|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
Pokaż wyniki sondy: WoW czy GW2, GW? | |||
GW2, GW |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 56.04% |
WoW |
![]() ![]() ![]() ![]() |
40 | 43.96% |
Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo co ? Bo waćpan faworyzuje dziecko Blizzarda ? No ludzie, litości, teraz to twoje uzasadnienie jest bezsensowne - WoW lepszy, bo ja tak mówię. Krytykę zacznij od siebie.
Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 19-08-2007 o 22:34. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Ktoś wyżej napisał, że w wowie lvl ma być podniesiony do 80 w guild wars 2 prawdopodobnie lvl ma sięgać nie nie do 20 a do 100 !
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Rozmawiamy o GW, nie GW2. Przeczytaj całego posta. To, że uzasadnienie jest trochę niżej, nie znaczy wcale, że go nie ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() @up
Ten temat dotyczy też GW2. @Shiray Po pierwsze, w WoWie jest maksymalny 70 level(i tak się dziwie, że w ogóle są ograniczenia...), bo to typowy MMORPG - im większy masz level, tym jesteś lepszy. Tam chodzi głównie o nabijanie levela... A klimatu IMO żadnego nie ma. Guild Wars to gra PvP. PvE to tylko dodatek. Większość ludzi gra na fabule, żeby odblokować runy, inskrypcje i skille do PvP. Tam chodzi o to, żeby szybko wbić 20 lvl i iść na arenę zmierzyć się z innymi graczami. Tutaj dobry team może zdziałać wszystko. PvP w WoWie polega na tym, że zaznaczasz playera i naciskasz byle jak skille, które masz porozwalane na całym ekranie. Jedynie na co w WoWie nie mogę narzekać to te wspólne wypady na bossy(np. Onyxia) oraz duży wybór ras. Klas w GW jest 10, to IMHO i tak za dużo ![]() GW > WoW GW2 >> WoW. @topic Aha i GW to nie jest MMORPG, tylko CORPG, więc nie wiem jak można w ogóle porównywać gry innego gatunku. Można porównywać GW2 do WoWa - obie to MMORPGi. Btw. ktoś napisał, że w WoWie jest ogromny świat. W GW też jest ogromny świat, tylko podzielony na miasta i explorable areas. W mieście zbierasz drużynę i wychodzisz. Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 19-08-2007 o 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Na Emeryturze
Imię: Teron'Gorefiend
Profesja: Rookstayer
Skille: +22fist
|
![]() @UP
Porównujemy WoW'a z GW żeby nie było niepotrzebnego spamu w temacie Guild Wars (ludzie często się kłócą o to która z nich jest lepsza, może rozstrzygniemy to w tym temacie), przy okazji porównujemy też z GW2 co ma jednak większy sens ale przecież ta gra nie została jeszcze wydana. @Down[EDIT] Ale teraz porównujemy GW z WoW'em i przy okazji to co wiadomo z GW2. Ostatnio edytowany przez Teron-Gorefiend - 20-08-2007 o 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() @up (edit)
Człowieku, zastanów się co piszesz. Nie możemy porównywać WoWa z GW 2 ponieważ tej gry jeszcze nie ma, a twoje stwierdzenie, że może być za kilka lat jest bez sensu. Może od razu założymy temat WoW vs. GW 7? Jak uważacie co jest lepsze? @_WrD_ Nie rozmawiamy o GW2 ponieważ ta gra nie istnieje. Skończcie. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Btw. Ja uważam Guild Wars częściowo za MMORPG. Nazwa "CORPG" jest używana tylko przez fanów GW i tylko w stosunku do niego, żadnych innych (przynajmniej mi znajomych) gier. No i gdyby nie te questy i trochę fabuły w nich to GW mógłby być uważany za zwykłego hack'n'slasha. Ostatnio edytowany przez Shiray - 19-08-2007 o 23:52. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() Cytuj:
Nie grałeś nie wypowiadaj się.A o Gw2 wiemy już tyle, że możemy porównywać ją do WoWa. Ostatnio edytowany przez Kioshiro - 20-08-2007 o 01:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tak, tak, ale to wszystko dzieje się na arenie, prawda? WoW ma klimat! KLIMAT! Klimat i grywalność. To głównie dzięki temu jest lepszy. Powiedz mi czy poza arenami jest gdziekolwiek PvP w GW? Czy poza miastami można spotkać innych graczy? (oprócz tych w party). GW nie ma tego klimatu, wolności gry, walki w każdym miejscu i świetnych instancji. Dlatego według mnie nie ma co tej gry w ogóle porównywać do WoWa : ) Dodam, że nie sugeruję tu, że GW jest złe. Uważam je za prawdopodobnie drugiego najlepszego MMORPG po WoWie. Ale - sam zauważ - w WoW gra kilka milionów więcej ludzi niż w GW, nawet jeśli jest on płatny. Niektórzy zaś uważają GW za lepszą rzecz tylko dlatego bo odstrasza ich abonament za WoW (nie mówię tutaj o wszystkich) - ba, nawet już przez to spojrzeć na grę nie chcą, tylko za GW się zabierają od razu. Ile razy w necie widzę teksty typu "GW jest lepszy bo bez abonamentu". Na prywatnych serwach możecie grać. (przynajmniej żeby zobaczyć jak to jest) Btw. GW2 jest do dupy, bo jest gorsze od WoWa 5. To jest dokładnie twoje myślenie. Nie pisz mi tutaj, że GW 2 jest lepsze od WoW, bo GW 2 jeszcze nie ma. Kiedy wyjdzie, porównasz je z przyszłą wersją WoWa. Cytuj:
Zostańmy przy GW vs. WoW. Edit: Właśnie zobaczyłem, że GW 2 wychodzi pomiędzy 2009 - 2010. Tym bardziej nie mamy o czym rozmawiać : ) To tak jakbyś w 2004 porównywał Half Life 2 do Crysisa i mówił przez to, że jest słaby. Ostatnio edytowany przez Shiray - 20-08-2007 o 02:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2007
|
![]() pisalem juz wypowiedz a teraz napisze moje żale
dlaczego blizzard nie wyda drugiego clienta na lepsze kompy? bo max detale na aktualnym gówno dają prawie a powoli moj pc ktory nie mialby prawa zejsc do lekko widocznej sciny w wowie troche sie na max tnie.. mogliby jak juz wspomnialem zrobic inny client z ulepszona grafika i lepsza optymalizacja dla takich jak ja (good pc owner <skromnosc>) wtedy gra naprawde nie mialaby sobie równych! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakiego masz kompa? Według mnie optymalizacja w WoW jest dobra, na max (+ AF 16x i AA 4x) mam około 50 fps, a mam starego (jakże źle kojarzonego) Pentium IV 2,8 Ghz z 1,5 Giga RAM (zwykłe DDRy!) i średniego GeForce 7600 GS.
Zresztą, nie rozmawiamy tu o grafice, lecz o klimacie. Jeśli chodzi o grafikę to rzeczywiście - wystarczy spojrzeć - GW przebija WoWa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() czemu mówicie o gw2 skoro jeszcze nie wyszło,bleble,superrrr bedzie to gw2 a w praniu wychodzi co innego wiec powinnismy mówić o gw vs WoW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() Cytuj:
To, że innych graczy spotykasz tylko w miastach, to charakteryzuje CO, tu nie ma otwartego świata jak w MMORPGach! A co do porównywania GW2 - masz rację. Nie porównójmy czegoś, czego jeszcze nie wyszło. IMO porównywanie gier innego gatunku(CORPG vs MMORPG = GW vs WoW) nie ma najmniejszego sensu. Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 20-08-2007 o 11:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP
Ale chyba lepiej żeby był taki temat bo ludzie często się kłócą która z tych 2 gier jest lepsza, co z tego że to CORPG czy MMORPG. Przecież te gry są jednymi z najlepiej sprzedających sie a skoro ludzie się kłócą o to, niech się kłócą w tym temacie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Mag silniejszy od warriora? Żeby już dalej się nie śmać - w WoWie nie ma silniejszych, czy słabszych klas. To jest jedna z gier, w której profesje są najlepiej zbalansowane (swoją drogą, nie wiem gdzie wyczytałeś to że mag jest 100000000000x silniejszy od warriora, jakoś wszyscy uważają, że to warrior jest lekko overpowered). W WoWie liczy się twój skill, wybrany build (np. wybierając klasą rogue częściowo drzewo talentów "Assasination" będziesz zabójcą magów ponieważ noszą słabe zbroje, przy czym ty używasz sztyletów, zaś jeśli wybierzesz "Combat", nauczysz się lepiej walczyć m.in. mieczem co pozwoli ci na zadanie większych obrażeń warriorom w ciężkich zbrojach) i ekwipunek (głównie dla warriora). Proszę napisz, na czym oparłeś swoją wypowiedź co do overpowered maga w WoWie, bo nie dość, że strasznie mnie rozbawiła to jeszcze dostarczyła mi pewności, że w WoWa nigdy nie grałeś. Cytuj:
Btw. Nazwa tematu sama za siebie mówi o czym należy w nim pisać. @_WdW_ (edit) Dobrze możemy przestać, ale tylko porównywać klimat WoWa do GW. Wyższość MMORPG nad CORPG jest już widoczna i nie ma o co się sprzeczać. O PvP dalej możemy dyskutować. Ostatnio edytowany przez Shiray - 20-08-2007 o 13:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
Lokacja: Tczew
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() IMO cały temat jest bezsensu. Każda gra ma swoich fanów i każdy fan będzie bronił swojego obiektu adoracji, to normalne. Jeśli uważam, że np. GW jest lepsze niż WoW, to możesz podawać najróżniejsze argumenty, a ja i tak się nie przekonam. Po prostu - o gustach się nie dyskutuje.
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Jeżeli powszczechnie uznamy Pacmana za strzelankę, niezależnie czy jest ona strzelanką, to można będzie porównywać go z Counter strikiem? |
|
![]() |
![]() |
#39 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ale proszę litości - nie pierdolcie mi, że mag jest 10000000000000000000000x lepszy od wara ;/ Cytuj:
Pacmana za strzelankę uważać nie można, a Guild Wars do MMO jakoś podciągnąć jednak się da... I powtarzam jeszcze raz - nie ja zacząłem porównywać GW do WoWa. Zaczął to twórca tego tematu, więc nie wiem dlaczego czepiasz się właśnie mnie. Bo podałem argumenty, które pokazują, że WoW jest lepszy od GW? A, że tobie się to nie spodobało to stosujesz bezużyteczne w tym temacie powiedzenie, że tych gier nie można ze sobą porównywać (chociaż i tak pewnie uważasz GW za coś lepszego). I tak - jeśli nie chcecie - proszę bardzo, możemy przestać porównywać, jak mówicie, dwa inne gatunki gier. Pozostajemy więc przy tym, że MMORPGi mają lepszy o klasę od CORPG klimat. Jeśli nie - napiszcie dlaczego. Cytuj:
Piszę jeszcze raz. Lubicie GW - proszę bardzo, szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to, nie chce wam narzucać WoW i nie każę wam w niego grać. Nie od tego jest ten temat. Tutaj poprostu piszemy prawdy o WoWie i GW oraz staramy się te gry do siebie porównać, aby zobaczyć która jest lepsza. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum