Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-07-2008, 11:31   #21
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OtakuGuy Pokaż post
Bogu ducha niewinni gracze? Phi, dajcie spokój, na 100 osób może są takie dwie, trzy.
Reszta to botterzy, albo plx free items spammerzy(ew. ctrl+clone) którym jak sie da tego plate armora żeby zamknęli japę to nawet ty nie powiedzą.
Błąd. Żebrak też gracz, a to, że nie zna kultury NIE znaczy, że trzeba go trapować. W dalszym ciągu jest to niewinna ofiara kaprysu jakiegoś cwaniaka.
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił.
Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-07-2008, 13:03   #22
Warlord
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 12 2006

Świat: Polska
Domyślny

No niestety w trapy zazwyczaj wpadają początkujący gracze, zazwyczaj ci którzy nie wiedzą nawet co to trap itp. Teraz sobie wyobraźmy takiego gracza, gdzieś się dowiedział o Tibi i stwierdził, że zagra. Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry. Stwierdzi, że lepiej pograć w coś innego bo i tak za bardzo się do tibi nie przywiązał. W ten sposób cipsoft traci klientów, a tylko dzięki im ma pieniądze na funkcjonowanie. Więc nie dziwota, że wprowadza poprawki. Teraz jest tyle gier mmo, że jest w czym wybierać.
Warlord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 13:14   #23
cipek13
Zbanowany

Data dołączenia: 14 02 2008
Lokacja: Warszawa takie thias Polski

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: BRAK
Świat: Jakis tam
Poziom: 18
Skille: 19/20
Poziom mag.: 29
cipek13 ma numer GG 1852327
Domyślny

@up.
zgadzam się.

Wiele osób zaczęło w grać w np. Lunia , nostale , itp. Bo graficznie sa leprze , jest dźwięk , nie ma pułapek i też są free!!!
cipek13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 18:38   #24
Gofin
Użytkownik Forum

Gofin's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006

Imię: Gofin
Świat: Azura
Poziom: 24
Skille: 22/24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Warlord
Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry.
I dobrze, mniejsza konkurencja ;P

To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P
Gofin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 18:58   #25
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

@down

Racja, jedni sięczegoś nauczą, drudzy sobie darują. (miło się polemizuje =), widać, że obędzie się bez chamstwa na tym)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gofin Pokaż post
I dobrze, mniejsza konkurencja ;P

To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P
Mniejsza konkurencja? A w czym ci przeszkadzają ludzie którzy wychodzą na maina? Strasznie egoistyczne podejście.

Cytuj:
Błąd. Żebrak też gracz, a to, że nie zna kultury NIE znaczy, że trzeba go trapować. W dalszym ciągu jest to niewinna ofiara kaprysu jakiegoś cwaniaka.
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił.
Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć.
To tylko gra, taki trap go czegoś nauczy - może przestanie się źle zachowywać, może będzie ostrożniejszy, może wymyśli jakąś lepszą taktykę - jak nie ludzie to go mogą wkońcu potwory na Mainlandzie blokować i nie będzie to istotne kim jest. Survival.

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 10-07-2008 o 20:49.
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2008, 20:28   #26
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Ja o tym wiem i nie mam nic przeciwko. Za to taki gracz prędzej niż sięczegoś nauczy - zrezygnuje z gry, bo "same chamy tu grają". A CipSoftowi się to nie podoba, bo tracą potencjalnych nabywców PACC. A tu cały czas mowa o tym, dlaczego trap place zostały utrudnione.
@up
Nie zaprzeczę, zawsze miło podyskutować z kimś, kto wie na czym dyskusja polega.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 10-07-2008 o 21:15.
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 03:11   #27
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2210155

Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów.
I żadnych offtopów na temat Styzite!
stary 11-07-2008, 09:18   #28
Enay
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 03 2008

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 105
Skille: 90+4/73
Poziom mag.: 20
Domyślny

pamietam jak trapowalem na mino hell i wasp tower, wczoraj na mino hell mi 4 kolesi na red hp ucieklo, naiwni na questa szli xD
na wasp tower latwiej uciec a tak to zastawialismy wyjscie kolesiem i skrzynka i spox teraz latwiej bedzie im uciec, u hiacynta nigdy nie trapowalem
i tak niegram juz rookslayerem
Enay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 09:40   #29
Dindsuk
Użytkownik Forum

Dindsuk's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach

Świat: Kyra
Poziom mag.: O
Domyślny

@Hakuoh: i tak tam nie trapuje ale jestem na NIE bo wtedy, teoretycznie nie zostanie juz zadne miejsce do trapowania
Dindsuk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 16:11   #30
Tocallo
Użytkownik Forum

Tocallo's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: Białystok

Świat: Zanera
Poziom: 62
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh Pokaż post
Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2210155

Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów.
I żadnych offtopów na temat Styzite!
Funny.
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG.
Tocallo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 23:18   #31
GreenPeace
Użytkownik Forum

GreenPeace's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Czarnobyl

Imię: 5#@!%^#@!
Profesja: Druid
Świat: Obsidia
Poziom: 25
Skille: 21S
Poziom mag.: 26
Problem eh te cipy

Robilem se rookstayerem w mino hellu sklepik (przy okazji go bloczac ) z kolegami a teraz dupa . Nie mozna robic juz chyba ze sie wszystko do Amber od razu bedzie znosic a tam bylo wygoniej uzbierac 50 itemow potem na depotcharach do amber to przeniesc a teraz cipsoft wszystko sp*******
jak zwykle .

GreenPeace jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 23:40   #32
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Imię: Slayekau
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tocallo Pokaż post
Funny.
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG.
A nie czasem Wieża os? ;>
@Ktoś tam do góry
Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 05:19   #33
Azestowy
Użytkownik Forum

Azestowy's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2008
Lokacja: Grajewo, województwo Podlaskie

Imię: Kazron
Świat: Inferna
Azestowy ma numer GG 901842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Poza tym, kto będzie chodził do Hiacynta po fluidy życia? Wszystko sprzeda ci Lili, i za tą samą cenę.
No, jak by Hyacynth sprzedawał te normalne nie mniejsze to jednak byłaby różnica, ale cóż... nie można mieć wszystkiego.
Azestowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 08:14   #34
Tocallo
Użytkownik Forum

Tocallo's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: Białystok

Świat: Zanera
Poziom: 62
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
A nie czasem Wieża os? ;>
@Ktoś tam do góry
Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie.
my bad.

chociaż dla mnie to jedno i to samo. Nie widziałem osy wchodzącej po schodach :-O
Tocallo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania