|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() NO ALE TO NIE JEST NARKOTYK
to jest tylko uzaleznienie od niego zdaje mi sie ze wy wogole nie wiecie co to jest wogole narkotyk Kod:
WIEC POWTARZAM ZE NARKOTYK JEST POCHODZENIA NATURALNEGO LUB CHEMICZNEGO I TRZEBA GO WPROWADZIC W JAKIES SPOSOB DO CIALA SWOJEGO NP PRZEZ WACHANIE LUB DOZYLNIE !!!! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2003
![]() |
![]() hehe , niektorych tibia uzaleznia, moj kolega to caly czas teraz o tibi gada od kiedy mu pokazalem, a jego brat jak on gra nie mzoe wytrzymac juz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() no ja co prawda tez caly czas teraz mogl bym gadac o tibi i uwazam nie tylko ja ze jestem uzalezniony od niej bo nic innego teraz nie robie prucz grania w nia
ale znowu nie uwazam jej za narkotyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
![]() |
![]() Ale te osoby mogą być ogulnie uzależnione od kuputera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2003
|
![]() Ja bez tibi nie moge przezyć trzech dni. Jak ide na osiedle z kumplami gadamy tylko o Tibi a jak był taki okres ze były shakowane serwery to juz komplatnie mi padało na mózg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() byl juz taki temat ?(
|
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() tibia nie jest narkotykiem.... ale w niektórych przypadkach działa jak narkotyk ... znam typka ktory przez tibie przestał odrabiać lekcje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() narkotyk (fr. narkotique z gr. narkotikós oszałamiający od gr. nárke odrętwienie, brak czucia ) 1. biochem., chem., farm. środek odurzający pochodzenia naturalnego (rośliny, grzyby) lub syntetycznego, o depresyjnym działaniu na ośrodkowy układ nerwowy, powodującym gł. stan odurzenia, euforii, uśmierzenia bólu, uspokojenia lub senności; wywołuje po krótkim lub dłuższym zażywaniu uzależnienie psychiczne i fizyczne. 2. farm., med. n. chirurgiczne środki stosowane w medycynie do wywołania stanu anestezji, narkozy lub celowego zniesienia wrażliwości bólowej, np. halotan, etery, ewipan i inne barbiturany.
Czyli narkotykiem nie jest, ale uzależnić potrafi, jak wiele innych rzeczy.
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() KOles dobry jestes, kochasz sie z chomikami i probujesz wmowic nam swoje racje zaslyszane od kumpli ;-) Ale fakt faktem, jak sie wgrasz, trudno sie oderwac... jeszcze 1 potwor, jeszcze 1 runa ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
![]() |
![]() Nie no bez przesady. Nie jest narkotykiem. Ale czasami kazdemu sie przyda żeby odlozyl tibie na jakis czas. na 3 dni. Bo naprawde mozna sie uzależnić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Ja mysle ze Tibia moze uzalezniac ale tylko psychcznie.
Ja w sobote rano tylko otworze oczy wlaczam kompa i loguje sie straszna qrwica mnie bierze gdy zgine albo kicknie mnie w waznym momencie. Tibia jest nudna dla tyych ktorzy sa tepi i nie potrafa jej zrozumiec a gra wciagga jak odkurzacz. !! POLCEAM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() Hmm tibia niejest narkotykiem tylko dobra gra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
![]() |
![]() Tibia jest po prostu fajna a nie jak narkotyk.
![]() |
#34 |
Guest
|
![]() TIBIA nie jest narktytkiem... od tego się tylko można uzależnić... a na dłuższą metę raczej chyba się nie uzależnimy
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Zadajcie sobie pytania-
- czy wytrzymasz tydzień bez tibii?? - czy jak nie możesz grać w tibie to trzęsą ci się ręce, żyć nie możesz i żeby się uspokoić niszczysz coś??? (mebel, ściane,kota...) Jeśli odpowiedziałeś 1. tak 2. nie to tibia działa dla ciebie JAK narkotyk, bo ciągle myślisz o niej (kiedy znowu zagram!!!!). Jeśli nie to jest z tobą jeszcze dobrze. Więc uważajcie, i dla tibii nie zawalcie se życia. Ta gra ma sprawiać przyjemność a nie powodować cierpienia (sprawdzian w szkole, braz zad. domowego, itp.)
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2003
Lokacja: Olsztyn
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Powiem jedno krótka przerwa w Tibi tak ok.Tydzień raz na pół roku pomoże mi akurat pomogła...dzięki temu miałem więcej czasu aby np.Wybrać się na ryby itp.Pomoże zapewniam wcale nie trzeba kończyć z Tibią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Omg, nie zakładajcie więcej takich nazw tematów.
Tibia nie jest narkotykiem, mimo, że kiedyś tak uważałem ale teraz już nie. Poprostu się znudziła...
![]() |
#39 | |
Nikt ważny
|
![]() Gorcik.. sądząc po twoim wyglądzie z avatara sam potrzebujesz odwyku
![]() Cytuj:
![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() @Raynold
Poprawna definicja narkotyku, jednakże wkraczamy w nową epokę, kiedy układano definicję przez Ciebie przytoczoną nie było jeszcze komputerów. Może spójrzmy jak działa narkotyk? Zależnie od rodzaju albo sam oddziałuje na organizm albo powoduje wydzielanie enzymów oddziałujących na organizm. Gry komputerowe powodują wydzielanie adrenaliny, w skrajnych przypadkach (u osób silnie uzależnionych) nawet endorfiny, szczególnie intensywnie działają tu gry online ze względu na dodatkowy element rywalizacji. Sądzę że nowa definicja narkotyku, która w dobie VR musi powstać, będzie obejmowała również gry komputerowe, przynajmniej w pewnwj mierze. W skrócie: tak, zgadzam się że Tibia to narkotyk, choć słąbiej uzależniający od środków farmakologicznych. Skoro tak uważam również że powinien być cenzus wiekowy dotyczący grających (nie powiem jaki bym ustalił bo połowa forumowiczów go nie spełnia). |
![]() |
![]() |