|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Więc muszą mi pokazać nakaz ma mój komputer i w sumie zarzuty, za co do mnie włażą? No bo sam wiem, że kopie można posiadać na własny użytek nie rozpowszechniając jej i nie czerpiąc zysków.
A tak w ogóle to od kiedy glina może mi wejść na chatę bez nakazu. Nie ma chyba takiego prawa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 10 2006
|
![]() Cytuj:
możesz posiadać kopie oczywiście, ale musisz mieć też oryginały tych kopii tylko wtedy jest to legalne samo posiadanie 'piratów' jest przestępstwem a 'glina' w sprawie kontroli kompa bez nakazu nie przyjdzie nie martw sie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prezes Supportu
|
![]() @up
A czy ja mówię, że nie mam oryginału? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Tu niektórzy trochę namieszali.
Masz prawo posiadać kopię bezpieczeństwa, pod warunkiem, że posiadasz licencję na ten program (tzn, orginał). Przykład: z eMule dorwałem NFS Carbon - źle! Kupiłem orginała NFS Carbon i skopiowałem go 40'ści razy, kopi nie sprzedaje/pożyczam, po prostu mam je w szufladzie i tyle - dobrze! Tak to wygląda. Możesz też kopiować sobie mp3'jki z płyt na kompa, pod warunkiem, że posiadasz taką płytę. Proste? A co do nakazu, Policjan nie ma prawa ci wbić bez nakazu, nie jestem za to pewien, czy ma prawo ci wbić z nakazem, gdy nie ma osoby pełnoletniej w domu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Imię: Rebikit
Profesja: Druid
Świat: Elera
Poziom: 21
Poziom mag.: 24
|
![]() U mnie w mieście do kumpla weszli "mundurowi", tylko bez mundurów
![]() Nie wiem na jakiej podstawie wydali nakaz, ale kolega kupował płyty na allegro - wiadomo jakie... Ps. Uprzedzam pytania: Tak, lubię zaczynac zdanie od "I" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prezes Supportu
|
![]() Ale dajmy na to, że płytka z oryginałem mi się połamała i ją wywaliłem razem z opakowaniem? Co wtedy?
![]() Btw. Spotkałem kolegę i on mi powiedział, że jak by do niego weszli to ma zdjętą obudowę, dyski odkręcone tylko na kabelkach i jak coś dyski wyrywa chowa i mówi, że w serwisie ![]() Ostatnio edytowany przez Kshaq - 08-11-2006 o 19:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2005
|
![]() Całe te sprawdzanie to jakaś lipa, przynajmniej jeszcze nikogo z moich znajomych nie sprawdzali (Warszawa)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() Proponuję schować dysk twardy zanim przyjdą panowie mundurowi
![]() Taka fotka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prezes Supportu
|
![]() Ja chyba jednak po zdefinowaniu mundurowych wyciągne dysk twardy i go schowam. Na pytanie gdzie jest dysk powiem, że nie mam bo się spalił i mam zamiar kupić nowy. Co mi zrobią... Nic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
powiesz że dysk sie spalił ? -kiedy? -2 dni temu, wyrzuciłem ![]() -ale dzisiaj byłeś w internecie, jak ![]() a to już utrudnianie śledztwa, też przestępstwo ale 'cięższe' od piractwa komputerowego |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prezes Supportu
|
![]() Wiesz mogę mieć dwa dyski i powiedzmy odkręciłem je przed 10 minutami i oddałem wujkowi aby usunął wirusy i co mi wtedy zrobią. Nie udowodnią, że dałem wujkowi. Jak przyjdą następnym razem będę miał nowy dysk twardy lub stary ale starannie sformatowany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
po drugie primo - format dysku nic ci nie da jak zabiorą dysk na komendę do informatyka( a tak robią) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Z tego co wiem, złapali niezbyt wiele osób.
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Jak robią łapanki i wjazdy do domów, to najczęściej robią to na jakiejś podstawie, co zresztą już było powiedziane.. Ogólnie temat schodzi na "a co mi zrobią jak mnie złapią", nie ma sensu się rozpisywać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Nie wolno WOGOLE kopiowac dyskow z prawami autorskimi BEZ ZGODY AUTORA. ehh kolego nie czytales prawa autorskiego. Mojego kolege z gdanska az zapluli komentarzami typu "kopie, CD RW, porgramy bez licencji..." i skonczylo sie na tym, ze zaplacil za wszystko jakies 2000-3000 zl. ;/ A mam takie pytanko.. Czy zaplace za zepsuty CD-RW??? Bo mi nie chodzi. P.S. U mie jeszcze nie byli ;p. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Przezyc mozna latwo. Masz takie urzadzenie jak judasz. Gdy zobaczysz mundurowego najlepeij nie otwierac albo niech otworzy mama i gdy sie dowie o co chodzi zawsze mowi, ze w odmu nie ma komputera
![]() Btw. Przewaznie chodza bez nakazu bo mysla, ze mundurowego wszyscy wpuszcza =p |
![]() |
![]() |