|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() Cytuj:
@up A oddajesz grę właścicielowi, ha? Ostatnio edytowany przez AzuranskiRookstayerXL - 14-03-2009 o 18:24. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Z tego, co się orientuję, ściągając z zamkniętej sieci (gdzie dostęp mają tylko określeni użytkownicy, nie każdy, kto zachce), nie udostępniając przy okazji tego innym (vide torrent) nie łamiesz prawa. Powinno to być raczej potraktowane, jak pożyczanie gry koledze z klatki obok. @Wielkimanitu Oczywiście, że kradniesz. Zabierasz ewentualne zyski producentowi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Może być? Czy jeszcze zacytować? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zbanowany
|
![]() Przecież "gra" to produkt niematerialny. No chyba, że chodzi Ci o płytkę z grą, którą gwizdnę sprzed nosa programistom
![]() Cytuj:
Cytuj:
Naprawdę nie widzicie bezsensu w tym rozumowaniu? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Życie też jest niematerialne, ale da się je zabrać. Co prawda potem jest problem z oddaniem, ale...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj. Pośmiejemy się. Ostatnio edytowany przez Thero - 14-03-2009 o 18:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() "Ja ich (piratów) nie obrażam. ja im tylko mówię, kim są. Czy np. kierowca obrazi się, jak mu mówię, że jest kierowcą? Dlaczego, jeśli nazywam kogoś, kto coś kradnie - złodziejem, to jest to zaraz obraza? A może po prostu nieprzyjemna, ale prawda?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() To ja zapromuję nowy numer CDA, który będzie zawierał wszystkie teksty z AR od 1996-2008 z przeróżnymi dyskusjami
![]() Kiedy kumpele z klasy dowiedziały się, że nie ściągam z neta, a kupuję oryginały (nie tylko gry) to mnie wyśmiały... Aż się chce takich ludzi za jajca wieszać :S "Po co kupować, skoro to można zajebać?" Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 14-03-2009 o 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Po pierwsze: podałeś zły nr*. Jednak skoro już przeczytałem jeden list, to pocytujmy.
I nie mów już o kradzierzach samochodów (...) BO to nie to samO! OOt, odkrywca... ^ Chyba nie będzie ciężko ze zrozumieniem? Dalej Smuggler porównuje kradzież gry ze zdetonowaniem bomby w autobusie (hyhy...). Wg toku rozumowania, który tutaj prezentujesz - nie ma różnicy w kradzieży gry przez Internet, a zdetonowaniem bomby. Zaznaczam, że ja nie sądzę, że Smuggler tak nie napisał, nie jest dla mnie żadną wyrocznią. Po prostu myślę, że tak by nie napisał (przecież nie będę wyjmować CDA z okresu 5 lat i szukał, że tak nie napisał? ;')). Cytuj:
Cytuj:
* - czytam już trzeci raz ten list i nie mogę znaleźć zacytowanego fragmentu, więc tak przyjmuję :'P. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że przez piractwo na rynku pojawia się większa ilość gier (tych skopiowanych). Czyli jest to zwyczajna inflacja. Ale jakoś nie uświadcza się spadku cen ![]() Walka z piractwem to jak walka z globalnym ociepleniem - idą na to ogromne pieniądze, a zadowalających efektów jak nie było, tak nie będzie. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Eee, tak. Powiedzmy, że kilka numerów CDA jest dosłownie w rozsypce. Z tego powodu jakoś się tak pomieszało... Nvm.
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Ale póki co, nie powinineś być taki pewny swojej racji. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38
Imię: Michael de Löwe
Gildia: Die Kreuzritter
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
|
![]() @Thero
Thero specjalnie dla ciebie 07/2008 część o piractwie, nie mam co robić to ci zacytuje ten list... Pirat pogrubiony. Smug normalny. Słuchaj Smuggler wkurzasz już mnie z tym piractwem, co miesiąc muszę czytać jacy to ci dystrybutorzy, producentci, czy inni twórcy nie sa biedni bo my piracimy! Mam tego dosyć i wszyscy mają! 6 miliardów ludzi teraz pokiwało głowami. Jak wszyscy, to wszyscy! Ale nie pirać, to problem zniknie i nie będzie o czym pisać. Jak leci mecz w TV i ja sobie go nagram na VHS to to jest piractwo? Nie. I jak się po tyłku podrapiesz przy wymyślaniu takowych pytań, to też nie jest piractwo. Może zanim zabierzesz głos w dyskusji, to się do niej jako tako przygotujesz...? I nie mów mi już o kradzierzach samochodów! Dobra. Od dziś porównuję do kraździerzy(*) motocykli. (*) Endemiczna odmiana kradzierzy, czyli makaka wąskodupego. BO to nie to samO! OOt, Odkrywca... Przecież ja nie idę do slkepu i nie biorę z polki i nie kradnę! Tylko sobie spokojnie kopiuje nikogo nie krzywdząc! A ja nikogo nie zabijam własnoręcznie. Po prostu wciskam guzik i zdalnie detonuje bombę w zatłoczonym autobusie. Albo podpisuje czyjś wyrok śmierci. To nie to samo! I jeszcze jedna sprawa!(...) (Tutaj dalej to tylko wojna o to że biorą łapówki , dlaczego lubią FIFę i jadą po PES'ie, co robi recenzja GTA IV na konsole w CD-A skoro CD-A to wróg konsol i dla czego ta brutalna gra dla ateistów i niewyżytych nastolatków dostała 10/10...) Blendy ortograficzne i stylistyczne bez ingerencji redakcji CD-A i mojej... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Przypomnę: Smuggler NIE napisał, że nie ma różnicy między piraceniem gry, a kradzieżą auta. Mniej to przebojowe od "Piracenie jest dobrem!", ale i tak widzę tu same cytaty, które odwołujące się do tej właśnie tezy. Nie wiem dlaczego. :/ Re.Down Ja tam widzę tylko porównanie kradzieży gry do kradzieży komórki. Fajne porównanie, działa na wyobraźnię. Ale jak to się ma do naszej dyskusji? ![]() Ostatnio edytowany przez Thero - 14-03-2009 o 19:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ar 10/2008
Panopticum Pirat pogrubiony. Smug normalny. Ich rodzice zarabiają średni "chajs", kieszonkowe jest rzędu 20 - 50zł lub go nie ma, po prostu rodzice kupują coś dziecku, jeśli poprosi. Co innego, gdyby taki pirat był normalnym, dorosłym człowiekiem z dobrą pensją. Czyli jak komórkę skroi ci 17-letni dresik z niebogatej rodziny, jest OK, co innego, jakby to był 30-letni właściciel dobrze prosperującej firmy, wtedy (i tylko wtedy) czułbyś się poszkodowany i poleciał na policję? Którego stać na gry, muzykę, filmy itd. A piraci dlatego, bo np. nie chce mu się iść do sklepu albo żałuje. W takim przypadku mógłbym mieć do niego pretensje. Co do reszty? Nie. Trzeba umieć odróżnić fanatyków GIER od fanatyków GRY. Jedni mogą mieć jedną grę na wiele czasu. Np. ktoś kupuje jakiegoś BoŚia dwójkę i gra sobie po necie przez wiele godzin, bo grqa jest porządna. Co innego, kiedy mamy do czynienia z prawdziwym maniakiem, który dostaje do ręki grę, a za 3 dni już ją kończy i potrzebuje następnej. Bo co, inaczej umrze? Skiśnie mu wątroba? Wypadną gałki oczne, gdy przez trzy dni nie będzie miał czegoś nowego do graniaq? Co ty mi tu za bzdury wypisujesz, człowieku? Mam usprawiedliwić dresa, który MUSI mieć co 3 dni nową komórkę, za to, że mi ją skroił? No, weź... A znam takich ludzi. I skąd oni mają brać fundusze na gry? Rzecz jasna, sugestia, by wzięli się do JAKIEJKOLWIEK roboty (bo czasu mają najwyraźniej dużo, skoro mogą bez przerwy grać... aż zazdroszczę), jest - jak rozumiem - tak obraźliwa w stosunku do tych słabych psychicznie i wątłych fizycznie istotek, że nawet nie można jej wygłosić, bo to ich zabije? Dzisiaj gry nie zatrzymują na długo. Przejdzie się je raz i zazwyczaj nie ma już co robić, gra ląduje na półce. I co? Mam wydać te 120 zł na produkcję, która starczy mi na tydzień? No jasne, że nie. Ukradnij. Masz moje błogosławieństwo. Kradnij wszystko, co chcesz, bo przecież nie będziesz płacił za cokolwiek, skoro możesz ukraść. To chciałeś usłyszeć? To usłyszałeś i spier****, bo normalnie rośnie we mnie przemożna chęć, by ci coś dla odmiany SPRZEDAĆ... @LECHISTA ŻAL MI CIĘ TROCHĘ @Thero Mógłbym gdzieś znaleźć coś podobnego ale nie mam zbytnio dostępu, maybe later (out) Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 14-03-2009 o 19:45. |
![]() |
![]() |