Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Fake'i

Notki

Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-02-2007, 22:43   #301
S-Player
Użytkownik forum

S-Player's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Zduńska Wola

Stan: Niegrający
S-Player ma numer GG 3466886 Send a message via Skype™ to S-Player
Król

No no facio super fake ! Postarałeś się daje ci 10/10 należało ci się
S-Player jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-02-2007, 07:40   #302
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Bielsko - Biała

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 81
Domyślny Wtf?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PaYo Pokaż post
Heh, zabrało ich LOTNICTWO USA... No i co z tego, że lotnictwo... gdyby jakaś marynarka powietrzna lub coś w tym stylu. ...

Mimo wszystko to już nie jest podobne do tego co było na poczatku. Co to ma wspólnego z Osadą? Zapamiętaj, że tytuł komiksu to "The Village = Osada". A ty robisz z tego JAG kosmicznie biuro sledcze.

Fake się stacza Stracił mroczny klimat 9/10 ;] Wykonanie 10/10

Pozdro
Marynarka powietrzna? <- lol?
Nie jest podobne do początku <- lol? fake nie może być ciągle o tym samym -.-" zwroty akcji sąpotrzebne...
The Village=Osada <- LOL?! village nie koniecznie oznacza osadę omg. To było tylko tłumaczenie tytułu filmu i niektórzy myślą żę village to znaczy osada. I nikt nie mówił że ten fake to być idento jak osada -.-'
JAG kosmiczne biuro śledcze <- LOL?! Widzisz tam jakieś śledztwo? Sąd? Adwokatów?? Bo ja nie. I kosmicznych sądów teżnie widze...
The ConquerorProlog
Glaves jest offline  
stary 08-02-2007, 13:44   #303
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glaves Pokaż post
Marynarka powietrzna? <- lol?
Nie jest podobne do początku <- lol? fake nie może być ciągle o tym samym -.-" zwroty akcji sąpotrzebne...
The Village=Osada <- LOL?! village nie koniecznie oznacza osadę omg. To było tylko tłumaczenie tytułu filmu i niektórzy myślą żę village to znaczy osada. I nikt nie mówił że ten fake to być idento jak osada -.-'
JAG kosmiczne biuro śledcze <- LOL?! Widzisz tam jakieś śledztwo? Sąd? Adwokatów?? Bo ja nie. I kosmicznych sądów teżnie widze...
Chyba Cię obraziłem ponieważ "zlolowałeś" cały poprzedni post.
1. "zwroty akcji są potrzebne" są potrzebne ale nie w aż takim stopniu. Oglądasz LOST? Ok głupie pytanie. Prawie wszyscy to oglądają. A teraz wyobraź sobie zwrot akcji, że wszyscy wynoszą się wyspy. Nie zostaje wyjaśnione o co chodziło z obcymi, ponieważ reżyserom zachciało się zwrotu akcji i przenieśli ich na kontynent. Przemyśl to.

2. Village - Osada, wioska, wieś, małe miasto. Wychodzi na jedno. Słownik synonimów się kłania.

3. Marynarka powietrzna, JAG - to były tylko luźne przykłady. Marynarka powietrzna, tu się walnąłem ale nie szkodziłoby gdybyś nazwał ich chociaż "Wojskowe siły powietrze U.S.A".

Pozdro

EDIT

Powyższe wypowiedzi nie zmieniają faktu, że czekam na ów komix z niecierpliwością ;]

Ostatnio edytowany przez PaYo - 08-02-2007 o 15:07.
PaYo jest offline  
stary 08-02-2007, 16:07   #304
Drakon
Użytkownik Forum

Drakon's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Wszedzie
Drakon ma numer GG 3812510 Drakon ma login Tlenu drakon91@o2.pl
Domyślny

@up
Wiesz czym był by ten fake, jak by ludzie tacy jak ty w nim wszystko dyktowali? To jest jego sprawa czy fake cały czas dzieje sie w wiosce, czy nie, lub czy są zwroty akcji, albo ich brak... W takie żeczy się nie ingeruje...
Wyobraź sobie co to by było jak by fani LOST zaczeli dyktować warunki co i jak ma sie dziać w serialu. Fabuła jest sprawą tylko i wyłącznie autora, nikt nie powinien mu dyktować co ma sie dziać w jego filmie, serialu, bądź tak jak tutaj fake...

To jest Glavesa fake i uszanuj jego decyzje, jeśli chcesz dyktować warunki, to zrób sobie fake pt. "The Village by (tutaj nick)". Za dużo byś chciał, nie jesteś tu nikim na tyle ważnym żeby dyktować ludziom co mają robić w swych pracach, NIKT nie jest...

@topic
Ehmm...
Glaves! Podobno robisz ten next part. Skoro tak to czemu go jeszcze nie ma?

100 Anni Inter!!

Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2
Tibia Turnaments - Fake Story
Ukończony
Mni spis treści:
Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7

Mój Deviant
Drakon jest offline  
stary 08-02-2007, 16:32   #305
Kiizbu
Użytkownik Forum

Kiizbu's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Biłgoraj

Profesja: Elder Druid
Świat: Antica
Poziom: 112
Send a message via Skype™ to Kiizbu
Domyślny MOJa reakcja

OOOOOOO kur.. To jest zajefajne oby tak dalej
stary 08-02-2007, 17:02   #306
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Str4t0s
Ciesze sie ze w porę się zapisałem jako burmistrz
Fake Bardzo dobry
ocena : 93/100 (sorki avager za uzycie twojej skali ale ona jest najlepsza)

Nie ma problemu.

@Topic:

Hmmm, była kłótnia o to czy Village to Osada czy też nie... no cóż:
Village może jaknajbardziej oznaczać Osadę, ale wcale też nie musi, to takie wlaśnie uroki tłumaczenia z obcego języka na nasz. Bądź co bądź, osadę (po tłumaczeniu), raczej bym nazwał angielskie słówko "Outpost" (Co także oznacza punkt obserwacyjny - bądź też coś w tym stylu ), Village tu pasuje.

Ale jedno mi się straszliwie nie podoba, Prawie że całkowite zwalenie organizacji jaka istnieje w tej wiosce... czy co to tam jest .
Te wszelkie "systemy obronne" (Potwory z lasu), itp itd... identyczne...mogłeś dodać więcej swych pomysłów, a nie aż tak podobne =/ To mi sie właśnie nie podoba.

Kolejną sprawą, jest wykonanie nowych grafik (samochody, helikoptery, lotniskowiec):
To co mi sie nie podoba to:
"Poduszkowate" cieniowanie (Pillow), albo przynajmniej jego Przerazajacy Brak, co sprawia wrażenie plastiku.
Mimo, że widoczne są ślady "zewnetrznego" cieniowania, to nadal cały materiał przypomina plastik (np. Helikoptery, Lotniskowiec w środku/na zewnatrz), musiałbyś troszkę poćwiczyć, popróbować jak zrobić odpowiedni materiał cieniując....
Kontrast jest tu bardzo ważny, światło inaczej odbija się od Plastiku, inaczej od drewna, inaczej od metalu, inaczej od betonu .... i powierzchnia także nie jest płaska... to też musisz zapamiętać (Nie mówie tu o drodze, bo Tylko w Polsce mamy tak nadmierne kretowiska w jezdni, aż strach jechać autostradą...).

A by nie było gorzko, podobały mi się kształty pojazdów (Helikopterów bojowych - nie tej "Orki" czy jak ona sie tam nazywa, czyli helikoptera ratowniczego/transportujacego zaopatrzenie - jakos mi nie przypadla do gustu).

Co następnę... hmmm efekty i ich skutki...
Udało Ci się wykonać "Awaryjne lądowanie" helikoptera (pierwsze odcinki)... Ziemia lekko brązowa (Wnioskuje, że wykopana- może być to także spalona trawa, nie wiem... to Autor wie jedynie).
Hmmm, wybuch pojazdu... okkk... ale jest jedno wielkie ale...
Ten pojazd był tak czysty, bez żadnych przedmiotów w środku, któe powodowały by odmienny kolor płomienia ? Czemu ten ogień jest jednostanie żółty ? Nie wiem czy wiesz, ale ogień przy źródle jest niemal że biały, zaś przy końcach ramion (tak nazwijmy "Granice" płomieni), kolor zamienia się w ciemno czerwony, lub inny ciemny kolor - zależnie od materiału jaki palimy.

Kolejne, efekt wybuchu... dobra...wybucho, coś tam poleciało... ale zauważ, że ci policjanci, co stali tóż obok pojazdu, zostali zabici jakby w stkutek medyczny? Wstrzyknięto im jakiś środek, i ich mózg obumarł, powodując śmierć... ?
Nie powinno być tam śladów oparzeń ? Spalone odzienie, brązowa/czerwona skóra - nie mówie tu o oderwanych kończynach, bo to było by już Sci-Fiction, taka eksplozja by nie wywołała raczej takiego efektu.

Kolejną rzeczą jest...hmmm...Czym by Cię tu pognębić?

Może przejdźmy już do fabuły:
Jak już mówiłem na samym początku, potwornie nie podoba mi się zwalenie prawie że całego życia w wiosce z filmu pt "Osada". "Potwory", ukrywanie się domach, gdy "Osobistości z dużymi pazurami i w kapturach, szatach o potwornych twarzach"... i takie tam bla bla bla... Ok, dobra.... nie miałeś pomysłu jak to zmodyfikować... niech będzie... pare minusów w tym jest... .
Potem nagle ze spokojnej wioski + rozbicia się ("true spokoj" wg. mnie), potem nagle pościg - zwrót akcji, za duży wg. mnie , mogłeś to bardziej ukazać ... hmmm jakby to powiedzieć, ukazać czemu to wszystko tak się dzieje, co się tam dzieje, itp itd - może zrozumiesz .

Co do lotniskowca, dziwne bylo to, ze zolnierze strzelali do swoich (?) ... nie bylo jakiegos... punktu dzieki czemu mozna rozroznic ktorzy to ktorzy... . Wiesz Rozne organizacje uzywaja roznych ubran, by sie rozrozniac - a nie wszyscy w zestawie z 2 wojny swiatowej.

Tak tylko by powiedzieć... dodać...
Czym i sie wydaje czy marynarka U.S.A uzywa ubran w kolorach:
-Zaloga nizszego szczebla = Niebieskie
-Oficerowie i wyzej = Bialo+czarny ?

Przynajmniej teraz tak mi sie kojarzy....
Podczas drugiej wojny swiatowej, bylo chyba nawet podobnie... .

Ale dobra, niech bedzie i tak... .

Ocena ogolna:

Biorac pod uwage wszystko co Ci moglem wytknac, tam Ci ...hmmm.....
Cos kolo 75/100 +/- za tą osadę i życie w niej (w jakis sposob funkcjonuje!).
Avager jest offline  
stary 08-02-2007, 17:15   #307
Drakon
Użytkownik Forum

Drakon's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym

Świat: Wszedzie
Drakon ma numer GG 3812510 Drakon ma login Tlenu drakon91@o2.pl
Domyślny

@up
O tak, a mówią że to ja sie tu wszystkiego czepiam
Oczywiście masz dużo racji (nie powiem że we wszystkim sie zgadzam), bo to co mówisz to są ważne szczegóły (mimo że szczegóły ^^), jednak to jest kwesja ludzkiego lenistwa (lub pracowistości). Nie dziw sie teraz jak cie niektórzy znienawidzą (nie mówie o sobie...)
Do tej pory wielu ludzi ( w większości o płytkich rozumkach) uważało Glavesa za "boga", ktoś wreszcie postarał im sie to wyperswadować. Właściwie to ja prubowałem od początku, ale nie na taką skale...

To tyle odemnie

@down
Poważny człowiek po prostu ^^

100 Anni Inter!!

Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2
Tibia Turnaments - Fake Story
Ukończony
Mni spis treści:
Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7

Mój Deviant

Ostatnio edytowany przez Drakon - 08-02-2007 o 18:01.
Drakon jest offline  
stary 08-02-2007, 17:39   #308
Shuki
Użytkownik Forum

Shuki's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Daleko od rzeczywistości...

Profesja: Druid
Shuki ma numer GG 8014050
Domyślny

@Avager

Jednak jesteś dobry. Po przeczytaniu tego gały mi wyszły na wierch. Nie wiem co więcej napisać...
Shuki jest offline  
stary 08-02-2007, 18:55   #309
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Domyślny

@avager:
Uuu sie rozpisałeś ^^'
Z pewnymi wątkami które poruszyłeś zgodzę sie (np cieniowanie xD wybuch radiowozu)
Jednak z pewnymi nie. Nie będę wszystkiego co ty wypisywał ale np: "Żołnierze strzelający do swoich" Ci co ich zabili wyglądali tak samo bo to byli hmm... jakby tajni ludzie Ivanova(złego) stacjonujący na lotniskowcu ^^
The ConquerorProlog
Glaves jest offline  
stary 08-02-2007, 19:01   #310
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drakon Pokaż post
@up
Wiesz czym był by ten fake, jak by ludzie tacy jak ty w nim wszystko dyktowali? To jest jego sprawa czy fake cały czas dzieje sie w wiosce, czy nie, lub czy są zwroty akcji, albo ich brak... W takie żeczy się nie ingeruje...
Wyobraź sobie co to by było jak by fani LOST zaczeli dyktować warunki co i jak ma sie dziać w serialu. Fabuła jest sprawą tylko i wyłącznie autora, nikt nie powinien mu dyktować co ma sie dziać w jego filmie, serialu, bądź tak jak tutaj fake...

To jest Glavesa fake i uszanuj jego decyzje, jeśli chcesz dyktować warunki, to zrób sobie fake pt. "The Village by (tutaj nick)". Za dużo byś chciał, nie jesteś tu nikim na tyle ważnym żeby dyktować ludziom co mają robić w swych pracach, NIKT nie jest...
Drakon, kilka razy powtórzyłeś w swym poście, że ja Glavesowi dyktuje co ma robić. Jak najbardziej nie! Po prostu wytknąłem mu błędy, które zaobserwowałem. Tak jak Avager. Który zaobserwował to samo co ja.
Ten zwrot akcji nie pasuje. Jest zbyt dynamiczny.

Poza tym, chciałbym zwrócić uwagę, że zwroty akcji, itp. Ale jeżeli, ktoś czyta wszystko na raz od razu. Widzi wyraźny kontrast pomiędzy, początkiem przygotowującym widza na mroczny klimat SC-FI, potem pogłębiają to potwory. Nagle zwrot, strzelaniny, wybuchy, mafie!

Co do zwrotu i tych potworów, po co w ogóle one były jak nic z nimi się nie związało? Potwory przypełzły do wioski by się pokazać w kadrze jak reszta noobków krzyczących "weź mnie do komiksu"? Po co one w ogóle były?

I nie wmawiajcie mi, że kogoś do czegoś zmuszam. ja tylko wytykam błędy, które zauważyłem.

Pozdro

PaYo jest offline  
stary 08-02-2007, 19:10   #311
Sezowaty
Użytkownik Forum

Sezowaty's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: W mieszkaniu...

Stan: Niegrający
Imię: Qozettos
Poziom: 42
Sezowaty ma numer GG 6070154 Send a message via Skype™ to Sezowaty
Domyślny

Po co są te potwory ? Widocznie jak Glaves je dał to mają jakąś rolę... A może tylko po prostu są od tak...
To się jeszcze okaże...
stary 08-02-2007, 20:49   #312
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Domyślny

Dobra zdradze bo... -.-
To nie żadne potwory tylko goście poprzebierani i ucharakteryzowani, którzy nocą wraz z zaistniałą tam sytuacją budziły strach. Miały one zatrzymać pilotów w "wiosce" żeby nie zwiali. I chcieli im wmówić że przenieśli się w czasie (co możnaby wywnioskować z wyglądu wioski).
Ale piloci postanowili uciec bo Nattaly która jest <kimśtam> dała im cynk
The ConquerorProlog

Ostatnio edytowany przez Glaves - 08-02-2007 o 20:51.
Glaves jest offline  
stary 08-02-2007, 21:07   #313
Sachabeus
Użytkownik forum

Sachabeus's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2007

Imię: Sachabeus
Świat: Candia
Evul

ten fake jest wy***wisty!!!
Sachabeus jest offline  
stary 08-02-2007, 22:23   #314
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Domyślny

Ja bym ich związał . Prostsze, logiczniejsze i łatwiejsze ;]

Ale Ty tutaj rządzisz.

Pozdro

PaYo jest offline  
stary 08-02-2007, 23:33   #315
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Domyślny 9 część

@up:
Strach robi swoje. I nie mieli liny ;D

Część 9:

163)

164)

165)

166)

167)

168)

169)

170)

171)

172)

173)

174)

175)

176)

177)

178)

179)

180)

181)

KOMMENT!!
The ConquerorProlog
Glaves jest offline  
stary 08-02-2007, 23:39   #316
Yuno Skumi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: gdzieś

Świat: zawsze pełny
Poziom: 4
Domyślny

10/10 suuuuuuuuuuuuppppeeeeeeerrrrrrr more more more more!!!!!!!!to jest extra!!!!ale w tym odcinku nie było akcji czemu?

kliknij a dodasz mi 30 tc w toribashu(spełnij dobry uczynek)
Yuno Skumi jest offline  
stary 08-02-2007, 23:39   #317
Torog Velrock
Użytkownik Forum

Torog Velrock's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: mwahahahahahahahaha
Wpisy bloga: 6

Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Świat: hahahahahahahah
Poziom: hah
Skille: hahahah
Poziom mag.: ha
Torog Velrock ma numer GG 6504355
Domyślny

Ye ye ye znowu i jak zwykle wymiatasz Glaves ;] Ten Faq jest podobnie genialny do Piątego żywiołu ;] 9/10 - powód ? nic nie jest doskonałe ;]

* ja to mam pecha - nigdy nie moge być pierwszy po daniu nowego odcinka w extra faqach *
Torog Velrock jest offline  
stary 08-02-2007, 23:52   #318
songossj4
Użytkownik Forum

songossj4's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2005

Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 25
Skille: 10/21
Poziom mag.: 35
songossj4 ma numer GG 4789662 songossj4 ma login Tlenu songossj4@tlen.pl
Domyślny

Zabójczy ten Fake Fajnie wyszły Ci Glaves te wozy pancerne, szacunek się należy
Ocena 9.9/10 bo zawsze o to 0.1 może być lepszy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shuki Pokaż post
Phi... Pierdne i już leżysz. Muahahaha!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sarix Pokaż post
a ja jestem pstrykacz roz********cz...<pstryk nie ma was>
songossj4 jest offline  
stary 08-02-2007, 23:58   #319
Glaves
Użytkownik Forum

Glaves's Avatar

Domyślny

Kurde wiem że mało akcji ale taki scenariusz ^^
Przeżyjecie xD
The ConquerorProlog
Glaves jest offline  
stary 09-02-2007, 00:38   #320
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Domyślny

buuu Dawaj po 40 odcinkow raz na rok

Ja robie po 1 odcinku na rok i jakos nikt nie krzyczy

Pozdro

PaYo jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania