![]() |
#302 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Bielsko - Biała
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 81
|
![]() Cytuj:
Nie jest podobne do początku <- lol? fake nie może być ciągle o tym samym -.-" zwroty akcji sąpotrzebne... The Village=Osada <- LOL?! village nie koniecznie oznacza osadę omg. To było tylko tłumaczenie tytułu filmu i niektórzy myślą żę village to znaczy osada. I nikt nie mówił że ten fake to być idento jak osada -.-' JAG kosmiczne biuro śledcze <- LOL?! Widzisz tam jakieś śledztwo? Sąd? Adwokatów?? Bo ja nie. I kosmicznych sądów teżnie widze... |
|
![]() |
![]() |
#303 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() Cytuj:
1. "zwroty akcji są potrzebne" są potrzebne ale nie w aż takim stopniu. Oglądasz LOST? Ok głupie pytanie. Prawie wszyscy to oglądają. A teraz wyobraź sobie zwrot akcji, że wszyscy wynoszą się wyspy. Nie zostaje wyjaśnione o co chodziło z obcymi, ponieważ reżyserom zachciało się zwrotu akcji i przenieśli ich na kontynent. Przemyśl to. 2. Village - Osada, wioska, wieś, małe miasto. Wychodzi na jedno. Słownik synonimów się kłania. 3. Marynarka powietrzna, JAG - to były tylko luźne przykłady. Marynarka powietrzna, tu się walnąłem ale nie szkodziłoby gdybyś nazwał ich chociaż "Wojskowe siły powietrze U.S.A". Pozdro EDIT Powyższe wypowiedzi nie zmieniają faktu, że czekam na ów komix z niecierpliwością ;] Ostatnio edytowany przez PaYo - 08-02-2007 o 15:07. |
|
![]() |
![]() |
#304 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drakon Tene
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() @up
Wiesz czym był by ten fake, jak by ludzie tacy jak ty w nim wszystko dyktowali? To jest jego sprawa czy fake cały czas dzieje sie w wiosce, czy nie, lub czy są zwroty akcji, albo ich brak... W takie żeczy się nie ingeruje... Wyobraź sobie co to by było jak by fani LOST zaczeli dyktować warunki co i jak ma sie dziać w serialu. Fabuła jest sprawą tylko i wyłącznie autora, nikt nie powinien mu dyktować co ma sie dziać w jego filmie, serialu, bądź tak jak tutaj fake... To jest Glavesa fake i uszanuj jego decyzje, jeśli chcesz dyktować warunki, to zrób sobie fake pt. "The Village by (tutaj nick)". Za dużo byś chciał, nie jesteś tu nikim na tyle ważnym żeby dyktować ludziom co mają robić w swych pracach, NIKT nie jest... @topic Ehmm... Glaves! Podobno robisz ten next part. Skoro tak to czemu go jeszcze nie ma? ![]()
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
#305 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Biłgoraj
Imię: NIE POWIEM NICKU!
Profesja: Elder Druid
Świat: Antica
Poziom: 112
|
![]() OOOOOOO kur.. To jest zajefajne oby tak dalej
#306 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Cytuj:
Nie ma problemu. @Topic: Hmmm, była kłótnia o to czy Village to Osada czy też nie... no cóż: Village może jaknajbardziej oznaczać Osadę, ale wcale też nie musi, to takie wlaśnie uroki tłumaczenia z obcego języka na nasz. Bądź co bądź, osadę (po tłumaczeniu), raczej bym nazwał angielskie słówko "Outpost" (Co także oznacza punkt obserwacyjny - bądź też coś w tym stylu ![]() Ale jedno mi się straszliwie nie podoba, Prawie że całkowite zwalenie organizacji jaka istnieje w tej wiosce... czy co to tam jest . Te wszelkie "systemy obronne" (Potwory z lasu), itp itd... identyczne...mogłeś dodać więcej swych pomysłów, a nie aż tak podobne =/ To mi sie właśnie nie podoba. Kolejną sprawą, jest wykonanie nowych grafik (samochody, helikoptery, lotniskowiec): To co mi sie nie podoba to: "Poduszkowate" cieniowanie (Pillow), albo przynajmniej jego Przerazajacy Brak, co sprawia wrażenie plastiku. Mimo, że widoczne są ślady "zewnetrznego" cieniowania, to nadal cały materiał przypomina plastik (np. Helikoptery, Lotniskowiec w środku/na zewnatrz), musiałbyś troszkę poćwiczyć, popróbować jak zrobić odpowiedni materiał cieniując.... Kontrast jest tu bardzo ważny, światło inaczej odbija się od Plastiku, inaczej od drewna, inaczej od metalu, inaczej od betonu .... i powierzchnia także nie jest płaska... to też musisz zapamiętać (Nie mówie tu o drodze, bo Tylko w Polsce mamy tak nadmierne kretowiska w jezdni, aż strach jechać autostradą...). A by nie było gorzko, podobały mi się kształty pojazdów (Helikopterów bojowych - nie tej "Orki" czy jak ona sie tam nazywa, czyli helikoptera ratowniczego/transportujacego zaopatrzenie - jakos mi nie przypadla do gustu). Co następnę... hmmm efekty i ich skutki... Udało Ci się wykonać "Awaryjne lądowanie" helikoptera (pierwsze odcinki)... Ziemia lekko brązowa (Wnioskuje, że wykopana- może być to także spalona trawa, nie wiem... to Autor wie jedynie). Hmmm, wybuch pojazdu... okkk... ale jest jedno wielkie ale... Ten pojazd był tak czysty, bez żadnych przedmiotów w środku, któe powodowały by odmienny kolor płomienia ? Czemu ten ogień jest jednostanie żółty ? Nie wiem czy wiesz, ale ogień przy źródle jest niemal że biały, zaś przy końcach ramion (tak nazwijmy "Granice" płomieni), kolor zamienia się w ciemno czerwony, lub inny ciemny kolor - zależnie od materiału jaki palimy. Kolejne, efekt wybuchu... dobra...wybucho, coś tam poleciało... ale zauważ, że ci policjanci, co stali tóż obok pojazdu, zostali zabici jakby w stkutek medyczny? Wstrzyknięto im jakiś środek, i ich mózg obumarł, powodując śmierć... ? Nie powinno być tam śladów oparzeń ? Spalone odzienie, brązowa/czerwona skóra - nie mówie tu o oderwanych kończynach, bo to było by już Sci-Fiction, taka eksplozja by nie wywołała raczej takiego efektu. Kolejną rzeczą jest...hmmm...Czym by Cię tu pognębić? Może przejdźmy już do fabuły: Jak już mówiłem na samym początku, potwornie nie podoba mi się zwalenie prawie że całego życia w wiosce z filmu pt "Osada". "Potwory", ukrywanie się domach, gdy "Osobistości z dużymi pazurami i w kapturach, szatach o potwornych twarzach"... i takie tam bla bla bla... Ok, dobra.... nie miałeś pomysłu jak to zmodyfikować... niech będzie... pare minusów w tym jest... . Potem nagle ze spokojnej wioski + rozbicia się ("true spokoj" wg. mnie), potem nagle pościg - zwrót akcji, za duży wg. mnie ![]() ![]() Co do lotniskowca, dziwne bylo to, ze zolnierze strzelali do swoich (?) ... nie bylo jakiegos... punktu dzieki czemu mozna rozroznic ktorzy to ktorzy... . Wiesz Rozne organizacje uzywaja roznych ubran, by sie rozrozniac ![]() Tak tylko by powiedzieć... dodać... Czym i sie wydaje czy marynarka U.S.A uzywa ubran w kolorach: -Zaloga nizszego szczebla = Niebieskie -Oficerowie i wyzej = Bialo+czarny ? Przynajmniej teraz tak mi sie kojarzy.... Podczas drugiej wojny swiatowej, bylo chyba nawet podobnie... . Ale dobra, niech bedzie i tak... . Ocena ogolna: Biorac pod uwage wszystko co Ci moglem wytknac, tam Ci ...hmmm..... Cos kolo 75/100 +/- za tą osadę i życie w niej (w jakis sposob funkcjonuje!). |
|
![]() |
![]() |
#307 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Imię: Drakon Tene
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() @up
O tak, a mówią że to ja sie tu wszystkiego czepiam ![]() Oczywiście masz dużo racji (nie powiem że we wszystkim sie zgadzam), bo to co mówisz to są ważne szczegóły (mimo że szczegóły ^^), jednak to jest kwesja ludzkiego lenistwa (lub pracowistości). Nie dziw sie teraz jak cie niektórzy znienawidzą (nie mówie o sobie...) ![]() Do tej pory wielu ludzi ( w większości o płytkich rozumkach) uważało Glavesa za "boga", ktoś wreszcie postarał im sie to wyperswadować. Właściwie to ja prubowałem od początku, ale nie na taką skale... To tyle odemnie ![]() @down Poważny człowiek po prostu ^^
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant Ostatnio edytowany przez Drakon - 08-02-2007 o 18:01. |
![]() |
![]() |
#308 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Daleko od rzeczywistości...
Profesja: Druid
![]() |
![]() @Avager
Jednak jesteś dobry. Po przeczytaniu tego gały mi wyszły na wierch. ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Użytkownik Forum
|
![]() @avager:
Uuu sie rozpisałeś ^^' Z pewnymi wątkami które poruszyłeś zgodzę sie (np cieniowanie xD wybuch radiowozu) Jednak z pewnymi nie. Nie będę wszystkiego co ty wypisywał ale np: "Żołnierze strzelający do swoich" Ci co ich zabili wyglądali tak samo bo to byli hmm... jakby tajni ludzie Ivanova(złego) stacjonujący na lotniskowcu ^^ |
![]() |
![]() |
#310 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ten zwrot akcji nie pasuje. Jest zbyt dynamiczny. Poza tym, chciałbym zwrócić uwagę, że zwroty akcji, itp. Ale jeżeli, ktoś czyta wszystko na raz od razu. Widzi wyraźny kontrast pomiędzy, początkiem przygotowującym widza na mroczny klimat SC-FI, potem pogłębiają to potwory. Nagle zwrot, strzelaniny, wybuchy, mafie! Co do zwrotu i tych potworów, po co w ogóle one były jak nic z nimi się nie związało? Potwory przypełzły do wioski by się pokazać w kadrze jak reszta noobków krzyczących "weź mnie do komiksu"? Po co one w ogóle były? I nie wmawiajcie mi, że kogoś do czegoś zmuszam. ja tylko wytykam błędy, które zauważyłem. Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#311 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po co są te potwory ? Widocznie jak Glaves je dał to mają jakąś rolę... A może tylko po prostu są od tak...
To się jeszcze okaże...
#312 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra zdradze bo... -.-
To nie żadne potwory tylko goście poprzebierani i ucharakteryzowani, którzy nocą wraz z zaistniałą tam sytuacją budziły strach. Miały one zatrzymać pilotów w "wiosce" żeby nie zwiali. I chcieli im wmówić że przenieśli się w czasie (co możnaby wywnioskować z wyglądu wioski). Ale piloci postanowili uciec bo Nattaly która jest <kimśtam> dała im cynk ![]() Ostatnio edytowany przez Glaves - 08-02-2007 o 20:51. |
![]() |
![]() |
#314 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bym ich związał
![]() Ale Ty tutaj rządzisz. Pozdro |
![]() |
![]() |
#315 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: gdzieś
Imię: jakaś nowa postać
Gildia: brak raczej nie szukam
Świat: zawsze pełny
Poziom: 4
|
![]() 10/10 suuuuuuuuuuuuppppeeeeeeerrrrrrr more more more more!!!!!!!!to jest extra!!!!ale w tym odcinku nie było akcji czemu?
#317 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: mwahahahahahahahaha
Wpisy bloga: 6
Stan: Usunięty
Imię: hahahahahahahaha
Profesja: Elite Knight
Gildia: hahahahahahahaha
Świat: hahahahahahahah
Poziom: hah
Skille: hahahah
Poziom mag.: ha
![]() |
![]() Ye ye ye znowu i jak zwykle wymiatasz Glaves ;] Ten Faq jest podobnie genialny do Piątego żywiołu ;] 9/10 - powód ? nic nie jest doskonałe ;]
* ja to mam pecha - nigdy nie moge być pierwszy po daniu nowego odcinka w extra faqach * |
![]() |
![]() |
#318 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Imię: Songo of Astera
Profesja: Sorcerer
Gildia: Aktualnie brak :(
Świat: Astera
Poziom: 25
Skille: 10/21