Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-02-2007, 18:17   #21
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

karate: Pierwsza sprawa to gz poradnika: Ultimate Knight Guide. A jeśli chodzi o balansacje profesji to zgadzam się z tym, żeby nie przyspieszać treningu knighta, ponieważ palek na tej zmienia ucierpi (już i tak mocno go udupili przy poprzednich updatach). Jednak zmiany moim zdaniem są konieczne, m.in po to aby zmniejszyć przewagę sorca/druta w expieniu.
d4rqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-02-2007, 18:39   #22
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
karate: Pierwsza sprawa to gz poradnika: Ultimate Knight Guide. A jeśli chodzi o balansacje profesji to zgadzam się z tym, żeby nie przyspieszać treningu knighta, ponieważ palek na tej zmienia ucierpi (już i tak mocno go udupili przy poprzednich updatach).
Do 70 dista skill co lvl, do 76 dista co ok. 1,5 lvl'a skill. Fajnie, też chce być tak udupiony knightem (74 skilla, w 1 lvl wpadło mi 17% do do skilla)

Cytuj:
Jednak zmiany moim zdaniem są konieczne, m.in po to aby zmniejszyć przewagę sorca/druta w expieniu.
Absolutnie zgadzam się.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2007, 18:42   #23
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

Największym udupieniem Knighta w historii tibii było wprowadzenie staminy.
Bo Knight mógł expić praktycznie 24h na dobe, a loot który zebrał mógł sprzedać w każdym praktycznie sklepie. Sorc w tym czasie expił na mocniejszych potworach ale po pewnym czasie musiał sprzedać loot aby kupić manasy/runy, a przecież nie zawsze był zbyt. Teraz wystarczy że po 8h expa przerzuci loot na 2 chara i kłopot z głowy.

Zmiany są potrzebne, ale cip jezeli coś robi to zwykle przesadza. Już napisali w poscie o balansacji klas, więc możemy tylko czekać na kolejną rewolucje.
stary 04-02-2007, 18:47   #24
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Nie no z tą staminą to trochę przesadziłeś. Kto gra powyżej 8h na dobę? Chyba tylko maniacy.
stary 04-02-2007, 18:48   #25
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez karate:] Pokaż post
Bo Knight mógł expić praktycznie 24h na dobe,
Czytaj - mógł puścić bota/sharować do woli. Zdarza mi się poświrować czasami i grać po 18h w Tibie. Nie potrafiłbym tak jednak codziennie. Prawdopodobnie nikt uczciwy nie był w stanie wykorzystać dobrodziejstwa braku staminy. Za to sorce miały powody do jęczenia. Teraz role się odwracają.

Jak ktoś chce, to może sobie zrobić ostrą sesję 2-dniowego non-stop naparzania w Tibie (ot, weekend). Nie wmówisz mi jednak, że po tym on sam, jako człowiek, nie będzie musiał odpocząć.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
stary 04-02-2007, 18:50   #26
Guest 1900
Zbanowany

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Mego miasta sie nie wstydze

Stan: Niegrający
Świat: Została pustka
Poziom: Czy
Skille: ToWazne
Poziom mag.: ??
Domyślny

Cipsoft juz zapowiadał ze na lato knight i drut zostana ulepszeni ale co dodadza to nie wiem .. mogli by to troche wczesniej wprowadzic bo zanim wakacje nadejda ..
Guest 1900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2007, 19:01   #27
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guest 1900 Pokaż post
Cipsoft juz zapowiadał ze na lato knight i drut zostana ulepszeni ale co dodadza to nie wiem .. mogli by to troche wczesniej wprowadzic bo zanim wakacje nadejda ..
Gdzie Ty to wyczytałeś? Ja widziałem tylko info o tym, iż "zbalansowanie profesji będzie również gorącym tematem letniego update'u". Nie wiem, w jaki sposób Ty to interpretujesz jako ulepszenie knighta i druida O_o
stary 04-02-2007, 20:37   #28
Guest 1900
Zbanowany

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Mego miasta sie nie wstydze

Świat: Została pustka
Poziom: Czy
Skille: ToWazne
Poziom mag.: ??
Domyślny

@up
Hunted.pl ... pisze jak byk na rowie ze tylko dostana "gratisy" druty i knighty .. zreszta to logiczne .. pall i sorc maja jak w raju ... own3d
Guest 1900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2007, 21:09   #29
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Świat: Obsidia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Czytaj - mógł puścić bota/sharować do woli. Zdarza mi się poświrować czasami i grać po 18h w Tibie. Nie potrafiłbym tak jednak codziennie. Prawdopodobnie nikt uczciwy nie był w stanie wykorzystać dobrodziejstwa braku staminy. Za to sorce miały powody do jęczenia. Teraz role się odwracają.

Jak ktoś chce, to może sobie zrobić ostrą sesję 2-dniowego non-stop naparzania w Tibie (ot, weekend). Nie wmówisz mi jednak, że po tym on sam, jako człowiek, nie będzie musiał odpocząć.
Hmm a czy teraz ludzie nie sharują?

Cytuj:
Kto gra powyżej 8h na dobę? Chyba tylko maniacy.
www.pskonejott.com
stary 04-02-2007, 21:26   #30
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guest 1900 Pokaż post
@up
Hunted.pl ... pisze jak byk na rowie ze tylko dostana "gratisy" druty i knighty .. zreszta to logiczne .. pall i sorc maja jak w raju ... own3d
"Ciekawe czy tym razem doda coś dla Knighta czy odejmie Druidowi "

Faktycznie. Jak byk. Tylko gdzie tu jest coś o gratisach dla druida i knighta? :/

Cytuj:
Hmm a czy teraz ludzie nie sharują?
Sharują, ale mogą to robić tylko tyle, ile może expić dziennie normalny człowiek.

Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Raczej kto expi dziennie, regularnie po 8h oprócz maniaków? Cavebotterzy i sharerzy. Jeden normalny człowiek zwyczajnie nie wyrobi grać/expić dłużej (nie mówię tu o przypadkach np. Makaveliego, który ma kafejkę i może grać w pracy etc.). Na pewno nie dzień w dzień. Stamina nie miała wykluczyć sharingu, bo tego się wykluczyć nie da, ale jedynie ograniczyć go i poniekąd zrównać możliwości sharerów z normalnymi graczami.
stary 04-02-2007, 21:34   #31
Anonimus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 01 2007

Problem Ukradziony PomysŁ !!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post

- Ulepszenie knighta w PVP. Knight powinien posiadać runę której obrażenia nie rosną wraz z mlev, ale ze skillem. Według mnie damage knighta dzięki temu by się znacznie zwiększył. Zauważcie, że są bursty których obrażenia rosną z mlev.
@ e co ty sobie myślisz ?? ja napisałem w moim temacie że taka runa powinna istnieć a ty mi kradniesz pomysł?? Dlaczego nie napisałeś że anonimus wymyślił taki pomysł i ja go popieram???xd ale to dobrze że mój pomysł został wykorzystany ;p cieszę się że ktoś to bierze na poważnie ale palka nie powinni dużo polepszać bo jest już dobry(bo ejst miksem korzyści all profession i bierze all + jakie moga mieć wszystkie profesje między innymi : cap knighta czary magów wali z dysta uzdrawianie !! ) a temat dobry popieram xD
Anonimus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2007, 22:25   #32
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Tak tą runę to wziąłem z twojego tematu bo mi się spodobał. Kilka pozostałych punktów wziąłem z forum tibia.com, m.in szkółkę treningu skillów
stary 05-02-2007, 13:27   #33
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez exeros Pokaż post
NIE! Knight jest DOBRY w PvP-czemu?Ilość HP!Knight to twierdza i tyle.
--==mwahuahuahaha==--

Cytuj:
Żartujesz, prawda? Paladynowi skill leci NAPRAWDĘ szybko. Od 40 dista z paroma skillami wbitymi kamyczkami na lagach i 15 lvl'u wbiłem 45 lvl'i i... 76 dista. Właściwie dist skakał mi co lvl. Knightem wbiłem wczoraj 80% do lvl'a, a do fightingu wpadło... 10%. Wystarczyłoby, aby knight miał trening na zasadzie paladyna. Bardzo znacznie ograniczyłoby to czas treningu oraz ilość trenujących.
ale chyba musi byc sprawiedliwie co? jakby knight wbijal 80+/80+ na 45 lvlu bez skilowania to w tym momencie paladyn w pvp bylby chodzacymi "free items & runes"

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Carlo Pokaż post
. Otóż jak każdy wie, sorcowi, pallowi i drutowi po zakupieniu pacca szybciej skill rośnie (mlvl), a knightowi nie.
przegapiłem jakis update czy co?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez karate:] Pokaż post
Bo Knight mógł expić praktycznie 24h na dobe, a loot który zebrał mógł sprzedać w każdym praktycznie sklepie.
po-yea-bunny? Ani Taifun ani Mateusz Dragon ani razu nie zblizyli sie do limitu staminy a tobie juz ona przeszkadza? no rl life? cavbot plx?
stary 05-02-2007, 13:34   #34
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
ale chyba musi byc sprawiedliwie co? jakby knight wbijal 80+/80+ na 45 lvlu bez skilowania to w tym momencie paladyn w pvp bylby chodzacymi "free items & runes"
Wystarczy IMHO to, że knight bije mocno, a paladyn celnie, ma wyższą średnią i do tego atakuje z dystansu, czyli siłą rzeczy rzadziej musi się leczyć. Z samego tego faktu paladyn od 35-40 lvl'a może już biegać po dragach nie wastując całej swojej kasy. Nie spytam, od kiedy opłaca się to knightowi.

Nie mówię, że absolutnie musi ten skill tak szybko rosnąć, jak u paladyna. Po prostu powinien rosnąć tym szybciej, im więcej bloodhitów zadajemy. A najwięcej z nich zadajemy podczas expienia.
stary 05-02-2007, 13:39   #35
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Nie mówię, że absolutnie musi ten skill tak szybko rosnąć, jak u paladyna. Po prostu powinien rosnąć tym szybciej, im więcej bloodhitów zadajemy. A najwięcej z nich zadajemy podczas expienia.
A uwzględniłeś fakt, że knight ma różne bronie?
Lepsza broń -> lepsza celność -> szybciej rośnie skill. W tym momencie dałeś przewagę tym, których stać na lepszą broń, lub też mają pomocnych znajomych.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
przegapiłem jakis update czy co?
Czytaj ze zrozumieniem! Każda postać prócz knighta gdy wykupi promocje dostaje bonus w postaci szybciej rosnącej many, knight dostaje tylko hp. Ale na co knightowi mlvl, sd i tak nie będzie używać.

edit:
Przeciętny... w tym rzecz, że Ci mniej przeciętni w tym momencie mają przewagę. Teraz skile są dobrze zrobione, problemem jest zbyt niski wpływ poziomu gracza na obrażenia, na co liczę, że w następnym update zostanie poprawione. MW w dobrych rękach to potężna broń, dlatego wystarczy, jak na ~200lvl dostaniesz go do ręki.
@ 2x down
Skąd ta pewność?

Ostatnio edytowany przez Marciniek - 05-02-2007 o 14:03.
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2007, 13:46   #36
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marciniek Pokaż post
A uwzględniłeś fakt, że knight ma różne bronie?
Lepsza broń -> lepsza celność -> szybciej rośnie skill. W tym momencie dałeś przewagę tym, których stać na lepszą broń, lub też mają pomocnych znajomych.
A uwzględniłeś fakt, że przeciętnego 50-lvl'owca stać najwyżej na skullstaffa/bright sworda/fire axe oraz war hammera/dragon lance/giant sworda? Uwzględniłeś fakt jak ciężko przebić się samą bronią przez coś, co ma trochę więcej pancerza? Nie mówiąc nic o missach. Teraz wg Ciebie jest sprawiedliwie? Bo mnie jakoś nie kręci stanie ponad 100h dla 5 skillów. Jeszcze trochę, a połowa tej sumy będzie mi potrzebna na jednego skilla.

Zawsze można zrobić tak, że przeskok o 1 skilla daje nam trochę więcej, niż obecnie. Nawet parę procent przemnożone przez, powiedzmy, 70 skillów, pozwoli odczuć pewną różnicę. Najbardziej jednak cieszyłbym się, gdyby fighting leciał trochę szybciej podczas expa. I to jest chyba najlepsze rozwiązanie.

EDIT:

SD to może używać nie będzie, ale mwall czasem się może przydać

Ostatnio edytowany przez P0nury - 05-02-2007 o 13:47.
stary 05-02-2007, 13:59   #37
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Mwall? I tak nikt z tego forum (grający knightem) nie będzie miał 9mlev.
stary 05-02-2007, 14:05   #38
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Świat Tibii AFAIK nie ogranicza się tylko do ludzi z forum. AFAIK zresztą nie tak daleko od 9 mlvl'a jest Imargam (o ile ofc go jeszcze nie osiągnął, nie wiem, nie znam jego statystyk).
stary 05-02-2007, 15:05   #39
exeros
Zbanowany

exeros's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
--==mwahuahuahaha==--
A co? Knight ma walić po 1k hp za każdym razem+mieć mase hp? z możliwością szybszego niż sorc jego uzupełnienia(o mana shielda mi chodzi)(uh-np.500hp, co 1 sekunde, manas-~100mp).
Sorc bije mocno, za cenę hp,knight słabo ale dużo więcej przetrzyma.

@POnury
Expiąc na dworcach?to tak bo strzały idą tam naprawdę bardzo szybko.
Ale expiąc na np.guardach,tombach(-2)(crypty,mumie itp) dist idzie zdecydowanie wolniej...

Pzdro...

Ostatnio edytowany przez exeros - 05-02-2007 o 15:07.
exeros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2007, 15:08   #40
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

@up

To nie dist idzie zdecydowanie wolniej, tylko lvl zdecydowanie szybciej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poza tym nikt nie każe expić na guardach/tombach. Na serwerach pokroju Harmonii jest to praktycznie niemożliwe. Chyba, że koło 2 nad ranem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania