Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-02-2007, 19:35   #21
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
Owa firma bardzo łatwo udowodniłaby, że podziękowania wpłynęły na ilość sprzedanych egzemplarzy, bo wyssanie sobie takiego czegoś z palca i podanie tak żeby wyglądało to jak wiarygodny dowód nie jest trudne. W takim przypadku automatycznie broniąc się musisz udowodnić, że nie wpłynęły na zysk co jest cholernie trudne.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-02-2007, 19:35   #22
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
I tutaj można się sprzeczać. Załóżmy, że firma jest powodem, a ten koleś oskarżonym. Jeśli prawnik kolesia nie udowodni, że podziękowania nie wpłynęły na ilość sprzedanych egzemplarzy to sąd musi rozważyć sprawę na korzyść powoda. Prawo jest plastyczne i czasem ma w sobie paradoksy, takie jak ten.
Nie, moj drogi. W polskim prawie istnieje cos takiego jak domniemanie niewinnosci. To nie Ty masz dowiesc, ze jestes niewinny, ale Tobie maja udowodnic wine. Mama-prawnik Ci nie powiedziala? =o

Btw,
Cytuj:
@up,

Domorosły prawnik nam się znalazł?
I to mowi gosc, ktory niedawno plakal: "Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się przeprowadzić miłą wyminę zdań z np. Ghost’em czy ze Slay’em. Nie jestem przeciwko nim wrogo nastawiony".

edit do posta wyzej: Uwierz, ze wcale nie tak latwo i wcale by nie udowodnila.

Ostatnio edytowany przez Slay - 20-02-2007 o 19:36.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 19:44   #23
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

@up,
Domniemanie niewinności to już inna kwestia. Jeśli firma udowodniłaby, że podziękowania wpłynęły na il. sprzedanych egzemplarzy to automatycznie autor książki MUSIAŁBY mieć coś na swoją obronę. Uwierz mi, że biegły sądowy to najmniej wiarygodna osoba, która mogłaby stwierdzić, czy wspomniane wyżej podziękowania przełożyły się na zysk. Duże firmy praktycznie zawsze potrafią przekonać biegłego do opowiedzenia się za ich stroną.

PS. Nie płakałem, to było zwykłe stwierdzenie.

Ostatnio edytowany przez Korektor - 20-02-2007 o 19:46.
stary 20-02-2007, 19:50   #24
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Jeśli firma udowodniłaby
Jesli. Ale nie udowodni z powodow wymienionych juz w tym temacie po kilka razy. I cokolwiek bys nie mowil, umieszczenie podziekowan w ksiazce w zaden sposob nie jest lamaniem praw autorskich.
Polecam wiadro zimnej wody na leb (najlepiej razem z wiadrem - widocznie swobodny dostep powietrza Ci nie sluzy) i moze troche mniej zadufania.
Z mojej strony eot - Twoj trolling i flamerstwo mnie za cholere nie bawi. Zwlaszcza to rynsztokowe.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 19:53   #25
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Drogi Korektorze, nie zauwazyles, ze jestes samotnym wojownikiem walczącym o swoje racje? Każdy(slownie: KAZDY) proboje wbic Ci do glowy, ze sie MYLISZ. Oszczedz sobie daleszej kompromitacji i daj odpoczac swojemu mozgowi od wymyslania tych wyssanych z palca argumentow. Polecam Tobie i Twojej rodzicielce lekture ustawy: http://www.prawo.ngo.pl/files/prawo...._autorskim.pdf

Widac, ze zadne z Was nie zajrzalo wczesniej do tego dokumentu.

Poza tym, ukradales Gangrelowi zdjecie z podpisu, ponadto napisales, ze to Ty je robiles, złamałeś prawa autorskie, wiesz ile za to grozi? Doda sie jeszcze do tego trolling i wyjdzie baniaczek na ladnych kilka miesiecy, cos mi sie wydaje, ze juz niedlugo podzielisz los usera rolanda, nie wiesz kto to? Zapoznaj sie z przyciskiem szukaj.
Oxygane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 20:00   #26
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

@up
Jejku Oxy, jakiś ty groźny i wykształcony.

A co do tematu to naprawdę macie problemy. Korektor przed wypowiedziami innych napisał, że jest to nielegalne to teraz będzie bronił swoich racji. Bo do swego błędu trudno się przyznać, nie? ;]

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 20:01   #27
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

@2x up,
Pytałem się Gangrella, zgodził się.

@all,
Teoretycznie to mama powiedziała tylko, że ta sprawa jest "śliska i można się nią pobawić" dorzuciła kilka argumentów a ja się trzymam ich i swoich ogólnych przekonań. I tak nadal jestem pewien, że mam rację, ale może już zamknijmy temat, chyba został wyczerpany ;-P
stary 20-02-2007, 20:05   #28
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Nie masz racji. Wez wbij sobie do tej <kilka niecenzuralnych epitetow> glowy jak jest na prawde. Wytlumacz mi <kilka niecenzuralnych epitetow> jedna rzecz. Piszesz, ze
"Jeśli firma udowodniłaby, że podziękowania wpłynęły na il. sprzedanych egzemplarzy (...)", taka reklama wplynelaby jedynie w pozytywnym stopniu na WZROST sprzedazy, powiedz mi jaka firma pozwalaby kogos, kto zapewnil jej wieksza liczbe profitow? Chyba tylko firma Twojej mamy, albo Twoja. Zreszta, nie mam do ciebie sily, go away poor child.

Ostatnio edytowany przez Oxygane - 20-02-2007 o 20:07.
Oxygane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 20:10   #29
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeradus
Polskie prawo jest eee...nooo....kurde...zapomnialem tego slowa...W każdym razie jeśli komuś wina nie zostanie udowodniona to jest niewinny i to oskarżyciel musi dowieść winy dostarczając dowodów.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay
W polskim prawie istnieje cos takiego jak domniemanie niewinnosci.

Ooo, właśnie o to słowo mi chodziło.
Xeradus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 09:29   #30
Morgaroth
Użytkownik Forum

Morgaroth's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Domyślny

Oxy, każdy ma prawo się pomylić, nawet najlepszy użytkownik roku
Eh... ostatnio trochę czytałem o prawach autorskich, lecz nic o tym nie znalazłem. Wynikałoby to z tego, iż jest to legalne. Myślę, że można już zamknąć temat, jednak w 100% nie jestem nadal pewien :/
Przepraszam za dziwne formułowanie zdań...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania