|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() I tak większość ludu u nas wrzuca im po dwa grosze do puszki, byleby dostać serduszka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: w domu
![]() |
![]() Hehe jeżeli chodzi o serduszka to dziś nie żałowałem dawałem po 3-4 niektoży mowili "zatrzymaj sobie dasz innym" i nawet ludzie nie skompili było troche kasy ale jak podliczą to sie okaże...
![]()
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 15-01-2007 o 01:32. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#27 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Pozwolę sobie przy okazji zacytować Wikipedię Cytuj:
![]() Pozdrawiam dyskutantów
![]() |
![]() |
#28 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Mój brat był, a plomby na puszkach są nic nie warte ;] dla chętnego nic trudnego by sobie coś uszczknąć. A co o nich myślę? Właśnie z tego powodu, nie wrzucam kasy... Szczególnie gdy się widzi dwóch takich co na pewno uszczkną sobie coś na browca ;]
![]() |
#29 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 |
Redaktor
|
![]() Raynold-można wiedzieć czemu jesteś nastawiony "ANTY" do Przystanku Woodstock?? Wiesz nikt nie jest święty... nie ma też ludzi doskonałych. Są rożne fundacje które zbierają kaskę na szczytne cele. Ale tylko WOŚP została przez media tak "WYPCHANA" na szczyty. A niewątpliwie pomógł w tym Owsiak. Jaki jest taki jest-nie zawsze się też z nim zgadzam. Ogólnie jest tylko jedną ze składni WOŚP-bo WOŚP stała się juz "IKONĄ" takich akcji w Polsce, a co najważniejsze, dostrzeżono ją i na całym Świecie. Wiadomo ze najpewniej jakiś % tej sumy nigdy nie trafia tam gdzie powinien ... ale z drugiej strony jakiś % trafia-a to się liczy. Owsiak organizując Woodstock chce w jakimś stopniu podziękować młodzieży za pomoc podczas finałów WOŚP. Jest coś za darmo, a że niektórzy to lubią to co w tym złego.
Na Woodstock nigdy nie byłem i chyba już nie będzie mi dane być, to tak pro po. Chciałem jechać zobaczyć co i jak, chodź na co dzień wcale nie koniecznie słucham tego rodzaju muzyki. Wolontariusze to w 75% młodzież więc nie dziwcie się, że jak widzą potencjalnego ofiarodawce to się na niego rzucają, ale jest tak tylko jeden dzień w roku... ![]()
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Przykladowe sprawozdanie ze sposobu rozliczania sie z pieniedzy zbieranych pod czas jednego z Finalow. Faktycznie, Woodstock dostal mnostwo kasy.
Ani jedna zlotowka ze zbiorki podczas finalu nie idzie na woodstocl - bo nie moze. Takie prawo;] W tym roku niec nie dalem. Wolalem obdarzyc 5 jakiegos biedaka. Moja 5 nikogo nie zbawi a on kupi sobie chleb i winko i jakos przezyje kolejny dzien.
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() o.O no to sie ździwiłam. Ja tam pieniądze wkładam od lat, ale być wolontariuszem nie miałam jeszcze okazji, chociaż w planuje to na przyszly rok. Uwazam ze Owsiak pomaga bez względu na to czy bierze za to troche kasy, czy nie. Nowy sprzet jest, ratuje i jest dobrrze.
Pozatym Woodstock tez jest jego akcja a tam naprawde jest super. (chociaz nigdy nie "paplam" się w błocie i nie rzucam butelkami ;])
![]() |
#33 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@topic Nie byłem, nie będę. Nie kupiłem nawet serduszka. Czemu? Nie będę wyręczał ministra zdrowia, bo to kurde jego obowiązek kupić pieprzony sprzęt dla obywateli płacących podatki. |
||
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Z tego co wiem we Włocławku zebrano ponad 40 000 zł, to najlepszy wynik w Polsce. Bydgoszcz uciułała ponad 12 000zł. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zbanowany
|
![]() Wielu z Was powiedziało, że te dzieci was wkurzają. Niby prawda, ale im się chociaż chciało ruszyć tyłki i zrobić coś dobrego. Wzorowa postawa, szczególnie tych, którzy przed paru laty stali na mocno minusowej temperaturze i zbierali dla jeszcze młodszych od siebie. A, że to dzieci, to mają prawo nachalnie, wręcz domagać się wrzucenia kilku groszaków. Nie zapominajcie, że taki 10'cio latek może nie wiedzieć jak się zachować.
Poruszono też temat nie dawania kasy bo to pomaga funduszowi zdrowia; bez jaj. Jak sami byście mieli dzieci, np. takiego noworodka i coś by nie było ok z jego zdrowiem , to moglibyście podziękować kretynom, którzy "nie pomogli fundoszowi zdrowia" za to, że nie można pomóc dziecku, bo nie ma odpowiedniej aparatury. Owsiak to bardzo dobry i fajny facet, nie bierze dużo za to co robi... @2xdown, Teraz to już się na prawdę ośmieszyłeś. Ale ja Ci powiem dlaczego: -długoletnie wojny ze Szwedami, Turkami, Ruskimi, Prusami, Austryjakami, -niesnaski z Angolami, -niecałe 150 lat rozbiorów, -I wojna światowa, -masowy kryzys gospodarczy, -II wojna światowa, -wybicie dużej części inteligencji, -zawłdznięcie Polski przez komunizm, -50 lat komunizmu, w tym stan wojenny, -10 lat rządów blisko spokrewnionych z Rosją, -dopiero ten rząd nie ma układów z "czerwonymi" Teraz tak, Włosi też przeszli przez obie wojny, ale nic im się nie stało podczas pierwszej a w II'giej byli agresorami i też tylko skończyło się na zajęciu kraju i usunięciu rządu. W Stanach mieli jedynie wojnę secesyjną prawie 200 lat temu. Niektórzy jeszcze może nie dorośli do tego żeby rozumieć takie rzeczy, ale nie muszą się wypowiadać. I tak w porównaniu do wszystkich krajów, które miały taką historię i były częścią bądź współpracownikami ZSRR, mamy najlepszą sytuację. Ostatnio edytowany przez Korektor - 15-01-2007 o 15:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @tu ap (two up)
czyżbyś mówił już o słąwnej "Bydzi" z TeknoBojuw? Co do wolotariuszowania to nie byłem ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() Powiedz mi w takim razie czemu we włoszech i ameryce służba zdrowia ma sprzęt nawet bez wośpu?
//edit @down Niewolnictwo? Dla odmiany u nas nie opłaca się pracować... //edit2 Wiesz, nie ma różnicy pomiędzy niewolnikiem, a moim kolegą z budowlanki, który ma 1,5 złotego/h //edit3 Nie chce się, to praktyki szkolne - musi. Ostatnio edytowany przez Yassek - 15-01-2007 o 18:38. |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() @up
Amerykanie? Bo mieli i mają niewolnictwo. edit-A jako niewolnik to się opłaca? edit2-U nas jest takie samo niewolnictwo jak teraz w Ameryce.Tyle że oni się utuczyli na niewolnictwie za ktore nie płacili nic. @3 up No właśnie, a nawet coby brał trochę więcej to i tak dobrze, jemu się przynajmniej chce.Wolontariuszem nie byłem.
![]() Ostatnio edytowany przez 9-NINE - 15-01-2007 o 17:26. Powód: Ot, coś... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() Jak ktoś już wcześniej napisał wcale na WOŚP-ie nie jest tak różowo jak to wygląda w telewizji. U mnie, przykładowo, to ogromna większość "wolontariuszy" albo stawała się nimi dla powiększenia własnej kieszeni albo do odebrania papierku, który mówi, żę pomagał innym, aby dostać 6 z WOS-u. Tylko mały odsetek chętnych ma czyste intencje i naprawdę chce pomóc. Na samych koncertach też nie jest wiele lepiej. Większość przychodzi "kręcić sobie beki" lub szukać kogoś komu rozwalą ryja. Wykonwaców na scenie ignorują, a jak śmie im przeszkadzać to go/ich wyśmieją i dalej czekają "bekę" tudzierz ofiarę którą można pobić. Taka jest niestety rzeczywistość....
|
![]() |
![]() |