Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-06-2007, 23:00   #21
Maniu'Kyra
Użytkownik Forum

Maniu'Kyra's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Przemyśl

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tores Pall
Profesja: Royal Paladin
Świat: Unitera
Poziom: 50
Skille: 71
Poziom mag.: 13
Domyślny

To co tu przeczytałem (oprucz kilku wypowiedzi) to po prostu śmiech Mialem 64 EK ze skillami 78/78 (zrobiony od 1 lvla). Na guardach ANI RAZU nie expiłem. Moja jedyna wycieczka skończyła sie tym, że na 2-3 guardy szedł mi UH, wiec podziękowałem takiemu expowisku. Knight ma o wiele leprze expowiska niż te guardy bo waste tam ma okropne. Zostawcie je lepiej palkom, sorcom i drutom

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-06-2007, 23:46   #22
Lotan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maniu'Kyra Pokaż post
To co tu przeczytałem (oprucz kilku wypowiedzi) to po prostu śmiech Mialem 64 EK ze skillami 78/78 (zrobiony od 1 lvla). Na guardach ANI RAZU nie expiłem. Moja jedyna wycieczka skończyła sie tym, że na 2-3 guardy szedł mi UH, wiec podziękowałem takiemu expowisku. Knight ma o wiele leprze expowiska niż te guardy bo waste tam ma okropne. Zostawcie je lepiej palkom, sorcom i drutom
dodam tylko ze 15 lvl palkiem to good luck na guardach

Temat:
dobrym pomyslem jest stawianie fire fieldow w wonskim przejsciu tak zeby cie jeden guard bil a nie np 2 -> powinno zmniejszyc to roche waste (np stado guardow pach ff i pojedynczo je)
Lotan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2007, 01:59   #23
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lotan Pokaż post
dodam tylko ze 15 lvl palkiem to good luck na guardach

Temat:
dobrym pomyslem jest stawianie fire fieldow w wonskim przejsciu tak zeby cie jeden guard bil a nie np 2 -> powinno zmniejszyc to roche waste (np stado guardow pach ff i pojedynczo je)
Tyle, że np na non pvp fire field znika po 3-5 sekundach, poza tym na grupki guardów najlepsze są GFB. Na 15 lvlu paladynem przy skillu 45 spokojnie można usolować jednego, pojedynczego guarda. Także zbytnio nie wniosło to do tematu.

Jeżeli chodzi o rycerza, na guardach najlepiej expić od 40 levela ze skillem 80 i dobrą dwuręczną bronią. Przydaje się również tarcza i broń jednoręczna, ale to w ekstremalnych sytuacjach. Same guardy nie są jednak najbardziej opłacalnym miejscem expa dla rycerza, polecam Orc Fortress lub Elf Fortress w zależności od poziomu.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 12:21   #24
dejw
Użytkownik Forum

dejw's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2007

Stan: Niegrający
Świat: Titania
Domyślny

A więc tak - skille 75/75, cruz helm, crown armor, knight armor, boh, gs/bs, vampire shield to zdecydowanie zbyt słabo, zeby pomyśleć o guardach.
(oczywiście mowimy o efektywnym expieniu, bo do blokowania - jak najbardziej)

Wyzsze skille przydadzą się na bardziej zajebiste miejscówy, o guardach najlepiej zapomnieć, chociazby ze względu na ich wysoki shielding, duza ilosc hp i nieproporcjonalna ilosc expa otrzymywanego za guarda (oczywiście dla knigta, inne profesje znakomicie się tam odnajdują, mimo tego, że exp rzadko przekracza 25 k/h)

Także - knightem guardy sobie odpuść

Pozdro

Ostatnio edytowany przez dejw - 07-06-2007 o 12:23.
dejw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 14:11   #25
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maniu'Kyra Pokaż post
A ty lepiej zaglądnij do słownika ;> bo twoja ort. to poprostu śmiech.
@topic
ja jakos expilem knightem tam od 55lvl do 63 lvl i nie mialem waste, nie wiem jak wy to robicie, potem to sie o guardach nie mysli żółwie na paccu na facc cyce na poh OF itp ;p jakos zyje i dobrze sie mam expiac na guardach i of ;p
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 17:42   #26
niewazne123
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: przed kompem

Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 16
Skille: 49/47
Poziom mag.: 3
Domyślny

A co jesli chodzi o palka??
Jakie skille musi mieć, lvl, i czy przy takich skillach łuk czy kusza, ile uhów wziąśc, manasów itd.
niewazne123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 18:15   #27
rutek322
Guest

Domyślny

proponuję operacje plastyczną swojej postaci
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania