|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Erran Ithu'il (Jarosław)
![]() |
![]() NIe podoba mi się (wcześniej wspomniane) zmiana wizerunku Palladyna i Trola jako potwora. Palladyn to inaczej Rycerz Światła i powinien być rycerzem w "lśniącej zbroi i z 2 ręcznym mieczem", a co do Trola, powinien być wielkości mniej więcej Cyklopa.
Błędem są te małe Smoki (smoczki?) zajmujące zaledwie 4 kratki/pola. W każdej opowieści, czy grze o tematyce fantasy wielkim osiągnięciem jest pokonanie smoka. Jest to tylko skromne zdanie fana Fantasy i RPG. Wszystko porównuje do RPG'owych "tradycji"
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
|
![]() ta ip bloked ;> to jescze mozna wytrzymac ale TOO MANY ... to juz przesada
![]()
![]() |
#23 | |||
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator
Cytuj:
Mówisz tak, bo nie wiesz dlaczego go wprowadzili. A zrobili to aby choć trochę skomplikować hakerom zabawę. Po podaniu piąty(chyba)raz złych passów, twój IP zostaje zablokowany na 1/2h. W takim wypadku Haker nie włączy programu który wpisuje hasła i numery kont na chybił trafił, bo do niczego w ten sposób nie dojdzie. W ten sposób CIPsoft próbuje(powtarzam: próbuje) nas chronić przed hakerami. RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator (część dróga) Cytuj:
Ip -patrzy wyżej Mass kiki- tego nie da się uniknąć. Nawet takim wielkim firmom jak Blizzard to się zdarza. I tak Europejski Server Diablo II (CBN) ma częściej pada niż Tibijski. Lagi-To już wina twojego łącza/dostawcy neta, jak ktoś już to wcześniej napisał. OnTopic. Zgadzam się z Rankorem co do systemu kolejkowego. Bezmyślne wstukiwanie passów przez 5 minut może czasami doprowadzić człowieka do ponurych myśli. System kolejkowy rozwiązał by sprawę. Wpisujesz passy i czekasz pół godziny albo i lepiej aż się zalogujesz. Z jednej strony dobrze, o nie musisz tyle niszczyć klawiatury( ![]() ![]() Cytuj:
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 20-11-2004 o 13:38. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rugon
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Dla mnie największym błędem tibi jest wielkość smoka i trola jak ktos juz wspomniał i logowanie, powinien byc system kolejkowy. A co do potworów to w klimacie fantast pokonać smoka tojest wyczyn, powinien być on większy i silniejszy, to samo się tyczy dragon lorda. A trol? wielkość orca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Lokacja: Sulechów City
![]() |
![]() Błędem cipowców był i jest teleport i mass kicki,a takze tracenie wszystkich rzeczy przez poziomkowców , CIP SUX
JESTEM MAGIEM Z TITANII VALOR SORCER LVL 14 --> MLVL 20---->THAIS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() A lagi niekoniecznie wynikają z powodu niestabilnego łącza, czasem server tibijski je ma ![]() Moim zdaniem największym błędem jest dopuszczenie do gry w Tibie osób "Mi no spik inglish", jej zbyt wielka komercyjność, oraz nastawienie na kasę... Nazwa Palladin dla tej profesji jest równierz niedorzeczna i cipsoft nie ma się jak tłumaczyć, ogromny błąd i nie mam pojęcia dlaczego tego nie zmienili jeszcze. Co do rare itemów od tego update na każdym serwerze będą okazje właśnie do zdobycia tych niespotykanych itemków. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() Cytuj:
Jak go nie chcesz miec to dobrze wpisuj haslo i niech wszyscy z sieci dobrze wpisuja -Ale teraz to juz problem z glowy sa kolejki xD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() @Dwimenor
Wiem doskonale dlaczego jest block IP, ale to, że Cipowie chcieli dobrze nie zmienia faktu, żenawet na świeżutkim koncie mam block nawet cały dzień(zdarza się..) Cytuj:
![]() @Topic Mi się zdawało, że wszędzie wiadomo, że smok jest wyczynem wielkim i to nie tylko 'u nas' w rpg, ale najbardziej rażącym błędem CipSoftu jest faktycznie 'palladyn'. A propo znalazłem kolejny 'błędzik', tym razem w Outficie dla pacców(ten z mieczykiem), jak ktoś ma pacca to niech się pookręca w tym outficie i patrzy na szabelkę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() @up
Hyh rzeczywiscie jest blad w tej szabelce... ona przeskakuje z prawej strony na lewą lub odwrotnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Imię: Vilejuw
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ancient Knigdom
Świat: Nova
Poziom: 58
Skille: 21/26
Poziom mag.: 61
|
![]() Cytuj:
2. Do tego czy nie chce sie miec IP block - poprawne passy powinni wpisywac wszyscy, lecz nie wiem dlaczego, niestety tak sie nie dzieje. 3. I cale szczescie ze sa kolejki choc nie mam pacca, a logowanie jest znacznie dluuuuzsze -.- Ostatnio edytowany przez Vilej - 18-12-2004 o 20:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() Cytuj:
Przeciez skillbar mozna wylaczyc i juz po kłopocie , ja osobiscie mam wyłaczone bo nie lubie patrzec jaki mi pisze ze brakuje mi do czegos 100% ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2004
Lokacja: Rawa Mazowiecka
Imię: Yoomek
Profesja: Sorcerer
Poziom: 33
Poziom mag.: 46
|
![]() Wedlug mnei powinni dodac wiecej rodzajow zbroji i legsów. bo jest tego dosyc maly wybor a ceny sa strasznie wysokie. 2 sprawa ze nie wsyztsko mozna kupic w sklepie i sprzedac a niektore ceny w sklepach sa wrecz smieszne. I powinni zrobić coś dla knightow więcej zaklęć...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2003
Lokacja: Elblag
Imię: Brzozqs
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 23+
Skille: 65/50
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() dla mnie to palek i shielding ... po jaka cholere kolesiowi shielding jak biega z bronia 2 h? Wyjasnij mi to ktos
![]() |
#37 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
|
![]() największe błędy?? hummm sporo tego będzie...:
1 - updaty 2 - wraz z updatami nowe spr (nie zawsze) 3 - skull system 4 - ... miało być dużo !! >_< ... i tak największe błędy można zobaczyć z każdym updatem... lagów/kicków nie licze bo zazwyczaj są one spowodowane przeludnieniem na servie albo dzięki naszemu genialnemu providerowi neta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Grudziądz
Stan: Na Emeryturze
Imię: Thouri Shady
Profesja: Elite Knight
Gildia: Interregnum
Świat: Arcania
Poziom: 170
Skille: 100/98
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() Według mnie(to nie jest o tyłe błąd co dyskryminacja clubowiczów) chamskie jest to że thunder hammer nie jest dostępny tak jak SoV czy stonecutter axe.