![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Do Pottera przekonywałem się kilka razy...zawsze bez skutku :/
![]() |
|
![]() |
#22 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() JKR sama stwierdzila, ze po 5 tomie "nie chce sie jej juz pisac o Harrym", wiec 6 i 7 tom powstaje "na sile", aby dokonczyc historie/natluc kasy. I to widac - HP nr 6 byl najgorsza ksiazka z serii, strasznie sztampowa i w niektorych momentach rowniez nudna.
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Ehh, sam pamiętam że pierwsze trzy części przeczytałem w kilka dni i jeszcze bylo mi mało. Chyba jeszcze tylko "W pustyni i w puszczy" mnie tak wciągneło... za mało książek czytam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
|
![]() Dla mnie cały ten hp to jedna wielka szopka której nie mam zamiaru przeczytac,fanem też nie jestem.Inna sprawa,że czytanie książek to też niezbyt moje hobby ale życze wam,żeby ta nowa częśc byla najlepsza itp itd i żeby dobrze się czytało
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem
Stan: Na emeryturze
|
![]() seria od początku miała mieć 7 tomów...
Zarys 7 tomu JKR wymyśliła, że tak powiem "za swoich dobrych lat" a samo zakonczenie spoczywa ponoć w sejfie od kilku wiosen, więc mam nadzieje żę bedzie to dobre zwieńczenie serii. Smutno by bylo gdyby okazało się, że ostatnia część jest gniotem ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Powiem szczerze, czekam niecierpliwie na książkę. Mam tendencję do tego, że jak jakąś serię zacznę czytać to muszę skończyć, dodam też, że Potterek mi się podoba. Może nie jest to jakiś bestseller w stylu Władcy itp itd, ale przypadł mi do gustu. Nie każda książka musi być czymś oszałamiającym... Liczę tylko, że nie będzie ona spieprzona tak jak zakończenie VI tomu... Te teksty niczym z średniej klasy romansidła i niewyciągnięte konsekwencje z wrzucenia w III tomie "klepsydry"... Widać, że niemiała do końca dopracowanego świata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() @topic
HP to dobra seria jeśli chodzi o klimat "magiczny". Ostatnio czytam sobie książki o inteligencji emocjonalnej, hipnozie i manipulacji ludźmi w oczekiwaniu na 7 część HP. Wychowałem się na tej serii. Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 23-12-2006 o 02:36. Powód: Pozwolilem sobie wyciac kawalek, co by inni nie widzieli ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Cytuj:
![]() Ano, racja. Czytanie waszych postów dodało mi otuchy, myślałam, że zostanę spalona na stosie za zakładanie tematu o Potterze. W końcu wszystkie ksiązki przeleciały już pokój wzdłuż i wszerz - mama nie lubi Harry'ego.
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Cytuj:
Mama jest zagorzałą katoliczką i jest przekonana, że Harry Potter to książka satanistyczna i najchętniej widziałaby ją i autorkę na stosie i zapewniam, że była by pierwszą osobą podkładającą ogień. Ale i tak już ze mnie tego nie wypleni. ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Jedyne, co może mnie w tym pocieszać, to to, że jest to nikła szansa, że skończy się wydawanie tego chłamu.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Harrego nawet lubię, ale tylko pierwsze części. Przy czwartej gdzieś się ulotnił klimat.
I tak najlepszy, o wiele lepszy od książek, jest filmik "SNAPE KILLED DUMBLEDORE"! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() Kiedyś lubiłem Harry'ego Pottera, dopóki nie zacząłem czytać sagę "Świat Dysku" i zobaczyłem co to jest prawdziwa magia (+humor)
![]() |
![]() |
#38 | ||||||
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Sam osobiscie wychowalem sie na HP. Lubie ta serie. Nie jest genialna, sa o wiele lepsze ksiazki, np. Wiedzmin, Swiat Dysku, Wladca Pierscieni, ale to nie znaczy, ze HP jest do kitu. Najbardziej lubie tom 3 i 4. 1 i 2 sa fajne, ale nudne i drentwe. 5 Jest przydluga i za duzo smecenia. 6 to juz ewidentne pisanie bez weny. Jednak przeczytalem wszystkie tomy i mam zamiar skonczyc cykl. Co do samego 7 tomu czytalem wiele "poglosek". Niektore przypuszczenia byly poparte mocnymi argumentami, np. JKR omsknelo sie cos podczas wywiadu. Przyklad - "Czy Ron bedzie z Hermiona?". JKR - "Na to pytanie chyba nie musze odpowiadac" (lekki usmiech). Mam nadzieje, ze chociaz na koniec serii Rowling wroci wena. Nie chcialbym, zeby konczacy tom byl nudnym chlamem, albo przekombinowanym kryminalem. Od nowa musi sie nauczyc budowac klimat.
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 04-01-2007 o 17:49. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
Czy widziałeś kiedyś kubeczki, poduszeczki, papier toaletowy, szminki, lizaczki, kolorowanki, czytanki, chipsy, lody, podróbki zabawek, zegarki, latarki z Wiedźminem? Ty nawet nie wiesz jak mocno to widać. Ostatnio edytowany przez Ryłek - 04-01-2007 o 17:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
|
![]() @Shinjix,
Tak, Wiedźmin Sapkowskiego to genialna seria książek, o wiele lepsza od Harrego, tylko dlaczego nie odnosi takiego sukcesu? IMO HP jest przereklamowany, jego wydawnictwo tak go rozreklamowało, że zaczął być bestsellerem. Wszystko co jest przeciętne i powyżej przeciętności nadaje się na bestseller, po prostu trzeba to rozreklamować. @edit, up, Widziałem na allegro kiedyś zabawki erotyczne z logo HP xD Poważnie mówię. Ostatnio edytowany przez Korektor - 04-01-2007 o 17:52. |
![]() |
![]() |