![]() |
#3881 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Oj,za spozywczym.
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3882 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Thomi~
Parady Cecha to nie fuks, jeno jego ogromne umiejętności ![]() @Topic: Carlos Vela wraca do Arsenalu. Pozwolenie na pracę (albo hiszpański paszport) przyznane. Jeden z największych talentów piłki nożnej od przyszłego sezonu będzie grał w Premiership na pozycji napastnika. Już się nie mogę doczekać.
![]() |
#3883 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Boom na Manchester czas zacząć. Niestety, ale sezonowcy byli, sa i będą. A szkoda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3884 | |||
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Cytuj:
Po co mi wymieniłeś szanse MU? Chelsea też ich miała co nie miara... Cytuj:
Szkoda dzieci ze wam sie argumenty koncza na tym ze Abramovich jest bogaty, wlasciwie koncza i zaczynaja... o to tez dobre ;D czytac moze wrocicie na ziemie Cytuj:
![]() |
![]() |
#3885 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3886 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() Cytuj:
Yoh: Gracz, z tego co czytałem podobny do Walcotta. Nie będą się blokować nawzajem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3887 | |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Cytuj:
To wszystko jest ogólnie do tych którzy się tu ni stąd ni zowąd pojawili po finale. Wielcy fani angielskiej piłki, w skrócie sezonowcy... z tekstami typu Chelsea by nie było bez pieniędzy... tylko k***a jakiego klubu by bez pieniędzy nie było ;D? Up@ Chelsea stałą się solidną drużyną w krótkim czasie, bo pojawił się Abramovich... ale czemu to wszystkich tak bardzo boli?
Wy macie historię, my ją tworzymy// Ostatnio edytowany przez Maggic - 22-05-2008 o 16:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3888 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Masz calkowita racje. Jak wygralaby Chelsea, to wszyscy krzyczeliby jaki to jest zajebisty i ukochany klub. Tak samo byloby z kazda inna druzyna. Ale ja tam i tak zostalbym z Manchesterem, bez wzgledu na wynik. Nie wiem za kim niby mialbym stac murem, jak nie za druzyna z miasta w ktorym mieszkam - do tego mam naprawde kawaleczek do Trafford i stadionu ManU ![]() PS. Nie macie pojecia co sie dzialo w Manchesterze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3889 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
![]() |
![]() Dla mnie to, że jakiś bogacz kupuje drużynę i wkłada swoje pieniądze w jej rozwój jest pozytywnym zjawiskiem. Dzięki temu więcej klubów staje się silniejszych, a ligi robią się ciekawsze.
edit: Ostatnio czytałem o jakiś poważnych kłopotach finansowych ManU. Jakieś długi mają czy coś. Wie ktoś czy to prawda? http://www.sport.pl/sport/1,65025,5221628.html?skad=rss http://sport.wp.pl/wid,9928021,kat,1...l?ticaid=15ef2 Ostatnio edytowany przez Xendriel - 22-05-2008 o 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3890 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#3891 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() A ja tam lubię Manchester od kiedy tylko dostałem FIFA 99 mając 6 lat ^^ Cieszę się.
Mecz, jak to finał - na poziomie. Może to banalne, ale uwielbiam karne. Była dyskusja o tym, że szczęśliwie wygrany mecz. Wszystkie mecze rozstrzygnięte w karnych są wygrywane szczęśliwie. Czasem tylko dzięki geniuszowi (lub właśnie szczęściu) samego bramkarza. Szczęście sprzyja lepszym ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3892 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2007
Profesja: Royal Paladin
Świat: Premia
Poziom: 53
![]() |
![]() Gdyby ktoś mnie oglądał podczas karnych, stwierdziłby zapewne, że jestem bardzo religijny
![]() ![]() Ale specjalnie się z Chelsea nie sympatyzuję, więc oglądanie radości ManU i tak było dla mnie przyjemnością ![]() Za rok finał Arsenal-Liverpool ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3893 |
Guest
|
![]() Mi to było obojętne, i to angole i to angole więc wiekszej różniczy nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#3894 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() ja tam was dzieci nie rozumiem , szczególnie magica. Chelsea od niedawna zaczęła się liczyć dzięki pieniądzom bogatego ruska. Wybacz, ale ja nienawidzę gdy z przeciętnego klubu robi się coś za pomocą pieniędzy. Pozatym to chyba oczywiste, że jeśli jestem neutralnym kibicem to jestem za tymi , którzy mają historię i tradycję a nie za zachcianką miliardera. Gdyby Tottenham zgodził się na to , by Abramowicz był właścicielem kogutów to doprawdy nie wiem komu by dziś kibicowali niektórzy "zagorzali"kibice czelsi.
W sumie to neutralnym obserwatorem nie byłem bo w sumie z ligi angielskiej lubię najbardziej mu,arsenal,newcastle. Ale uwaga Arsenal wg. mnie zeszmacił się, bo zamiast kupować graczy klasowych pojechali na wycieczkę do Afryki kupili talenty rodem z fma i myślą , że to coś da. Tak przez jakiś czas cos z tego może wyniknąć ale na dłuższą metę? Ja do dziś nie widzę następcy Bergkampa jednego z najlepszych napastników ![]() ps. zakupy w afryce to ironia- chodzi mi oczywiście o kupowanie diamentów nieoszlifowanych z obojętnie jakiego miejsca na ziemi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3895 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Gyagen:
Bo następcy Bergkampa nie będzie. On był jeden, jedyny, genialny, niepowtarzalny, Dennis Bergkamp... A co do kupowania młodych i nieoszlifowanych, i że to "zeszmacenie" się - za 2, 3 lata wyplujesz te słowa, jak zobaczysz Barazita, Gibbsa, Randalla i Meridę w akcji ![]() Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 22-05-2008 o 23:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3896 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]()
![]() |
![]() |
#3897 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Cytuj:
Spójrz Maggic jak ten czas szybko leci. Wydaje się jak wczoraj kiedy powstał ten temat i od pierwszych postów rozpętaliśmy dyskusje, kto zdobędzie Mistrzostwo Anglii w tamtym sezonie. Te wszystkie sprzeczki, stresy przy oglądaniu meczów, (w moim przypadku- fatalne łącze + brak cyfry), godziny spędzone przed livescorem z nadzieją na korzystną zmianę wyników, radości i rozczarowania. To wszystko składa się w piękną całość jaką jest bycie prawdziwym fanem. Rok temu w pewnym poście napisałeś mi, że kibicujesz Chelsea od wielu lat (jeszcze przed Romkiem)- wierze Ci (bo w sumie czemu miałbyś kłamać? Żeby zaimponować bandzie forumowych userów? To zbyt dziecinne chyba) i chciałbym żeby było więcej takich ludzi jak Ty, Yoh czy Thomisson, którzy miłość do klubu przedkładają nad wszystko i nie przerzucą się na inny team. Kolejny sezon dobiegł końca. Teraz mamy dwa miesiące względnego spokoju, kaleczonego przez info o transferach i spekulacje co przyniesie nam nowy sezon. I mam nadzieje, że Was (prawdziwi fani, a nie sezonowcy zasrani) nie zabraknie tutaj, na forum i nie przestaniemy uparcie się kłócić o sprawy na które i tak nie mamy wpływu ;d Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 23-05-2008 o 09:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3898 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
![]() |
![]() Up: Bardzo mądrze napisane, ale gdyby nie Abramovich Chelsea nie była by taka silna. Prawdopodobnie w Anglii liczyły by się wtedy 3 drużyny. To po przejęciu "the blues" przez Romka i zbudowaniu z niej silnej drużyny Premiership słusznie uważana jest za najlepszą ligę na świecie. Nie twierdze, że to zasługa tylko tych 4 drużyn, bo cała liga trzyma poziom i fajnie się ją ogląda, ale w przypadku meczów z środka i ostatnich miejsc w lidze między zespołami z Anglii i Hiszpanii nie powiedziałbym, że kluby angielskie bez problemu by wygrały. La liga spadła na 2 miejsce m.in dlatego że obecnie są tam tylko 2 wielkie drużyny Real i Barca(nie chodzi mi tylko o obecny sezon). Była jeszcze Valencia, ale po tym co ostatnio się tam dzieje nie wróże im szybkiego powrotu i gry o mistrzostwo. Villarreal i Seville nie uważam za kluby które mogłyby wygrać ligę, a idealnym przykładem tego jest właśnie brak kasy którą posiadają wielkie kluby i to że po udanym sezonie najlepsi zawodnicy odchodzą do tych bogatszych klubów. Dlatego uważam że bez takich ludzi jak Abramovich w futbolu liczyły by się ciągle te same zespoły. Co do klubów z tradycją to prawdziwi kibice zawsze będą za swoją drużyną, a sezonowcami nie należy się przejmować. Sam mam w domu sezonowca w postaci siostry, także wiem jak to jest
![]() @Down: Tytuł najlepszego napastnika zarezerwowany jest dla Ronaldo(oczywiście nie Cristiano). Ostatnio edytowany przez Xendriel - 23-05-2008 o 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3899 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() Cytuj:
![]() A co do Bergkampa to był/jest to jeden z najlepszych napastników, ale nie odrazu najlepszy;p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3900 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Calen:
Aż się wzruszyłem :* Cytuj:
![]() A co do młodzieży - o nią obawiać się nie trzeba, Gibbs w meczu z Interem na Emirates Cup spisywał się świetnie, w sumie już w tym sezonie mógłby z powodzeniem grać w pierwszym składzie, a nie dopiero od 08/09. No i jeszcze nasza gwiazdeczka - Jack Wilshere. Też w pierwszym składzie i pokaże, na co go stać. Cholera, przyszły sezon zapowiada się naprawdę interesująco. ![]()
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 23-05-2008 o 11:11. |
|
![]() |
![]() |