Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-06-2007, 23:00   #301
Pysiek
Użytkownik Forum

Pysiek's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2006
Lokacja: Thais

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Selena
Domyślny

Ja jestem za updatem,gdyz poprostu chuj mnie strzela jak mnie pkuje jakis 30 ms/ed.
Ja sie w niego prawie nie wbijam a jak juz to 40 max a on we mnie po 20-25 z wanda + po 40 z Eksori Wis na ture wychodzi 40:60-70
Zakladajac ze trafie....
Pysiek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-06-2007, 23:00   #302
mateusz_-14
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 11 2004

Domyślny soulmann

A co do mlev nie pasi ci coś? Sonek, ED, lev 52, mlev 90 ? i co ty na to? Ale to prawda zajęło mu to bardzo dużo czasu. Rycerze mieli przesrane teraz są up i magowie maja pretensje. Jak magowie dostali rózgi to było dobrze, 8 lev sorc zabije spokojnie 8 lev knighta z rózgi (jeżeli wyszli w tym samym czasie z rooka.)

ps. Wole poczekać do update niż sie kłócić
mateusz_-14 jest offline  
stary 14-06-2007, 23:01   #303
Medivh Shady
Użytkownik Forum

Medivh Shady's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Soulmann Pokaż post
Tia, hity przynajmniej byłyby takie same, ale wciąż byłaby sprawa HP... -.-
hp styka , obrażenia się liczą .

WoW
Realm: Auchindoun
Name: Punish
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ndoun&n=Punish
Medivh Shady jest offline  
stary 14-06-2007, 23:05   #304
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

To wyglada tak:
Knight vs Drag
50(n/c/30(n/c)/0(n/c)/120(ss reakcja na forum: lol ile biją knighty??!!)/30(n/c)/200(ss: "fucking work cipsoft)/100(ss: "takie combo a sorcy to nic!"/...
Goldscorpion jest offline  
stary 14-06-2007, 23:08   #305
Biorek
Użytkownik Forum

Biorek's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Wawa

Profesja: Elite Knight
Gildia: bez
Świat: Honera
Poziom: 94
Skille: 86/78
Poziom mag.: 7
Domyślny

xD ale fajowe z mamutka można lootnać nawet niezła broń:
21:56 You see a furry club (Atk:31 Def:19 +1).
It can only be wielded properly by players of level 20 or higher.
It weighs 42.00 oz.
Rajek of Knight-kumpel z real
~~~~~Hail Vision~~~~~

\\=========
//==Borek===
\\=========
//
\\
//
Biorek jest offline  
stary 14-06-2007, 23:10   #306
Soulmann
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2006

Imię: Soulmann
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mateusz_-14 Pokaż post
A co do mlev nie pasi ci coś? Sonek, ED, lev 52, mlev 90 ? i co ty na to? Ale to prawda zajęło mu to bardzo dużo czasu. Rycerze mieli przesrane teraz są up i magowie maja pretensje. Jak magowie dostali rózgi to było dobrze, 8 lev sorc zabije spokojnie 8 lev knighta z rózgi (jeżeli wyszli w tym samym czasie z rooka.)

ps. Wole poczekać do update niż sie kłócić
Sonek bił swój magic ponad 5 lat, <tutaj chciałem dodać pewne słowo, wyrażające, co czuję na myśl o inteligencji tego pana, ale się opanowałem>. Jakie skille knight by miał po 5 latach skillowania? Pomyślałeś o tym?

WOw, 8 lev zabije 8 lev, nie nooo, to jest skandal, trzeba ZBALANSOWAC 8 LEVELKI! Chuj z tego, ze ten sorc go zabije, skoro <jeśli w update nic się nie zmieni> kilkanaście leveli wyżej knight zrookoje tego sorcka.

W ogóle nie wiem po co Sonka tutaj wspomniałeś, po prostu nie rozumiem. Jakbyś 5 lat grał w tibie (i potrafił grać, a wcale po Tobie nie wygląda) to można dużo rzeczy osiągnąc. Popatrz na Cliany z Secury, skille 113/113 :OOOOO CO TY NA TO?!?!?!?!?oneoneone!!111(...)1111 Patrz, jaki kozak!!11(...)1oneoneonejedenascie11(...)1

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Medivh Shady Pokaż post
hp styka , obrażenia się liczą .
Na wyższym lev owszem, ale chyba już nie pamiętasz, jak ciężko było expic między 30, a 60-70 (zwłaszcza druidowi, który nie może sobie zarabiać kokosów wyskakując na guardy i waląc je z WOI). Ja osobiście do tej pory nie znalazłem ŻADNEGO miejsca gdzie miałbym niezły exp, nie padałbym od jednego kombo i nie miał waste.
Soulmann jest offline  
stary 14-06-2007, 23:16   #307
Virding
Guest

Domyślny

@Goldscorpion
Co poradzisz? :s
Są ludzie młotki, są i taborety. A że w Tibie grają dzieciaki o średniej wieku 12 lat, to nikt im nie przetłumaczy że po prostu została trochę zwiększona średnia hitów postaci walczących "melee".
Poprostu oni by chcieli by ich "eful pr0 game sorki na kturyh nabili 80 lewul na dragah" dostali jeszcze runy typu "mega extra hiper truper explosion" która w sklepie kosztowałaby 20gp, zadawała 2x wiekszę obrażenia od SD no i oczywiście miała 99x chargów. Niedlugo domagać się będą słynnych "mana run". No bo jak! "Pszecierż knajt dostal tyle sóper bronj i czaruw a my to co? z rurzcczek morzemy sobie powalic. Sóden Ded kosztóje 300gp i czeba 4 urzyć na draga! A knajt w 1 hitcie go zje! o!". Bla Bla bla...
Rzygać mi się chce jak patrze na tą narzekającą dzieciarnie, która pewnie z nerwów jeszcze obiadu nie jadła. Ehhh.
Knight miał w dupe -> było dobrze. Można było zrobić Sorka i szybko lvl wbić.
Sork dostał w dupe -> Mam wbity 100 "levul". Płacz i zgrzytanie zębów.

stary 14-06-2007, 23:17   #308
Krystek
Użytkownik Forum

Krystek's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005

Imię: Krrystek
Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 53
Poziom mag.: 46
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Soulmann Pokaż post
Na wyższym lev owszem, ale chyba już nie pamiętasz, jak ciężko było expic między 30, a 60-70 (zwłaszcza druidowi, który nie może sobie zarabiać kokosów wyskakując na guardy i waląc je z WOI). Ja osobiście do tej pory nie znalazłem ŻADNEGO miejsca gdzie miałbym niezły exp, nie padałbym od jednego kombo i nie miał waste.
Ja wlasnie tez nie znalazlem a mam taki sam lvl jak ty ... i jak pomysle ze oni jeszcze mnie udupia 2x to nie wiem czy sie smiac czy plakac ?

Po tym upade juz nie znajdziemy ;]

ta pujde na dragi zabije 10 w 10 min zrobie 7 k expa i lal jaki druid jest wypasny , 3 sek pozniej You are dead bo dragowi hit poszedl , i tak w kolko , jedene lepsze combo i mnie nie ma ...

pojde do tombu , lal , podejdzie do mnie 2 crypty i vampir lepsze combo i lal you are dead !! nie no trzeba zbalasnowac knajt ma tylko 3x tyle hp i nie pada i nie ma waste to skandal !!
-= Mine Shadow is your Destiny =-
Krystek jest offline  
stary 14-06-2007, 23:18   #309
Sir Raxez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2006

Gildia: ------
Świat: ------
Poziom: ---
Skille: ------
Poziom mag.: --
Domyślny

No więc, zacznijmy od tego

"Siła obrażeń zależna od poziomu spowodowała, że wysoko poziomowi magowie stali sie bardzo potężni w PvP i PvM. Postanowiliśmy to zmienić. Wszyscy wciąż będą zadawali mocniejsze obrażenia wraz z poziomem doświadczenia, ale znacznie wolniej. Jednakże rycerze i paladyni dostali w końcu zwiększenie obrażeń z bełt i broni wraz z poziomem."

Dla niekumatych:
"Knighci z wysokim lvlem (np. Seromontis, 303 EK) będzie walił mocniej z broni, chociażby miał mniej skila niż 100 ek z tą samą bronią"
"Magowie i Druidzi, będą walić mocniej wraz z wzrastaniem lvla, lecz będzie to następowało stopniowo"
<Tego akurat nie rozumiem, bo mogli zostawić te ataki Maga i Druida no ale żeby ich power rósł troszke wolniej wraz z lvlem [TU NACISK NA MLVL]>

Według mnie teraz jest 2:1 dla Knightów i Palladynów, chociaż trudno mówić już teraz, przed publicznym test serverem, ponieważ może nastąpić dużo zmian.

Teorie, i jak jest w praktyce?

"Czy będzie możliwe uderzenie w Dragona za 350+/-?
Tak, lecz nastąpić to może dopiero na 250+ lvlu (Tak myśle)
"Czy Palladyn będzie lepszy od Knighta?"
Obawiam się, iż tak... ponieważ szacując, że 1 power bolt będzie kosztował ciągle 6 gp, to palladyn wydając 600 gp, waląc po 250-350, nie narażając się na ataki melee <waląc z daleka np. Dragona>, będzie expił z samych power boltów, bez potrzeby używania run (oprócz uhów, na wszelki wypadek ew. Exura Vita/Gran
Sir Raxez jest offline  
stary 14-06-2007, 23:23   #310
longhairs93
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2007

Oczko

Popatrzmy na ten UpDate z RPGowskiej perspektywy:

-Sorcerer:
Dumny mag wkracza do legowiska Zielonego smoka pewien swych umiejętnosci i wyposarzenia (sdki),
jesli ktos gral w BG czy inna Forgotten Realmowska produkcje zna smoczą niewrażliwość (czesciowo) na magie.
Mag atakuje smoka runami ale ten wykorzystuje wradzana obrone magiczna.
Smok polegl, mag starcil kilka (3-4) run co wydaje sie jak patrzec na RPG realistyczne.

-Knight:
Bohaterski rycerz w pelnym uzbrojeniu oraz z Magicznym toporem wkracza do legowiska.
Smok szarzuje ale rycerz swietnie wycwiczony i o ogromnej sile miesci wykonuje ciecie z prawej strony, lewej i na odlew.
W wyniuk tych perfekcyjnych ciec rycerz zdjal glowe smoka z jego waskiej szyji.
To bylo naprawde realistyczne.

Taka moja teoria ale wy uwazajcie za sluszne to co chcecie.

pozdrawiam BArtlomiej~
longhairs93 jest offline  
stary 14-06-2007, 23:24   #311
longhairs93
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2007

Oczko

Popatrzmy na ten UpDate z RPGowskiej perspektywy:

-Sorcerer:
Dumny mag wkracza do legowiska Zielonego smoka pewien swych umiejętnosci i wyposarzenia (sdki),
jesli ktos gral w BG czy inna Forgotten Realmowska produkcje zna smoczą niewrażliwość (czesciowo) na magie.
Mag atakuje smoka runami ale ten wykorzystuje wradzana obrone magiczna.
Smok polegl, mag starcil kilka (3-4) run co wydaje sie jak patrzec na RPG realistyczne.

-Knight:
Bohaterski rycerz w pelnym uzbrojeniu oraz z Magicznym toporem wkracza do legowiska.
Smok szarzuje ale rycerz swietnie wycwiczony i o ogromnej sile miesni wykonuje ciecie z prawej strony, lewej i na odlew.
W wyniuk tych perfekcyjnych ciec rycerz zdjal glowe smoka z jego waskiej szyji.
To bylo naprawde realistyczne.

Taka moja teoria ale wy uwazajcie za sluszne to co chcecie.

pozdrawiam BArtlomiej~
longhairs93 jest offline  
stary 14-06-2007, 23:25   #312
Nacpany_Wlodek
Użytkownik Forum

Nacpany_Wlodek's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Wilczyn

Imię: niewazne
Profesja: Paladin
Gildia: ahusuhasd
Świat: Piździjewo
Poziom: ~7
Skille: 40+
Poziom mag.: ~3
Domyślny

@Prośba do tutorów

Czy mógłby ktoś wkleić ss z powiększonym okienkiem rozmowy jakiegoś maga na, którym byłoby widać wykaz min. 10 hitów zadanych przez dobrego rycerza.

Na szczęście to tylko test serwer i mam nadzieję, że CIPsoft jeszcze raz przemyśli kilka rozwiązań.

Ps. Rada dla NIEKTóRYCH podjaranych osób grających rycerzami.
Wyjmijcie rączki z majtek, wyjdźcie na dwór, nabierzcie powietrza i już się uspokójcie.
Nacpany_Wlodek jest offline  
stary 14-06-2007, 23:26   #313
zoom
Użytkownik Forum

zoom's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Zambrów

Domyślny

Dzieci nie kloccie sie.... trzeba poczekac
zoom jest offline  
stary 14-06-2007, 23:33   #314
Biorek
Użytkownik Forum

Biorek's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Wawa

Gildia: bez
Świat: Honera
Poziom: 94
Skille: 86/78
Poziom mag.: 7
Domyślny

Dam nowe sski żeby was uspokoić
1.Noob

2.Mamuty

3.Gildia magów

4.Pingwiny

5.Wieża skad możemy zobaczyć ciekawe widoki
Rajek of Knight-kumpel z real
~~~~~Hail Vision~~~~~

\\=========
//==Borek===
\\=========
//
\\
//
Biorek jest offline  
stary 14-06-2007, 23:35   #315
Garen
Zbanowany

Garen's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Kraków

Imię: Garen
Świat: Harmonia
Poziom: 141
Skille: 98/97
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Raxez Pokaż post
"Czy Palladyn będzie lepszy od Knighta?"
Obawiam się, iż tak... ponieważ szacując, że 1 power bolt będzie kosztował ciągle 6 gp, to palladyn wydając 600 gp, waląc po 250-350, nie narażając się na ataki melee <waląc z daleka np. Dragona>, będzie expił z samych power boltów, bez potrzeby używania run (oprócz uhów, na wszelki wypadek ew. Exura Vita/Gran
cena power boltow zostala specjalnie obnizona na test, mozliwe ze nie bedzie mozna w sklepach kupic
Garen jest offline  
stary 14-06-2007, 23:43   #316
gwizdek4
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 06 2007

Domyślny hmm

a co sie tyczy p boltow to z was sa nobki nieprzecietne lub jak wolicie PA jesli sadzicie ze bedzie walil 200-300 palek z nich kurde nie zapominajce 1 bolt na ture no i do tego nie zawsze trafia wiec nie ma co plakac beda wieksze ekipy lazic na demony wruca stare czasy. w tibie gram 3,5 roku zeby ktos nie mial watpliwosci

Ostatnio edytowany przez gwizdek4 - 14-06-2007 o 23:49.
gwizdek4 jest offline  
stary 14-06-2007, 23:45   #317
gwizdek4
Użytkownik forum

Domyślny hmm

wiece co przeczytalem tu wszystko i tak sie zbulwersowalem ze lepiej nie mowic pierwsza zecz z kad wiecie jakie skile mial kino lejacy dragi i zauwazcie ze mial sword ringa. 2 sprawa cipsoft to nie debile ( niewylaczajac poszkodowanych palkow ) a nie o to mi biega mam 77 RP dist 96;
druida na 112 lev z 69 mlev i wiem jedno jak nie umiecie grac druidem bez wastowania to mi was szkoda bo ja nim nigdy kasy nie stracilem. Jednak wole gre palkiem i nim gram od niedawna i jedyny ded jaki nim mialem to wlasnie od sorca ktory podlecial domnie pod domek ue+sd i niemial co zbierac bo aola mialem wiec, bylo cos nie tak z sila zwlaszcza sorcow ale poczytajcie co pisza na stronie www.tibia.pl
"Trochę faktów na temat balansu postaci" a moze zrozumiecie o co w tym chodzi i tak magowie beda lepsi macie 2 viski na ture i do tego jeszcze rody i wandy. jaki kinio jest w stanie zabijac solo hydre choc musze przeznac ze 2 razy padlem na combo od hydry (bloker nawalil) wiec nie ma co plakac na pewno gra bedzie trudniejsza i to dobrze bo co to za sztuka isc na latwizne
a co dotyczy p boltow "Powiedziałem że dostępność power boltów wzrośnie. Powinny one zastąpić używanie runów SD przez paladynów. Spowodowało to pytania czy będą zadawały one takie same obrażenia. Odpowiedz brzmi: oczywiście że nie." i pamietajcie oni zrobia tak zeby bylo dobrze gdyz oni nie robia tego dlanas tylko dla pieniedzy pozdro

Ostatnio edytowany przez gwizdek4 - 14-06-2007 o 23:54.
gwizdek4 jest offline  
stary 14-06-2007, 23:49   #318
Lukib
Użytkownik forum

Lukib's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007

Imię: Luki'bek
Profesja: Knight
Świat: Eternia Rox!!!
Lukib ma numer GG 11941040
Domyślny

Użytkowników czytających ten temat: 294 (zarejestrowanych: 101, gości: 193) xD

troche pogorszyli sroców/magów ale jest spoko
(wyrabane sa te bronie xD)
Lukib jest offline  
stary 14-06-2007, 23:51   #319
Adamsik
Użytkownik Forum

Adamsik's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Mam nowy pomysl na next update ;]
Damy dla knighta Exure vite a sorc bedzie biegal z exurą. W koncu sorc sie duzo leczy ;]
Adamsik jest offline  
stary 14-06-2007, 23:56   #320
kEyLoGgEr.
Użytkownik Forum

kEyLoGgEr.'s Avatar

Lokacja: Lublin

Profesja: Paladin
Świat: Danera
kEyLoGgEr. ma numer GG 8883192
Domyślny

Gadamy o knightach,sorkach,drutach pallach , a co z Rookstayerami? wiadomo cos?
kEyLoGgEr. jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania