|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy Microsoft powinien obniżyć cenę swoich produktów | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 52.78% |
Nie |
28 | 38.89% |
Trudno powiedzieć |
6 | 8.33% |
Głosujących: 72. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
pr0-poster
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
![]() |
![]() Ceny sta stosowne co do produktu. Czy placac ~500zl za cos co bedizesz uzywac przez pare-parenascie lat to duzo? Wiecej wydajesz rocznie na ciuchy...
Poza tym tylko w Polsce ta kwota wydaje sie duza... w wiekszosci innych krajow, wiecej osob moze sobie pozwolic na wydatek takiej sumy
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Sanok
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Szantek
Profesja: Elder Druid
Świat: Elysia
![]() |
![]() jak byś trochę więcej poczytał o nim to byś sie doczytał ze on daje tez w ch.. kasy na cele dobroczynne więc nie twórz sobie od razu złej opini o tym co robią inni ludzie bo czasami też zarabiają kaske i pomagają
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Lokacja: Płock
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @up
Ale przecież u nas w Polsce jest tak, że jak ktoś ma dużo kasy to już jest zuy i w ogóle trzeba go besztać za wszystko co zrobi. Postawcie się w jego sytuacji, ciekawe czy byscie nie chcieli pozdzierac troche kasy z ludzi i stać na czele systemowego giganta.
Tupac Amaru Shakur "Makaveli" 1971-1996 Rest in peace... Nie zawsze żyję dobrze, bo żyję chwilą W momencie upadku oddaję hołd swoim czynom To się staje w sekundzie, nie jest godziną Chłopak na rozdrożu obarczający się winą Wszystko przesłonięte czarną kurtyną Myśli giną, odeszło to, co było rutyną Pośród ludzi, co dla mnie żyją Znajdą słowo, opatrzą moje rany Bo człowiek nigdy nie jest spisany na straty... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Nie i nie.
Jego produkt, jego cena i tyle. Ja jakbym zrobił takie coś to też bym sobie policzył drogo. W koncu ileś czasu spędzili na robieniu tego wiec kasa im się należy. Ale kogo to obchodzi. LEPIEJ UKRAŚĆ, ZPIRACIĆ i tyle. Polska mentalność. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Windows - wolę się nie wypowiadać... : ) Tak, piracę.
Office - jeżeli jest naprawdę za drogi, to można ściągnąć OpenOffice, szwagier pracuje na nim w pracy <oszczędzają, a co> i nie narzeka.
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Faktycznie w Polsce taka cena to sporo, w innych krajach jest okej...
tak, niby Windows kosztuje 300-500 zł... Szkoty tylko, że mowa o wersji OEMowej. Właściwie, gdy przychodzi czas na zmianę kompa/systemu, wypada wymienić również drugi element, by nie tarcić wydajności czy coś, więc nie jest to nic poważnego, ale zawsze... Gdzieś też czytałem porównanie zarobków Microsoftu i innych firm. Biorąc pod uwagę nie tylko wpływy, ale rówież koszty utrzymania firmy itp MS wcale tak się nie wywyższa, a może nawet nie jest liderem, nie pamiętam dokładnie... Polecam również lekturę tego felietonu. ![]()
![]() |
#28 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() delete me plax...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 18-12-2007 o 00:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Windows XP na chwilę obecną nie jest tak drogi, jak kiedyś. Ale nie oszukujmy się, prędzej czy później trzeba będzie się przesiąść na Vistę, bo coraz więcej programów będzie kompatybilne z tym systemem.
Nieraz rozważałem przejście na darmowego, legalnego Linuksa. Tylko że większość gier i programów nie obsługuje tego systemu. Co mi po wydajnym Linuksie, skoro większość programów przestanie działać? Mogę kupić legalny XP, ale to bezsensu, bo wkrótce i tak przestanie wystarczać. Mogę kupić legalną Vistę, tylko że ceny jak na moją kieszeń są zbyt wygórowane. Mogę ściągnąć darmowego Linuksa, ale część programów stanie się bezużyteczna. Ot, niezbyt wesoła perspektywa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Możesz kupić produkty Apple'a, wtedy relaks stóp mieć.
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Świat: Aurora
|
![]() Piraci górą!
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2006
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 142
|
![]() Cytuj:
Gdyby pojawila sie konkurencja, to cena byłaby na 100% znacznie nizsza, bo mielibysmy walke cenową, ale takiej konkurencji nie ma i predko nie bedzie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Konkurencja jest, ale ludzie bardziej wolą zassać darmowego Windowsa, niż darmowego Linuksa...
http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php...s jest darmowy Z Mac'iem sytuacja jest ciekawsza, bo system zawsze jest z kompem itd... No ale nie o tym temat. ;d @edit Polecam lekturę artukułu kryjącego się pod linkiem i równoczeście wiem, że niewiele osób go przeczyta... No a ja czytałem go prawie pół roku temu, więc zbytnio streścić nie mogę. ;/ Ale naprawdę jest ciekawy i skłania do myślenia. ![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 23-12-2007 o 12:06. |
![]() |
![]() |