Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-09-2008, 21:05   #21
gavreonien
Użytkownik Forum

gavreonien's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@Up
Sam sobie odpowiesz na to pytanie za******jąc 10h+ dziennie za nędzne grosze
Nie mogę powiedzieć, że się uczyłem, bo za dużo to tego nie robiłem. Pracuje 8 godzin dziennie i nie mogę powiedzieć, że zarabiam marne pieniądze... A dodatkowo studiuje.

To zależy od człowieka, jeden się w ogóle nie uczy, ma pozytywne wyniki na egzaminach/maturach innych duperszwancach, drugi jest debilem i mimo nauki nic mu nie wychodzi, a trzeci nie ma za grosz talentu i nie zamierza tego naprawić i też wszystko olewa.

Proud Fan
gavreonien jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-09-2008, 21:17   #22
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Podzielam poniekąd sposób Radix'a, ale z różnicą czasową. Nie widzę sensu uczyć się przedmiotów nieścisłych parę dni przed sprawdzianem, gdyż zwyczajnie po dwóch dniach nei będę już z tego wiele pamiętał, dlatego wole uczyć się na jeden dzień przed sprawdzianem. Matma akurat to mój ulubiony przedmiot, mogę cały dzień zadania liczyć, oby z fizyką było podobnie, ale to się okaże.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 21:19   #23
DaimenPro
Użytkownik Forum

DaimenPro's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Gotham.

Świat: Candia
DaimenPro ma numer GG 2966137
Żarówka Temat.

Po co się uczyć bierzesz np (nieprzygotowanie do lekcji) przed lekcją i sprawa załatwiona. A tak naprawdę to moim sposobem na naukę jest czytanie np. tematu z którego jutro może wziąć mnie do odpowiedzi.Czytam,czytam aż w końcu się na uczę.
DaimenPro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 21:23   #24
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@Up
Sam sobie odpowiesz na to pytanie za******jąc 10h+ dziennie za nędzne grosze
Sry, że odpowiem, ale odpowiem ; P i to za niego. Znam miss. juzie i wiem, że nie będzie musiał się uczyć, aby mieć kasę. Zresztą uczyć się trzeba praktycznie na początku pierwszych klas, oraz w klasie kończącej daną szkołę. Nie chodzi tu o studia, ani o brak uczenia się jako oceny 1-2.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 21:23   #25
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. Pokaż post
zadko sie ucze a nawet wcale , prac domowych nie odrabiam ale na dwojach samych jade
No i potem to wychodzi, chociażby w postach na forum ;\;\

@down
No ta, do gimnazjum czas wstąpić!

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 09-09-2008 o 21:34.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 21:26   #26
Necromantor
Użytkownik Forum

Necromantor's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2006
Lokacja: ..........

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
lol pwned hehe lolz

ja sie ucze ostatnio coraz wiecej bo niedlugo ten j.. test..
stary 09-09-2008, 21:32   #27
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Ach, zapomniałem o matematyce i zadaniach domowych <3 Nie robiłem ich przez całe gimnazjum i szczerze mówiąc g***o z tego przedmiotu wyniosłem. W liceum staram się je systematycznie robić. Generalnie, lepszej metody nauki matematyki niż odrabianie zadań domowych chyba nie ma.

Polecam, Iza Małysz.
stary 09-09-2008, 21:38   #28
Ambaro
Zbanowany

Data dołączenia: 24 08 2008

Domyślny

Jesli musisz nauczyc sie czegos dlugiego/ waznego do perfekta, to polecam jakas tabletke na koncetracje/ pamiec... Lecz moja najleprza metoda jest uczenie sie przed spaniem. Przeczytaj tekst kilka razy, poczym idz spac.. Kiedy sie rano obudzisz bedziesz wszystko dobrze pamietac.. To naprawde dziala... Kiedy spisz wszystko ci sie w glowie jakby uklada, i glowa niejest przemeczona dniem. Dzieki czemu pamiec jest "wzmocniona" Naprawde w moim przypadku to dziala swietnie.
Ambaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 22:01   #29
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Ja czasem się uczę tak, że do każdego słówka/ważnego tekstu wymyślam sobie jakiś tik np. ruch ramionem czy coś takiego i np. przy odpowiedzi czy na sprawdzianie skojarzę to sobie z tym ruchem i wszystko mi się przypomina.
Uczenie się przed snem też jest dobre
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 22:05   #30
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fintex Pokaż post
Ja czasem się uczę tak, że do każdego słówka/ważnego tekstu wymyślam sobie jakiś tik np. ruch ramionem czy coś takiego i np. przy odpowiedzi czy na sprawdzianie skojarzę to sobie z tym ruchem i wszystko mi się przypomina.
o.O pierwszy raz słyszę o czymś takim. Chyba wypróbuję, ale już widzę reakcję klasy, gdy zacznę wymachiwać częściami ciała, jakbym jakiejś padaczki dostał ;c
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 22:12   #31
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

No niby dobre, ale co będzie, jak zapomnisz co oznaczało klaskanie uszami? :<
stary 09-09-2008, 22:22   #32
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Jeżeli np. muszę się nauczyć jakichś tematów na klasówkę, to zaczynam naukę o 23, czytam raz wszystkie tematy i od razu idę spać. Rano pamiętam większość materiału, ale i tak dostaję 3.
stary 09-09-2008, 22:39   #33
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Jeżeli np. muszę się nauczyć jakichś tematów na klasówkę, to zaczynam naukę o 23, czytam raz wszystkie tematy i od razu idę spać. Rano pamiętam większość materiału, ale i tak dostaję 3.
Ja z kolei mam tak, że przed zaśnięciem powtarzam materiał, rano nie pamiętam nic, 5 min przed lekcją sobie powtórzę i zazwyczaj dostaję 4 albo 5.
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 22:40   #34
Cheapest
Użytkownik Forum

Cheapest's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor

Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gavreonien Pokaż post
Nie mogę powiedzieć, że się uczyłem, bo za dużo to tego nie robiłem. Pracuje 8 godzin dziennie i nie mogę powiedzieć, że zarabiam marne pieniądze... A dodatkowo studiuje.

To zależy od człowieka, jeden się w ogóle nie uczy, ma pozytywne wyniki na egzaminach/maturach innych duperszwancach, drugi jest debilem i mimo nauki nic mu nie wychodzi, a trzeci nie ma za grosz talentu i nie zamierza tego naprawić i też wszystko olewa.
Powiem tak, że nie warto się przykładać w liceum z każdego przedmiotu bo potem świadectwo z piątkami to można sobie wsadzić wiadomo gdzie.

Ważne jest aby pomyśleć co będziesz chciał robić w przyszłości i z tych przedmiotów się uczyć (nawet nadprogramowo), a do reszty przykładać tak aby zdać do następnej klasy. Liczy się matura dzięki której dostaniesz się na studia i tyle. Oczywiście podstawy matematyki, jak również ortografia i przynajmniej jeden język obcy to są rzeczy które musimy znać aby gdzieś w przyszłości zaistnieć i mieć dobrą pracę.

I tak idąc na studia dostaniecie niezłego kopa bo nauka w liceum to jeszcze nic. Chyba, że wybierzecie uczelnię gdzie poziom jest niższy, a czasem może i lepiej taką wybrać bo często uczysz się na państwowych uczelniach nieprzydatnych rzeczy które nie przydadzą się NIGDY, a w tym czasie można się uczyć tego czego w programie nie ma, a jest bardzo potrzebne - bardziej zapatruję się na informatykę gdzie po samych studiach jesteś bez doświadczenia nikim. System nauczania jest przestarzały na niektórych kierunkach, od lat chcą zmienić ale jak widać efektów brak.

Bye all!

Ostatnio edytowany przez Cheapest - 09-09-2008 o 22:49.
Cheapest jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 22:52   #35
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Ja się praktycznie nie uczę. Większość zapamiętuję z lekcji. A jak nie pamiętam to sobie szybko czytam zaraz przed lekcją. Hm.
stary 09-09-2008, 23:13   #36
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez domin3x Pokaż post
o.O pierwszy raz słyszę o czymś takim. Chyba wypróbuję, ale już widzę reakcję klasy, gdy zacznę wymachiwać częściami ciała, jakbym jakiejś padaczki dostał ;c
Żebyś widział jak ludzie się patrzyli rano w autobusie gdy robiłem sobie powtórkę

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Martka Pokaż post
No niby dobre, ale co będzie, jak zapomnisz co oznaczało klaskanie uszami? :<
Jeszcze tak mi się nie zdarzyło Najlepiej stosować to do ważnego wątku czy słówek z którymi masz problem. Jeżeli np. przeczytasz tekst, ale wiadomo, że nie zapamiętasz całego to wymyśl sobie jakiś tik, żeby zapamiętać najistotniejszą rzecz. Później zaczniesz kojarzyć to co czytałeś i pójdzie jak z płatka
Samych piontek rzyczę! ;]
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2008, 23:34   #37
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Thar
Domyślny

Ogólnie, jeśli się już uczę, (i nie mówię tu o zadaniach domowych - bo to jest oczywiste) to czytam tekst, raz, drugi, przy muzyce i jakoś to idzie potem.
Większość i tak pamiętam zwykle z lekcji.
Co do tej nauki, to polecam też wypisywanie sobie na kartce ważniejszych rzeczy, u mnie to przynajmniej działa.

Zawszę zostaje też twórcze ściemnianie, i ściąganie, ofcoz.
stary 10-09-2008, 00:06   #38
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Przede wszystkim aktywna postawa na lekcji... często można z takowej dużo wyciągnąć (zależy on nauczyciela...). Do tego skupianie się na pojedynczych aspektach, których nie rozumiesz. Choć w zasadzie to powiem, że podst i gimnazjum uczyć się w zasadzie nie trzeba, w liceum warto, ale jak masz łeb na karku to też nie jest to wiele pracy. Studia to już inna sprawa, zależy co, i jak bardzo chcesz.

Najbardziej dziwią mnie ludzie, którzy siedząc na nudnych lekcjach nic nie robią. I tak swoje musicie odsiedzieć, nie lepiej więc słuchać i robić te nawet nudne notatki a potem mieć spokój w domu?
stary 10-09-2008, 07:24   #39
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
R mi nie dziala xDDD!

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 11:27   #40
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Ja zawsze wiekszego problemu z nauka nie mialem. Praktycznie nigdy sie nie uczylem w domu. Cala moja wiedza z ktorej dostawalem 5,4,3 czasami dwoje i laski opierala sie na tym co wynioslem z lekcji. Dla mnie po prostu uczenie sie w domu to jest marnowanie czasu, zreszta ja kompletnie nie umiem sie skupic w domu. Jak wiele razy przysiadalem do lekji w domu to jedno zerkniecie w telewizor (ofc wylaczony) i juz myslalem o tym co fajnego w tv. Zerkniecie na kompa i juz pomysly co moglbym teraz fajnego czytac w necie zamiast glupiej biologii. Mnie za duzo rzeczy w domu rozpraszalo. W szkole na lekcjach sluchalem, co nie przeszkadzalo mi wiele razy przeszkadzac na lekcjach ;] Moja wychowawczyni z liceum (strrrrrasznie madra i inteligentna) zawsze mowila ze mam niesamowita pamiec bo ona wiedziala ze ja sie w domu nie ucze tylko wszystko co wiem to wiedza z lekcji i inteligencja. Na samej inteligencji mozna jechac az do konca gimnazjum. W liceum zas juz sama inteligencja niestety nie wystarczy i czasami trzeba sie troche pouczyc. Co do nauki to jedynie uczylem sie rano w drodze do domu jak tego dnia mialem jakas klasowke bo zauwazylem ze wtedy duzo wchodzi mi do glowy... no i oczywiscie w szkole na roznych lekcjach i na przerwach. Musze potwierdzic ze robienie prac domowych bardzo utrwala zdobyta wiedze, wiec jesli ktos chce umiec dany material niech odrabia prace domowe, mi sie wiele razy tego nie chcialo co owocowalo zamiast 5 czy 4 to 3 czy 2 na klasowce

bless
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania