|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drakon Tene
Profesja: Knight
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() @up
To sie nazywa abstrakcyjne podejście do zycia xD Swoją drogą Sven ma do tego dobre podejście, jeśli widzisz jakiegoś niepełnosprawnego na ulicy (zakładam że go nie znasz), to traktuj go jak resztę ludzi. W moim przypadku wygląda to tak, ze na niego nie zwracam uwagi, to samo z resztą tyczy sie moherów...
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Myślę, że po wypiciu paru piw i nabraniu śmiałości uświadomiłbym ją, że nikogo dzisiaj nie poderwie. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Jesteś tego pewny? Nałóg to zjawisko, kiedy ofiara utraciła kontrolę i wolę nad jakąś czynnością. Może i zaczął pić z własnej woli, ale idąc tym tropem kaleka też mógł zacząć z własnej woli - np. gnając na motorze z olbrzymią prędkością.
@topic Tak samo jak spotykam czarnego, karła czy giganta. Nie zwracam uwagi, nie gapię się. Traktuję ich jak normalnych ludzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() @Thero
Nie wymądrzam się, wyrażam swoje zdanie. A chyba od tego jest forum, tak? @Donas Ale w tym temacie bardziej chodzi o osoby niepełnosprawne od urodzenia, a taki pijak może wyleczyć się z nałogu. A osoba, która zrobiła sobie coś gnając bezmyślnie na motorze nie wyleczy się z tego ;P @Temat Gdy widzę osobę niepełnosprawną na ulicy, to często nie zwracam uwagi. Ale jesli taka osoba potrzebuje pomocy, to próbuje pomóc. Każdy chyba tak postepuje {?}
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! Ostatnio edytowany przez Killuminati - 07-04-2008 o 14:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() @ <.<
HAHAHAHAHA TE >.< TO JAK Z SOUTH PARKU ![]() @ Topic Traktuje osoby niepełnosprawne jak innych ludzi, przeciez co, niezbije ani niewyśmieje np. aa nie masz nóg tak samo jakbym mówił do kogoś innego aa masz nos większy odemnie jesteś niepełnosprawny. Człowiek to człowiek, taka natura że każdy jest inny. Językiem potocznym wyglądałoby to tak: "Moim zdaniem to oni nie sa jacys "inni" tylko orginalni ;p" |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Współczuje bo co bede sie śmial i za minute mnie tir skasuje i też będe niepełnosprawny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Thero
A odnosnie Twojej ostatniej wypowiedzi, czemu?:> A, i jeszcze odnosnie Boga, to on zaczal, jakbys nie zauwazyl ![]() @Down Niestety tylko w naszym zajebistym kraju ![]() Ostatnio edytowany przez Grocix - 07-04-2008 o 15:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie rozumiem idei takich tematów. Przecież wiadomo, że nikt (na serio) nie napisze, że się wyśmiewa z niepełnosprawnych czy coś w tym rodzaju. A wiadomo, że większość ludzi widzących niepełnosprawnego na wózku, który np. by się przewrócił ominęła by szerokim łukiem. Taka jest teraźniejszość.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zawsze jak widzę kogoś niepełnosprawnego, to staram się nie patrzeć, bo rozumiem, że temu komuś nie jest przyjemnie, jak ktoś wlepia w niego gały, bo jest gorszy/dziwny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Całkowicie obojętne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() To znaczy, że idziesz i odwracasz głowę, aby nie patrzeć na niego?Tacy ludzie niepełnosprawni chcą być traktowani jak normalni ludzie, więc lepiej iść, patrzeć się jakby to był normalny człowiek(nie mówię, że go tak nie traktujesz).Myślę, że mnie zrozumiałeś xP.
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gogar - 07-04-2008 o 22:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() 5 lat w klasie integracyjnej, teraz czekają mnie jeszcze niecałe 3 w szkole integracyjnej więc zdążyłem się przyzwyczaić. Niektórzy są spoko, ale co niektórzy przesadzają. Nie będę tłumaczył, rozumiem je ale kilka osób... Po prostu trzeba takie osoby poznać. Krytykujcie mnie jak chcecie, ale to moje zdanie. Ale nie żałuje że poznałem takie osoby, a już na pewno się z nich nie naśmiewam.
@down: Sory jak ktoś na lekcji zaczyna smarkać innej osobie w rękaw to wymiękam... I to nie niepełnosprawność psychiczna... Uważał że to będzie śmieszne, a takim osobom zawszę się u nas 'upiekało' i to zrobił...
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." Ostatnio edytowany przez Xantro - 08-04-2008 o 06:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#36 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Uważam, że są to ludzie najczęściej pokrzywdzeni przez los, którym trzeba zawsze pomagać.
Bardzo respektuję takich ludzi, szczególnie tych, co żyją samemu. I im się to udaję. @ <.< Obrazki tego typu są nie na miejscu. Grow up. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Xantro
No ale starajac sie mowic o osobach... dojrzalych psychicznie ;> |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
@top: Jak wszystkich innych nieznajomych mijanych na ulicy - obchodzą mnie tyle, że staram sie na nich nie wejść. Niestety (a może raczej na szczęście...) nikt z moich znajomych nie jest niepełnosprawny, więc co do tej sytuacji nie mogę się odnieść. To przykre. Ale zapewne sam też bym nie pomógł...
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 08-04-2008 o 12:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Up
Rzecz w tym, ze wiekszosc osob, ktora juz radzi sobie jako tako, wcale tej pomocy nie potrzebuje ![]() |
![]() |
![]() |