Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś by wróćiłą stara tibia(7.1-7.6?)
Tak, chcem by powróćiła ta tibia. 124 39.62%
Chciałbym by powrócił sam klimat. 80 25.56%
Obojętnie. 11 3.51%
Nie wiem, bo nie grałem w old tibie. 14 4.47%
Nie, ta tibia jest lepsza. 84 26.84%
Głosujących: 313. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-06-2008, 20:58   #21
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Stan: Niegrający
Imię: b.d.
Domyślny

@Przekaszuję ;!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michos
@Vil
Oczywiście że ma. Tylko gracze są zbyt głupi, by go dostrzec.
Gdybyś czasami, zamiast wysmiewać ludzi na forum, przeczytał coś o tibii, dowiedział byś się, że biblioteki w miastach nie zawierają tekstów "Ala ma kota" a NPC na prawde mówią więcej niż "Do you want to buy XXX?".
Może to zabrzmi śmiesznie, ale tibia jest jedną z gier, które na prawde zawierają fabułę! Tibia nie musi sprowadzać się tylko do expienia, co w wielu grach jest jedyną możliwością.

Michos, ten który wie kim był Goshnar i czemu Ferumbras jest zły.
A ja tak sobie myślę że Vil'a rozbawiło moje zdanie ;<
Dla wytłumaczenia:
Chodziło mi że dąży do poprawienia klimatu, którego teraz nie ma przez graczy. A klimat jako gra - BEZ GRACZY - ma... Te biblioteki...Te...Te... co będę się powtarzał ;[

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-06-2008, 21:26   #22
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Z mojego punktu widzenia malo wazne jest to co tworca gry do gry wcisnie ( a ze gra pretenduje do bycia RPG to musi cos wcisnac ) tylko to jak to jest odbierane przez graczy. Malo tego ze fabula jest szczatkowa ( bo jestesmy niewiadomo kim w nieokreslonym swiecie, ktory od czasu do czasu napadaja mityczne demony i na tym sie cala mitologia konczy ), to jeszcze nie wiecej niz promil graczy sie nia wogole interesuje, i widzi w tej grze cos wiecej niz tylko zabawe w nabijanie expa. A ze ta gra idzie w kierunku prymitywnego H&S to wiadomo od dawna, widac to szczegolnie teraz w obliczu totalnego kultu leveli, wszechobecnych botow i rozprzestrzeniajacej sie glupoty.
stary 15-06-2008, 22:06   #23
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Imię: b.d.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michos
@up
Takie gry jak np. Lineage też pretendują do RPG, a nie mają prawie nic wciśnięte (nawet biblioteki tam nie ma).
A my jesteśmy przybyszami do Świata tibii, stworzonego przez Umana-Zatrotha oraz Fardosa, z pomocą Tibiasuli, na którym żyją różne bestie. Eteryczną stroną naszego świata w znacznej skali władają Demony i Arcydemony, na przykład Ruthless Seven, które od czasu do czasu wysyła na zwiad swego sługę, Orshabaala, oraz Triangle of Terror, które setki lat temu zostało zaklęte przez potężną pieczęć, którą usiłuje przełamać Kult ToT.
Na odległej od kontynentu Tibia wyspie, żyje Ferumbras, potężny pół-człowiek, pół-demon. Od zawsze starał się posiąć wiedzę o swych demonicznych prodkach, za co został wypędzony ze stanowiska Naczelnego Czarownika Akademii Noodles'a na Edron. W akcie zemsty atakował miasto Thais, jednak ludzie postanowili schwytć jego córkę, a jej duszę wykorzystać, do uwięzienia Ferumbrasa w więzieniu. Ten niestety złamał czar, i przejął władzę w Więzieniu, które teraz zie swą Cytadelą.

O prawie każdym aspekcie tibii jest historia ;].

A co do kultu lvli-to zwal na graczy.

Dziękuję, Michos.
Tym razem nic nie dodam xd
stary 16-06-2008, 13:18   #24
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

Dzisiejsi ludzie + Tibia 7.4-7.6 = rzeź w dosłownym i przenośnym tego słowa znaczeniu.
-Brak souli - całe skupiska magów robiących na bocie runy.
-Mniejsza liczba terenów - jeszcze większe chamstwo w wbijaniu się na respa, brak dobrych expowisk po 100lvl+
Brak addonów - większa montonność gry.

Takich przykładów jest wiele, a w rzeczywistości problem nie tkwi w Tibiil obecna jest OK. Tylko problem tkwi w ludziach, a wiadomo, że ich się nie zmieni...

PS. Po co XXX temat o tym?
Wylansowany jest offline  
stary 16-06-2008, 21:33   #25
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shihouin_Yoruichi Pokaż post
Oczywiście, że tak. Kiedyś, jeśli sie miało dobre umiejętności można było palkiem zabić 100 ms'a.
nom, jak dostał kicka...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Z mojego punktu widzenia malo wazne jest to co tworca gry do gry wcisnie ( a ze gra pretenduje do bycia RPG to musi cos wcisnac ) tylko to jak to jest odbierane przez graczy.
znasz jakąś gre online gdzie ludzie NAPRAWDE czują klimat?
Moze WoW jest lepszy w czymkolwiek? mam kumpla która gra w WoWa, na globalu ofc, i mi czasem opowiada o nim, jak dotąd nie usłyszałem ani jednego słowa o fabule...

PS: Zgadzam sie z Michosem
stary 17-06-2008, 08:34   #26
Cyrusion
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 06 2008
Lokacja: Oświecim

Imię: Cyrusion
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
Cyrusion ma numer GG 10724105
Domyślny

ja bym chcial ten klimat co tam jest pamietam jak kiedys z kuzynem i ziomami poszlismy na Amazon Cap w 10 i podnienalismy sie jak wypadlo pare GP to byla gra
Cyrusion jest offline  
stary 17-06-2008, 12:31   #27
Abdalla
Użytkownik Forum

Abdalla's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2007

Profesja: Elite Knight
Świat: Unitera rox
Poziom: 72
Skille: ;<
Poziom mag.: ;s
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uran of Aurea Pokaż post
Oczywiście, że tak !!!!!
Pamiętam jak kiedyś chodziłem 20 sorcem huncić na pojedynczy resp beho ale miałem wtedy stracha, serce mi walilo jak oszalałe a teraz 15 knight expi na beholderach

Buahahhahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahh ahahahahahahhahahahahahah
no fakt beho to zajebiście potężne potwory =(. Ja sie bałem na nie iść na 50 lvlu
bo mają combo że japierdole :/

@Top

Ofc że nie... ktoś powie że nie grałem na startej Tibi, ale to nie prawda grałem i teraz jest o niebo lepiej ale oczywiście to tylko moje zdanie

Krav Maga <3
Abdalla jest offline  
stary 17-06-2008, 13:44   #28
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
mam kumpla która gra w WoWa, na globalu ofc, i mi czasem opowiada o nim, jak dotąd nie usłyszałem ani jednego słowa o fabule...
No to chyba nie mówi ci wszystkiego, zresztą nie należy czegokolwiek oceniać po tym, co "sąsiadka siostry wujka mamy koleżanki z klasy mojego brata" powiedziała, tylko samemu spróbować. Zresztą tam główny klimat tworzą... ludzie, co pewnie jest ci całkowicie nieznane.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Abdalla Pokaż post
Buahahhahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahh ahahahahahahhahahahahahah
no fakt beho to zajebiście potężne potwory =(. Ja sie bałem na nie iść na 50 lvlu
bo mają combo że japierdole :/
No tak, bo ty przecież jak zacząłeś grę to byłeś pro. Naprawdę żałosna jest ta twoja odpowiedź, bo takie momenty jak ten wymieniony wyżej czynią grę bardziej interesującą. Sam pamiętam, jak kiedyś w fortecy obok Ab chodziłem z bijącym sercem, bo na dole biegał zerk i mino guard i nie miałem jak wyjść.
CytrynowySorbet jest offline  
stary 17-06-2008, 14:21   #29
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Tak, chcem by powróćiła ta tibia.
Tak, chcem by pewne cioły wreszcie nauczyły się polskiego.
Chcem by powróćiły czasy, kiedy wszyscy umieli mówić po polsku i nikt nie wywijał się dysmózgoleksją.
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline  
stary 17-06-2008, 14:33   #30
Kruszysty
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 06 2008

Domyślny

Jasne, że chce aby wrócił przynajmniej klimat starej tibi. Pamiętam jak sie wtedy grało. Lvl sie praktycznie nie liczył, a teraz wszyscy sie prześcigają kto ma wyższy lvl. Wtedy to z kolegami (i koleżankami) praktycznie w ogóle nie expiliśmy, tylko razem qesty robiliśmy. Fajnie sie nam w takiej grupce grało, ale sie w końcu sie rozpadliśmy.

Ostatnio edytowany przez Kruszysty - 17-06-2008 o 14:37.
Kruszysty jest offline  
stary 18-06-2008, 14:38   #31
Ruces
Użytkownik Forum

Ruces's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2008
Lokacja: PL

Domyślny

7.4 plx
stary 18-06-2008, 17:26   #32
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Zresztą tam główny klimat tworzą... ludzie, co pewnie jest ci całkowicie nieznane.
nom, jeszcze żadnego nie widziałem...
stary 18-06-2008, 19:51   #33
3D.Kim
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 06 2008
Lokacja: Bytom

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Nawet gdyby wróciła Tibia 7.6 to nic by to nie zmieniło bo brak hotkey-ów nie zatrzyma ludzi robiących boty do Tibi więc co to za gra kiedy gracz który ma lvl 35 jest rozwalany przez 20
3D.Kim jest offline  
stary 18-06-2008, 20:43   #34
Limaq
Użytkownik Forum

Limaq's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007

Domyślny Moja sugestia

Gdyby wrocila stara tibia co szczerze było by to lepsze. Dlaczego?

Teraz wystarczy wbic dobre skille pallem i można lecieć na dragi.. Kiedys np jak sie szlo na dragi to z drużyną, z kumplami.. I była współpraca i ten klimat inny..

A teraz dajac te hotkeye, mocniejsze hity palow i knightow.. Exori Flam, Exori Frigo odrazu leci w potwora.. Moim zdaniem Tibia robi sie tak prosta grą ża żal..
Robi sie grą dla kasiastych dzieciaków..

Bo pamietam czasy w tibi ze kiedy sie zobaczyło 30 lvl.. to on wzbudzał respekt.. a teraz 30 lvl to ja moge zrobic gora tydzien..

Teraz niektore osoby to tylko: exp, exp, exp..
Kiedys.. pare lat temu.. to nie liczyło sie kto jaki ma lvl.. tylko to czy ma kumpli ktorzy moga z nim pojsc na hunta..

Pozdrawiam,
Limaq
stary 18-06-2008, 20:56   #35
Askaral
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais

Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X-Zero Pokaż post
Tym razem nic nie dodam xd
Sry za offtopa ale te dwa pytania zawsze mnie dreczyly:
1.Kim byl Noodles? Bo chyba nie zawsze psem, a jesli tak to kto go w niego zamienil, za co i czemu siedzi u krola ?
2.Zauwazylem ze w cytadelli Ferumbrasa sa 2 trony. Ten drugi jest wlasnie dla jego corki?

Co do tematu - chcialbym zeby wrocil sam klimat. Dawniej w tibii nie bylo pelno dzieci lazacych i plaxujacych o itemy, ani trapujacych swoja masa kazdego h levela w depo, spamujac mu na msg "plez itens".
Nie bylo tez tylu ludzi dla ktorych liczy sie tylko exp...
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku.
Askaral jest offline  
stary 19-06-2008, 08:33   #36
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cipsoft musi zrobić coś, żeby ludzi przestali pogrążać się w nieustannej pogoni za lvlem. Usamodzielnienie profesji było duuuużym błędem. Trzeba to jakoś naprawić, i cipsoft o tym wie, bo stworzył system dzielenia doświadczenia. Może jeszcze wymyślą coś ciekawego.
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline  
stary 21-06-2008, 18:18   #37
$orcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 01 2007

Imię: Retired
Profesja: Rookstayer
Świat: RL
Poziom: 666
Skille: 13/37
Poziom mag.: _/
Domyślny

Tak,chcialbym zeby taki serv byl pod np.7.4 i nazywal sie "Tibia Classic Server" czy cos w tym stylu...ale musialaby byc stara grafika,bo pamietam ze ogromny wysyp napkuff byl przy wprowadzeniu 7.8(nowe grafiki).Zreszta,klimat gry tworza ludzie,kiedys nikt nie bral tej gry tak na powaznie,expienie nie bylo najwazniejsze,boty nie byly az tak popularne itd.Z dzisiejsza tibijska spolecznoscia serv ten nie roznilby sie za bardzo od tych nowych.Moglbym sie jeszcze rozpisac ale mi sie nie chce.Dodam tylko ze stworzenie takiego serva niewiele da."Zlote czasy" tibii minely.I juz nigdy nie wroca,trzeba sie z tym pogodzic.

Pozdro
$orcerer jest offline  
stary 21-06-2008, 18:56   #38
DeGlord
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 06 2007

Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 70+
Skille: 80+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post

znasz jakąś gre online gdzie ludzie NAPRAWDE czują klimat?
Moze WoW jest lepszy w czymkolwiek? mam kumpla która gra w WoWa, na globalu ofc, i mi czasem opowiada o nim, jak dotąd nie usłyszałem ani jednego słowa o fabule...

widac twoj kolega nie umie grac w wowa, albo jego ang lezy.
DeGlord jest offline  
stary 21-06-2008, 19:18   #39
Erkasu
Użytkownik forum

Erkasu's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2008

Imię: Shhizol
Świat: Saphira
Poziom: <
Skille: 6+/4+
Poziom mag.: 8+
Domyślny

Dajcie juz spokoj. Ten Temat Jest Wogole nie na miejscu... a wypowiedzi ze ta tibia jaka teraz jest jest gorsza to g*wno prawda... Poprostu nie mozecie sie z tym pogodzic ze Cip chce troszke podniesc poziom gry Dlatego tez dodaje nowe Potwory I bossy. Moje zdanie jest takie im dalej tibia istnieje tym lepiej Co Update to Lepiej! I czekam na ten Letni az wkoncu wejdzie po sie zapowiada bardzo ciekawie Pozdrawiam!
Erkasu jest offline  
stary 21-06-2008, 19:40   #40
Vadimq
Użytkownik Forum

Vadimq's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Płock

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura/Pacera
Poziom: 500
Domyślny

Osobicie bardzo chcialbym wrocic do old-tibii. Ahh.. te wspomienia, na 7.4 byl niesamowity kilmat ;]

Vadimq jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania