|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
@temat: szlag mnie trafia gdy widze kolejne odkopywanie polskiej martyrologii. Szlag mnie trafia podwojnie, gdy laczy sie to z popularnymi ostatnio spartanami ( przesyt, ot co ). Potrojnie, gdy robi sie to z okazji meczu z Niemcami. Co do samej dumy, nie poczuwam sie specjalnie do bycia dumnym z tego co tu i teraz ( a nie na kartach historii, zawierajacych fakty zupelnie bez znaczenia z punktu widzenia czasow obecnych ) sie wyprawia w tym kraju.
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 04 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Wracając do tematu... Z czego mam być dumna? Z prezydenta, który stał się obiektem wszelkich żartów zarówno w kraju, jak i za granicą? Z wizerunku Polaków i Polski na świecie? Historię posiadamy bogatą... Lecz teraz to chyba wszystko. Poza tym, piłka nożna to tylko sport. Co to ma do patriotyzmu?
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2007
Stan: Usunięty
Imię: 666
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
|
![]() @kilka osób
Piszecie, że łatwo mi powiedzieć a trudniej zrobić otóz to, ze sie interesuje wojną, szczególnie "II" chyba od zawsze. I mowiąc to jak by nastąpiła wojna to bym z dumą zgłosił sie jako ochotnik do Polskiej Armii. Nie ważne jakie warunki ! @Vil Tu sie mylisz Rosja nam groziła (Całkiem nie dawno) z rzuceniem na nas bomby nuklearnej jezeli udostępnimy miejsca Amerykanom na rozbudowe tarczy antyrakietowej. Ostatnio edytowany przez Badon - 08-06-2008 o 11:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Tu nie chodzi tylko o 2WS, Slowianie walczyli z Germanami setki lat przed bitwa pod Grunwaldem
![]()
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Nikt nie jest na tyle głupi, by broni nuklearnej użyć, bo za parę minut sam by taką atomówką dostał i zginął, podobnie jak 70% ludzkości.
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() Tak, poza tym na terenach dotkniętych ewentualnym atakiem atomowym nie za bardzo jest potem co zrobić, promieniowanie i skażenia gleby wykluczają jakiekolwiek gospodarcze wykorzystanie takiego miejsca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja płeć przeciwną.
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() I co z tego? Książki, filmy, gry (sic!) nie oddają w 20% tego co się działo naprawdę na wojnie, więc nie gadaj, szkoda by Ci było życia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
'Abstrakcyjnej wartości' ci nie wybaczę ;<
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() To ja wolę umrzeć jak tchórz, ale żyć długo i szczęśliwie.
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() I ew. pluć sobie w brodę przez kilkadziesiąt lat, że nic w życiu nie zrobiłeś.
Ciekawe, czy byś powiedział to w twarz tysiącom(milionom?) ludzi, którzy straciliby wszystko w przypadku agresji Rosjan (póki co tylko oni nam zagrażają)
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#35 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A jakby Rosja naprawdę chciała nas napaść i by napadła, to ilu Polaków by nie poszło się bić, i tak byśmy przegrali, bez pomocy z zewnątrz.
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Refugia
|
![]() Dowolnej broni nuklearnej nikt nie użyje, istnieje ona aby do zastraszania...
(dopóki nie znajdzie się jakiś szaleniec...) Być Polakiem to znaczy być dumnym z tego jakim się jest... jak to pisałem kilka postów wyżej. Co do uwagi że nazwa tematu zła-no jak ktoś chce to się nawet przecinka uczepi...(Sens tematu pojmie chyba każdy...) Jak już się uczepiliście problematyki wojennej... Ja bym się znalazł w tych co stawiają opór. Nie wiem czy na pierwszej linii bo nie wiem czy byłbym aż na tyle odważny ale na pewno zostałbym wspierać Polskę, a nie uciekł do Australii... Btw...raczej nie zrozumieliście mojej metafory odnośnie Euro (nie, to nie jest metafora o znaczeniu zapie****y Niemców)
![]() Ostatnio edytowany przez Levi - 08-06-2008 o 11:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Euro nie jest okazja do przywolywania takich rzeczy... A co do poswiecenia, choc bohaterskie, to praktycznie naszemu krajowi nic nie dalo, no moze zniszczylo troche plan blitzkriegu niemcom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Bardzo płytcy jesteście...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() A co ma futbol do patriotyzmu, każdy może kibicować na kogo chce.Jeżeli jestem Polakiem, a będę kibicował Niemcom, to nie będę patriotą?
![]() |