Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś/aś, aby w Polsce była legalizacja marihuany?
Tak. 12 20.00%
Nie. 45 75.00%
Nie mam zdania. 3 5.00%
Głosujących: 60. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-04-2007, 18:36   #21
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Granteon Pokaż post
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Co do papierosów to w pewnym sensie się zgadzam. Jednak okropnie trudne byłoby wyleczenie tak ogromnego społeczeństwa palaczy z nałogu.
Co do alkoholu, to się nie zgodzę. Sam nie piłem, nie piję i pić nie mam zamiaru, przynajmniej do pełnoletności. Jednak tutaj, jeśli będziemy pić z umiarem, nie odczujemy negatywnych skutków. Zresztą wszystko może w pewnym sensie uzależnić i wszystko w nadmiarze jest dla organizmu szkodliwe(wypij 3 litry wody gazowanej a się przekonasz )

Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 07-04-2007 o 18:37.
OnlyShadow jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-04-2007, 18:37   #22
Granteon
Użytkownik Forum

Granteon's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyShadow Pokaż post
Jednak tutaj, jeśli będziemy pić z umiarem, nie odczujemy negatywnych skutków.
Tak samo jest z marihuaną
Granteon jest offline  
stary 07-04-2007, 18:39   #23
OnlyShadow
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Tak samo jest z marihuaną
Nie.

Cytuj:
Po za tym państwo by na tym zarobiło...
To ja już bym wolał żyć w biedniejszym państwie.
OnlyShadow jest offline  
stary 07-04-2007, 18:40   #24
kalcek
Guest

Domyślny no co ty

nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem... pozdro
  Received Infraction
stary 07-04-2007, 18:41   #25
Granteon
Użytkownik Forum

Granteon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie.
Skąd wiesz? Paliłeś?

Cytuj:
To ja już bym wolał żyć w biedniejszym państwie.
Dlaczego?

Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 18:47.
Granteon jest offline  
stary 07-04-2007, 18:50   #26
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

W sumie wszystko jest dla ludzi. Tylko co za duzo to i swinia nie lubi. Ja bym chciala zeby byla na legalu... Ale sama bym chyba nie skorzystala z kupna.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline  
stary 07-04-2007, 18:52   #27
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Jestem przeciwny legalizacji marihuany. Gdy stanie się ogólnodostępna
będzie z pewnością tańsza, i ludziom trudniej będzie używać jej z umiarem. Różne osoby, różnie reagują na marihuanę i z pewnością wzrósłby odsetek osób uzależnionych. Poza tym byłoby to swego rodzaju "podniesienie szlabanu" dla twardszych narkotyków. Skoro marihuana jest legalna to trzeba spróbować czegoś mocniejszego nie?
Nie mam nic przeciwko zapaleniu sobie raz kiedyś trawki na imprezie, ale co do legalizacji to zawsze będę przeciwny.
Fiszbin jest offline  
stary 07-04-2007, 18:53   #28
Granteon
Użytkownik Forum

Granteon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
W sumie wszystko jest dla ludzi. Tylko co za duzo to i swinia nie lubi. Ja bym chciala zeby byla na legalu... Ale sama bym chyba nie skorzystala z kupna.

O i to mi się podoba - osoba, która nie ma zamiaru po to sięgać, ale rozumi osoby które lubią se zapalić.
Granteon jest offline  
stary 07-04-2007, 18:53   #29
OnlyShadow
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kalcek Pokaż post
nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem... pozdro
Jesteś idiotą. Przykro mi, współczuję.

Cytuj:
Skąd wiesz? Paliłeś?
A skąd palacz to może wiedzieć? Zajrzy sobie wgłąb do organizmu? Nie bój się, jeszcze zobaczysz na sobie skutki tych głupich wybryków (zakładając, że paliłeś). Skąd to wiem? Potwierdziła to chociażby masa badań naukowych, oraz sami ludzie którzy kiedyś to palili (często, jak twierdzą - na początku również z umiarem i rozsądkiem). Jeśli to ci nie wystarczy, poczytaj sobie troszkę np. na wikipedi na temat narkotyków.

Cytuj:
osoby które lubią se zapalić.
Na początku, owszem, może tylko lubią. Potem ich muszą to brać. Muszą, żeby zaspokajać swoje potrzeby. Gdy ich nie zaspokaja czują się okropnie. Chęć wzięcia narkotyku, jest dla nich niemalże jak chęć wzięcia oddechu powietrza. Nakazuje im to i ciało i psychika. Po prostu się uzależniają. Za łatwo jest doprowadzić się do takiego stanu, aby zalegalizować ten narkotyk.

Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 07-04-2007 o 18:59.
OnlyShadow jest offline  
stary 07-04-2007, 18:57   #30
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Ale Marihuana nie należy do tych twardszych dragów. Po za tym nieznam nikogo kto by musiał "sięgać coraz częsciej po skręta".
A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...

Vanhelsen jest offline  
stary 07-04-2007, 19:00   #31
Granteon
Użytkownik Forum

Granteon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A skąd palacz to może wiedzieć? Zajrzy sobie wgłąb do organizmu? Nie bój się, jeszcze zobaczysz na sobie skutki tych głupich wybryków (zakładając, że paliłeś). Skąd to wiem? Potwierdziła to chociażby masa badań naukowych, oraz sami ludzie którzy kiedyś to palili (często, jak twierdzą - na początku również z umiarem i rozsądkiem). Jeśli to ci nie wystarczy, poczytaj sobie troszkę np. na wikipedi na temat narkotyków.
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w życiu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.

Prosze bardzo - to co przeczytałem na wikipedii:

Zagrożenia

Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż:

-bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska

-nie prowadzą do uzależnienia fizycznego

-dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek[1] i jak na razie nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania

-nie stwierdzono by przyjmowanie marihuany powodowało wzrost agresji lub skłonności do łamania prawa, choć istnieją na ten temat rozbieżne opinie.[potrzebne źródło]

Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 19:14.
Granteon jest offline  
stary 07-04-2007, 19:03   #32
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w rzyciu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.
Skoro możesz bez tego żyć, palisz dość rzadko, to dlaczego chcesz legalizacji...

Vanhelsen jest offline  
stary 07-04-2007, 19:04   #33
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Skoro możesz bez tego żyć, palisz dość rzadko, to dlaczego chcesz legalizacji...
Bo chciał pokazać na forum jaki to jest elo rastaman.
Fiszbin jest offline  
stary 07-04-2007, 19:04   #34
Ddevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w rzyciu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.
Założę się, że po czwartym razie też tak mówiłeś ("mogę bez tego żyć!"), a mimo to sięgnąłeś po raz piąty.
stary 07-04-2007, 19:05   #35
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Paliłem 5 razy w rzyciu
Myślałem, że to się pali drugą stroną...
Dr.Unknown jest offline  
stary 07-04-2007, 19:06   #36
OnlyShadow
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slivi
Zycie ma sie tylko jedno kazdy wykorzystuje je jak chce i ma (powinien miec) do tego pelne prawo.

Maryske pale od ponad roku, mialem wiele okazji zeby wziasc amfetamine, pigulki, grzybki, nawet raz mialem okazje wziasc kokaine. Ale trzymam sie twardo swoich zasad i ani razu nic z tych rzeczy nie bralem i jestem przekonany ze nie wezme.

Marysia (tak pieszczotliwie nazywam to wspaniala roslinke) daje mi wszystko co mi potrzeba.

A najlepsza metoda na stres:
1)Zapalic skreta z kumplami
2)Wlaczyc Dreadsquad - "budzisz sie rano"
3)I usmiechnac sie!!

To jest recepta na lepsze i bez stresowe zycie.
To właśnie może się stać z waszymi mózgami po marihuanie.
OnlyShadow jest offline  
stary 07-04-2007, 19:06   #37
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
Myślałem, że to się pali drugą stroną...
xD!

Koleś zapalił pare razy trawkę i myśli, że jest elo. Teraz chce legalizacji. Jednak widać co Maryśka robi z ludźmi.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
stary 07-04-2007, 19:13   #38
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kalcek Pokaż post
Ban 4ever bo jesteś Trollem.
Cytuj:
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...

Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak:
-Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek
-Akcyza
-Maksymalne posiadanie do 1,5g
-Od 18 lat (!)
-Zakaz palenia w miejscach publicznych

Po za tym państwo by na tym zarobiło...
Z tym, że państwo nie jest szczególnie zadowolone z tego, że ludzie piją i palą, bo więcej trzeba wydać na leczenie etc. Z tego tytułu państwo nakłada wysokie akcyzy na te używki i będzie nakładać jeszcze większe, szczególnie na papierosy (wymogi unii)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...
Ganja nawet w Polsce jest traktowana przez policję jako "miękki narkotyk", z tym, że jeśli coś jest miękkie, nie znaczy wcale, że jest dobre. Są ludzie, którzy zapalą dla spróbowania i powiedzą sobie "dzięki, ale nie" ale są i takie, dla których ganja to tylko preludium do narkotyków twardych, i dlatego nie jest ona legalna. W Holandii, gdzie ten narkotyk jest legalny, rząd nie jest szczególnie dumny z tego faktu iż popełnił taką gafę. Teraz mają tak wielki kufel piwa, że boją się nawet sprawdzać ile tego piwa do wypicia jest....

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline  
stary 07-04-2007, 19:14   #39
Maxioris
Użytkownik Forum

Maxioris's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Wrocław

Maxioris ma numer GG 2780851
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
Widzę anarchię w avatarze.

Pierdol system! Pal ile wlezie.

Jestem na nie. Tak jak powiedział Kald, marysia to też środek, który powoduje zmiany w centralnym ośrodku nerwowym.
A widziż coś jeszcze? Bo ja kolory rastamanków!
Ludzie któży to palą żyją mniej, ponieważ to niszczy szare komurki, a nie warto ludzie... Po ch*j pieprzyć sobie życie?! Będziecie mieć dziury w pamięci to sobie dopiero powiecie "a, to nie szkodzi"

POLSKIE SERCE.PL ->Klikając w czerwone serce, takżę pomożesz ludzia
Poradnik - Jak założyć konto, oraz uploadować filmy na Tibicams
Stop rapishadere! Niekturzy mają sieć lokalną, i limity ich bardzo ściśle ograniczają, a uploadować film na Tibicams, to tylko minuta dłużej!

Dyslektyk
Maxioris jest offline  
stary 07-04-2007, 19:18   #40
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maxioris Pokaż post
A widziż coś jeszcze? (...)
Ludzie któży to palą żyją mniej, ponieważ to niszczy szare komurki,
To na cholerę tyle palisz ...
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania