Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-11-2007, 13:40   #21
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poreda Pokaż post
W sumie prawda, ale nie zgadzam się z tymi nowymi Mana Fluidami i Health Potionami. Knight teraz wastuje, i to jest oczywiste, a co dopiero po Update? Kiedy jakiś shit który zabiera 55 many zastapi exure? :/
Gdzie Ty wastujesz knightem ? : O
Zyziek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-11-2007, 14:12   #22
Lord_Piterek
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007

Domyślny

Dobrze mówi. Moim zdaniem bd. to najlepszy update - wreszcie profesje i CENY ITEMÓW wyrównane (tzn takie jakie powinny byc).
Jedno pytanie - czy kupiec bd. chodził po terenach FACC ? Mam pare "śmieci" (taa teraz śmieci ) typu - g-arm.
Lord_Piterek jest offline  
stary 17-11-2007, 14:15   #23
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
Domyślny

Najważniejsze pytanie to... co będzie miał MS, czego niebędzie mieć ED... Przed update sork miał czary ofensywne, ale nie miał takich czarów defensywnych jak ED... Wkońcu Ms musi być w czymś lepszy bo inazcej gra nim nie będzie miała sensu . No jedynie te sdki... Ale co to jest .
stary 17-11-2007, 14:15   #24
Neross
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyziek Pokaż post
A nie pomyslales ze mozna isc se na mocniejszego potworka? Wtedy waste jest ;D

Moim zdanie jeszcze wszystko zbalansuja... tzn chodzi o hity, ceny i dmg. Wiec nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekac i czekac.
stary 17-11-2007, 14:40   #25
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Neross Pokaż post
A nie pomyslales ze mozna isc se na mocniejszego potworka? Wtedy waste jest ;D

Moim zdanie jeszcze wszystko zbalansuja... tzn chodzi o hity, ceny i dmg. Wiec nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekac i czekac.
No tak tylko, że on mówi o normalnym expieniu, a nie o jakimś wypadzie na mocniejszego potworka. ^.-

@down

A ty skąd się urwałeś ? Przeczytaj o czym pisaliśmy wcześniej zanim zaczniesz mnie cytować.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 17-11-2007 o 16:14.
Zyziek jest offline  
stary 17-11-2007, 15:59   #26
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
No tak tylko, że on mówi o normalnym expieniu, a nie o jakimś wypadzie na mocniejszego potworka. ^.-
Lol ty grales kiedys w tibie? Powiedz mi kto normalny chodzi expic jakakolwiek profesją tam gdzie ma waste...
stary 17-11-2007, 16:13   #27
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek26111 Pokaż post
Lol ty grales kiedys w tibie? Powiedz mi kto normalny chodzi expic jakakolwiek profesją tam gdzie ma waste...
Lepiej miec 200 k w depo expiac zalozmy 50k/h czy lepiej miec 50 k w depo i przez 10 h+ expic 80-110k/h ( z mozliwascia zwrocienia a nawet zysku ) ? ( to przyklad ofc)
Salarigoth jest offline  
stary 17-11-2007, 16:15   #28
N_Exequter
Użytkownik Forum

N_Exequter's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2007

Imię: Kirgeron
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 160
Poziom mag.: 72
Domyślny

Na początku gratulacje dla założyciela tematu. Wkońcu to ktoś dobrze i ładnie objaśnił.

SKOŃCZYŁO SIĘ EASY MODE PO SUMMER UPDATE 2007

Po tym zaczną się spamy typu "bede mial waste". A teraz...

SORC / DRUID OD POCZĄTKU TIBII MIELI WASTE I NIE PŁAKALI

Kto jest dobry - zostanie przy swojej profesji i przestanie płakać. Knight miał dobrze... aż za dobrze, żeby CipSoft mogłby się dalej tym przyglądać.

Cytuj:
Chcesz przez to powiedzieć, że magowie są nienormalni expiąc z waste?

Ostatnio edytowany przez N_Exequter - 17-11-2007 o 16:16.
N_Exequter jest offline  
stary 17-11-2007, 16:19   #29
Drypcik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2006

LOL lol

Cytuj:
Pomysl Moze ma za to lepszy exp/h To i ma kase to sobie wastuje .

Moim zdaniem te life potiony to bedzie kicha(za duzo cip sie nagral w diablo etc) i wielkim zalem jest to ile maja kosztowac....Manasy i uhy..!.
Co do balansowania Knight zawsze ale to ZAWSZE mial najgorzej i teraz sie to zmienilo troche i sie zaczyna placz Ktos up dobrze napisal ile sorc/drut zrobi k/h a ile knightem? Moim Zdaniem wystarczylo by jak by zwrocili sile sorcowi i knighta zostawili w spokoju..., a co do druida to bedzie juz naprawde Zal zawsze byl jako Sioher a teraz bedzie jako shooter.

To Tyle Pozdro For all
Drypcik jest offline  
stary 17-11-2007, 16:42   #30
tomcio3396
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Dzierzgoń

Imię: Tomuszom
Profesja: Elder Druid
Świat: Xantera
Poziom: 83
Poziom mag.: 66
tomcio3396 ma numer GG 6261441 Send a message via Skype™ to tomcio3396
Domyślny

Dobra.. wszyscy mówicie o tym jak teraz została zatarta różnica między sorcem a druidem.. a zobaczcie jak po poprzednim update został druid udupiony. Sio które nie przechodzi przez ściany, czasem narażając na szybką śmierć od comba. Gdy był brany na hunty zawsze zbierał mniej expa od sorców.

A co do update to może byc nawet fajna zabawa Ale z tymi czarami typu exori na dystans to juz przesada ;p niech już tak zrobią ale z każdą kratką dalej czar traci na sile to by wywołało mniej 'kłapania dziobami'. To tyle jak mi sie coś przypomni to nie omieszkam tu wrócić.
tomcio3396 jest offline  
stary 17-11-2007, 16:42   #31
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Lepiej miec 200 k w depo expiac zalozmy 50k/h czy lepiej miec 50 k w depo i przez 10 h+ expic 80-110k/h ( z mozliwascia zwrocienia a nawet zysku ) ? ( to przyklad ofc)
Lepiej isc tam gdzie sie wychodzi na zero i mozliwe najwiecej nabija. Wtedy masz non-stop odpowiednia ilosc gotowki w depo i non stop dobry exp. Ale zeby na to wpasc trzeba miec IQ troche wyzsze niz wasze 50-dziesiątki.
stary 17-11-2007, 17:00   #32
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

nie ma combo i exausted na leczenie+atak
wiec jakos sobie poradze moim ivul najtem
ogolnie wreszcie jako taka balansacja
wiec jak dla mnie update na duzy +
tylko z tymi uh troche zwalili...
moglyby leczyc chociaz polowe tego co najwieksze potiony..
bo tak to zal ze musze zwastowac 200bp uh do update
Draggy_Slayer jest offline  
stary 17-11-2007, 20:04   #33
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Domyślny

@up

No patrz, a jeszcze chyba wczoraj chciałeś usuwać chara :>.

Cytuj:
Lepiej isc tam gdzie sie wychodzi na zero i mozliwe najwiecej nabija. Wtedy masz non-stop odpowiednia ilosc gotowki w depo i non stop dobry exp. Ale zeby na to wpasc trzeba miec IQ troche wyzsze niz wasze 50-dziesiątki.
Twoje IQ nie może być dużo wyższe skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem : X.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 17-11-2007 o 20:07.
Zyziek jest offline  
stary 17-11-2007, 20:27   #34
Hi$zP@N
Użytkownik forum

Hi$zP@N's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2007

Gildia: Chosen Ones
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sallim Pokaż post
ee..
powiedz mi skad 100 ek wezmie 2 pary soft? ;o
jezeli mialby miec 2 pary to musial by byc albo hackerem albo lurerem albo thiefem albo miec pare farm druidów
2x soft = ~600k each w zaleznosci od servera wiec nie pisz ze bral 2 pary softów bo z nieba softy jeszcze nie leca
Proszę Cię czy żyjesz w jakimś innym świecie , czy jesteś jakiś naiwny?? A jak myślisz od czego jest pożyczanie ?? Sam często jestem świadkiem pożyczania sobie softów. I nie mów mi , że 100 knighta nie stać na kupno softów. Jeżeli jest rozsądny to zarobi na nie w w pare dni.
Od czego jest PoI quest?? Do tego po update dużo osób ma 2 lub 3 chary z lvl 80+ na jednym servie więc skombinowanie więcej niż jednej par softów to nic trudnego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poreda Pokaż post
W sumie prawda, ale nie zgadzam się z tymi nowymi Mana Fluidami i Health Potionami. Knight teraz wastuje, i to jest oczywiste, a co dopiero po Update? Kiedy jakiś shit który zabiera 55 many zastapi exure? :/
Proszę Cię knight wastował?? To trochę zbyt śmiałe twierdzenie. No chyba , że bierzemy pod uwagę ze 100 ek robił waste wbijając po 1-1,5mln expa dziennie I pomiędzy sorcami i knightami była różnica bo knight gdy nie miał kasy w bardzo łatwy sposób mógł ją zarobić (przykład: Demon Hunt z pallem i siokerem). Co tracił na takim huncie? Praktycznie nic. Sorcowi zawsze trudniej było zarabiać a tym bardziej odrabiać kasę ;]

Jest jedna dobra rzecz która tutaj zauważyłem. Ten wątek pokazuje , że można jeszcze rozmawiać na poziomie o update i o tibii. W miarę możliwości będe update'ował listę szybkich pytań i odpowiedzi bo jest ich coraz więcej.
Hi$zP@N jest offline  
stary 17-11-2007, 20:43   #35
Grint
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2006

Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 24
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
Domyślny

A wiadomo czy będą jakieś czary ofensywne dla sorc/drut na faccu?
Tak btw. istnieje już jakiś spis nowych spelli?
Grint jest offline  
stary 17-11-2007, 20:57   #36
tadel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
tadel ma numer GG 4402533
Problem

Zanim zacznę chciałbym powiedzieć, że to będzie pierwsza i mam nadzieje sensowna riposta dla założyciela tematu...

A więc, chciałbym wyrazić swoje zdanie na temat świątecznego update, to jest pierwszy w mojej długoletniej historii update do którego mam wielkie wątpliwości i to wcale nie dlatego że jestem knightem, w swoim życiu tibijskim miałem wiele postaci i wiem co gra każdą z nich znaczy.

Po wstępie czas na argumenty, a więc przy tym update zauważyłem coś co cipsoft rozbujał przy update 7.6 jest to swego rodzaju huśtawka, rozbujał ją mocno wprowadzeniem różdżek, ponieważ wtedy nastąpiły poważne zmiany w tibii, cipsoft zauważył ten błąd i z każdym updatem bujał tą huśtawką od knightów/palków do sorców/drutów bujał tak do tibii 8.0, ale teraz sie zatrzymuje, tak zatrzymała się huśtawka i każdy który przeżył dotkliwie to huśtanie nią mówi o tym zatrzymaniu dobrze(sorc/druid) lub źle(knight/pall) a według mnie każdy powinien mówić o tym źle. Dlaczego? ponieważ wraz z zatrzymaniem tej huśtawki zatarły się prawie różnice między profesjami, jaka jest różnica czy otrzymujemy hity na punkty życia czy punkty many? jaka jest różnica czy uderzamy mieczem, czy czarami? jaka jest różnica w tym momencie jeśli chodzi o cap? jaka jest różnica między knightem, pallem, sorcem i drutem? Moim zdaniem tylko kosmetyczna, innaczej to wygląda, ale expić będziemy tak samo, mam nadzieje że Cipsoft się opamięta i coś zrobi żeby ten balans nie polegał na zatarciu śladów, tylko na czymś odzwierciedlającym w pewnej części tibię 7.5...

ps. co to evul knightów, ja na 79 lvl idąc na stone tomb z dobrym eq i skillami mam waste w granicach 100 gp więc śmieszą mnie wypowiedzi evul sorcow sprzed update...

ps2. w porównaniu do innych tematów naprawde poziom jest utrzymany, gdzie indziej nie chciałem się wypowiadać, ponieważ wśród 4k wypowiedzi typu buuu/yeaahhh trudno się odnaleźć

ps3. ach gapa ze mnie, zapomniałem powiedzieć to, na czym najbardziej się zawiodłem, jak można zatrzeć tak kolosalna różnicę między sorcem i druidem? żeby druidowi skasować(bo jak to inaczej nazwać) czar leczniczy i dać mu czar obszarowy na wzór UE? to jest szczy głupoty według mnie, przecież teraz różnica między sorcem i druidem będzie polegała jedynie na różnicy żywiołów...

Pozdrowienia
Tadel

Ostatnio edytowany przez tadel - 17-11-2007 o 21:08. Powód: ps3 :D
tadel jest offline  
stary 17-11-2007, 22:13   #37
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
Domyślny

Cytuj:
Hmm... Dragony? Dragon Lordy( bez DSM or RH ofc) ? Frost Dragony (bez DSM lub RH ofc)? Ice Witche (w zależności ile Halberd spadnie z barbów bloodwalkerów)? Necromancery (bez boh ofc)? Vampy (bez vampki ofc)? Zastanów się, Knightem wastujesz wszędzie JEŻELI NIC DOBREGO NIE LOOTNIESZ ! Paladinem wastujesz MALUTKO (!!) i nie zależnie od szczścia jesteś PRAWIE (!!) zawsze na +
stary 17-11-2007, 22:14   #38
Shadowsong
Użytkownik Forum

Shadowsong's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Janikowo/Toruń

Imię: Messiayh
Świat: Inferna
Shadowsong ma numer GG 4360997
Domyślny

Cytuj:
ponieważ wraz z zatrzymaniem tej huśtawki zatarły się prawie różnice między profesjami, jaka jest różnica czy otrzymujemy hity na punkty życia czy punkty many? jaka jest różnica czy uderzamy mieczem, czy czarami? jaka jest różnica w tym momencie jeśli chodzi o cap? jaka jest różnica między knightem, pallem, sorcem i drutem? Moim zdaniem tylko kosmetyczna, innaczej to wygląda, ale expić będziemy tak samo
Gdybysmy w Tibii mieli party exp, a kazda profesja mialaby swoja scisle okreslona role w druzynie wygladalo by to inaczej. Kazdy robilby swoje. Ale nie oszukujmy sie w Tibii rola druzyny jest ograniczona raczej do minimum i expimy solo, jeden szybciej, drugi wolniej, ale sila rzeczy wyglada to podobnie.

Jako ze kazdy expi solo i wyglada to bardzo podobnie to sa jednak, jak to mowisz, roznice kosmetyczne. I to wlasnie dopasowanie tych roznic jak widac jest takie trudne dla Cipsoftu, zeby wszystko dobrze posowalo i zeby dogodzic wszystkim profesjom.

Co do tego expienia z waste/bez waste itp. itd.
Sorry ludzie, ale dobranie odpowiedniego expowiska to jest dla mnie oczywsita sprawa. Nie rozumiem tego, ze ktos placze, ze ma waste tu i tu i wbija tyle i tyle expa/h. Byc albo miec. Jak chcesz szybko expic to jest logiczne, ze bedzie to drozsze, ale chyba o to w tym chodzi. Exp tydzien na slabszych mobach, tachaj looty, a w nastepnym tygodniu marnuj ta kase na porzadnym expie i porzadnych mobach i tyle.
stary 17-11-2007, 22:14   #39
dawid2
Użytkownik Forum

dawid2's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2006

Świat: solera
Poziom: 67
Poziom mag.: 60
Domyślny

według mnie te up bedzie jednym z ciekawszych
choć dziwnie bedzie np wyglądał wiwerna bijaca z ziemi
moim zdaniem skoro sorc bedzie mial dystansowe czru typu exori vis to wiele od paladyna sie w sposobie expa rużnić nie będzie
więc albo to bedzie najlepszy albo najgorszy up w histori

dawid2 jest offline  
stary 17-11-2007, 22:29   #40
Tozan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 11 2007

Imię: Tozan
Profesja: Paladin
Skille: 75/63
Domyślny

Ogólnie ten update wyrównał troszkę te profesje, lecz zgodzę sie z (...) któs to ładnie powiedział, ze CipSoft zatarł różnicę pomiędzy sorcerm a druidem, w tym zgadzam się w 100%! Ale nie podoba mi się jedno. Niewiem czy to jest prawda, ale ktoś w innym temacie wrzucał screeny, że dla palka ograniczyli atakowanie z dystansu z całego pola widzenia do z royal spearow na 3 kratki. Przecież palek od początku był postacią bijąca na dystans, a to jest moim zdaniem głupotą, chociaz wiem, że wielu sorcow, drutów czy knightów się nie zgodzi.
Przecież 3 kratki to tak samo jak u sorca bicie z wand of dragonbreath, tylko tyle, że palek musi jeszcze wytrenować swój dist.

PozdrO
Tozan jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania