz że Cię skroją - i dlatego nie stoi się pod depo i nie krzyczy że chcesz kupić PAcc z gp tylko robisz to przez zaufanych kumpli.

Cytuj:
Uwierz mi, że bez PACC spokojnie można spokojnie nawet 200 walnać, czego przykładem jest expienie Seromontisa na D-Lair koło Veno, Eternala na Demonie ;] Jak widać miejsca są, a u nas na serwie już wiele osób zrobiła 90-100 lvl na FACC.
Ale w jakim tempie będziesz bił ten lvl? Kumpel z PAccem obrobi 2 razy 180 zanim ty wbijesz 150. Takie życie, chcesz mieć łatwo - musisz zapłacić : )
Voon jest offline  
stary 16-02-2008, 19:57   #257
Gawroon7
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 01 2008

Domyślny

Lol....lol....Buhahahah !!! PWN3D !

"Jest legalne, tylko jest niezgodn z tibia rules " XDD Padłeem. Dajcie to na cytaty proszę !
stary 16-02-2008, 20:48   #258
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Do mnie jego argumenty nie docierają, i nie muszę lizać mu dupy tylko dla tego, że jest modem.
Myślisz, że liże mu dupe, bo jest modem? Zgadzam się z nim, bo mam podobne zdanie jak on. Jakbym zgodził się z jakimś noobem stulecia to też byłbym noobem?

Up: No patrz. Polubiłeś ten temat chyba.
Erhion jest offline  
stary 16-02-2008, 23:47   #259
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Nie wziąłeś pod uwagę licznych podziemi, które znajdują się na mainland, a jest ich naprawdę dużo, np: podziemia z umarłymi pod mount sternum, hallgate, maze of the lost souls, ghostland(największe podziemia w grze)...
..ktore od niepamietnych czasow byly domena FACC i ktorych nikt sie nie czepial/ nie usprawnial przez ladnych pare lat. Nie przesadzajmy, nie ograniczajmy terenow FACC tylko do kopalnii wokol Kaz.

Cytuj:
facc ma dalej dostęp do 100% przedmiotów
warunek: ktos je zdobedzie i raczy FACCom sprzedac, czego nie da sie wprost zatrzymac wprowadzeniem mozliwosci uzywania konkretnych przedmiotow TYLKO przez graczy premmium co automatycznie obnizyloby atrakcyjnosc FACC do zera.

Cytuj:
Większość questów nadal jest dostępnych dla facc ;]
po raz kolejny pragne zauwazyc, ze wiekszosc tego co nazywa sie powszechnie questami polega na otwarciu skrzynki z nagroda po uprzednim ( albo i nie ) wybiciu broniacych jej potworow, tak sie sklada ze wszystkie "questy" na tyle zlozone zeby wypadalo je nazywac questami sa dostepne dla PACC a zdecydowana wiekszosc przedmiotow wartych zachodu i dostepnych z questow zdobywaja gracze z platnym kontem.

Cytuj:
Jak sam powiedziałeś wersja demo nie dopuszcza zmiany
to nie jest regula, np. w demo Alpha Centauri mozna grac wszystkimi frakcjami ale ograniczony jest czas gry ( a wiec stopien rozbudowy panstwa a nie mozliwosci startu ).

Cytuj:
a jak się okazało to i FACC dostali nowe potwory na DC (Dark Apperiance i Magician) i Mount Sternum (Cyclop Drone i Smith, Crytp Shlambler).
i tyle przez 10 lat istnienia gry ? Napisalem ze kosmetyczne zmiany sa, bo sa wymuszone przez rynek, logiczne jest ze nic nie moze zostac w niezmienionym ksztalcie przez 10 bitych lat.

Cytuj:
Skoro nie liczą sie dla ciebie takie dodatki, to idź na inne gry MMORPG, gdzie również jest taki "FACC" i "PACC", założę się, że nie dają wspaniałych i bogatych updateów dla graczy z darmowym kontem, bo to była by czysta głupota, w innych grach też tak jest, że gracze z "PACC" dostają dużo, a ci z "FACC" mało lub w ogóle.
i takie gry preferuje, bo z reguly z nimi jest jak z samochodami dobrej marki - gdy juz sie zaplaci widac za co wykladalo sie kase.

Cytuj:
Już ktoś wbił 100 poziom na facc.
Wbijanie 100 lev na facc przestalo byc modne prawie 3 lata temu, jeszcze za czasow gdy nie wynalezli m.in Arcanii. Pierwszy byl jakis palek zdaje sie z Danubii, drugi moj znajomy z Valorii, potem sie to posypalo, szczegolnie po upie 8.0 gdy wbity exp przestal cokolwiek znaczyc.

Ostatnio edytowany przez Vil - 16-02-2008 o 23:50.
Vil jest offline  
stary 17-02-2008, 12:21   #260
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Wpadłeś! Mówiłeś że tibia to gra darmowa a jednak premium jest. Widzisz, nie warto kierować się nerwami...
Czy ty jesteś taki "bardzo" inteligentny sam z siebie, czy ktoś ci w tym pomógł? Przecież mówiłem, że gra jest darmowa, a premium jest jej ulepszeniem ;], powiem to już po raz 3 i ostatni! Gra jest darmowa, a pacc jest dodatkiem do niej, za który nikt nie każe ci płacić, a służy on umileniu i ułatwieniu gry. Nie rozumiem w czym tutaj wpadłem... a może ty śledzisz moje intymne życie i chodziło ci, że z jakąś wpadłem xD Boże....

Cytuj:
Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules. Mówisz że Cię skroją - i dlatego nie stoi się pod depo i nie krzyczy że chcesz kupić PAcc z gp tylko robisz to przez zaufanych kumpli.
Człowieku i po raz drugi ci to powiem. Ty mi każesz myśleć? xD Zobacz co ty piszesz... Jak może być legalne skoro, skoro zabraniają tego zasady gry? Gdyby Cipy chciały to znajdując twój nick na allegro jak sprzedajesz chara mogliby ci założyć sprawę, to samo tyczy się do OTS, na których płaci się za PACC, a są takie. Ludzie zarabiają na produkcie, którego nie zrobili. Cipsoft ma prawa autorskie do gry i wszelkie zarabianie na grze przez osoby trzecie jest nielegalne.

Cytuj:
Ale w jakim tempie będziesz bił ten lvl? Kumpel z PAccem obrobi 2 razy 180 zanim ty wbijesz 150. Takie życie, chcesz mieć łatwo - musisz zapłacić : )
Spokojnie możesz lecieć w tym samym tempie co PACC, jednak trzeba wiedzieć kiedy i gdzie masz expić (rezerwowanie miejsc), u nas na Hibernie wszystkie expowiska na PACC są i tak zapchane także tak czy inaczej trzeba rezerwować... powiem to tyle, zależy od servera.

Cytuj:
..ktore od niepamietnych czasow byly domena FACC i ktorych nikt sie nie czepial/ nie usprawnial przez ladnych pare lat. Nie przesadzajmy, nie ograniczajmy terenow FACC tylko do kopalnii wokol Kaz.
Przypominam, że na Ghost Landzie chodzi sporo osób, kazoo nie jesy jedynym miejscem obleganym przez facc. Maze of~ wejdź i zobacz jak tam nagminnie gracze FACC łamią zasady tibia rules poprzez botowanie. Mount Sternum teraz również jest oblegane, gdyż lepszy jest tam exp niż na guardach ;] Mintwallin (najlepsze miejsce to zarabiania kasy w grze, jeżeli chodzi o looty), wszystkie te miejsca mają jakieś swoje zastosowanie i są jedynymi w swoim rodzaju.

Cytuj:
warunek: ktos je zdobedzie i raczy FACCom sprzedac, czego nie da sie wprost zatrzymac wprowadzeniem mozliwosci uzywania konkretnych przedmiotow TYLKO przez graczy premmium co automatycznie obnizyloby atrakcyjnosc FACC do zera.

po raz kolejny pragne zauwazyc, ze wiekszosc tego co nazywa sie powszechnie questami polega na otwarciu skrzynki z nagroda po uprzednim ( albo i nie ) wybiciu broniacych jej potworow, tak sie sklada ze wszystkie "questy" na tyle zlozone zeby wypadalo je nazywac questami sa dostepne dla PACC a zdecydowana wiekszosc przedmiotow wartych zachodu i dostepnych z questow zdobywaja gracze z platnym kontem.
Gdyby wszystkie itemy i bardzo rozbudowane questy były dostępne dla FACC, to po co byłby PACC? Nie było by rynku zbytu, bo za dużo by było wszystkiego. Poza tym o ile się nie mylę, Banshee jest jednym z bardziej rozbudowanych questów i PARADOX TOWER...

Cytuj:
to nie jest regula, np. w demo Alpha Centauri mozna grac wszystkimi frakcjami ale ograniczony jest czas gry ( a wiec stopien rozbudowy panstwa a nie mozliwosci startu ).
A w tibii masz możliwość grania za free cały czas, dlatego są inne ograniczenia jak w Alpha Centauri.

Cytuj:
i tyle przez 10 lat istnienia gry ? Napisalem ze kosmetyczne zmiany sa, bo sa wymuszone przez rynek, logiczne jest ze nic nie moze zostac w niezmienionym ksztalcie przez 10 bitych lat.
10 lat temu tereny facc wyglądały zupełnie inaczej... jeżeli uważasz, że nic nie zmieniło się od 10 lat dla facc no to nie wiem co już ty w ogóle uznajesz za zmiany...

Cytuj:
i takie gry preferuje, bo z reguly z nimi jest jak z samochodami dobrej marki - gdy juz sie zaplaci widac za co wykladalo sie kase.
I tu sie zodzę z tobą w 100%

Cytuj:
Wbijanie 100 lev na facc przestalo byc modne prawie 3 lata temu, jeszcze za czasow gdy nie wynalezli m.in Arcanii. Pierwszy byl jakis palek zdaje sie z Danubii, drugi moj znajomy z Valorii, potem sie to posypalo, szczegolnie po upie 8.0 gdy wbity exp przestal cokolwiek znaczyc.
Nie przestało być modne, a zaczęło być nudne... Osobiście siedząc na guardach po kilka h/dziennie zacząłbym widywać tylko kilka pixeli... dlatego pacc ma urozmaicone expienie, co adekwatne jest to kasy jaką się na to wykłada.

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania