Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-10-2004, 10:23   #21
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

CIPowie nie zlikwidują skulli z powodu typowej ludzkiej natury.Nawet jeśli 100% populacji byłoby za jego zniesieniem(teraz jest to jakieś 90% ),to oni tego nie zrobią bo żal im wywalać nagle coś na co pracowali tak długo.
Ithelios jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-10-2004, 10:24   #22
dbfan
Guest

Domyślny

i jeszcze aby attack i follow nie byly obok siebe BOZE ILE JA TAK MISSOW ZALICZYLEM
  Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 10:45   #23
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Ech.To tak jak w życiu.Jak walniesz kogoś,to jesteś jakby przestępca co nie? a jak walisz skulla to jesteś bohater(albo dureń ) bo chcesz ludzi ocalić (albo mieć lepsze eq ).więc wiecie...CIP-owie zrobili grę z życia. można by np. na początku jak robisz postać to by pisało też (do wyboru):człowiek(human) albo przestępca.przestępca:może bić i ma skulla.human:miły nie bije ludzi ale bije przestępce.co nie?
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 13:29   #24
Barwuś
Użytkownik Forum

Barwuś's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2004

Barwuś ma numer GG 2798261
Domyślny

moim zdaniem skulle są potrzebne ale te miss... każdemu sie możę zdarzyć... spox było by gdyby po 1 uderzeniu pokaqzywała sie czaszka ale mrugająca... jak ktoś Cie uderzy dostaje skulla tak jak to jest w ostatnich sekundach kiedy znika tobie skull
stary 16-10-2004, 15:52   #25
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Dobra, super, pomysły są.

Tylko co z tego? i tak nikt ich nie wyśle do CIPów...

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 16:33   #26
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Dobra, super, pomysły są.

Tylko co z tego? i tak nikt ich nie wyśle do CIPów...
Nawet jakby wyslal to by nic z tego nie bylo napewno, dostalby tylko autoresponda z FAQ...

A ilez to razy na forum tibia.com to bylo walkowane ze ten system jest do kitu i co? Dalej tego nie zmienili i nie zmienia....

Jak Knightmare napisal cos w stylu "Ludzie narzekali na PK, zrobilismy system skulli, nazekali na skulle powstaly swiaty E-PvP i tak sie ciesza mala popularnoscia. Ludzie zawsze narzekali i cobysmy nie zrobili to wszystkim nie dogodzimy."
To nie sa jego dokladne slowa ale to wygladalo mniejwiecej tak.

IMHO skull system w tej postaci jakiej teraz jest to wielki syf...

Podane przez niektorych ludzi z tego tematy pomysly sa bardzo dobre i niektore proste w realizacji dla CipSoft...

Jednak nawet gdyby wmontowac niektore z nich to ciagle by zostaly problemy w tej postaci w jakiej ja dostalem red skulla...

Po ciezkim dniu w kazoo na guardach i wystrzelaniu w nie BP boltow wracalem z lootem do depo... i jakis 15~lvl sie przyczepil do mojego worka, po ostrzegawczych strzalach ciagle staral sie zakosic moj worek wiec go musialem zabic. Zakampowalem sie kawalek od depo czekajac na to az skull minie i co widze? Ten sam koles(juz 1 lvl mniej) i znowu moj worek probuje zakosic... no to znowu deda zaliczyl... domyslalem sie ze pewnie znowu wpadnie wiec sie dre do kumpla zeby zabieral ten worek odemnie albo parcel dawal szybko... niestety nie bylo too many players i koles momentalnie byl spowrotem po moj worek... 3 ded, ja red skull i dalej stoje jak ten pacan z tym workiem i bez parcela czy kumpla... nie minela minuta jak koles znowu byl przy mnie, teraz chcialem grac na czas i biegac z tym workiem, jednak jak na zlosc zrobily sie ogromne lagi i tyle co widzialem kolesia i moj worek...

Tego typu wymuszenie red skulla na kims juz wczesniej z matkusem chyba wymyslilismy kiedy szukalismy na ile sposobow mozna w zla strone wykorzystac system skulli...

Jednak musze przyznac ze polubilem ta czerwona czaszke i jak zniknela to troche mi jej brak bylo... Nie zaliczylem ani jednego deda od ludzi przez red skulla, no coz nowy swiat, w miare lvl i jakos sie nie czepiali

CipSoft jesli chcialby zostawic system skulli i go udoskonalic napewno by nie rozwiazal problemu ktory mnie spotkal(no bo jak?) ale mogliby ulepszyc ten system bardziej wlasnie w strone pomyslow ktore juz ludzie zglosili w tym temacie i na forum tibia.com...

Zacytuje tutaj swiete slowa NPC Snake Eye "Snake Eye: Cip sux!"
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 16:44   #27
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

IMO ten pomysł z podwójnym kliknięciem na gracza w celu zaatakowania zasługuje na Golden Boots .

Inne też niezłe ale każdy ma jakieś wady (Human Battle, Monsters Battle za dużo miejsca by zajął, a to, żeby skull się pojawiał dopiero po faktycznym ataku miałby sens tylko dla knightów i ew. magów, bo paladyn odrazu strzeli do klienta i odrazu by się skull pojawił). Podwójne kliknięcie jest świetne, ponieważ nie zmienia nic w rozgrywce, nie trzeba CIPom przy tym dużo pracować, a przynajmniej raz na zawsze znikną miss clicki (chyba, że ktoś zbyt nerwowo atakuje i ma drgawki ).

Proponuje napisać jakąś petycję z tym dwuklikowym pomysłem, zebrać jak najwięcej podpisów i wysłać do CIP(ów ).

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 23:21   #28
CentyBoy
Użytkownik Forum

CentyBoy's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2004
Lokacja: przed monitorem

CentyBoy ma numer GG 5718649
Domyślny

teraz wam ja cos powiem. tyle pierd*lenia o tych missclickach a zaden z tu obecnych nie wpadl na pomysl WYLACZENIA okna battle podczas pobytu w miescie i jak ewentualnie mamy ochote zaatakowac missclickera w tlumie to klikamy na niego prawym upewniamy sie po imieniu przy Message to xxx ze to ten kolo i klikamy attack. a co do missclickow w terenie podczas expa - bywaja ale niezbyt czesto sie zdaza po takim missclicku deda zaliczyc. to tyle
CentyBoy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2004, 23:35   #29
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Missclicki się zdażają, ale ja niemam nic przeciwko temu, mam DUŻO przeciwko tym co tylko okazje wykożystują i się na miss click'era rzucają jak na evul mass pk...No cóż...nieda się spełnić oczekiwań każdego, i na pewmow obecnym systemie jest conajmniej jedna rzecz, która kogoś zadowala. W tym wypadku znalezienie idealnego sposobu...poprostu graniczy z cudem. Najlepiej gdyby tibia była atlantydą nie znającą przemocy, co? Ale właśnie takie rozterki, czynią ją podobną do naszego świata. Można zabić kogoś za zniewaga, z kradzież, oszustwa, ale na litość boską jak mnie zabili 2 razy w ten sam dzień-raz afk, dosłownie na min(czytałem coś na tibii pl podczas treningu mlvl, a raz poszedłem na trolle blockneli i za***ali...to poprostu może człowieka dobić...
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2004, 09:13   #30
Barwuś
Użytkownik Forum

Barwuś's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2004

Barwuś ma numer GG 2798261
Domyślny

ja bym napisał ale nie potrafie po angielsku za dobrze... a mi sie wydaje żę przy mis clicku gdyby skull mrugał a po kilku sekundach... załużmy 3 koleś nawala dalej to skull zostaje, wydaje mi sie żę to by było dobre rozwiązanie
stary 17-10-2004, 09:22   #31
zwiastun ciemnosci
Użytkownik Forum

zwiastun ciemnosci's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności

Stan: Na emeryturze
zwiastun ciemnosci ma numer GG 1923014
Smutny

oo rany!! ludzie przez system skulli mnie zabito 3 razy zaatakowałem
jakiegoś złodzieja co mi kradl blanki ktore nie chcialy sie zmiescic do plecaka
to puszczalem mu fire bomby i sd umarl ale potem przez jakies pol godziny nie chciala mi zejść czacha a przez skulle sie boje teraz zabijac looterow bo jakis high lvl mnie zbije stracilem tak k arm!!!!
SYSTEM SKULLI SUXXX
zwiastun ciemnosci jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2004, 09:49   #32
Chmielok
Użytkownik Forum

Chmielok's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004

Domyślny

Mozna by bylo zrobic tak aby w kazdym miescie byla policja.
Przyklad : Policja zabijala by tylko skulle ale gdy ktos ukradnie ci bp
(ale jak przeciez nie mozesz podpisac bp ale cipy mogly by to wymyslec [kliknac prawym na rzecz i napisac kogo tylko raz mozna by bylo podpisac])
to idz do policji powiedz o co chodzi i juz ;a gdybys trenil z kolega (vip) to
czachy by sie nie pojawialy.
Chmielok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2004, 12:29   #33
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chmielok
Mozna by bylo zrobic tak aby w kazdym miescie byla policja.
Przyklad : Policja zabijala by tylko skulle ale gdy ktos ukradnie ci bp
(ale jak przeciez nie mozesz podpisac bp ale cipy mogly by to wymyslec [kliknac prawym na rzecz i napisac kogo tylko raz mozna by bylo podpisac])
to idz do policji powiedz o co chodzi i juz ;a gdybys trenil z kolega (vip) to
czachy by sie nie pojawialy.
Tu sie zgadzam w pełnej rozciągłości, ale zamiast policji to może wojownicy króla (np. w venore ci czerwoni NPC, w Carlin te babeczki NPC)
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2004, 12:41   #34
Sijj pała
Guest

Evul

A ja bym zrobiła tak :
Żeby skull się pojawił kiedy zadasz kolesiowi obrażenie nawet 1 hp
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2004, 20:20   #35
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Domyślny

CIP obiecuje ze poprawi system czaszek w nastepnym update, ale zdaje sie ze bedzie to tylko okienkow z pytaniem czy chcesz zaatakowac innego gracza.

Osobiscie uwazam ze skull hunterow mozna by w latwy sposob wyeliminowac jesli np zolta czaszka byla by widoczna dla wszystkich. Kilka razy skonczylo by sie smiercia 90% populacji Carlin, ale na przyszlosc by sie 2 razy zastanowili zanim zaatakuja kogo kto nic im nie zrobil.

Popieram tez pomysl z czaszka na naszym zabojcy przez 30 dni lub do czasu az go zabijemy.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania