|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś/aś, aby w Polsce była legalizacja marihuany? | |||
Tak. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 20.00% |
Nie. |
45 | 75.00% |
Nie mam zdania. |
3 | 5.00% |
Głosujących: 60. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() Cytuj:
Co do alkoholu, to się nie zgodzę. Sam nie piłem, nie piję i pić nie mam zamiaru, przynajmniej do pełnoletności. Jednak tutaj, jeśli będziemy pić z umiarem, nie odczujemy negatywnych skutków. Zresztą wszystko może w pewnym sensie uzależnić i wszystko w nadmiarze jest dla organizmu szkodliwe(wypij 3 litry wody gazowanej a się przekonasz ![]() Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 07-04-2007 o 18:37. |
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem...
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Skąd wiesz? Paliłeś?
![]() Dlaczego? Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 18:47. |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() W sumie wszystko jest dla ludzi. Tylko co za duzo to i swinia nie lubi. Ja bym chciala zeby byla na legalu... Ale sama bym chyba nie skorzystala z kupna.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Jestem przeciwny legalizacji marihuany. Gdy stanie się ogólnodostępna
będzie z pewnością tańsza, i ludziom trudniej będzie używać jej z umiarem. Różne osoby, różnie reagują na marihuanę i z pewnością wzrósłby odsetek osób uzależnionych. Poza tym byłoby to swego rodzaju "podniesienie szlabanu" dla twardszych narkotyków. Skoro marihuana jest legalna to trzeba spróbować czegoś mocniejszego nie? Nie mam nic przeciwko zapaleniu sobie raz kiedyś trawki na imprezie, ale co do legalizacji to zawsze będę przeciwny. |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
O i to mi się podoba - osoba, która nie ma zamiaru po to sięgać, ale rozumi osoby które lubią se zapalić. |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
A skąd palacz to może wiedzieć? Zajrzy sobie wgłąb do organizmu? Nie bój się, jeszcze zobaczysz na sobie skutki tych głupich wybryków (zakładając, że paliłeś). Skąd to wiem? Potwierdziła to chociażby masa badań naukowych, oraz sami ludzie którzy kiedyś to palili (często, jak twierdzą - na początku również z umiarem i rozsądkiem). Jeśli to ci nie wystarczy, poczytaj sobie troszkę np. na wikipedi na temat narkotyków. Na początku, owszem, może tylko lubią. Potem ich muszą to brać. Muszą, żeby zaspokajać swoje potrzeby. Gdy ich nie zaspokaja czują się okropnie. Chęć wzięcia narkotyku, jest dla nich niemalże jak chęć wzięcia oddechu powietrza. Nakazuje im to i ciało i psychika. Po prostu się uzależniają. Za łatwo jest doprowadzić się do takiego stanu, aby zalegalizować ten narkotyk. Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 07-04-2007 o 18:59. |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Prosze bardzo - to co przeczytałem na wikipedii: Zagrożenia Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż: -bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska -nie prowadzą do uzależnienia fizycznego -dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek[1] i jak na razie nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania -nie stwierdzono by przyjmowanie marihuany powodowało wzrost agresji lub skłonności do łamania prawa, choć istnieją na ten temat rozbieżne opinie.[potrzebne źródło] Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 19:14. |
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#33 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() xD!
Koleś zapalił pare razy trawkę i myśli, że jest elo. Teraz chce legalizacji. Jednak widać co Maryśka robi z ludźmi.
![]() |
![]() |
#38 | ||
Nikt ważny
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ganja nawet w Polsce jest traktowana przez policję jako "miękki narkotyk", z tym, że jeśli coś jest miękkie, nie znaczy wcale, że jest dobre. Są ludzie, którzy zapalą dla spróbowania i powiedzą sobie "dzięki, ale nie" ale są i takie, dla których ganja to tylko preludium do narkotyków twardych, i dlatego nie jest ona legalna. W Holandii, gdzie ten narkotyk jest legalny, rząd nie jest szczególnie dumny z tego faktu iż popełnił taką gafę. Teraz mają tak wielki kufel piwa, że boją się nawet sprawdzać ile tego piwa do wypicia jest....
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
||
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ludzie któży to palą żyją mniej, ponieważ to niszczy szare komurki, a nie warto ludzie... Po ch*j pieprzyć sobie życie?! Będziecie mieć dziury w pamięci to sobie dopiero powiecie "a, to nie szkodzi"
PAJACYK.PL -> Kliknij i nakarm dzieciaka! POLSKIE SERCE.PL ->Klikając w czerwone serce, takżę pomożesz ludzia ![]() Poradnik - Jak założyć konto, oraz uploadować filmy na Tibicams Stop rapishadere! Niekturzy mają sieć lokalną, i limity ich bardzo ściśle ograniczają, a uploadować film na Tibicams, to tylko minuta dłużej! Dyslektyk |
|
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() To na cholerę tyle palisz ...
![]() |