Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-01-2007, 15:32   #301
RaZoReq
Guest

Domyślny

@up
ja też widziałem te screeny a podobno mają jeszcze 2 osoby boots of watel walking
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-01-2007, 16:02   #302
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

@up 2up
Zamieśćcie Screeny (tylko nie z jakiegoś OTS'a ani TS)

To pisałem ja, Marcin bez 24.
stary 13-01-2007, 17:36   #303
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rookstayer-Holm's Pokaż post
Pytałem sie wszedzi i dowiedzialem sie nowych rzeczy:

2. Widzialem nawet gdzies screeny jak ktos stoi na tej wysepce z tymi butami i spike swordem, z pewnoscia docieklem do tego ze to nie byl OTS.

3. Quest byl dostepny na tibi 7.2-7.4 pozniej Cipsoft usuneli ten quest poniewaz zostawali Rookstayerzy ktorych Cipsoft nie lubi poniewaz zabieraja miejsce expowisk mniejszym lvlom 1-8lvl !!
Gram w Tibie od tibi 7.2 i nie bylo czegos takiego jak quest z mino magiem. a owe zdjecie z butami i Sword of Fury bylo w tibianews jako zdjecie dnia. Jak wiadomo nie sa tam umieszczane tylko prawdziwe zdjecia. Rowiez zdjecia z test servera lub np zabawy GODow i GMow... wiec daroj sobie te rady..

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 02:37   #304
Szypty
Użytkownik Forum

Szypty's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007

Domyślny Hmmm...

Przeczytanie całego tematu zajęło mi ze 2h
Wpadłem na kilka interesujących koncepcji wynikających ze zmęczenia, należy więc wziąć pod uwagę, że ten post ma charakter mocno denny
Np ciekawe co się stanie jak zbierzemy więcej jak kilka ciał tego wilka co ma 100oz... a może CIPy zrobiły to tak, aby to wyglądało jakby mu te orki coś wycięły?
Zacznę je zbierać może, to się czegoś dowiemy...
A jak nie to się je opchnie Nupkowi;p
Mam też inny koncept...
Anuż to jest quest (NIE QEST) (MM) z maina??? Może na mainie jest lub był/będzie jakiś tp tam??? Drzwi ofkoz nie do otworzenia
Bo tak to by różne 150 nasze rokowe by zabijały, a 200 chodziły z , na roku
i by można było pozdrowić przez ścianę kumpli z roka, bsem poszpanować i 100 spikami, ew zrobić mały pokaz walki pvp i pokazać co ue robi z Minomagiem Niepokonanym;p
Szypty jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 20:56   #305
Scina
Guest

Domyślny Klucz do MM Room

Witam

Nie wiem jak dostac sie do MM ale nie mozecie odrazu odrzucac tego co ta osoba napisala
[quote=Nocny_Mysliwy;1164168]Witam, coś słyszałem, że jakiś Orc robi klucze do pokoju z Mino Magiem i można się do niego dostać...QUOTE]

Nie wiem czy rzeczywiscie jakis orc robi klucze, ale kilka dni temu pewien gracz z Meksyku (podam nick jesli bedziecie chcieli) pisal na trade buy all piece of iron each 100 gp. Ma on 22 lvl i nie ma zamiaru wyjsc z rooka, zapytalem sie go po co mu te itemy na poczatku nie chcial powiedziec dopiero jak mu powiedzialem gdzie ich szukac napisal ze trzeba ich zebrac chyba 100 (nie jestem pewny ile) i wtedy jakis NPC wymieni je na klucz. Wiec moze ta teoria ze Orc robi klucze jest dobra trzeba mu zaniesc material z ktorego moze go zrobic ale jak sie z nim dogadac tego nie wiem. Sam tej osobie pomagalem zbierac te pieces of iron, nie wiem ile ich juz ma ja mu dostarczylem tylko 2.

P.S. To jest moj pierwszy wpis wiec badzcie wyrozumiali
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 21:23   #306
vNs'Cru
Użytkownik Forum

vNs'Cru's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Sopot

Świat: Candia
vNs'Cru ma numer GG 5201746
Domyślny

[quote=Scina;1197787]Witam

Nie wiem jak dostac sie do MM ale nie mozecie odrazu odrzucac tego co ta osoba napisala
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nocny_Mysliwy Pokaż post
Witam, coś słyszałem, że jakiś Orc robi klucze do pokoju z Mino Magiem i można się do niego dostać...QUOTE]

Nie wiem czy rzeczywiscie jakis orc robi klucze, ale kilka dni temu pewien gracz z Meksyku (podam nick jesli bedziecie chcieli) pisal na trade buy all piece of iron each 100 gp. Ma on 22 lvl i nie ma zamiaru wyjsc z rooka, zapytalem sie go po co mu te itemy na poczatku nie chcial powiedziec dopiero jak mu powiedzialem gdzie ich szukac napisal ze trzeba ich zebrac chyba 100 (nie jestem pewny ile) i wtedy jakis NPC wymieni je na klucz. Wiec moze ta teoria ze Orc robi klucze jest dobra trzeba mu zaniesc material z ktorego moze go zrobic ale jak sie z nim dogadac tego nie wiem. Sam tej osobie pomagalem zbierac te pieces of iron, nie wiem ile ich juz ma ja mu dostarczylem tylko 2.

P.S. To jest moj pierwszy wpis wiec badzcie wyrozumiali
Powodzenia moze sie uda xd
stary 15-01-2007, 09:05   #307
kubitron
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 04 2005

Domyślny Sandals

Nadal nikt nieodpowiedział na moje pytanie dlaczego wielu ludzi nosi sandaly a nie leather boots i z kad mozna je dostac
kubitron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2007, 11:16   #308
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piastu Pokaż post
Do mino-maga morzna sie teraz dostac a wlasciwie to minomag sie respi w minohell ale oczywiscie nie jest on zwiasany z rzadnym qlestem. Jego resp jest nie regolarny .
@RaZoReq
Jak twojm zdaniem ten Sunricse morze hodzic po mjescie minosuf i wracac sobie ra roka zastanuf sie co piszesz czleku.
Dziecko naucz sie pisac, albo opusc to miejsce bo widocznei nie dorosles jeszcze do tego forum. Co ty za brednie wypisujesz? Mino mag tam sie respi jako zwykly potwor bo taki wlasnei jest. Ty raczej mowisz o Shengu, czytanie ze zrozumieniem sie klania, jak juz czytasz czyjes posty to analizuj je dobrze? Czytaj kilka razy az te 2 neutrony co masz w czaszce sie spotkaja i zrozumiesz.

Stop DN! Trolls deserveas to DIE!

@kubitron
Nikt Ci nie odpowiedzial bo zadajesz debilne pytania w nieodpowiednim miejscu. Use the power of SZUKAJ button.......
Za takie pytania sa punkty karne.

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2007, 23:10   #309
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

Czytam ten temat i widze że dużo ludzi pisze coś o boots of water walking i o tym że dzięki nim można dojść na wysepkę na której jest spike sword. Wszyscy wypisują bzdury że można go wziąć ale nikt nie wspomniał o tym że spike sword otaczają głazy na których jest ogień po których przejść się nie da
więc z tym wiązać się kolejny mit...

Ostatnio edytowany przez Duch Guardi - 22-01-2007 o 23:11.
Duch Guardi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2007, 22:59   #310
Horgar
Użytkownik Forum

Horgar's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Lokacja: Raszyn

Świat: Malvera
Poziom: 32
Skille: 21/27
Horgar ma numer GG 4955839
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Guardi Pokaż post
ale nikt nie wspomniał o tym że spike sword otaczają głazy na których jest ogień po których przejść się nie da
Oj, już dużo osób o tym wspomniało (gdybyś dokładnie czytał posty).
stary 28-01-2007, 23:06   #311
Machrumczas
Guest

Domyślny

W jednym poście było:
"1.Słyszałem kiedyś o Soft Boots na rooku na tym samym quescie co spike sword (jesli to jest quest) była taka zagadka od GM, że Soft Boots należy szukać na początku gry było to powiedziane około 3 lat temu!

2.Odkrycie zagadki (jesli ona istnieje) może należy poszukać w tunelach na carlin quest gdzie jest dużo miejsc do odkopania kilofem."

Na początku gry, to może być w świątyni u Cipfrieda. To są tylko przypuszczenia .
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 14:28   #312
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

@up

Taa... Jak już to boots of waterwalking bo na co soft >.<
Trzeba kombinować jak SoF zniknie, gdzieś w tamtych rejonach gdzie sie to robi, bo napewno bez przyczyny tak nie jest...

Ostatnio edytowany przez Ameriov - 29-01-2007 o 14:29. Powód: Literówka
Ameriov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2007, 12:44   #313
jedrolek
Użytkownik Forum

jedrolek's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Polska/Lubuskie/Zbąszynek/Dom

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Kiedyś na mapach Rooka było zapisane że NPC Dixi pracuje razem z innym NPC nie pamiętam już jakim. Tylko, że jest problem ja nigdy nie widziałem tego drugiego NPC może on jest związany z którąś zagadką. A już mam NPC miał na imię Veroth!! Jak mogą pracować na zmiane, skoro raz juz robiłem test stałem moim charem u Dixi 24 godziny na dobę oczywiście na zmianę z kolegą żeby był czas sie kimnąć . I co? Wogóle nie było Verotha. Chyba nikt mi nie chce powiedzieć że łazi po mieście tam gdzie nikogo nie ma -.-. Dobra może ktoś ukradł Spike Sword Dalheimowi gdzieś sie dowiedziałem że to ktoś kto ze złem czynil dobro. No pomyślcie wytęrzcie mózgi to może być.... Cipfried? Jeśli tak to:
Cipfried jest obrońcą Spike Sworda, Veroth żucił pracę może po to żeby poszukiwać Spike Sworda. A może poszukując poprostu, umarł spowodu iż rzucając pracę był zwykłym człowiekiem i to on jest tym zmarłym człowiekiem na kamieniu w Pacc Area?Chodzi o te miejsce z podwójnym respem skeletów. Kometujcie.
Padłem na kolana wraz z swym mistrzem Mordimerem Madderinem i zacząłem odmawiać modlitę której nauczył nas nasz Pan Chrystus Mściciel by dał mi sił i umocnił w oddzielaniu ziarna prawdy od plewu spamu i keyloggerów.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shivek Pokaż post
Dżejson sejs, bo tibia jest taka. Element rozśmieszający.

Bo nie białe, Argen dobrze to ujął.

Nie wszystkich musi śmieszyć ten nietypowy chumor, idź lepiej czytać kawały o babie...
jedrolek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2007, 12:54   #314
Gofin
Użytkownik Forum

Gofin's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gofin
Świat: Azura
Poziom: 24
Skille: 22/24
Domyślny

Kolejny zorientowany... po pierwsze to on miał na imię VENDOR. A teraz odwiedź sobie stronę www.translate.pl, wpisz Vendor i poproś o przetłumaczenie na polski.

Ojć... przepraszam... za dużo zachodu. To po prostu wejdź w ten link:
http://www.translate.pl/odp.php4?dir...=1&word=vendor

I co ci wyszło? O kurcze! Vendor to po angielsku sprzedawca. Przyjmij więc do wiadomości, że tibia.pl popełniła błąd (który był już wytykany wieeeele razy, ale coś nasz ukochany portal nie kwapi się do poprawki ). Nie ma żadnego Vendora.

The End
Gofin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2007, 13:03   #315
Andain
Użytkownik Forum

Andain's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Poland, Bydgoszcz

Imię: Calandriun
Świat: Iridia
Skille: 22/29
Król Tree...

Nie wiem czy to bylo, ale nie che mi sie czytac
Jezeli ktos posiada pacc'a i wychodzi z mostu expic powinien zauwarzyc takzwane: "spalone drzewo" w ksiazkach w bibliotece czytalem cos, ze jezeli sie go dotknie to otworzy sie jakas dziura czy cos.
Rowzniez w biblii czytalem o zielonych stworach z lukiem na Rooku... mmm... czyzby Elfy?
Andain jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2007, 13:17   #316
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andain Pokaż post
Nie wiem czy to bylo, ale nie che mi sie czytac
Jezeli ktos posiada pacc'a i wychodzi z mostu expic powinien zauwarzyc takzwane: "spalone drzewo" w ksiazkach w bibliotece czytalem cos, ze jezeli sie go dotknie to otworzy sie jakas dziura czy cos.
Rowzniez w biblii czytalem o zielonych stworach z lukiem na Rooku... mmm... czyzby Elfy?
Weź wklej tu te teksty z książek, jeśli to nie problem.

To pisałem ja, Marcin bez 24.
stary 07-07-2007, 15:01   #317
Andain
Użytkownik Forum

Andain's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Poland, Bydgoszcz

Imię: Calandriun
Świat: Iridia
Skille: 22/29
Król

Wiec coz, ostatnio nie mam zbytnio czasu na gre...
ale postaram sie, prosze o czas
Andain jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2007, 17:33   #318
Ujo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia

Profesja: Druid
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andain Pokaż post

elfy nie są zielone -.- orce są zielone ale czy ktoś widzał orca z łukiem??
ja tylko jednego blind orca
stary 09-07-2007, 21:12   #319
Drangir
Użytkownik Forum

Drangir's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006

Świat: Azura
Poziom: --
Skille: --
Poziom mag.: --
Domyślny

z zielonych stworków tylko dworci używają łuku. Ale nigdy nie widziałem książki na rooku z treścią o spalonym drzewie, a zielone istoty... ump.
stary 09-07-2007, 21:40   #320
Oridrix
Użytkownik Forum

Oridrix's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: Warszawa

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Menera
Domyślny

Spike sword zdobyty wiadomo przez kogo: [CHAR]Shadow rex[/CHAR]
Zrobiłe nawet filmik
Skille:10/10
Best solo:
Best team:

Ostatnia aktualizacja:
Oridrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania